Şimdi Ara

doğan şahin kartal vb. araclardan kurtuluyoruz. (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
314
Cevap
5
Favori
20.801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • böyle bir şey yapamazlar. 2-3 yıl önce de çıkmıştı böyle bir haber. hiçbir şey olmadı. devletin amacı illa eski arabaları kaldırmaksa piyasadan yeni arabalardaki kdv,ötv'yi düşürsün o zaman zaten eski araba kalmaz. kimse çok sevdiğinden binmiyor eski arabaya.
  • Yahu günümüzde abs opsiyonel olan accent falan yokmu ? geçen kırmızı ışık ihlali yapan araç yüzünden kaza yaptım. Accent 1.4 boş paket verdiler abs yok ve eminimki aynı lastikleri koysak bizim taunus anadol bundan daha iyi durur. Çok saçma bir uygulama olmuş gerçekten aracın yaşı modeli özellikleri tek tek ele alınıp öyle projelendirilsin. Ayrıca bu devletin klasik araba sahiplerine hiç saygısı yok .

    Kısacası bu işte ne olur araç çekme belgeli yada hurda hale getirilir ilçede orada burada 2 senede bir girdiği tüvturk muayenesinden uzak bir şekilde trafiğe devam eder. Trafik sigortası olmayınca araç direk bağlanıyor ne olur rüşvet artar.. Olan yine gariban vatandaşa oldu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KayzerSozze

    böyle bir şey yapamazlar. 2-3 yıl önce de çıkmıştı böyle bir haber. hiçbir şey olmadı. devletin amacı illa eski arabaları kaldırmaksa piyasadan yeni arabalardaki kdv,ötv'yi düşürsün o zaman zaten eski araba kalmaz. kimse çok sevdiğinden binmiyor eski arabaya.

    yapamazlar diyorsunuz da sigorta fiyatları arttı. En son 214 tl yaptırdığım zorunlu trafik sigortasını geçen ay 280 e yaptırdım ve bu seneden seneye katlanarak gidecek tam olarak ikiye katlanmaz ama 50-80 tl arası benim arabam için artacaksa bikaç sene sonra ne olacak siz düşünün. Nazi kampı oldu ülke.
  • 1980 model anadol a2 sl aracma 640 tl sigorta parası ödedim. şubatta
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asilkanissan

    1980 model anadol a2 sl aracma 640 tl sigorta parası ödedim. şubatta

    2012 kasımında 94 model torosuma en son 220 tl sigorta ödedim. Şimdi ödemeye kalsam kaç para öderim acaba, bilginiz var mı? Ya da sorgulaya bileceğimiz bir yer var mı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: amadeus99

    ya arkadaş sürücünün yaptığı kazalara ve kazalardaki suç oranına artı ehliyetindeki ceza puanına bakar ona göre belirlersin trafik sigortası primini.

    bu kadar basit bir şeyi düşünememek kadar saçma şey olamaz.

    300 tl ortalama dersin adamın 2 kazası mı var 8 de 8 suçlu mu iki katını istersin 600 olur 4 kazası mı var 900 10 kazası mı var hepsinde mi suçlu iste 4000 tl haketmiş.

    yeni ehliyet mi almış %50 arttırırsın 450 öder

    adamın hiç suçlu olduğu kazası yok yıllardır, 150 alırsın olur biter. hem adil olur, hem millet dikkat etmek zorunda kalır.

    +1




  • Su konuda dogani sahini olanlari kucumseyen heriflerin insallah birgun cok yakinlari hastanelik olurda araba bulamazlar bunlara muhtac olurlar. Belki o zaman anlarlar parasiyla luks araba alip sahini olanlari kucumsemeyi yoketmeye calismayi...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:


    Orijinalden alıntı: mehmet ozcan

    Gün gelir sizde 'fakir aracı' kullanırsınız. Büyük konuşmayın genelleme yapmayın. İnsanlık parası olup altına Citroen C4 çekmekle kazanılmıyor, aynı şekilde iyi kötü 5 10 bin lira biriktirip Doğan gibi ucuz bir araç alınca da kaybedilmiyor. Çok ama çok saçma yorumlar yapıyorsunuz konunun başından beri.

