Şimdi Ara

Dogalgaz Uyumlu Ocak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
51.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: candogan62


    quote:

    Orijinalden alıntı: ASUSX51

    Biz 1997 yılında Bosch set üstü ocak ve bulaşık makinesi aldık, bulaşık makinesi yeni gibi.Ocağın durumu ise silmekten dolayı yazıların boyası çıktı, bek başları karardı ve ocak ızgaralarının uçları beyazladı. Boyada küflenme yok ama bazen düğmeler zor dönüyor, sanırım yağdan.Bir de çakmak düğmesi bozuldu, onu kendimiz yapabilir miyiz bilmiyorum.Bir ara ocak alacaktık vazgeçtik.Acaba şimdiki Bosch ocaklar nasıl?

    Edit: İmla.

    Eski ocaklar 1992'lerden kalma Profilo ocakların üzerine Bosch yazılmış haliydi. Şimdiki ocaklar onlardan çok daha üstün. Bizde de daha evvel 1993 model AEG bulaşık makinesine entegre setüstü ocak vardı ve memnun değildik.(çakmakları arızalıydı) 2000 yılında aldığımız Siemens halen sıfır gibi. Aralarında çok fark var diyebilirim.

    Düğmelerin zor dönmesini engellemek için düğmeyi çıkarıp alt kısmını yağlayın, düğme düzelecektir. Çakmak bujileri sağlamsa ama çakmak düğmesi bozuksa rahat değiştirebilirsiniz.

    Ücretsiz dönüşüm yapıyorlar diyenlere itibar etmeyiniz. Arçelik-Beko-Altus eğer sözkonusu ocağın diğer gaz kullanımına da uyumlu modeli varsa ücretli dönüşüm yapıyor. Sadece diğer gaz türünden modeli olmayan modellerininkini ücretsiz yapıyor. Bilip bilmeden atıp tutanlara itibar etmeyiniz, servis sizden ücret istediğinde o arkadaşlar ödemeyecekler servis ücretini :)

    Yani eski ocaklar Profilo marka diyebiliriz o zaman. Çakmak bujileri sağlam, sadece çakmak düğmesinin altında yay işlevi gören bir tel var, tel sürekli basılmaktan belli bir yerinden kırılımış.Sadece onun değişmesi lazım.Servisler yedek parça vermiyor sanırım artık beyaz eşya yedek parçası satan yerleden bulmak lazım.Servise de gitmeye korkuyorum.Geçenlerde Arçelik halı yıkama makinesinin hortumunu değiştirmemiz gerekti, arızası da çok basit bir arıza. Adamlar hortuma 70 lira dediler, babam biraz sinirlendi ama almak zorunda kaldık. Verdiğin bilgiler için teşekkürler, haftasonu şu ocağı bir elden geçireceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egenin_efesi -- 5 Kasım 2010; 21:42:23 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: taşkafa

    Denemesi ve anlaması çok basit...Ocağı alırken aldığınız yere sorun..." Bu ocağı doğalgaz ile kullanacağım...Ocağı evime getiren servis evimde dönüşüm yapıp yakıp teslim edecekmi ?....Bu işlem için ücret ödeyecekmiyim ?....Birinciye evet ikinciye kesinlikle hayır diyecekler....25 kuruş isteyen olmayacak....Bana itibar etmeyiniz...Yukarıda yazanlar gibi yalan yazıyorsam en doğru cevap ARÇELİK ve BEKO satıcılarında.....Saygılarımla...


    Beko aldım ücretsiz dediler 25 tl aldılar aynen yaşadım aynen




  • quote:

    Orijinalden alıntı: taşkafa

    Alırken lütfen birde arkadaşın önerdiği fırının cam kapak fiyatını sorun..Benim Profilo SL ocağın üzerindeki cam kapağa Beşiktaş ta servis yarım ocak parası istedi...Gözlerim fal taşı gibi açıldı......BÜTÜN SERVİSLER ARÇELİK- BEKO- VESTEL HEPSİ yeni alınan ocağın gaz dönüşümünü ücretsiz yapıyorlar..Evinizde yakıp teslim ediyorlar..garanti belgesini imzalayıp tarihini atıp gidiyorlar..Sadece BOSCH değil.....Lütfen tekrar okuyunuz...YENİ ALINAN ocağın yazdım... YEMEK TAŞINCA OCAK SÖNERSE, GAZI KESEN GAZ EMNİYETİ HER OCAKTA ARANACAK EN ÖNEMLİ ÖZELLİK... Kesinlikle arayınız....Saygılarımla...



    ben söyliyeyim. cam kapaklı model ile kapaksız model arasında yaklaşıl 40-50 lira gibi bir fark var.
    keza dökme demir ızgara da çelik ızgaraya göre gene 40-50 lira daha fazla.




