Şimdi Ara

DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ? (796. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
41.240
Cevap
277
Favori
4.325.417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 794795796797798
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: canturkkara

    Bu gün sayaç parası(güvence bedelide diyorlar her ne haltsa) onu yatırmaya gittim gazdaşa amcanın birisi diğerine anlatıyor 280 tl geldi 1 ayda diyor ötekide çokmuş dedi derken lafa girdim dedim ne markaymış bu kombi dediki bosch.

    Aklıma önce Bosch Condense 2000 geldi.Kaça aldın kombiyi amca dedim 2600.00 tl dedi hımm dedim içimden, demekki Classic Condense imiş hani az yakıyor diyorlardı bundan için ?Başladım forumdan öğrendiklerimce sorular sormaya
    Kaç metrekare ev -130
    Peki kaç metre petek var 12 m2 falan dedi amca.İçimden dedim buda normal,
    Kaçıncı katta evin 3 son katta
    İzolasyon varmı dış cephede yok binanın her tarafı açıkmış
    Birde banyoya hemen hemen hergün 3-4 kişi girip çıkıyormuş kombi banyo yaparken deli gibi çalışıp uğultu yapıyor dedi.(acaba dedim yakıtı artıran faktör bumu kendi kendime?)

    Sadede gelelim memleket kırklareli soğuk olur bizim buralar ammaaa daha tam soğumadı şimdi 280 tl yaktı ise 500 dayanır gibi geliyor bana bu şekilde giderse.
    Netice olarak demekki herşey kombi değilmiş BENİM KOMBİM AZ YAKIYOR DİYE BİŞEY YOKMUŞ.
    Az yaksa Classic Condense az yakardı demekki Classic Condenste iş bitmiyor vaillanttada buderustata.
    Üstadların dediğince kombi en son iş bunu bu gün bire bir yaşayarak şahit oldum.

    Forumdaki arkadaşlarımız soruyorya HANGİ KOMBİ AZ YAKAR???
    Cevap veriyorum H İ Ç B İ R İ S İ
    Sen o amcanın evine feriştah adlı kombiyi getirsende yakıtı yüzde 5-10 dan aşağıya düşüremezsin.
    En azından ben anlayacağımı anladım gerisi bana göre boş ...
    Siz değerli forumdaşlarımla bugün yaşayarak almış olduğum dersi sizlerle paylaşmak istedim.Herkese Selamlar




    Dediğiniz doğru olabilir. Sadece kombiden tasarruf beklenmez.
    * İzmir'de 130 m2 evde 12 m. petek bana inandırıcı gelmedi. Sanırım tahmini söylemiş. Şöyle İzmir'de etranızdaki evlere bakın, 100 m2 de 6 m. nin üzerinde petek göremezsiniz. 200 m2 de ancak 12 m. petek vardır.
    * Bilinçsiz kullanım her zaman başa beladır. Kaç derecede yaktığını, oda termostatı kullanıp kullanmadığını, ayarları nasıl yaptığını bilmiyoruz bu amcanın. Ev son kat mı, ara kat mı? Belli değil.
    * 55 derecenin üzerinde yakıyor mu? Baca borusu yukarı doğru mu? Bunları da bilmiyoruz.
    SONUÇ: Bu kadar dar veri ile fikir yürümek zor. Ancak gerçek olan; burada yönlendirdiğimiz onlarca arkadaşlarımız (örneğin anestos 123) aynı kombi ile Rize'de ayda 150 m3 yaklaşık 100 TL civarına ısınır hale geldi. Birçok markada ise böyle şikayetler olabilir. Öncelikle yoğuşmalı koşullarının iyi sağlanması gerekir. Programlı Oda termostatı kullanılmalıdır. Petekler ve tesisat yeterli olmalıdır. Bunları yapmadan tasarruf olamaz.
    Bugünlerde normal koşullardaki 130 m2 dış yalıtımsız bir evde, 24 saat, azami 45 derecede yanan, oda termostatsız, yoğuşmasız kombi günlük 10 m3 gaz harcar. AYlık 300 m3= 250 TL civarında fatura demektir. Oda termostatı olursa 22 derece iç ısıda 270 m3=220 TL civarı harcar. Yoğuşmalı olursa 22 dereceiç ısıda 220 m3=180 TL civarı harcar.
    Siz şimdi "geçen ay 100 TL ödedim, 150 TL yi geçmedi" diyenlere aldırmayın. Aralık ayıfaturalarını burda görmek gerekir.
  • Airfel yada DemirDöküm almanı tavsiye ederim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BMW 528

    quote:

    Orijinalden alıntı: disintegration

    quote:

    Orijinalden alıntı: BMW 528

    bende baymak luna3 hermatik var musluk suyu seçeneklerınde eco ve confort mod var kılavuzda ikisinede aynı sey yazmışlar

    eco ile confort arasında ne fark var?

    merak ediyorum benim 85 m2 eve yoguşmalı kombi alsaydım ne kadar tasarruf ederdim hermetik kombinin dogalzgaz tüketimine göre? kasım ayında 106m3 tüketmişim

    comfort: hazır sıcak suyu kombide hazır tutulur.siz musluğu açınca hemen sıcak su gelir
    eco: size musluğu açınca bir süre soğuk su gelir.kombi suyu ısıtıp gönderir.sonra sıcak su gelir

    yoğuşmadan en kötü koşullarda %10,gerekli koşullar sağlanırsa %20 "civarında" + , -

    tasarrufunuz olur



    şimdi anladım ben eco modda tutuyorum nedne soguk geliyor diyordum ilk açtıgında

    peki confort modda kalsa daha mı çok yakar dogalgaz

    Yaklaşık ayda % 3 fazla yakar. Comfort modunda saniyede sıcak su beklemeyin. Kombide hazır sıcak su bekletilmekle beraber, öncelikle kombi-banyo arasındaki borularda soğuyan suyun akması gerekir.
    Comfort modunda yaklaşık 10 saniyede, Eco modunda 30 saniyede sıcak su gelir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 9 Aralık 2011; 21:53:43 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erdaltuncer07

    quote:

    Orijinalden alıntı: erdaltuncer07

    quote:

    Orijinalden alıntı: sserin

    Oda termostatı olan petekleri 3'e (20 derece) oda termsotatını da 22 dereceye ayarlayınız. Termosttaik vana koyduğunuz ve 20 dereceye ayarladığınız odaların kapılarını kapalı, diğer tüm odaların kapılarını açık tutunuz. Bu ısı size fazla gelirse yatarken kademeli(örneğin term.vana 18, oda term.20 derece gibi) azaltabilirsiniz.
    Oda termostatı RC25 olursa günlük program da yapılabilir. Mekanik on-off oda termosttaında veya RC10 da program yapma şansınız yok.

