Durum vahim arkadaşlar. Hizmet sektörü fiyatları şimdiden can yakıyor. Böyle devam ederse durum daha vahim olacak. 44 yaşındayım. 1 yıl sonra 7000 pirim günüm doluyor. Emeklilik maaşı için 15 yıl beklemem gerekecek. Emekli maaşı alabileceğimden şüphe duymaya başladım. Örneğin şuanda amcamın çekirdek ailesinde 7 kişi Emekli maaşı alıyor ama ailede sadece 2 genç çalışan var. 3 Emekli de keyfi olarak çalışıyor ve en fazla 5 sene daha çalışırlar. Çevremde kimse çocuk yapmıyor veya sadece 1 çocukla yetiniyor. Köyümde genç nüfus hızla eriyor. Ekonomi demeyin ben çok alakası olmadığını düşünüyorum. Bence kollektif bilinç arttıkça insanlarda kaygılar başlıyor ve risk almamak için kabuğuna çekiliyor, küçülüyor. Çocuk cinayeti, tecavüzü vs gibi olaylar hergün herkesin başına geliyor gibi algı yaratılıyor. Kadınlar üretimde işgücüne dahil edildikçe dişilik içgüdülerinden uzaklaşıyor ve annelik fikrinden uzaklaşıyorlar. Çocuk, kadınlar için adeta başa bela gibi algı oluşturuluyor. Çocuk yetiştirmek acımasız bir rekabete ve masraf kapısına dönüştü. Kurslar, hobi kursları, ek dersler, sınav, sınav, sınav, sınav... derken hem çocukları hem kendimizi ateşe atıyoruz. 8 ve 10 yaşında çocuklarım var sistem onları şimdiden acımasız bir sınav stresinin içine çekiyor. Ben bildiğim halde karşı koyamıyorum. Çocukların ödevi WhatsApp yüzünden daha Eve gelmeden velilerin cebine düşüyor. Normal işlenen derslerin yanında bir sürü fotokopi ödevler geliyor. Ben köyden 5 sınıfın bir arada okuduğu ilkokuldan mezun oldum. Şimdi çocukların yüzde biri kadar bile ders çalıştığımı hatırlamıyorum annem babam hiç ilgilenmedi buna rağmen Üniversiteyi de bitirdim ne aç kaldım ne açıkta kaldım . Ama şimdiki çocuklar silindir gibi eziliyor. Tüm bu sorumluluklar ve rekabet ortamı insanları daha fazla çocuk yapmaktan alıkoyuyor. Benim en büyük korkum çocuk intiharları. Güney Kore ve Japonya bunun en güzel (kötü) örneği. Biz de aynı yolda ilerliyoruz. TÜİK Kurumsal https://data.tuik.gov.tr/Bulten/Index?p=Dogum-Istatistikleri-2024-54196< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Doğurganlık hızı tepetaklak (1,48)

-
-
Her türlü riyakarlık ve pisliğin olduğu toplumların helak edildikleri kitaplarda yazıyor...
-
Normaldir, Sadece Türkiye değil Tüm Dünyada geçerli olan budur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaladin. -- 14 Mayıs 2025; 9:32:37 > -
Zamaninda nüfus planlamasi diye yirtindilar, simdi ise nüfus düsüyor diye aglaniyorlar. Gercekten anlamak mümkün degil, dogum hizi yavasladi diye hizla cogalan milletlerden insanlar getiriyorlar. Ülkenin tüm demografik yapisi altüst ediliyor. Ülkede nüfus zaten kalabalik, bu ne perhiz bu ne lahana tursusu. Gelecegini göremeyen insanlar haliyle ne evlenmeye nede cocuk yapmaya cesaret edemiyor. Dogurganlik artmasi icin evliligin tesvik edilmesi gerekir ve aileye önem verilir. Genclere tek sey ögretilmis, Uni okuyun sonrasi yok. Silbastan egitim sistemi degismeli, insanlar meslek ögrenmeye yönlendirilmeli. 40 yil sonra diplomanin iptal edilmeyeceginin garantisi olmayan yerde Uniye gitmeninde bir anlami yok zaten. Dün Profesor olup ders verirken ertesi sabaha Lise mezunu olarak uyanabildiginiz bir ulkedeyiz.
-
ekonomik durumlardan dolayı çoçuk bakmanın çok zor olduğundan ortamın kötü olmasından heran çoçukların bir cianyete gidebilme ihtimalinden.çoçuk doğurganlık sayısı düşüyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leftercan1907 -- 14 Mayıs 2025; 9:43:8 > -
Çocuklar meslek öğrenmeye yönlendirilmeli diyoruz ama kimse çocuğuna bunu yakıştırmıyor. Sistem sizi okulda amansız bir rekabete sürüklüyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu ihtimallet istatiksel olarak baktığınızda aslında çok düşük.
