Şimdi Ara

doğalgazlı ocağı tüpe çevirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
23.867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar.Doğalgazlı ocağımı memeleri değiştirerek tüpe çevirdim.Tüm bağlantıları kontrol ettim kaçak yok.Fakat yakmak için denediğimde Düğmelerin oralardan bile alev aldı.Ocağın içinde kaçak olabilir diye havayla test ettim hava kaçırmıyor tüp girişinden hava verdim düğmeleri çevirince hangi gözünse hava oradan çıkıyor.Bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir.Yardımlarınız için teşekkürler



  • quote:

    Orijinalden alıntı: asiizmir

    merhaba arkadaşlar.Doğalgazlı ocağımı memeleri değiştirerek tüpe çevirdim.Tüm bağlantıları kontrol ettim kaçak yok.Fakat yakmak için denediğimde Düğmelerin oralardan bile alev aldı.Ocağın içinde kaçak olabilir diye havayla test ettim hava kaçırmıyor tüp girişinden hava verdim düğmeleri çevirince hangi gözünse hava oradan çıkıyor.Bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir.Yardımlarınız için teşekkürler

    trolluycaktım ancak adam sırf bu konu için üyelik açmış saygılar abi
  • yokmu yardımcı olabilecek bilgi sahibi kimse
  • Hocam lpg uyumlu memeleri söküp tekrar tak ve memelerin kenarına sıvı deterjan ve cok az su ile cok az miktarda damlat baloncuk cıkaryorsa kaçak vardır.Eğer kaçak yok ise memeleri takıp 3 dk gazı acık bırak tabikide camları aç sonra tekrar yak dene.
  • Görmeden ezbere konuşmak her nekadar doğru olmasa da, anlattıklarınıza göre size yardımcı olmaya çalışıcam.

    Muhtemelen kullanmış olduğunuz dedantör arızalı ya da ocağınız uygun basınçta bir dedantör değil. Yani olması gerekenden çok daha yüksek basınçta gaz veriyor ve bu gaz da muslukların yaylanma payı olan çocuk kilidinden dışarıya atılıyor. Dedantörünüzü değiştirin, sorun düzelecektir.

    29 mbar 0-2 kg/h sabit basınç dedantörü kullanmanız gerekiyor.

    2. bir ihtimal ise kullanmış olduğunuz LPG tüpü ya yanlışlıkla, dolum tesisinde 1-2 kg fazla doldurulmuş (binde bir ihtimal olabiliyor) Ya da tüpünüz otogaz istasyonunda kaça doldurulmuş olabilir. Otogazdan doldurulan gazların propan oranı yüksek olur.

    Not: LPG ve Doğalgaz teknisyeniyim.
  • Türk_ay kullanıcısına yanıt
    teşekkürler arkadaşım dediğin gibi dedantörü değiştirdim sorun düzeldi.Şimdi birtek kısık ayarı kaldı sağol
  • Ocağın markası modeli nedir belirtmemişssin. Genelde çok ince uçlu tornavida ile (saatçi tornavidası gibi) yapılıyor kısık ayarı. Bazı modellerde musluğun içine gizli yapıyorlar kısık ayar vidasını. Halledemez isen, pm ile irtibata geç, yardımcı olmaya çalışırım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.