    çok teşekkür ederim cevap için yalnız sorum şu eğer dediğiniz gibi termostatik vanayı 20 oda termostatını 22ye ayarlarsak salonda(oda termostatının ve termostatik vanaların olduğu odada sıcaklım hiç bir zaman 22 dereceye gelemicek dolayısıyla kombi sürekli yanacak. doğrumu düşünüyorum ?

    arkadaşlar şuan test yapıyorum evde doğalgaz yakmaya başlayalı 6 gün oldu 38m3 harcamamız var.ilk gün test amaçlı 70te yaktık yaklaşık 3-4 saat sonra 55 aldık. şimdi gece gündüz 50 de termostatik vanaları 3 e ayarladım. yatarken oda termostatı 17-18de normal zamanlarda 20-21de her sabah evden çıkarken bakıyorum. ilk günleri saymazsak(düzenli yakmadık) ortalama günlük 11m3 gibi fakat dün akşam yatarken 45 e aldım kombiyi termostatıda 17ye tüm günlük tüketim 6m3e düştü kafam karıştı biraz... tam olarak test yapıp buraya yazıcam.fakat sanrım termostatik vana ile oda termostatının aynı odada olması yanlış bir seçim oldu benim açımdan...sizinde görüşlerinizi öğrenmek isterim..??

    termostatik vana ile oda termostatını aynı yerde kullanman doğru değil.
    eğer termostatik vananın derecesi oda termostatının altında ise, oda termostatik vananın derecesine ulaştığında petek kapanır ve oda termostatının ayarlı olduğu dereceye çıkmaz. dolayısıyla kombi sürekli yanar.
    eğer oda termostatının derecesi termostatik vananın altında ise, o odaya termostatik vana kullanmanın anlamı yok.
  • Oda termstatını
    quote:

    Orijinalden alıntı: erdaltuncer07

    quote:

    Orijinalden alıntı: dogandd

    quote:

    Orijinalden alıntı: erdaltuncer07

    quote:

    Orijinalden alıntı: erdaltuncer07

    quote:

    Orijinalden alıntı: sserin



    arkadaşlar şuan test yapıyorum evde doğalgaz yakmaya başlayalı 6 gün oldu 38m3 harcamamız var.ilk gün test amaçlı 70te yaktık yaklaşık 3-4 saat sonra 55 aldık. şimdi gece gündüz 50 de termostatik vanaları 3 e ayarladım. yatarken oda termostatı 17-18de normal zamanlarda 20-21de her sabah evden çıkarken bakıyorum. ilk günleri saymazsak(düzenli yakmadık) ortalama günlük 11m3 gibi fakat dün akşam yatarken 45 e aldım kombiyi termostatıda 17ye tüm günlük tüketim 6m3e düştü kafam karıştı biraz... tam olarak test yapıp buraya yazıcam.fakat sanrım termostatik vana ile oda termostatının aynı odada olması yanlış bir seçim oldu benim açımdan...sizinde görüşlerinizi öğrenmek isterim..??

    son bi 2 gündür havalar güzel ondan tüketimin düşmüş olabilir. bir de termostat ve termostatik vanayı aynı odaya koyman hata olmus bence. çünkü zaten termostat o odanın sıcaklığına göre hareket edecek ve sen ona hareket etme imkanı vermemişsin...

    evet sanırım o konuda hata yaptım...ben taktırırken şöyle düşünmüştüm. sıcaklık 20yi geçerse salonda ki kombiye yakın onların suyunu keser böylece üst kat daha rahat ısınır. ama dediğim gibi handi kapım var. eğer hava soğuksa ve ben oda termostatını 21ye vanalarıda 19-20 ye ayarlarsam oda asla 21e çıkmayacağı için kombi sürekli çalışacak

    Aslında oda termostatını oturma odasına koyduysanız, termostatik vana olması çok fazla problem olmaz. Sürekli insanların bulunduğu, tv çalışan, yaşayan bu oda bir şekilde diğerlerinden daha fazla ısınacaktır. Oda termostatını koyduğunuz odadaki termostatik vanayı 4 e getirin, sorun kalmaz.
    Oda termostatı modülasyonlu değilse, kombi azami ısısını gece yatarken 45 , oda termostatını 20 derece yapın. Akşam eve geldiğinizde kombi ısısını 50, oda termostatını 21 yapın. Termostatik vanaları (oturma odası 4 de kalsın) 3'e getirin. Bu şekilde deneyin. Sonuçları karşılaştırıp burda paylaşın.
    17 dereceye getirirseniz tabi kombi yakmaz yada az yakar. Ev ısınmıyor ki ancak ılıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 9 Aralık 2011; 16:54:52 >
  • forumdaş arkadaşlarla elde ettiğim tecrübeleri paylaşmak istiyorum. umarım faydalı olur.
    yer, edirne
    kombi, ariston clas
    oda termostatı, general ht 300 set
    evin konumu, kuzey cephe-çevresi açık
    yalıtım, 5cm karbonlu wagner eps mantolama
    hava durumu, geceleri eksi dereceler gündüz güneşli
    gündüz saat 09 ile 18 arası evde kimse yok.
    oda termostatını kullanmazken gece yatarken saat 10:30 gibi en kısık dereceye (40 derece) alıp ertesi gün saat 18 de 45-50 arası çalıştırdım.

    sonuç:
    sabah 8 akşam 18 arası tüketim 4 metre küp
    akşam 18 sabah 8 arası tüketim 6 metre küp.
    günlük 10 metre küp

    oda termostatı sabah 06 ile 09 arası 23,5 derece
    09 ile 17 arası 21 derece
    17 ile 02 arası 23,5 derece
    02 ile 06 arası 21 derece
    kombi 45-50 derece arası
    sabah 8 akşam 18 arası tüketim 2 metre küp
    akşam 18 sabah 8 arası tüketim 4 metre küp.
    günlük 6 metre küp

    bakalım çok soğuklarda nasıl olacak. isteyen olursa onu da paylaşırım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: casper77

    forumdaş arkadaşlarla elde ettiğim tecrübeleri paylaşmak istiyorum. umarım faydalı olur.
    yer, edirne
    kombi, ariston clas
    oda termostatı, general ht 300 set
    evin konumu, kuzey cephe-çevresi açık
    yalıtım, 5cm karbonlu wagner eps mantolama
    hava durumu, geceleri eksi dereceler gündüz güneşli
    gündüz saat 09 ile 18 arası evde kimse yok.
    oda termostatını kullanmazken gece yatarken saat 10:30 gibi en kısık dereceye (40 derece) alıp ertesi gün saat 18 de 45-50 arası çalıştırdım.

