Şimdi Ara

DOĞAN TREND OTOMOBİLİTE’den MG & SUZUKİ Araç Alan Tüketiciler; Gizli Ayıp ve İrade Fesadı İddiaları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Ferhat ÖZÇELİK Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 4 Misafir - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
3
Favori
2.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • SUZUKİ & MG Şubeleri DOĞAN TREND OTOMOBİLİTE A.Ş.ne "Hasarı Onarılmış Gizli Ayıplı Otomobilleri Müşteriye Hileyle Aldatarak Satılması ve Özgür İradelerinin Fesada Uğratılması" iddiaları ile, şirketin şüpheli müdürleri Uğur S…..., Erdem D…… ve Serkan K….. hakkında, somut bilgi, belge ve onlarca şikayetçi mağdurların da iddiaları doğrultusunda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Dolandırıcılık Bürosu nezdinde 2025/101… TCK 158/1-h (Nitelikli Dolandırıcılık) soruşturması açılmıştır.

Hukuka Aykırı İddiaları Özetlersem;

1.Nakliye hasarlı 0 Km Mg ve Suzuki araçlar geliyordu,

2.Araçları çekiciyle sanayiye gönderiyorlar,

3.Sanayide kaporta onarımı, mikron boyama, göçük çektirme işlemlerini ve parça değişimi yaptırıyorlar,

4.Orjinalmiş gibi müşteriyi hileyle aldatarak satıyorlardı…!!!

Özellikle ÖTV muafiyetli Engelli raporlu müşterilere satılıyordu, nasıl olsa 5 yıl satamaz bu sürede farkedemez düşüncesiyle.

Söz konusu usulsüzlükler çerçevesinde, şüpheli şirket ve şahısların haksız kazanç elde ederek zenginleştikleri ve prim menfaati sağladıkları iddiaları da titizlikle incelenmektedir.

Müştekisi olduğum bu süreçte; HAZİNE BAKANLIĞI talimatıyla MASAK ve İstanbul Defterdarlığı koordinesiyle, EGM Asayiş Şube Dolandırıcılık Büro Amirliği, SPK ve TİCARET BAKANLIĞI tarafından yürütülen ayrı ayrı denetim sonuçlarının, savcılık soruşturmasına ek delil olarak sunulması ile Ağır Ceza mahkemesinde açılabilecek davada nihai kararı bağımsız yüce Türk mahkemesi verecektir.

DOĞAN TREND OTOMOBİLİTE A.Ş.nin Ankara (kapandı), İstanbul ve İzmir şubelerinden 0 km MG ve SUZUKİ marka araç satın alırken özgür iradeleri fesada uğratılan tüketicilerin, seçimlik haklarını geri kazanabilmeleri için izlemeleri gereken hukuki yol haritası şudur:

🔍 EKSPERTİZ: Aracın TSE belgeli kurumsal yerde ekspertiz yaptırılmasını,

📄 GEÇMİŞ KAYIT SORGUSU: OTOMOBİLİTE A.Ş. Şubeleri muhasebe departmanından aracınıza ait iç-dış servis tüm iş emri faturalarının yazılı olarak talep edilmesini,

⚖️ YASAL HAKLAR: Tüketicinin bilgisi ve rızası dışında geçmişte gizlice onarım yapılmış olması ve hakkı olan nefaset indirimi koşulu o yıl en az 50-60 bin lira iskonto yapılmamış olması ve sulh ibrasız işlemlerle satın alma iradesi sakatlanmış olduğundan, bu durum "Hileyle aldatma ve haksız kazanç sağlama" şüphesini doğurmaktadır.

Bu mağduriyeti yaşayan tüketicilerin Cumhuriyet Başsavcılıklarına veya Emniyet birimlerine suç duyurusunda bulunup maddi manevi zararlarının tazminini talep etmelerini tavsiye ederim.

Anayasal hak arama hürriyeti kapsamındaki bu bilgilendirme, Kamu yararı ve tüketici bilincini artırmak amacıyla yapılmıştır.

ÖNEMLİ HUKUKİ NOT: Bu usulsüzlüklerine hukuken suç, vicdanen ayıp dediğim için görevimden uzaklaştırıldım. Şüphelilerin yargıyı yanıltmaya yönelik şahitliklerine rağmen Ankara 86. İş Mahkemesinde açmış olduğum iş davasını (Esas: 2024/570) kesinleşmiş gerekçeli kararla istinafa dahi gidemediler, KAZANDIM…!!!

ADALETLİ GÜNLER DİLERİM ⚖️

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ferhat ÖZÇELİK -- 8 Eylül 2026; 20:41:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şu konuyu okuyup anlamayanda ne bileyim…Neyse ben açıklayayım arkadaşlar. Ankara MG-Suzuki Bayisi olan ( Eskişehir Yolu ) Doğan Trend Bayisi ( Aynı zamanda distribütör firmadır ) 2.el araç satışlarında müşteriyi aldatma yoluna gidiyor. Örneğin boya veya değişeni olan aracı hatasız olarak satıyor. Konuyu açan arkadaşımız ( o bayide çalışıyor ) bunun çok yanlış bir durum olduğunu yöneticilerine iletiyor. Yöneticilerde arkadaşımızı işden çıkartıyor. Haksız bir uygulama olduğu içinde konu sahibi arkadaşımız Doğan Trend yöneticilerini mahkemeye veriyor ve kazanıyor. Olay bundan ibaret ☺️

Not: Uğur S. olanı tanıyorum ama Ferhat Bey yazmadığı için bende yazmıyorum soyadını.
  • okurken yoruldum,
    özetini bir cümle ile ifade etsen iyi olur.