    İnsan eğer 'hayvan' ise Citroen'e binmiş Mercedes S Class'a binmiş, Ferrari'ye binmiş, Toros'a, Şahin'e binmiş hiç fark etmez. Hayvan her yerde hayvandır !
    Bunu siz gelip de 'fakir aracı kullananlar' diye genelleyemezsiniz.
    Genellerseniz de şu durum ortaya çıkar. Sizde bir BMW 7 serisine binen bir kişiye göre 'fakir aracı' kullanıyorsunuz ve bu konunun başından beri ettiğiniz bütün hakaretler de aynen sizi de karşılayacak.




    Konuya gelirsek de indirsinler o zaman vergileri, almasınlar bir otomobil parası kadar vergi o zaman herkes biner yeni araca. Örneğin 30binlik Duster 15 bine satılsa sıfır olarak çoğu köylerde duran insan tercih eder Toros yerine veya bir Fiorino, Connect... Ama sen dersen ki sıfır araba alırken bir tane de bana hediye edeceksin diye o zaman bu araç muhabbeti bitmez. Şahinler biter Linea'lar, Albea'lar başlar. Onlar biter bir diğeri başlar. ...


    quote:


    Orijinalden alıntı: amadeus99

    ya arkadaş sürücünün yaptığı kazalara ve kazalardaki suç oranına artı ehliyetindeki ceza puanına bakar ona göre belirlersin trafik sigortası primini.

    bu kadar basit bir şeyi düşünememek kadar saçma şey olamaz.

    300 tl ortalama dersin adamın 2 kazası mı var 8 de 8 suçlu mu iki katını istersin 600 olur 4 kazası mı var 900 10 kazası mı var hepsinde mi suçlu iste 4000 tl haketmiş.

    yeni ehliyet mi almış %50 arttırırsın 450 öder

    adamın hiç suçlu olduğu kazası yok yıllardır, 150 alırsın olur biter. hem adil olur, hem millet dikkat etmek zorunda kalır.



    Aynen katılıyorum, marka model farketmez eşşek ise trafikte altın model vurulmuş olması farketmez genede eşşektir, 5000 lik arabayada 150000 lik arabaya da binse farketmez bugün tofaşta yaptığı apaçiliği

    yarım albeada clioda yapar, parası varsa x sınıf araçla yapar hatta tofaşta en fazla 110 basıyorken yeni otolarda artık 120-130-140 Allah ne verdiyse...

    Bu açıdan boşuna tartışıyoruz apaçi olayı modele değil kafaya bakıyor kafayı düzeltmediğiniz ya da en azından kurallara uygun hale getiremediğiniz sürece bu apaçilere her yer avlanılacak, tüy dikilecek, buffalo

    bizon dolu özgür çayırlar olarak gözükecektir...


    Siz bugün devlet olarak getirirsiniz ehliyete özel bir uygulama kim daha çok kusurlu olarak kazaya sebebiyet veriyor ya da habire alkol, aşırı hız vb. tehlikeli hareketlerden ceza yiyor

    ise o arkadaşın trafik ile ilgili her türlü işleminde ya da ediniminde fiyatları aynı oranda yukarı çekersiniz kurunun yanında yaşı yakmadan olayı çözersiniz. Diğer şekilde ancak kaçağı teşvik eder tuttuğunuzu

    öptüğünüzle kalırsınız büyük şehirlerde neyse de ufak yerlerde çoğu kimse öptürmez gittiği yere kadar deyip sigortaydı vergiydi muayeneydi uğraşmaz hatta çekme belgesi alır plakayı söker beş kuruş

    vermeden borçlanmadan da kullanır, velhasılı tofaştan kurtuluyoruz diye sevinen varsa yağmurdan kaçarken doluya tutulur.