    sonuç:
    sabah 8 akşam 18 arası tüketim 4 metre küp
    akşam 18 sabah 8 arası tüketim 6 metre küp.
    günlük 10 metre küp

    oda termostatı sabah 06 ile 09 arası 23,5 derece
    09 ile 17 arası 21 derece
    17 ile 02 arası 23,5 derece
    02 ile 06 arası 21 derece
    kombi 45-50 derece arası
    sabah 8 akşam 18 arası tüketim 2 metre küp
    akşam 18 sabah 8 arası tüketim 4 metre küp.
    günlük 6 metre küp

    bakalım çok soğuklarda nasıl olacak. isteyen olursa onu da paylaşırım.






    Oda termosttasız kullanımda 10 m3, oda termostatlı kullanımda 6 m3 mü harcadınız? Ben böyle anladım. O zaman amacınıza ulaşmışsınız bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: canturkkara

    Bu gün sayaç parası(güvence bedelide diyorlar her ne haltsa) onu yatırmaya gittim gazdaşa amcanın birisi diğerine anlatıyor 280 tl geldi 1 ayda diyor ötekide çokmuş dedi derken lafa girdim dedim ne markaymış bu kombi dediki bosch.

    Aklıma önce Bosch Condense 2000 geldi.Kaça aldın kombiyi amca dedim 2600.00 tl dedi hımm dedim içimden, demekki Classic Condense imiş hani az yakıyor diyorlardı bundan için ?Başladım forumdan öğrendiklerimce sorular sormaya
    Kaç metrekare ev -130
    Peki kaç metre petek var 12 m2 falan dedi amca.İçimden dedim buda normal,
    Kaçıncı katta evin 3 son katta
    İzolasyon varmı dış cephede yok binanın her tarafı açıkmış
    Birde banyoya hemen hemen hergün 3-4 kişi girip çıkıyormuş kombi banyo yaparken deli gibi çalışıp uğultu yapıyor dedi.(acaba dedim yakıtı artıran faktör bumu kendi kendime?)

    Sadede gelelim memleket kırklareli soğuk olur bizim buralar ammaaa daha tam soğumadı şimdi 280 tl yaktı ise 500 dayanır gibi geliyor bana bu şekilde giderse.
    Netice olarak demekki herşey kombi değilmiş BENİM KOMBİM AZ YAKIYOR DİYE BİŞEY YOKMUŞ.
    Az yaksa Classic Condense az yakardı demekki Classic Condenste iş bitmiyor vaillanttada buderustata.
    Üstadların dediğince kombi en son iş bunu bu gün bire bir yaşayarak şahit oldum.

    Forumdaki arkadaşlarımız soruyorya HANGİ KOMBİ AZ YAKAR???
    Cevap veriyorum H İ Ç B İ R İ S İ
    Sen o amcanın evine feriştah adlı kombiyi getirsende yakıtı yüzde 5-10 dan aşağıya düşüremezsin.
    En azından ben anlayacağımı anladım gerisi bana göre boş ...
    Siz değerli forumdaşlarımla bugün yaşayarak almış olduğum dersi sizlerle paylaşmak istedim.Herkese Selamlar




    Burada mantıklı bir sonuca ulaşmak gerekirse m3 hesabıyla...

    O bölgede DG fiyatı 0,82 kuruş ise 280/0,82= 341 m3 dg yapar Afyon fiyatı 0,65 kuruş 221 TL ( Bu 1 )

    Normal bir evde günde 3-4 kişi banyo etmez kalabalık bir aile ise sıcak su kullanımı bu durumda 30-40 m3 fazla olur 341-30= 310 m3 normal kullanım olur bunun sonucu o bölge fiyatı 310x0,82= 254 Afyon fiyatı 310x0,65= 201 TL yapar ( Bu 2 )

    Yalıtımsız her yanı açık bir evde 12 metre petekle ısınıyorsa bu 310 m3 gayet normaldir..Günlük olarak 10-11 m3 eder, bu normal bir harcamadır. ( Bu üç )

    Ayrıca 12 mt.petek varsa ev 130 dan daha büyük demektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi intererdem -- 9 Aralık 2011; 17:25:37 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sserin

    quote:

    Orijinalden alıntı: BMW 528

    quote:

    Orijinalden alıntı: disintegration

    quote:

    Orijinalden alıntı: BMW 528

    bende baymak luna3 hermatik var musluk suyu seçeneklerınde eco ve confort mod var kılavuzda ikisinede aynı sey yazmışlar

    eco ile confort arasında ne fark var?

    merak ediyorum benim 85 m2 eve yoguşmalı kombi alsaydım ne kadar tasarruf ederdim hermetik kombinin dogalzgaz tüketimine göre? kasım ayında 106m3 tüketmişim

    comfort: hazır sıcak suyu kombide hazır tutulur.siz musluğu açınca hemen sıcak su gelir
    eco: size musluğu açınca bir süre soğuk su gelir.kombi suyu ısıtıp gönderir.sonra sıcak su gelir

    yoğuşmadan en kötü koşullarda %10,gerekli koşullar sağlanırsa %20 "civarında" + , -

    tasarrufunuz olur



    şimdi anladım ben eco modda tutuyorum nedne soguk geliyor diyordum ilk açtıgında

    peki confort modda kalsa daha mı çok yakar dogalgaz

    Yaklaşık ayda % 3 fazla yakar. Comfort modunda saniyede sıcak su beklemeyin. Kombide hazır sıcak su bekletilmekle beraber, öncelikle kombi-banyo arasındaki borularda soğuyan suyun akması gerekir.
    Comfort modunda yaklalık 10 saniyede, Eco modunda 30 saniyede sıcak su gelir.

    benim kombide eco ve comfort tuşları var
    aldığım günden beri 1 kere olsun comfort modunda kullanmadım
    duş alırken 25-30 saniye civarında sıcak su gelmeye başlıyor
    hiç sıkıntı yaşamadım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sserin

    quote:

    Orijinalden alıntı: canturkkara

    Bu gün sayaç parası(güvence bedelide diyorlar her ne haltsa) onu yatırmaya gittim gazdaşa amcanın birisi diğerine anlatıyor 280 tl geldi 1 ayda diyor ötekide çokmuş dedi derken lafa girdim dedim ne markaymış bu kombi dediki bosch.

