Şimdi Ara

Doğuştan Gelen Kalp Kapakçığı Baskısı (Çarpıntı ve Nefes Darlığı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar ,
    Yaklaşık 4 aydır rahatsızlığım vardı , ilk başlarda nefes darlığı ile başlayıp sonradan çarpıntı oluştu ve bugün tüm bunların sebebini öğrenmiş oldum en nihayetinde.Bu kadar zaman sürmesinin nedeni ise ne yazıkki sigorta...Kasım 23'ünde ilk muayene olmaya gittiğimde , 18 yaşını doldurduğum ve sigorta güvencem olmadığı için muayene olamadım.Evrak işleri , gelir testi , SGK derken yaklaşık 2 ayın sonunda bitti bunlar...

    Bugün hastaneye gittim , EKG ve ultrason sonuçlarından sonra doktor kalp kapakçığının baskı yaptığını ve bu sebeple çarpıntıya sebep olduğunu söyledi , doğuştan gelen bir şeymiş bu ve bende biraz daha baskınmış.Ciddi bir şey olup olmadığını sordum , ciddi bir şey değil dedi...Yarın da kan tahlili yaptırırıp bir daha gideceğim umarım sonuçlar iyi olur ve eski sağlığıma kavuşurum.

    Acaba bu konu ile ilgili bilgisi olan kendisi yaşamış veya bir yakının başına gelmiş var mı :)







  • Ben de 5-6 ay önce çarpıntı için doktora gitmiştim. Aynı böyle kalp kapakçığıyla ilgili bir şey söylemişti genişlemesi mi ne öyle bir şeydi. Uzun ince yapılı kişilerin çoğunda görülüyor önemli bir şey yok bir kaç ay sonra bir daha gel dedi ama daha gitmedim. Bilemiyorum aynı şey mi sendekiyle.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Foundation

    Ben de 5-6 ay önce çarpıntı için doktora gitmiştim. Aynı böyle kalp kapakçığıyla ilgili bir şey söylemişti genişlemesi mi ne öyle bir şeydi. Uzun ince yapılı kişilerin çoğunda görülüyor önemli bir şey yok bir kaç ay sonra bir daha gel dedi ama daha gitmedim. Bilemiyorum aynı şey mi sendekiyle.

    Öncelikle geçmiş olsun hocam...Bende genişleme gibi bir şey söyleme daha içeri göçükmüş yani baskı yapıp çarpıntıya neden olmasının sebebi buymuş.Bende 4 ay öncesine kadar bir şey yoktu ancak spor aktivitesinden sonra meydana geldi maalesef.Uzun boylu da değilim üstelik , doğuştan gelen ve şimdi çıkan bir şey oldu bu.Aslında şuanda beni çok büyük bir şekilde engelliyor yani yaşam kalitesi sıfır gibi bir şey , ne koşabilirim ne de bi ağırlık taşıyıp sonunda deli gibi bir kalp atışına maruz kalıp ve nefes alma ile başa çıkarım , şuan sağlığın önemini anlıyor insan...

    Doktor bana aynı zamanda fitness önerdi , tempolu yürüyüş dedi de bu halde nasıl olur bilemiyorum , umarım iyi sonuçlarla dönerim :)




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.