Şimdi Ara

DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
41.240
Cevap
277
Favori
4.325.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sayın Kurt0146; YAZDIKLARINI OKUDUM VE BU KONUDA BİLGİNİN FAZLA OLDUĞU AŞİKÂR. BANADA YARDIMÇI OLURSAN ÇOK SEVİNİRİM.
    Balıkesirde yaşıyorum mesleğim fizik öğrt. Bu sene doğalgaz kullanmayı düşünüyorum.

    Evimiz 100 metrekare3 oda 1 salon. 4. ara katta oturuyoruz çift eşanjörlü ,hermatik bir kombi almayı düşünüyorum.
    Evimizin 3 cephesi güney hariç diğer açık. Dairemin açık olan kısımlarına 4 cm 'lik izalasyon malzemesi ile kapattım.
    Pencereler çift çam pvc 2 tanede balkon kapısı var. Birkaç firmaya ölçtürdüm ve 6,5 metre petek kullanmam gerektiği söylendi.
    Ben petek uzunluğunu biraz arttırmak istesem benim için avantaşmıdır yoksa dezavantajmıdır?
    Bana hangi marka ve kaçlık kombi önerirsiniz.

    BALIKESİR'DE BU DOĞALGAZ İŞİNİ EN İYİ KİM YAPTIĞINI BİLEN VARSA LÜTFEN YAZSIN.
    TEŞEKKÜRLER...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: forever_boy


    quote:

    Orjinalden alıntı: nikon


    quote:

    Orjinalden alıntı: forever_boy

    bugün vitopend 100ü 1480e aldım ilginize teşekkürler arkadaşlar

    sn.forever_boy, vitopend 100ü acaba nereden aldığınızı öğrenebilirmiyim?
    çok iyi fiyata almışsınız,güle güle kullanın.



    sewgili nikon altın handan aldım


    eğer bir sakıncası yoksa aldığınız yerin telefon numarasını verebilirmisiniz?




  • Nikon,
    Altin HAN'daki kombicinin numarasini PM'den gonderdim.
    selamlar...
  • herkese kolay gelsin arkadaşlar bu yıl yeni dogalgaz geldi şehrimize size birkaç sorum olacak cevaplarsanız çok yardımcı olacaksınız.
    1-eve hemen doğalgaz bağlatıyımmı
    2-suan evimde kat kal.var 95 m2 evin kullanım alanı var ve 9 mt petek mevcut petek yeterlimi kombi kaç kwlik olmalı banyoda sofben bacası var herm.gerek varmı yoguşmalı mı olmalı
    3-bir kombi saatte kaç metreküp gaz yakar veya ortalama 95 m2 bir evin aylık yakıtı ne olur kışın sürekli evde bulunan var daire orta kat camlar pvc çift cam alt kat boş evde birde bebek var ısınma degerini ona göre hesaplayalım
    4-kombi markası okadar önemlimi kombi alırken nelere dikkat etmem gerek bilgilerinizi benimle paylasırsanız çok sevinirim
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sulokal

    Nikon,
    Altin HAN'daki kombicinin numarasini PM'den gonderdim.
    selamlar...