    Aklıma önce Bosch Condense 2000 geldi.Kaça aldın kombiyi amca dedim 2600.00 tl dedi hımm dedim içimden, demekki Classic Condense imiş hani az yakıyor diyorlardı bundan için ?Başladım forumdan öğrendiklerimce sorular sormaya
    Kaç metrekare ev -130
    Peki kaç metre petek var 12 m2 falan dedi amca.İçimden dedim buda normal,
    Kaçıncı katta evin 3 son katta
    İzolasyon varmı dış cephede yok binanın her tarafı açıkmış
    Birde banyoya hemen hemen hergün 3-4 kişi girip çıkıyormuş kombi banyo yaparken deli gibi çalışıp uğultu yapıyor dedi.(acaba dedim yakıtı artıran faktör bumu kendi kendime?)

    Sadede gelelim memleket kırklareli soğuk olur bizim buralar ammaaa daha tam soğumadı şimdi 280 tl yaktı ise 500 dayanır gibi geliyor bana bu şekilde giderse.
    Netice olarak demekki herşey kombi değilmiş BENİM KOMBİM AZ YAKIYOR DİYE BİŞEY YOKMUŞ.
    Az yaksa Classic Condense az yakardı demekki Classic Condenste iş bitmiyor vaillanttada buderustata.
    Üstadların dediğince kombi en son iş bunu bu gün bire bir yaşayarak şahit oldum.

    Forumdaki arkadaşlarımız soruyorya HANGİ KOMBİ AZ YAKAR???
    Cevap veriyorum H İ Ç B İ R İ S İ
    Sen o amcanın evine feriştah adlı kombiyi getirsende yakıtı yüzde 5-10 dan aşağıya düşüremezsin.
    En azından ben anlayacağımı anladım gerisi bana göre boş ...
    Siz değerli forumdaşlarımla bugün yaşayarak almış olduğum dersi sizlerle paylaşmak istedim.Herkese Selamlar




    Dediğiniz doğru olabilir. Sadece kombiden tasarruf beklenmez.
    * İzmir'de 130 m2 evde 12 m. petek bana inandırıcı gelmedi. Sanırım tahmini söylemiş. Şöyle İzmir'de etranızdaki evlere bakın, 100 m2 de 6 m. nin üzerinde petek göremezsiniz. 200 m2 de ancak 12 m. petek vardır.
    * Bilinçsiz kullanım her zaman başa beladır. Kaç derecede yaktığını, oda termostatı kullanıp kullanmadığını, ayarları nasıl yaptığını bilmiyoruz bu amcanın. Ev son kat mı, ara kat mı? Belli değil.
    * 55 derecenin üzerinde yakıyor mu? Baca borusu yukarı doğru mu? Bunları da bilmiyoruz.
    SONUÇ: Bu kadar dar veri ile fikir yürümek zor. Ancak gerçek olan; burada yönlendirdiğimiz onlarca arkadaşlarımız (örneğin anestos 123) aynı kombi ile Rize'de ayda 150 m3 yaklaşık 100 TL civarına ısınır hale geldi. Birçok markada ise böyle şikayetler olabilir. Öncelikle yoğuşmalı koşullarının iyi sağlanması gerekir. Programlı Oda termostatı kullanılmalıdır. Petekler ve tesisat yeterli olmalıdır. Bunları yapmadan tasarruf olamaz.
    Bugünlerde normal koşullardaki 130 m2 dış yalıtımsız bir evde, 24 saat, azami 45 derecede yanan, oda termostatsız, yoğuşmasız kombi günlük 10 m3 gaz harcar. AYlık 300 m3= 250 TL civarında fatura demektir. Oda termostatı olursa 22 derece iç ısıda 270 m3=220 TL civarı harcar. Yoğuşmalı olursa 22 dereceiç ısıda 220 m3=180 TL civarı harcar.
    Siz şimdi "geçen ay 100 TL ödedim, 150 TL yi geçmedi" diyenlere aldırmayın. Aralık ayıfaturalarını burda görmek gerekir.

    Sayın sserin ben izmir demedim zaten KIRKLARELİ dedim ve öylede yazdım.Kaldıki ağrıda askerlik yapmış birisi olarak kırklarelinin kuru soğuğunun rize ile kıyaslanmayacağınıda tahmin edebilirisiniz sanırım.
    (Kaçıncı katta evin 3 son katta)diyede yazdım
    24 derecede yakıyormuş amca onu yazmadım termostat varmış
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sserin

    quote:

    Orijinalden alıntı: canturkkara

    Bu gün sayaç parası(güvence bedelide diyorlar her ne haltsa) onu yatırmaya gittim gazdaşa amcanın birisi diğerine anlatıyor 280 tl geldi 1 ayda diyor ötekide çokmuş dedi derken lafa girdim dedim ne markaymış bu kombi dediki bosch.

    Aklıma önce Bosch Condense 2000 geldi.Kaça aldın kombiyi amca dedim 2600.00 tl dedi hımm dedim içimden, demekki Classic Condense imiş hani az yakıyor diyorlardı bundan için ?Başladım forumdan öğrendiklerimce sorular sormaya
    Kaç metrekare ev -130
    Peki kaç metre petek var 12 m2 falan dedi amca.İçimden dedim buda normal,
    Kaçıncı katta evin 3 son katta
    İzolasyon varmı dış cephede yok binanın her tarafı açıkmış
    Birde banyoya hemen hemen hergün 3-4 kişi girip çıkıyormuş kombi banyo yaparken deli gibi çalışıp uğultu yapıyor dedi.(acaba dedim yakıtı artıran faktör bumu kendi kendime?)