Hergün ölümlü araba kazası oluyor ama binmekten vazgeçmiyoruz.
Ekonomik durum (ulaşılabilirlik) eskisinden daha iyi ama sosyal medya yandık bittik gibi bir algı oluşturuyor.
Aslında geriye baktığınızda ileriye doğru her türlü imkanın daha da arttığını görüyoruz.
Ben farelerin cirit attığı, gece yediğimiz ekmekleri kemirmesinin normal karşılandığı bir evde büyüdüm. Bugün benim evimde piyano var. Eşim zorla aldırttı. Çocuklar öğrensin, öğrenmezlerse toplum onlardan, onlar da bizden ömür boyu nefret ederler düşüncesi ile😀 .
-
Herkes gençleri suçluyor, bir tanesi de neden böyle oluyor acaba demiyor
Sanki millet keyfi yalnız yaşıyor ya da evlenip çocuk yapmıyor. Her şey birbiriyle bağlantılı, neyden bahsettiğimi biliyorsunuz. Ama kime baksan gençleri suçluyor..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kage. -- 14 Mayıs 2025; 10:4:43 > -
Millet evlenemiyor, evlenen de kendi karnını doyurma kaygısı yaşıyorken nasıl çocuk yapsın Allah aşkına çok basit ya.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bence insanlar para kazanıyor. Ama çocuk ile mevcut lüksünden feragat etmek istemiyor. Üstüne çocuk büyütmek, yetiştirmek ise olması gerekenden çok daha masraflı hale dönüştürülüyor. Ben bunu gördüğüm ve bildiğim halde eşimden dolayı karşı koyamıyorum. Eşimi de suçlamıyorum, o da başkalarının etkisinde kalıyor.
Benim babam flüt almaya bile üşenip, başkasının eski flütünü kullandırmıştı bana.
Bizim çocuklara hanımın dayatmasıyla 45bin tl ye piyano alındı. Böyle saçmalık mı olur?
Bu yaştan sonra zorla komünist edecekler bizi😀.
ileride vergi verecek adam da kalmayacak diye ne yapacaklarını şaşırdılar
-
Nüfustan bağımsız olarak emekli olunduğunda herkes emekli maaşını tabi ki alacak ama bu maaş hiç kimseyi maddi olarak tatmin etmeyecek.
15-20 yıl önceden o günlerin birikimini şimdiden yapın derim.
-------------
Doğurganlık meselesi ise bambaşka bir mesele.
Modern toplum olmanın bir bedeli bu.
İlkel ve fakir toplumların asla böyle dertleri olmaz.
Türkiyede ki doğum hızının düşmesi az çocuk yapma isteği, gelecek kaygısı vs. asla değil.
En büyük tek bir nedeni var. EVLENMEMEK.
Evlenen insanlar toplum baskısıyla bir şekilde o çocuk ve çocukları yapıyor zaten.
Bundan 25 yıl önce Türkiye de yılda 550bin kişi evlenirken, 2024 yılında yine aynı sayıda insan evlenmiş.
Halbuki genç nüfus oranına göre bu sayının her yıl minimum 1 milyon olması gerekirdi.
25 yıl önce görücü usulü çok yaygındı ve sana iyi kötü birini bulup everiyorlardı.
Bugün iş tamamen çocuklara bırakılmış durumda ve çocukların %50'si bu kararı veremiyor.
Büyük bir çıkmaz bu ve dünyada çözüm üretebilen modern bir toplum görmedim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timsah-16 -- 14 Mayıs 2025; 10:49:43 >
-
Zenginin sömürmesi için sisteme işçi lazım dertleri bu.
-
Asker lazım cepheye koş, işçi lazım patrona köle ol, sistem devam etmeli evlenip çocuk yap, aklı başındaki kimse bu sisteme köle yetiştirmez
Bir avuç zenginin çarkı dönsün diye buradayız, ülken için seni savaşmaya yollarlar sen şehit olursun seni şehit edeni arkandan barış elçisi yaparlar, çocuk yaparsın gider soysuzun teki pazarda bıçaklar ne sistem ve devlet arkanda durur
ekonomik durum kötü ki niye evlenipte adam cocuk yapsın.çoçuk masrafları 20 yıl öncesiyle aynı değilki.eskiden abuk subuk cinayetler olmuyordu ki.şimdi çoğaldı.
teknoloji dolasıyla imkan artttı ama parası olanlara arttı.parası olmayan yine bakamaz çoçuğa.eskiden devlet okulunda eğitim parasız gidiyordu şimdi eğitim kötü olunca paralı eğitime gönderiyor millet.buna para mı dayanır.
duyduğum çoğu kişi ekonomi parsızlıktan evlenmiyor yada çoçuk yapmıyor birde karşındaki kişiyle anlaşmak zorlaştı kanunlarda kadınlardan yana olunaca bu kadar masrafa giripte niye evlensin.