    Son olarak olay sigorta sektörünün zarar etmesidir, dolayısıyla ehliyete değil araca sigorta yapıldığından tüm bu konuştuklarımız ve insanca ya da insa odaklı olan çözüm önerilerimiz Türkiye Sigorta Birliği

    Genel Sekreteri Erhan Tunçay beyin, pekte umurunda olmayacaktır kendiside bu çarkın bir dişlisidir. Zaten ropörtajın tümünü okuduğunuzda olay daha iyi anlaşılmaktadır.




  • Suc soforde apaciler engellenirse trafikten kaza felan olmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekstradan her yil arabaya ayiracak butcesi yoksa ne yapacak kisi?

    Oturuldugu yerden birseyler duzelmez deniyorda, her ay araba icin kenara para atmaya gelene kadar yasam icin onceligi olan onlarca sey var. Keske tek borc arac kredisi olsa eminim herkes bunu odemeye razi olurdu. Herkes iyisine sahip olmayi arzu eder. Futursuzca elestirmek yerine olaya her acidan bakip laf olsun diye degil mantik cercevesinde yorum yapalim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • buradan uno şahin vs gibi arabalara laf atan zengin bebelerine selam olsun. Aşağıdakilere benziyorsunuz...

     doğan şahin kartal vb. araclardan kurtuluyoruz.
  • TÜM LÜKS ARABALARA BİNİP FAKİRLERİ EZMEYE ÇALIŞAN ÜSTÜN KARAKTERLİ ARKADAŞLARA GAZOZ KAPAĞI EŞLİĞİNDE AŞAĞIDAKİ RAPORU SUNUYORUM.

    http://www.tuik.gov.tr/IcerikGetir.do?istab_id=70

    68. sayfada yazdığı üzere:

    B Sütunu (Otomobil)

    Yeni araçların eski araçlara göre kaza yapma oranı ÇOK DAHA YÜKSEK..

    Biz çok mu seviyoruz ailemizi riske atmayı da unolara şahinlere 15-20 senelik arabalara binmeye

    şu yaşımıza geldik başımızı sokacak bir yerimiz nasip olmadı, belki bir umut kiradan kurtuluruz diye dişimizden tırnağımızdan artırıp ev peşinatı yapmaya çalışıyoruz. Ben de bilirim kredi çekip 2013 model arabaya binmeyi

    Öyle rahat koltuktan kimseyi hakir görmeyiniz.. Saygılar




  • apaçilerden kurtulmak için çok güzel bir haber ama tabi kurunun yanında yaş da yanacak.. olan düşük gelirli ama düzgün insanlara olacak..
  • Millet keyfinden mi eski arabalarını değiştirmiyor, tabi ki de hayır... Parçalar çok ucuz her yerde bulunabilir bu tip arabların hatta yandaki bakkaliye de bile var.
  • eski model arabaları olanlar mağdur edilmeden yapılmalı. Ötv indirimi vb. gibi.
  • Asp-Esr-Ebd bunlar hayat kurtarmaz.Önce bilinçli insan sonra bakımlı araçlar hayat kurtarır.Şahin doğanla derdi olanlar çok beklersiniz siz piyasadan düşmesini.Hadi canım siz panpanızın aldığı lüküslere binin.
  • Dün Ankarada yağmur vardı. Yollarda su birikmişti. Şaşmazın orada trafik biraz sıkışıktı, sağ şerit ilerlemiyordu ve bir broadway dörtlüleri yakmış duruyordu.
    Bir sonraki kavşakta 4 kişi bir Fiat 131 itiyordu. Trafiği fazla tıkamasa da bir köşede de Tofaş kartal dörtlüleri yakmıştı. Gittiğim yol 8-9 km ve ben bu kadar gördüm.