    Sadede gelelim memleket kırklareli soğuk olur bizim buralar ammaaa daha tam soğumadı şimdi 280 tl yaktı ise 500 dayanır gibi geliyor bana bu şekilde giderse.
    Netice olarak demekki herşey kombi değilmiş BENİM KOMBİM AZ YAKIYOR DİYE BİŞEY YOKMUŞ.
    Az yaksa Classic Condense az yakardı demekki Classic Condenste iş bitmiyor vaillanttada buderustata.
    Üstadların dediğince kombi en son iş bunu bu gün bire bir yaşayarak şahit oldum.

    Forumdaki arkadaşlarımız soruyorya HANGİ KOMBİ AZ YAKAR???
    Cevap veriyorum H İ Ç B İ R İ S İ
    Sen o amcanın evine feriştah adlı kombiyi getirsende yakıtı yüzde 5-10 dan aşağıya düşüremezsin.
    En azından ben anlayacağımı anladım gerisi bana göre boş ...
    Siz değerli forumdaşlarımla bugün yaşayarak almış olduğum dersi sizlerle paylaşmak istedim.Herkese Selamlar




    Dediğiniz doğru olabilir. Sadece kombiden tasarruf beklenmez.
    * İzmir'de 130 m2 evde 12 m. petek bana inandırıcı gelmedi. Sanırım tahmini söylemiş. Şöyle İzmir'de etranızdaki evlere bakın, 100 m2 de 6 m. nin üzerinde petek göremezsiniz. 200 m2 de ancak 12 m. petek vardır.
    * Bilinçsiz kullanım her zaman başa beladır. Kaç derecede yaktığını, oda termostatı kullanıp kullanmadığını, ayarları nasıl yaptığını bilmiyoruz bu amcanın. Ev son kat mı, ara kat mı? Belli değil.
    * 55 derecenin üzerinde yakıyor mu? Baca borusu yukarı doğru mu? Bunları da bilmiyoruz.
    SONUÇ: Bu kadar dar veri ile fikir yürümek zor. Ancak gerçek olan; burada yönlendirdiğimiz onlarca arkadaşlarımız (örneğin anestos 123) aynı kombi ile Rize'de ayda 150 m3 yaklaşık 100 TL civarına ısınır hale geldi. Birçok markada ise böyle şikayetler olabilir. Öncelikle yoğuşmalı koşullarının iyi sağlanması gerekir. Programlı Oda termostatı kullanılmalıdır. Petekler ve tesisat yeterli olmalıdır. Bunları yapmadan tasarruf olamaz.
    Bugünlerde normal koşullardaki 130 m2 dış yalıtımsız bir evde, 24 saat, azami 45 derecede yanan, oda termostatsız, yoğuşmasız kombi günlük 10 m3 gaz harcar. AYlık 300 m3= 250 TL civarında fatura demektir. Oda termostatı olursa 22 derece iç ısıda 270 m3=220 TL civarı harcar. Yoğuşmalı olursa 22 dereceiç ısıda 220 m3=180 TL civarı harcar.
    Siz şimdi "geçen ay 100 TL ödedim, 150 TL yi geçmedi" diyenlere aldırmayın. Aralık ayıfaturalarını burda görmek gerekir.

    @canturkkara nın anlattığı yer
    sanırım izmir değil
    trakya bölgesi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: canturkkara

    quote:

    Orijinalden alıntı: sserin

    quote:

    Orijinalden alıntı: canturkkara

    Bu gün sayaç parası(güvence bedelide diyorlar her ne haltsa) onu yatırmaya gittim gazdaşa amcanın birisi diğerine anlatıyor 280 tl geldi 1 ayda diyor ötekide çokmuş dedi derken lafa girdim dedim ne markaymış bu kombi dediki bosch.

    Aklıma önce Bosch Condense 2000 geldi.Kaça aldın kombiyi amca dedim 2600.00 tl dedi hımm dedim içimden, demekki Classic Condense imiş hani az yakıyor diyorlardı bundan için ?Başladım forumdan öğrendiklerimce sorular sormaya
    Kaç metrekare ev -130
    Peki kaç metre petek var 12 m2 falan dedi amca.İçimden dedim buda normal,
    Kaçıncı katta evin 3 son katta
    İzolasyon varmı dış cephede yok binanın her tarafı açıkmış
    Birde banyoya hemen hemen hergün 3-4 kişi girip çıkıyormuş kombi banyo yaparken deli gibi çalışıp uğultu yapıyor dedi.(acaba dedim yakıtı artıran faktör bumu kendi kendime?)

    Sadede gelelim memleket kırklareli soğuk olur bizim buralar ammaaa daha tam soğumadı şimdi 280 tl yaktı ise 500 dayanır gibi geliyor bana bu şekilde giderse.
    Netice olarak demekki herşey kombi değilmiş BENİM KOMBİM AZ YAKIYOR DİYE BİŞEY YOKMUŞ.
    Az yaksa Classic Condense az yakardı demekki Classic Condenste iş bitmiyor vaillanttada buderustata.
    Üstadların dediğince kombi en son iş bunu bu gün bire bir yaşayarak şahit oldum.

    Forumdaki arkadaşlarımız soruyorya HANGİ KOMBİ AZ YAKAR???
    Cevap veriyorum H İ Ç B İ R İ S İ
    Sen o amcanın evine feriştah adlı kombiyi getirsende yakıtı yüzde 5-10 dan aşağıya düşüremezsin.
    En azından ben anlayacağımı anladım gerisi bana göre boş ...
    Siz değerli forumdaşlarımla bugün yaşayarak almış olduğum dersi sizlerle paylaşmak istedim.Herkese Selamlar