    teşekkürler...
  • Merhaba, Buderus bayisiyim. Forumdaki yazılanları kısmen okudum. Firmam Kayseri'de.
    Okuduklarımdan gördüğüm kadarıyla bazı konularda yanlış yönlendirmeler yapılmış. Mesela çift eşanjör konusu. Teknoloji yavaş yavaş tek eşanjöre kayıyor. Ama nedir bu tek eşanjör onu bir açıklayayım.Bakır bir boru düşünün, içinden bir bakır boru daha geçiyor ve birinde kalorifer sıcak suyu diğerindede kullanım sıcak suyu ısıtlıyor. Şimdi herşeyden önce tüm kombiler kullanım suyu öncelikli çalışır yani siz sıcak suyu açınca kalrofieri keser. Çift eşanjörde bir adet 3 yollu vana vardır. Bir girişi iki çıkış. Suyun yönlendirilmesi bu üç yollu vana ile yapılır, fakat üç yollu vana mekanik olduğu için her zaman arıza riski vardır. Öte yandan ne yazıkki pek çok tek eşanjörlü kombide de bu iş için bir diyafram kullanılır ve bu diyafram zamanla esnekliğini kaybettiği için arıza riski olmaktadır. Kaliteli markalarda diyafram sistemi yerine farklı sistemler geliştirilmiştir. Çift eşanjör olayı tamamen bir yönlendirmedir. Buderus'ta da tek eşanjörlü sistem vardır ve 3 senedir (KAyseri'ye gaz gelmeden önce bile) ciddi başarılar elde etmiştir.
    İkinci bir konu olaraksa yoğuşmalı cihazların küçük ısıtma alanlarında yoğuşma yapmayacağı düşüncesinin doğruluğu ile ilgili.Yoğuşmalı cihazlarda verimin yükselmesi radyatörlerden kombiye dönen suyun soğuk olmasına bağlıdır. Ne kadar soğuk olursa verim o kdar artar. Büyük evlerde bu daha net izlenebilir ama küçük evlerdede yoğuşma meydana gelir.Doğalgazın çiğ sıcaklığı 55 derecedir ve kombi sürekli 80 derecede yanmaz. duruma göre bu sıcaklık 30 derecelere kadar düşer bu nedenle yoğuşma mutlaka olur. Tasarruf etmeniz daha çok kullanım şeklinizle orantılıdır. Çok yakarsanız faturanız aynı oranda artar.
    Buderus teknoloji üretir bu nedenle reklamını göremezsiniz. Bizim için önemli olan müşteri memnuniyetidir.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: xtolga

    Arkadaşlar herkes kendi kombisini tavsiye ederse yeni alacaklara pek faydamız dokunmaz, kullandığımız kombilerde iyi yada kötü yanlarını aktarırsak, daha faydalı olacağımıza inanıyorum.

    kurt0146, Valliant kombiler hakkında dediklerine dikkat çekmek istiyorum, Valliant ın Türkiye için bazı modelleri Macaristanda üretiliyor buna dikkat edin. Bende alırken böyle birşey duymuştum, bu işi eper araştırdım. Almanyada üretilenleri tercih ederim. Almanyada üretilmeyenler başka bir isim altında Valliant garantisiyle satılıyor.



    yanlışşş. ben 10 yıllıkl vaillant bayisiyim..böyle bişey yok...
  • arkadaşlar ben 10 yıllık vaillant ana bayisiyim. sormak istediğiniz sorulara hem burda hemde msn den cevaplayabilirim.
    mygokhan@hotmail.com
  • şimdiye kadar gerek tesisat konusunda gerekse radyatör ve kombi markaları konusunda sizlere gerekli bilgileri vermye tüm soruları bağımsız bir arkadaş olarak cevaplamaya çalıştım. Sanırım Vaillant ve buderus markalarının satışlarını yapan arkadaşlarımızda bu konuya katıldılar. Bu iyi oldu. Soru soranlar daha ıyı cevaplar alabileceklerdir. Ben dedıklerımın arkasındayım.
  • evet arkada
    quote:

    Orjinalden alıntı: kurt0146

    şimdiye kadar gerek tesisat konusunda gerekse radyatör ve kombi markaları konusunda sizlere gerekli bilgileri vermye tüm soruları bağımsız bir arkadaş olarak cevaplamaya çalıştım. Sanırım Vaillant ve buderus markalarının satışlarını yapan arkadaşlarımızda bu konuya katıldılar. Bu iyi oldu. Soru soranlar daha ıyı cevaplar alabileceklerdir. Ben dedıklerımın arkasındayım.

    lar

    evet arkadaşlar iyi oldu bu..bilgi alışverişi yaparız.ben 8 yıldır bu sektördeyim.ayrıca klima sistemlerinde de çalıştım.şu an projelendirme işlerine bakıyorum.doğalgaz projelerini çiziyorum.bu zamana kadar tüm tesisat işlerinde çalıştım.tesisat,doğalgaz falan filan.her neyse, firmamız bursada faaliyet gösteriyor.10 yıllık vaillant ana bayisiyiz.bu 2005 yılı bursa birincisiyiz.ciro ve müşteri memnuniyetinde.bunlar önemli değil tabi....