    Bu araçlar satılırken, model yılından bile öne "2014'e kadar muayenesi vardır" yazıyorlar çünkü işin en can alıcı noktası o. Bu araçların bir çoğuna muayeneyi geçirmek için araba parası harcamak gerekiyor. Bir şekilde geçirenler de arabayı değil muayeneyi satıyorlar.


    Devletin temel donanımlar haricinde lüxü olmayan bir aracı, mesela Dacia Logan, Dacia Mpv gibi bir araç için ÖTV yi düşürerek 10-15 bin civarında fiyata ucuz bir otomobil sunması gerekiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aktuz

    Dün Ankarada yağmur vardı. Yollarda su birikmişti. Şaşmazın orada trafik biraz sıkışıktı, sağ şerit ilerlemiyordu ve bir broadway dörtlüleri yakmış duruyordu.
    Bir sonraki kavşakta 4 kişi bir Fiat 131 itiyordu. Trafiği fazla tıkamasa da bir köşede de Tofaş kartal dörtlüleri yakmıştı. Gittiğim yol 8-9 km ve ben bu kadar gördüm.

    Bu araçlar satılırken, model yılından bile öne "2014'e kadar muayenesi vardır" yazıyorlar çünkü işin en can alıcı noktası o. Bu araçların bir çoğuna muayeneyi geçirmek için araba parası harcamak gerekiyor. Bir şekilde geçirenler de arabayı değil muayeneyi satıyorlar.


    Devletin temel donanımlar haricinde lüxü olmayan bir aracı, mesela Dacia Logan, Dacia Mpv gibi bir araç için ÖTV yi düşürerek 10-15 bin civarında fiyata ucuz bir otomobil sunması gerekiyor.

    güzel örnekler. kabul edilebilir çözümler belirtmişsiniz. eminim çoğu kişinin düşüncesi aynıdır. belki çok ihtiyacı olan iş ve çalışma zamanlarında araç ihtiyacı zorunlu olanlara toki gibi çok çok uygun ayda 100 lira gibi bedellerle ihtiyaçların karşılanması gerekir. örnegin: inaşaat sektöründeki malzeme taşımak,seyyar olarak mevye sebze balık satanlar, atık toplamak için kullanılan araçlar gibi... bu kısın ne yapacak çok merak konusu. veyahut herşey yalan deli dumrul vergisi yok...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Zamanında getirdiler ülkeye türk şirketliriyle ortak yabancı sigorta şirketlerini daha sonra kendi başlarına ayrıldılar.Baktılar para kazanamıyor yabancı sigorta şirketleri akıllarınca böyle şeyler uyduruyorlar.Avrupadaki gibi olacakmış bide. Adam 800 lira asgari ücret alıyor istedikleri araba tarzı ikinci eli en az 20 bin tl. Bunu o tek hücreli beyinliler düşünemiyor mu hayret. Zaten parm olsa şahine binmem torosa binmem
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Çağlayan DOĞRU

    Ee benim aracım Tipo, orjinal araba, adam akıllı trafik kurallarına uyarak kullanıyorum. Zaten zor zoruna aldık arabayı, şimdi bu yapılan uygulamanın cezasını çekmek neden bana düşüyor?

    Herkes zengin değil gidip 20-30 bin tl ile araba alalım.

    Şöyle bir sakınca gördüler sanırım.

    Siz eski arabanızla trafikte yol alıyorsunuz. Ne kadar dikkatli dahi olsanız bir hatadan dolayı yüksek teknolojili bir arabaya çarpıyorsunuz. Karşı taraf arabasını kaskodan yaptırıyor. İşin içine biraz da exper kazığı girince bir ton masraf çıkıyor sigorta şirketine. Halbuki sizde ABS olsaydı belki çarpmadan durabilecektiniz. Kemerleriniz çalışsaydı belki yaralanmayacaktınız.

    Yani kısacası olay tek taraflı değil.

    Yanlış anlamayın. Ben sigortacıların ağzından konuştum. İlla haklılar demiyorum.




  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.