    Dediğiniz doğru olabilir. Sadece kombiden tasarruf beklenmez.
    * İzmir'de 130 m2 evde 12 m. petek bana inandırıcı gelmedi. Sanırım tahmini söylemiş. Şöyle İzmir'de etranızdaki evlere bakın, 100 m2 de 6 m. nin üzerinde petek göremezsiniz. 200 m2 de ancak 12 m. petek vardır.
    * Bilinçsiz kullanım her zaman başa beladır. Kaç derecede yaktığını, oda termostatı kullanıp kullanmadığını, ayarları nasıl yaptığını bilmiyoruz bu amcanın. Ev son kat mı, ara kat mı? Belli değil.
    * 55 derecenin üzerinde yakıyor mu? Baca borusu yukarı doğru mu? Bunları da bilmiyoruz.
    SONUÇ: Bu kadar dar veri ile fikir yürümek zor. Ancak gerçek olan; burada yönlendirdiğimiz onlarca arkadaşlarımız (örneğin anestos 123) aynı kombi ile Rize'de ayda 150 m3 yaklaşık 100 TL civarına ısınır hale geldi. Birçok markada ise böyle şikayetler olabilir. Öncelikle yoğuşmalı koşullarının iyi sağlanması gerekir. Programlı Oda termostatı kullanılmalıdır. Petekler ve tesisat yeterli olmalıdır. Bunları yapmadan tasarruf olamaz.
    Bugünlerde normal koşullardaki 130 m2 dış yalıtımsız bir evde, 24 saat, azami 45 derecede yanan, oda termostatsız, yoğuşmasız kombi günlük 10 m3 gaz harcar. AYlık 300 m3= 250 TL civarında fatura demektir. Oda termostatı olursa 22 derece iç ısıda 270 m3=220 TL civarı harcar. Yoğuşmalı olursa 22 dereceiç ısıda 220 m3=180 TL civarı harcar.
    Siz şimdi "geçen ay 100 TL ödedim, 150 TL yi geçmedi" diyenlere aldırmayın. Aralık ayıfaturalarını burda görmek gerekir.

    Sayın sserin ben izmir demedim zaten KIRKLARELİ dedim ve öylede yazdım.Kaldıki ağrıda askerlik yapmış birisi olarak kırklarelinin kuru soğuğunun rize ile kıyaslanmayacağınıda tahmin edebilirisiniz sanırım.
    (Kaçıncı katta evin 3 son katta)diyede yazdım
    24 derecede yakıyormuş amca onu yazmadım termostat varmış


    evet mesajları aynı dakikada yazmışız
    doğru tahmin etmişim
    trakya bölgesiymiş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sserin

    quote:

    Orijinalden alıntı: casper77

    forumdaş arkadaşlarla elde ettiğim tecrübeleri paylaşmak istiyorum. umarım faydalı olur.
    yer, edirne
    kombi, ariston clas
    oda termostatı, general ht 300 set
    evin konumu, kuzey cephe-çevresi açık
    yalıtım, 5cm karbonlu wagner eps mantolama
    hava durumu, geceleri eksi dereceler gündüz güneşli
    gündüz saat 09 ile 18 arası evde kimse yok.
    oda termostatını kullanmazken gece yatarken saat 10:30 gibi en kısık dereceye (40 derece) alıp ertesi gün saat 18 de 45-50 arası çalıştırdım.

    sonuç:
    sabah 8 akşam 18 arası tüketim 4 metre küp
    akşam 18 sabah 8 arası tüketim 6 metre küp.
    günlük 10 metre küp

    oda termostatı sabah 06 ile 09 arası 23,5 derece
    09 ile 17 arası 21 derece
    17 ile 02 arası 23,5 derece
    02 ile 06 arası 21 derece
    kombi 45-50 derece arası
    sabah 8 akşam 18 arası tüketim 2 metre küp
    akşam 18 sabah 8 arası tüketim 4 metre küp.
    günlük 6 metre küp

    bakalım çok soğuklarda nasıl olacak. isteyen olursa onu da paylaşırım.






    Oda termosttasız kullanımda 10 m3, oda termostatlı kullanımda 6 m3 mü harcadınız? Ben böyle anladım. O zaman amacınıza ulaşmışsınız bence.

    evet, oda termostatı çok soğuk olmayan havalarda tasarruf sağlıyor. hem bunun belirtmek hem de forumda bu konuda sorusu olan forumdaşlara bilgi vermek amacıyla gözlemlerimi yazdım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ekdemir

    quote:

    Orijinalden alıntı: disintegration

    quote:

    Orijinalden alıntı: ekdemir

    quote:

    Orijinalden alıntı: disintegration

    quote:

    Orijinalden alıntı: ekdemir

    öncelikle kombi ve tesisat konusunda daha önceki sayfada yazılanları okuyarak bilgilendim, buraya cevap yazan arkadaşların hayırlı bir iş yaptıklarına inanıyorum. Burdaki okuduklarımı gördükten sonra bende evimin petek metrajının düşük olduğuna karar verdim. Evim net, 125 metre olup, arakat, güneydoğucephe ama alt kattaki gurbetçi olduğunda kış aylarında yok. Çift duvar arası yalıtım mevcut. buderusgb022 24kw kombim var, toplam petek boyuda 6,6 metre.
    Oturma odası doğuya bakıyor en zor ısına yer olduğu için oda termostadını buraya koydum; net 20 metre; 2 tane mastaşın 60*80 lik radyatörü var, eve getirdiğim tesisatçı bunların yerine 140 cm ve 120 cm iki tane dd plusa koyalım dedi.
    Çocuk odası arada kaldığı için ısındmada sorun yok ,net 18 metre ama müteahit sadece 70 cm lik mastaş radyatör koymuş; burayıda 150 cm lik dd plus ile değişitirlmesi öngörüldü.
    Yatak odası kuzeybatı cephe, net 18 metre sadece 80 cm lik petek var, burayıda 150 cm lik dd plus ile değiştirmeyi düşünüyoruz. Toplamda 6,6 olan petek boyu 9,5 metreye çıkmış olacak. Ayrıca 3 peteği büyütürken zorunlu olarak 20 cm lik sağa kaydırma yapacağız, ve dolayısı ile dirsek kullanılmak zorunda kalacak, gelecek usta bunu tavsiye etmedi, dirsek olduğu yere bağlayalım dedi ama yeni radyatörler 1,5 metre olduğunda kaydırma yapmazsak pencereyi tam kapatamayacak, yarısı duvarda kalacak, estetik açıdanda hoş görünmeyecek. Bende 90 lık dirsek yerine 45 liklerle bunu yapabileceğimizi söyledim. Bilmiyorum acaba ustamı haklı yoksa kendi işine hemen olduğu yere bağlamak kolay geldiği için mi söyledi. Tüm bağlantıları çapraz bağlantı şeklinde yaptıracağım.Tecrübeli arkadaşların fikirlerini yazarlarsa sevinirim. Bu arada ev Sivas'ta. Salon net 32 metre 1 metreden toplam 2 metre petek var; ama arada kaldığı için salonun ısınmasında sorun yok. Ayrıca birde kombimle ile bir sorum olacak, kombim çalışırken ıslık benzeri bir ses çıkarıyor, mutfakta, duvara asılı olan bağlantıdaki odaa geceleri sessizlikte bu ses daha belirginleşiyor. İlk çalışma sırasında ıslık sesi daha fazla. Sorun kombidemi yoksa tesisatttamı olabilir?