Konu çok geniş kapsamlı olunca

Dolaştığım ülkeler;
    / EUROPE: TURKEY, GREECE, BULGARIA, ROMANIA, GERMANY, ITALY, FINLAND, NORWAY
    / MIDDLE EAST: UAE, CYPRUS
    / ASIA: AZERBAIJAN, PAKISTAN, CHINA, HONG KONG, SOUTH KOREA
    / ASIA-PASIFIC: THAILAND, INDONESIA, MALAYSIA, SINGAPORE, PHILIPPINES, VIETNAM
  • Şu konuyu okuyup anlamayanda ne bileyim…Neyse ben açıklayayım arkadaşlar. Ankara MG-Suzuki Bayisi olan ( Eskişehir Yolu ) Doğan Trend Bayisi ( Aynı zamanda distribütör firmadır ) 2.el araç satışlarında müşteriyi aldatma yoluna gidiyor. Örneğin boya veya değişeni olan aracı hatasız olarak satıyor. Konuyu açan arkadaşımız ( o bayide çalışıyor ) bunun çok yanlış bir durum olduğunu yöneticilerine iletiyor. Yöneticilerde arkadaşımızı işden çıkartıyor. Haksız bir uygulama olduğu içinde konu sahibi arkadaşımız Doğan Trend yöneticilerini mahkemeye veriyor ve kazanıyor. Olay bundan ibaret ☺️

Not: Uğur S. olanı tanıyorum ama Ferhat Bey yazmadığı için bende yazmıyorum soyadını.

Konu araçlar Sıfır km SUZUKİ ve MG Marka araçlardır. Özet için teşekkürler

Teşekkürler By Suzuki 🙏

Bilgi ve ilginiz için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ma mi -- 21 Ağustos 2026; 14:33:45 >
  • Marka- model ayırmayın, sıfır arabaya da ekspertiz yaptırın. Eğer az biraz anlıyorsanız bayide gözle ve boya cihazı ile kontrol de yeterli bence, boya cihazı rica edince ikinci el bölümünden getiriyorlar.

Suzuki sahibi olarak ne markayı savunurum ne de vurun bunlara derim, firmaların yasal süreçten korkmaması sebebi ile neredeyse her marka yapıyor bunu.

Orijinalden alıntı: sye35

Marka- model ayırmayın, sıfır arabaya da ekspertiz yaptırın. Eğer az biraz anlıyorsanız bayide gözle ve boya cihazı ile kontrol de yeterli bence, boya cihazı rica edince ikinci el bölümünden getiriyorlar.

Suzuki sahibi olarak ne markayı savunurum ne de vurun bunlara derim, firmaların yasal süreçten korkmaması sebebi ile neredeyse her marka yapıyor bunu.

Müşteriler yasal haklarını eksik biliyorlar ve haklarını aramıyorlar haliyle bu suistimallerre başvuranlarda çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ferhat ÖZÇELİK -- 21 Ağustos 2026; 18:15:5 >
  • Ben de 2019'da sıfır Suzuki almıştım 2 sene sonra android ekranda müzik geçmişleri ve bluetooth'tan bağlanan cihaz isimleri vardı. Test aracı mı sattılar diye şüphelendim şikayet ettim ama cihazı monte eden firma denemek için yapmıştır diye geçiştirdiler. Aracı satarken bir de boya çıkarsa başımı belaya sokarım. İnşallah olmaz öyle bir şey.

Umarım sorun yaşamazsınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ferhat ÖZÇELİK -- 22 Ağustos 2026; 18:53:58 >

Müşteriler çoğu zaman haklarını biliyor fakat kayıp çok büyük değilse istinafıydı yargıtayıydı yıllar sürecek yargı yoluna girmek yerine zararı sineye çekiyor.

Adalet er geç tecelli eder ⚖️

Hmmm, anladığım kadarıyla PDI kontrolleri sırasında ortaya çıkan ya da bayi içerisinde oluşan problemler müşterilere söylenmemiş. Üstelik bunu yapan vatandaş Doğan Trend’ de daha üst pozisyona getirildi 😄😄 otomotiv sektörünün ne kadar yanlışlarla dolu, ne kadar yanlış yöneticilerle çalışıldığının bir göstergesi olsa gerek bu olay. Bu vatandaşın sektör çalışanlarının birçoğu tarafından da sevilmediğinide gayet iyi biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi citms -- 23 Ağustos 2026; 10:28:0 >

Doğan Holding çalışma ilke ve etik kuralları vardır, fakat usulsüz işlere kalkışmanın cezasınıda yüce Türk yargısı mutlaka verir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ferhat ÖZÇELİK -- 23 Ağustos 2026; 11:28:48 >

Keşke önce firma verseydi bu cezayı, ardından zaten yüce Türk yargısı verirdi.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.