  • arkadaşım yerli markalardan uzak dur,bazı arkadaşlar yazmış viessman,buderus ve vaillant gerisi iyi degil bunlarda'da yoguşmalı ve çift eşanjörlü olanları tercih etmeni öneririm iç ve dış ısı sensörü olmasıda iyidir bir daha cihazın yanına ugramazsın önceden programlıyarak telefonla çalışanı bile var
  • 120 m.kare ev. 9 metre petek, izolasyon iyi. Daha önce katı yakıtla ısınıyordum ve ortalama 55 derece yeterli oluyordu. Yoğuşmalının faydası olacağına inanıyorum ( ilk maliyeti yüksek olmasına rağmen ). en düşük Cal. yoğuşmalı kombi olarakta Buderus U 022-24K yoğuşmalı kombi olduğunu öğrendim. (20,000) Ancak fiyat olarak farklı yerlerden kdv dahil 1650 euro ile 1250 euro arası fiyat buldum. tek bir modelde bu kadar fiyat farkı olmaması gerektiğini düşünüp başka birşey mi var acaba sorusu aklım ageliyor. Örneğin spottan ucuza alırsam, bayi; bu bölgede satılmamış bunu devreye alamam diyebileceğini söylüyor. ne derece bunu yapabilir bilmiyorum. Buderus bayisi olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.
    bunu alamazsam tercihim vitopen 200 olacak.
    Herkese verdikleri bilgilerden dolayı teşekürler.
  • Arkadaşlar Bende kombi alacağım fakat buderusun 24000 kcal 1670 YTL ye buldum. Fakat viessmann kombilerde 2400 ytl de dolaşıyor. Viessmana o kadar vermek değermi ayrıca viessmann ın buderustan farkı nedir Teşekkürler
  • Viessmann kombilerin diğerlerinden farkını şimdiye kadar yazan mesajlarda bulabilirsin. Çok ince ayrıntılara kadar anlattım.
  • Immergas hakkında bilgisi olan, kullanan var mı arkadaşlar?
    Birisi Major modelini şiddetle tavsiye etti.
    Ayrıca ben şikayetvar.com da Immergas hakkında hiç şikayet bulamadım.
    viessmann hakkında bile az da olsa şikayet var.

    acaba çok mu iyi yoksa çok az mı satıyor?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: gurcan1

    arkadaşım yerli markalardan uzak dur,bazı arkadaşlar yazmış viessman,buderus ve vaillant gerisi iyi degil bunlarda'da yoguşmalı ve çift eşanjörlü olanları tercih etmeni öneririm iç ve dış ısı sensörü olmasıda iyidir bir daha cihazın yanına ugramazsın önceden programlıyarak telefonla çalışanı bile var



    Evet yerli almayin, Hans'in John'un maaşini ödeyin.. Arkdasim yerli nin iyisi de var kötüsüde neden genelleme yapıyorsun.
  • Merhaba,

    Yoğuşmalı kombilerin performaslı kullanımı için minumum ev alanı ne olmalı ?
    Ev alanı ile petek miktarının oranını hakkında bilgisi olan varmı ?
    Yani şu m2 ev şu kadar petek ve bu kalorideki yoğunlaşmalı kombi gibi ...
  • kardeş buderus diye bi marka war onuda alabilirsin yada demir döküm
  • kurt0146

    Vitopend 100 + zaman ayarli oda termostati + montaj =2.060 ytl
    fiyat aldım.

    ne diyorsun abi, cok pahali degil mi?
    acilimi da soyle,
    805€ kombi + 103€ termostat+133€ montaj=1.041€

    dogubankta;
    750€ kombi + 90€ termostat=840€
    fiyat iyi de,montaji kime yaptiracaz ??
    her tesisatci yapamaz bu cihazin montajini, degil mi?

    Fiyat veya montaj konusunda yardimci olabilir misin?
    1 ay vaktim var.Onu da belirteyim
  • Merhaba,
    Güney cephe 48m2 yalıtımlı çift ısıcamlı salon için iki tane 80 cm demirdöküm radyatör kullanılmış.Yer alemdağ/sarıgazi tarafı. Sizce bu kadar radyatör yeterli olacakmıdır?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurander -- 23 Temmuz 2006; 22:28:50 >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.