    sivas gibi bir yerde gerçekten petek boylarınız çok çok azmış
    buderus gb022 nasıl çalıştığını iyi bildiğim bir kombi ve sessiz çalışır
    sessizlik göreceli bir kavram tabii
    ıslık derken biraz daha tarif edebilirmisiniz
    yanlış bilgi vermek istemem

    Kmbinin normal sesinden şikayetim yok, yalnız şu ıslık sesine benzeyen ses kombinin bağlı olduğu duvarın arkasındaki odada özellikle gece yatarken, rahtasız edecek boyutta. Diğer odalardan duyulmuyor zaten. Acaba diyorum, sadece o odada duyulduğundan, titreşimle alakalı bir durumdan mı kaynaklanıyor diye düşündüm. Servisi aradım, ilk çalışması sırasında ıslık bezeri sesin normal olduğunu ısındıkça o sesin geçeceğini belirtti, ondan de değilse tesisattandır dedi. Kombi çalışrken sesi duymak için yanına yaklaşıp, iyi bir kulakla anlayabiliriz.

    2. sorum, 6,6 metrelik peteği 9,5 metreye artıracağım. Bu metraj 24kw lik buderus gb022 için uygunmudur.
    son olarak müteahit oldukça küçük petekler koyduğu için; onlarıda pencerelerin tam ortasına yerleştirmiş. Şimdi ben haliyle 70 cm lik peteği 150 cm e çevirince, başlangıç olarak pencerinin ortasından başlayıp, yanda duvarın yarısına kadar devam edecek. Onun için, tam pencereyi doldursun diye, parke altından gelen, sıcak su borusunu, iki tane 135 dereclik dirsek kullanarak sola doğru kaydırma yaptıracağım, dönüş borusunuda çağraz bağlantı yağtıracağımdan peteğin çapraz altından, 90 derecelik dirsekle önceki yerine uzatma borusu ile getireceğim. Tesisatçı nedenini açıklamasada bunun sağlıklı olmayacağını söyledi. Hemen eski peteği sökp , aynı yerinden yenisini bağlayalı dedi. O zamnda petek pencereyi ortalayamadığında hem, pencere soğunu kesmeyecek hemde, estetik olarak hiçde hoş durmayacak. Yardımcı olursanız sevinirim . Kolay gelsin

    24 kw kombiler 12metre peteğe kadar sıcak suyu rahat gönderir
    9,5metre peteğe sıcak suyu çok çok rahat basar emin olun hatta 1-2 metre petek bile ekleyebilirsiniz
    150cm peteği çapraz bağlatın
    dediğiniz şekilde olur
    kendi evimde bir tane petek o şekilde




    ama ben olsam orijinal haliyle çapraz bağlatırdım
    siz bilirsiniz

    desintegration verdiğin tavsiyeler için çok teşekkür ederim.

    Yalnız; "Ben olsam orjinal haliyle çapraz bağlatırım" demişsisniz. Bununla ilgili olarak, kaydırma yapmadan , direk sıcak su borusunun çıktığı yerden mi demek istediniz. Birde 150 cm lik petekler dışında 140 ve 120 liklere çapraz bağlatmayayım mı? Bugün öğleden sonra ustalar gelecek, hayırlısı ile işe başlayacaklar.

    hepsini çapraz bağlatın

    kendi evimde 50cm peteği bile çapraz bağlattım


  • quote:

    Orijinalden alıntı: casper77

    forumdaş arkadaşlarla elde ettiğim tecrübeleri paylaşmak istiyorum. umarım faydalı olur.
    yer, edirne
    kombi, ariston clas
    oda termostatı, general ht 300 set
    evin konumu, kuzey cephe-çevresi açık
    yalıtım, 5cm karbonlu wagner eps mantolama
    hava durumu, geceleri eksi dereceler gündüz güneşli
    gündüz saat 09 ile 18 arası evde kimse yok.
    oda termostatını kullanmazken gece yatarken saat 10:30 gibi en kısık dereceye (40 derece) alıp ertesi gün saat 18 de 45-50 arası çalıştırdım.

    sonuç:
    sabah 8 akşam 18 arası tüketim 4 metre küp
    akşam 18 sabah 8 arası tüketim 6 metre küp.
    günlük 10 metre küp

    oda termostatı sabah 06 ile 09 arası 23,5 derece
    09 ile 17 arası 21 derece
    17 ile 02 arası 23,5 derece
    02 ile 06 arası 21 derece
    kombi 45-50 derece arası
    sabah 8 akşam 18 arası tüketim 2 metre küp
    akşam 18 sabah 8 arası tüketim 4 metre küp.
    günlük 6 metre küp

    bakalım çok soğuklarda nasıl olacak. isteyen olursa onu da paylaşırım.






    sayın casper,
    eviniz net kaç metrekare ve toplam petek uzunluğunuz nedir sorabilir miyim?
    teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ar_tryk

    quote:

    Orijinalden alıntı: Biray Doğalgaz

    quote:

    Orijinalden alıntı: intererdem

    quote:

    Orijinalden alıntı: ar_tryk

    Su giderini mutfak su giderine bağlarsak koku falan veya sakınca olur mu? Madem asit havaya karışıp gaz haline gelirse ve mutfağa sızarsa diyegeldi aklıma.

    Asit deyince öyle bildiğiniz asit gibi değil değeri çok düşük... yani su buharından oluşacak asit miktarı çok az olur her hangibir kimyasal yok kombide.. O suyu içmedikten sonra birşey olmaz..Su rahatlıkla ellenebilir.