-
* oy verdiği siyasetçi tutuklanacak, seyrettiği televizyon kanalı kapatılacak, gideceği konser iptal edilecek , torpille işi elinden alınacak ;
* demokrasiyi çoğunluğun azınlıklara zulüm aracı olarak kullanan zihniyet tarafından, düşüncesi ve hayat tarzı nedeniyle zulmedilecek;
* trafikte, toplu ulaşımda, hastanede tktış tıkış olmuş çürümüş kitlelerin içinde kaybolacak +1 olacak;
* sermaye sahiplerinin auidinin yanına mercedes, katının yanın yat alabilmesi için 22.000 liralık köle olacak
* bir tweet beğendi diye hayatı karartılacak ,
yeni birey mi getirelim bu dünyaya?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oly1786 -- 14 Mayıs 2025; 11:37:9 > -
gidenleri de düşününce gelecek hiçte parlak değil.
-
Asgari ücretin 22.000 olduğu ülkede kira 20.000 TL olursa kimse çocuk yapmaz. Zaten bu şartlar altında çocuk yapanın kendiyle zoru vardır. Gıdaya bir şekilde erişirsin ama barınma hiç bir şeye benzemez. Ayrıca zenginlere köle lazım yada nüfüs fazla olsun ki çalışanları rahatça işten cıkarabilsin, istediği gibi sınırsız iş yaptırsın...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derlemeler -- 14 Mayıs 2025; 14:10:29 >
* oy verdiği siyasetçi tutuklanacak, seyrettiği televizyon kanalı kapatılacak, gideceği konser iptal edilecek , torpille işi elinden alınacak ; * demokrasiyi çoğunluğun azınlıklara zulüm aracı olarak kullanan zihniyet tarafından, düşüncesi ve hayat tarzı nedeniyle zulmedilecek; * trafikte, toplu ulaşımda, hastanede tktış tıkış olmuş çürümüş kitlelerin içinde kaybolacak +1 olacak; * sermaye sahiplerinin auidinin yanına mercedes, katının yanın yat alabilmesi için 22.000 liralık köle olacak * bir tweet beğendi diye hayatı karartılacak , yeni birey mi getirelim bu dünyaya? |
Zenginin sömürmesi için sisteme işçi lazım dertleri bu. |
Her türlü riyakarlık ve pisliğin olduğu toplumların helak edildikleri kitaplarda yazıyor... |
Normaldir, Sadece Türkiye değil Tüm Dünyada geçerli olan budur. |
ekonomik durumlardan dolayı çoçuk bakmanın çok zor olduğundan ortamın kötü olmasından heran çoçukların bir cianyete gidebilme ihtimalinden.çoçuk doğurganlık sayısı düşüyor |
Asker lazım cepheye koş, işçi lazım patrona köle ol, sistem devam etmeli evlenip çocuk yap, aklı başındaki kimse bu sisteme köle yetiştirmez
Bir avuç zenginin çarkı dönsün diye buradayız, ülken için seni savaşmaya yollarlar sen şehit olursun seni şehit edeni arkandan barış elçisi yaparlar, çocuk yaparsın gider soysuzun teki pazarda bıçaklar ne sistem ve devlet arkanda durur |
Zamaninda nüfus planlamasi diye yirtindilar, simdi ise nüfus düsüyor diye aglaniyorlar. Gercekten anlamak mümkün degil, dogum hizi yavasladi diye hizla cogalan milletlerden insanlar getiriyorlar. Ülkenin tüm demografik yapisi altüst ediliyor. Ülkede nüfus zaten kalabalik, bu ne perhiz bu ne lahana tursusu. Gelecegini göremeyen insanlar haliyle ne evlenmeye nede cocuk yapmaya cesaret edemiyor. Dogurganlik artmasi icin evliligin tesvik edilmesi gerekir ve aileye önem verilir. Genclere tek sey ögretilmis, Uni okuyun sonrasi yok. Silbastan egitim sistemi degismeli, insanlar meslek ögrenmeye yönlendirilmeli. 40 yil sonra diplomanin iptal edilmeyeceginin garantisi olmayan yerde Uniye gitmeninde bir anlami yok zaten. Dün Profesor olup ders verirken ertesi sabaha Lise mezunu olarak uyanabildiginiz bir ulkedeyiz. |
Benzer içerikler
- kürtçe yasağını kim kaldırdı
- yusuf tekin'in eşi ne iş yapıyor
- 6 aylık kira sözleşmesi olur mu
- nur tuğba aktay boşandı
- necip fazıl kısakürek atatürk düşmanı mı
- formula 1 türkiye"ye ne zaman gelecek
- 2024 en çok satan arabalar
- e sim nedir
- 112. kanal aktif etme iphone
- kaliforniyum nedir
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X