Şimdi Ara

Doktor 2 yaşındaki kızıma yanlış ilaç verdi napmam lazım? (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
45
Cevap
1
Favori
8.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oray

    Dediklerinizde kesinlikle haklısınız, eğitimdeki uçurumdan dolayı artık doktorlar da napacağını şaşırdı... İlaç yazsa dert, ilaç yazmasa dert... Bu konuda hiçbir şey demiyorum.

    Ama gerçekten hiçbir doktor ilaç vermeye hevesli değil mi? Ben emin değilim bundan, ilaç şirketleriyle anlaşıp saçma sapan reçeteler yazan doktorları tanıyorum... Eczaneler zaten içler acısı... Bi antibiyotik almaya gidiyorsunuz, yok C vitamini de alın yok yanında c vitamini yetmez probiotik alın mideniz kötü olmasın...

    şöyle soyleyeyim , zamanında ilaç tercihinden dolayı araba hediye edilen hekimler vardı. geçmiş yıllarda konferanslara ilaç şirketleri sponsor olup , doktorları kongrelere yurt dışına yolluyorlardı.
    ancak bu durum olacak ilaçlar , doz başına 1000 tl gibi ücretleri olan ilaçlar.

    bir ilaç piyasaya çıktıktan sonra 30 yıl süresince , o ilaç üretici firmanın tekelinde satılır. ilaç yapımı milyonlarca dolarlık bir süreç olduğu için bu hakkı kendisinde tutar.
    ancak süre dolduktan sonra ilacı farklı firmalar da birebir yapma iznine sahip olur. bugün kullanılan asprinin bu kadar ucuz olmasının sebebi bu mesela.
    üretim maliyetleri satış rakamının yanında hemen hemen bedavadır. telif hakkı gibi düşünün.
    bir ilacı piyasaya çıkabilmesi için geçmesi gereken süreçleri ve deneyleri okursanız ne kadar masraflı olduğunu anlayabilirsiniz.

    bu ilaç firmaları ile ilgili olarak da ikincil kazançlar elde edilen ilaçlar bu henüz muadili üretilmeyen ilaçlardır.

    sizin bahsettiğiniz psödoefedrin belki 50 yıl belki 100 yıldır kullanılan bir ilaç. asprin ile benzer etkileri vardır. semptomatik tedavi sağlar. hastayı rahatlatır.
    bu yüzden doktor bu ilacı yazmakla bir şey kazanması mümkün değil.

    eczacının karı ise ilacın liste fiyatı ile bağlı olduğunu düşünüyorum. belki onlar muadil ilaçlar arasından pahalı olanının ticaretini yapmak istiyor olabilir. ancak muadil denen ilaç aslında aynıdır. içinde aynı etken madde örneğin psödoefedrin vardır.



    yani gerçek anlamda çok sinir bozucu bir durum. hastalar ısrarla ilaç istiyorlar. anlamak mümkün değil.
    bu durumda doktor da her gelenle kavga potansiyeli olması muhtemel bir konuyu açıklamak yerine , en güveli olduğunu düşündüğü birkaç ağrı kesici dekonjestan vs. yazıp veriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Donanadam -- 11 Aralık 2017; 16:14:0 >




  • oray kullanıcısına yanıt
    Konu hazır hortlamışken sorayım dedim,ilaç meselesini nasıl hallettiniz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oray


    quote:

    Orijinalden alıntı: Droyts

    Daha ayrıntılı yazar mısınız doktorunuz hangi ilaçları verdi, günde kaç sefer ne kadar kullanmanızı istedi, çocuğunuz kaç yaşında, kaç kilo? Aile hekimi mi pediatri uzmanı mı?

    sudafed diye bir surup, prospektusunda 6 yas ve atinda kullanilmaz yaziyor kocaman, benim kizim 2 yasina yeni girdi ve 11 kilo.



    diger ilac netira goz damlasi, onda da zorunlu olmadikca pediatrik olarak kullanilmamasi gerektigi, eger kullanilicaksa da surekli doktor gozetimi altinda kullanilmasi gerektigi yaziyor. temelde pediatrik olmayan bir goz damlasini yazmis burda da...

    yazan pediatri uzmani...
    Bu mesaja eklenen görseller:

     Doktor 2 yaşındaki kızıma yanlış ilaç verdi napmam lazım?

    Sudafed en çok kullanılan soğuk algınlığı ve nezle ilaçlarından biri. Fakat ilaç piyasaya çıkmadan önce insanlar üzerinde denenmesi gerekiyor. Mesela yaşlılar, gençler, yetişkinler vs. diye gruplar oluşturup uygun olup olmadığı tespit ediliyor. 6 yaş altındaki çocuklarda böyle bir araştırma yapılmadığı için böyle bir uyarı yazılmış olabilir.




  • Farklı bir çocuk doktora konuyu sorduğumda ilaç firmaları sorumluluğu üzerlerinden atmak ve doktorlara yüklemek için böyle yollara baş vurup yaşı yukarı çekiyorlar dedi. Sudafed için de 12'yaş olayını saçmalık olarak değerlendirdi :)

    Aynı durum neredeyse tüm çocukların ilk yaşlardan itibaren içtiği peditus şurupta da mevcut bu arada.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.