|
Durum vahim arkadaşlar. Hizmet sektörü fiyatları şimdiden can yakıyor. Böyle devam ederse durum daha vahim olacak. 44 yaşındayım. 1 yıl sonra 7000 pirim günüm doluyor. Emeklilik maaşı için 15 yıl beklemem gerekecek. Emekli maaşı alabileceğimden şüphe duymaya başladım. Örneğin şuanda amcamın çekirdek ailesinde 7 kişi Emekli maaşı alıyor ama ailede sadece 2 genç çalışan var. 3 Emekli de keyfi olarak çalışıyor ve en fazla 5 sene daha çalışırlar. Çevremde kimse çocuk yapmıyor veya sadece 1 çocukla yetiniyor. Köyümde genç nüfus hızla eriyor. Ekonomi demeyin ben çok alakası olmadığını düşünüyorum. Bence kollektif bilinç arttıkça insanlarda kaygılar başlıyor ve risk almamak için kabuğuna çekiliyor, küçülüyor. Çocuk cinayeti, tecavüzü vs gibi olaylar hergün herkesin başına geliyor gibi algı yaratılıyor. Kadınlar üretimde işgücüne dahil edildikçe dişilik içgüdülerinden uzaklaşıyor ve annelik fikrinden uzaklaşıyorlar. Çocuk, kadınlar için adeta başa bela gibi algı oluşturuluyor. Çocuk yetiştirmek acımasız bir rekabete ve masraf kapısına dönüştü. Kurslar, hobi kursları, ek dersler, sınav, sınav, sınav, sınav... derken hem çocukları hem kendimizi ateşe atıyoruz. 8 ve 10 yaşında çocuklarım var sistem onları şimdiden acımasız bir sınav stresinin içine çekiyor. Ben bildiğim halde karşı koyamıyorum. Çocukların ödevi WhatsApp yüzünden daha Eve gelmeden velilerin cebine düşüyor. Normal işlenen derslerin yanında bir sürü fotokopi ödevler geliyor. Ben köyden 5 sınıfın bir arada okuduğu ilkokuldan mezun oldum. Şimdi çocukların yüzde biri kadar bile ders çalıştığımı hatırlamıyorum annem babam hiç ilgilenmedi buna rağmen Üniversiteyi de bitirdim ne aç kaldım ne açıkta kaldım . Ama şimdiki çocuklar silindir gibi eziliyor. Tüm bu sorumluluklar ve rekabet ortamı insanları daha fazla çocuk yapmaktan alıkoyuyor. Benim en büyük korkum çocuk intiharları. Güney Kore ve Japonya bunun en güzel (kötü) örneği. Biz de aynı yolda ilerliyoruz. TÜİK Kurumsal https://data.tuik.gov.tr/Bulten/Index?p=Dogum-Istatistikleri-2024-54196< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
Basit görüşlü, koyun düşünceli insanlar yalnızca başarıya taparlar. **Dostoyevski
[link=http://forum.donanimhaber.com/m_99971077/f_//tm.htm
kullanıcısına yanıt