Şimdi Ara

Dogville ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar dogville i izledim dün gece. sadece adını duymuştum ve nicole ablamız var bu film boş değildir diye izlemeye koyuldum. ama o ne! sözde bir kasaba.. tebeşirlerle çizilmiş sokaklar, görünmeyen ama olduğu iddia edilen kapılar v.s. hayretler içinde 3 saat izledim filmi. sürekli değişik bir olay olsun filme konsantre oliym diye bekledim.. ben mi anlamadım yoksa....? bu film ilk çıktığındaki yorumlar neydi? izleyen arkadaşlar bişeyler yazarsa sevinirim..

• ben de merak ediyorum. çünkü filmi hem düblajsız hem de alt yazısız izledim.. doğal olarak ingilizcem süper değil ve anlamadığım yerler var.. hele zaten garip bir film olunca...
  • bu filmi bizden başka izleyen yokmuş sFRalt... allalala..
  • ben de bu filmi bir heyecan ve merakla izlemiştim. ama çok büyük hayal kırıklığına uğramıştım. berbat ötesi bir film...
  • bak somali bi kişi daha çıktı.. o da hayal kırıklığı yaşamış.. demek ki film hakkındaki genel intibah bu yönde...
  • sen yine sabırlısın
    ben en fazla yarım saat sabretmiştim
  • film çok güzel bir film bence Lars Von Trier filmde sinema dilinin kurallarına uymadan bir film yapabileceğini göstermiş iyi de yapmış bence

http://www.beyazperde.com/film/1632

buraya bakarsan izleyenlerin görüşlerini öğrenebilirsin çoğu da beğenmiş filmi
  • aslında düşünce güzel ona lafım yok ama konunun hiçbir çekiciliği yok.. sıradışı bir filme sıradan bir senaryo uydurmuşlar gibi. örneğin buna benzer bir mekanda çok iyi bir mafya filmi olabilirdi. soğuk bir mekan ve karanlık.. tabi sıradan bir mafya filminden bahsetmiyorum. diyaloglar üstüne kurulmuş bir film. usta 1-2 oyuncuyla iyi bişey çıkabilirdi ortaya. neyse yapmışlar bana sormadan ben napiym..
  • aslında benim de filmi izlediğim şartlara bakarsak, filmi bi de türkçe izlersem daha iyi olacak.. ama sanırım sabrımı zorlamam gerekebilir, ikinci kez izlemek için..
    aa ama şunu da itiraf etmeliyim ki, filmde ki duvarsız evler, olmayan kapılar, tebeşirle çizilmiş yollar, çalıdan bahçeler fikri bence güzeldi.. hani uygun şartlar hazırlandığında değişik bi tat olsun diye izlenilebilir bir film..
  • quote:

Orjinalden alıntı: sFRaLt

aslında benim de filmi izlediğim şartlara bakarsak, filmi bi de türkçe izlersem daha iyi olacak.. ama sanırım sabrımı zorlamam gerekebilir, ikinci kez izlemek için..
    aa ama şunu da itiraf etmeliyim ki, filmde ki duvarsız evler, olmayan kapılar, tebeşirle çizilmiş yollar, çalıdan bahçeler fikri bence güzeldi.. hani uygun şartlar hazırlandığında değişik bi tat olsun diye izlenilebilir bir film..

orası kesin fikir çok orjinal ama dediğim gibi hikaye bana sıkıcı geldi.. daha sürükleyici bişey olabilirdi.
  • Dogville mi???? Bi de arkadaşlar çok seversin bayılırsın die dvdsini almışlardı benim için...

Sonuç:Cidden bayıldım ama sıkıntıdan aklı olan izlemesin bence
  • sonu çok güzeldi bence genel olarak da izlenebilecek kalitede bir film olmuş.değişik bir film izlemenin kimseye bir zararı olmaz.bıkkınlık geldi artık aynı tip filmlerden.o yüzden böyle değişik filmlere hemen önyargıyla bakmamak lazım.
  • esasında lars von trieri hiç sevmem. Ama bu filmi bence çok akıllıca yapılmış. Adam filmi için dekor kullanmamış, sinemada efecktlerin, dekorların, renklerin değil yanlızca olayların önemli olduğunu göstermeye çalışmış. Filmin anlaşılmayan konusu ise esasında çok basit, İnsanların kendi çıkarları için neler yapabileceğini göstyeriyor. Yani herkesin kendi mutluluğunu sağlamasıyla toplumunda mutlu olabileceği savını(american banliyo yaşam tarzı) altüst ediyor.
  • anti humanist duruşu, insanlık kelimesine karşı yaptığı göndermeleri ve insanların yüzlerini göstermesi bakımından ayrıca dekorla da hiçbirşey kullanılmadanda bir çok şeyin efektler yoluyla anlatılabileceğini gösteren usta lors van trier'İn en güzel ve sıradışı filmlerinden birisidir kendisi.. forumda kimsenin sevmemesine rağmen nedense acaip hoşlandığım film
  • bence anlatıığı öykü de gayet güzel
  • ya hanımlar beyler bu film zaten sokaktan geçen herkesin izleyebileceği bir film değil.. sanatsal filmler genelde sıkıcı gelir insanlara ama filme kötü demeyin.. sıkıcı olabilir ama asla kötü olamaz..
  • film gerçekten heryönü ile sıradışı bir filmdi. Seyredipte sıkılan arkadaşlara bir sorum var?
    Filmin sonunu tam olarak tahmin edebildiniz mi?
  • güzel filmdi
  • 3 leme olmayacakmı bu film ben 3leme olacak diye biliyorum neyse bende seyredemeyenlerdenim....
  • quote:

Orjinalden alıntı: RaDReS

3 leme olmayacakmı bu film ben 3leme olacak diye biliyorum neyse bende seyredemeyenlerdenim....

üçleme olacak hatta 2. film olan menderlay bugün gösterime girdi ama başrolü nicoleden alıp başkasına vermişler o yüzden az salonda gösterime girdi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.