  • Burada sorum cam kapaklı ocakla diğer ocakların farkı değil....Sorduğum soru....BU CAM KAPAK KIRILDI......BENİM EVDE KIRILDI...BOSCH .SERVİSE TELEFON AÇTIM...GELİP YENİSİNİ TAKIP GİTMESİ KAÇ LİRA ?....Bunu yazın....İnsanlar okusunlar....Saygılarımla...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 14 Kasım 2010; 22:25:43 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: taşkafa

    Burada sorum cam kapaklı ocakla diğer ocakların farkı değil....Sorduğum soru....BU CAM KAPAK KIRILDI......BENİM EVDE KIRILDI...BOSCH .SERVİSE TELEFON AÇTIM...GELİP YENİSİNİ TAKIP GİTMESİ KAÇ LİRA ?....Bunu yazın....İnsanlar okusunlar....Saygılarımla...



    sizin yazışma tarzınız neden insanlarla sürekli kavga eder gibi anlamıyorum.
    ürünü özellikle bosch diye almadım. aynısı arçelik vs. başka markada olsa onu alırdım.
    ben alırken koyduğum kriter, gaz kesme emniyeti olması, dökme demir ızgarası olması
    4 gözü gazlı ve cam kapaklı olması. gittiğim yerlerde bu özellikte arçelik electroluks yada başka marka olsa onuda alabilirdim. bosh yazdım diye hemen bir feryat fücur halindesin.

    sorunun cevabına gelince ben henüz o kapağı kırma gibi üstün bir başarı gösteremedim.
    gösterirsem yazarım. zaten kendisi 385 lira 100 lira yada 200 lira olacak değil ya kapak.
    bir başka ekleme de ben yapayım. dökme demir ızgaraların çelik ızgaralara göre yüksekten düştüğünde
    kırılma riskinin daha fazla olduğu gibi. sizde bunu sorun fiyatı ne kadarmış.
    bilmemek değil öğrenmemek ayıp. bizde öğrenmiş oluruz.




  • Doğalgaza geçişim nedeniyle set üstü ocağımı DG dönüştürmek istiyorum Bunun için izmir Hatay civarında tavsiye edebileceğiniz, işini tam yapan güvenilir bir yer var mı?
  • Set üstü ocağımın doğalgaz dönüşümünü yaptırmak için bugün servisi aradım. Kaç paraya yaparsınız diye sorduğumda aldığım cevap ise "50 tl. yaparız kardeş" oldu. Fiyat bana çok pahalı geldi ve teşekkür edip telefonu kapattım.

    Bir ocacağın dönüşümü bu kadar mı pahallı olur arkadaş, bu ne para böyle!!!. Bunun yenisi zaten kaç para ki.
    Ben de bu parayı vermemek için ufak bir piyasa araştırması yaptım. Galiba en mantıklısı yeni bir ocak alıp 8-10 senelik ocağıma veda etmek olacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alaçatı

    Set üstü ocağımın doğalgaz dönüşümünü yaptırmak için bugün servisi aradım. Kaç paraya yaparsınız diye sorduğumda aldığım cevap ise "50 tl. yaparız kardeş" oldu. Fiyat bana çok pahalı geldi ve teşekkür edip telefonu kapattım.

    Bir ocacağın dönüşümü bu kadar mı pahallı olur arkadaş, bu ne para böyle!!!. Bunun yenisi zaten kaç para ki.
    Ben de bu parayı vermemek için ufak bir piyasa araştırması yaptım. Galiba en mantıklısı yeni bir ocak alıp 8-10 senelik ocağıma veda etmek olacak.



    bende aynı düşüncedeyim..

    eski 10 senelik ocağıma 50 lira dönüşüm ücreti vermek yerine üstüne 150 daha koyup 200 liraya canavar gibi sıfır ocak alırım daha iyi...




  • candogan62 C kullanıcısına yanıt
    Hala tavisye ediyor musunuz profilo?

    50 liraya da ocak var ama Siemens filan 400- 500 TL. 10 kat fark var. bu kadar fark olması düşündürüyor. Profilo da aşağı yukarı aynı fiyat. Ucuzundan tüp ile çalışacak bir ocak tavsiyesi yapar mısınız rica etsem?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.