    YOĞUŞMA SUYU

    YOĞUŞMA SUYU HAKKINDA BİLGİ

    asitik suyun, kedi, kuş gibi canlıları öldürdüğü görülmüştür, açık hacimlere verilmesi ŞİDDETLE, tehlikelidir. Bu konudaki EN CİDDİ kuruluş Vaiilant-D.Döküm dür. diğerleri laçka ötesidir, örneğin Boschun Aristonun, ve Viessman ın altına kova koydurduklarını görüyorum, halbuki yoğuşmalı kombi icat edildiğinde İGDAŞ istanbulda ev içine konmasına dahi izin vermiyordu, sebebi belli, yoğuşma çıkışı direk bacaya bağlı, dumanın belli bir yüzdesi, bu yoğuşma hortumundan geriye sızmaktadır, bazı firmalar sifon yaparak bunu azaltmaya çalışmakta, bazıları düz şekilde indirmektedir, lavabo altına verirsenizde bunu ES den daha sonra tam duvara girerken yapmalısınız,

    zararsız dediğiniz insanı öldürecek bir buhardır, CO dedektörü koyduğumuz bir evde bu yoğuşma suyundan çıkan buhar, dedektörü öttürmüştür, bizde lavabonun altına bağladığımızi sifonu, ES den daha sonraya alarak durumu çözdük, çocuk oyuncağı değil bu olaylar, özellikle yoğuşmanın olmadığı ilk 20 dakikada ve 70-80 dereceye ayarlı kombilerde yoğuşma suyu yerine duman çıkmaktadır, bu İKAZI göz önüne alarak İŞ yaptırınız.

    Saygılar.

    Teşekkürler bilgi için. Biraz endişelendim. Çok olsa zararı görülür. Az zarar belli olmaz. Tedbirli olmak gerek.

    Hem mutfağın giderine verme şansım var. Hem de bahçe mutfağın arkası. Bahçe güneş görüyor ama eksi 30 derece bu asit hortumu donar mı? Dışarı vermenin sakıncaları neler sizce.

    Toprağı uzun zamanda zehirler mi?




    Kanala vermek zorundasınız, toprağa olmaz, istanbulda bile dışarda donduğunu gördüm. Ayrıca kombilerini balkona ve laçka kabinlere (altı üstü açık boyutu yetersiz) koyduran arkadaşlarında kombileri donup, patlayarak, ıskartaya çıkabilir, 2004 te beylikdüzünde 3000 kombi donarak patlamıştı, sadece içlerinde antfriz olanlar kurtulmuştu.

    saygılar...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sserin

    Oda termstatını
    quote:

    Orijinalden alıntı: erdaltuncer07

    quote:

    Orijinalden alıntı: dogandd

    quote:

    Orijinalden alıntı: erdaltuncer07

    quote:

    Orijinalden alıntı: erdaltuncer07

    quote:

    Orijinalden alıntı: sserin



    arkadaşlar şuan test yapıyorum evde doğalgaz yakmaya başlayalı 6 gün oldu 38m3 harcamamız var.ilk gün test amaçlı 70te yaktık yaklaşık 3-4 saat sonra 55 aldık. şimdi gece gündüz 50 de termostatik vanaları 3 e ayarladım. yatarken oda termostatı 17-18de normal zamanlarda 20-21de her sabah evden çıkarken bakıyorum. ilk günleri saymazsak(düzenli yakmadık) ortalama günlük 11m3 gibi fakat dün akşam yatarken 45 e aldım kombiyi termostatıda 17ye tüm günlük tüketim 6m3e düştü kafam karıştı biraz... tam olarak test yapıp buraya yazıcam.fakat sanrım termostatik vana ile oda termostatının aynı odada olması yanlış bir seçim oldu benim açımdan...sizinde görüşlerinizi öğrenmek isterim..??

    son bi 2 gündür havalar güzel ondan tüketimin düşmüş olabilir. bir de termostat ve termostatik vanayı aynı odaya koyman hata olmus bence. çünkü zaten termostat o odanın sıcaklığına göre hareket edecek ve sen ona hareket etme imkanı vermemişsin...

    evet sanırım o konuda hata yaptım...ben taktırırken şöyle düşünmüştüm. sıcaklık 20yi geçerse salonda ki kombiye yakın onların suyunu keser böylece üst kat daha rahat ısınır. ama dediğim gibi handi kapım var. eğer hava soğuksa ve ben oda termostatını 21ye vanalarıda 19-20 ye ayarlarsam oda asla 21e çıkmayacağı için kombi sürekli çalışacak

    Aslında oda termostatını oturma odasına koyduysanız, termostatik vana olması çok fazla problem olmaz. Sürekli insanların bulunduğu, tv çalışan, yaşayan bu oda bir şekilde diğerlerinden daha fazla ısınacaktır. Oda termostatını koyduğunuz odadaki termostatik vanayı 4 e getirin, sorun kalmaz.
    Oda termostatı modülasyonlu değilse, kombi azami ısısını gece yatarken 45 , oda termostatını 20 derece yapın. Akşam eve geldiğinizde kombi ısısını 50, oda termostatını 21 yapın. Termostatik vanaları (oturma odası 4 de kalsın) 3'e getirin. Bu şekilde deneyin. Sonuçları karşılaştırıp burda paylaşın.
    17 dereceye getirirseniz tabi kombi yakmaz yada az yakar. Ev ısınmıyor ki ancak ılıyor.

    Tesekkur ederim. Soylediklerinizi deneyecegim ve sonuclari burada paylasacagim.haftasonu yaniltabilir.o yuzden ptesi deneyip sali paylasirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Biray Doğalgaz

    quote:

    Orijinalden alıntı: ar_tryk

    quote:

    Orijinalden alıntı: Biray Doğalgaz

    quote:

    Orijinalden alıntı: intererdem

    quote:

    Orijinalden alıntı: ar_tryk

    Su giderini mutfak su giderine bağlarsak koku falan veya sakınca olur mu? Madem asit havaya karışıp gaz haline gelirse ve mutfağa sızarsa diyegeldi aklıma.

    Asit deyince öyle bildiğiniz asit gibi değil değeri çok düşük... yani su buharından oluşacak asit miktarı çok az olur her hangibir kimyasal yok kombide.. O suyu içmedikten sonra birşey olmaz..Su rahatlıkla ellenebilir.


    YOĞUŞMA SUYU

    YOĞUŞMA SUYU HAKKINDA BİLGİ

    asitik suyun, kedi, kuş gibi canlıları öldürdüğü görülmüştür, açık hacimlere verilmesi ŞİDDETLE, tehlikelidir. Bu konudaki EN CİDDİ kuruluş Vaiilant-D.Döküm dür. diğerleri laçka ötesidir, örneğin Boschun Aristonun, ve Viessman ın altına kova koydurduklarını görüyorum, halbuki yoğuşmalı kombi icat edildiğinde İGDAŞ istanbulda ev içine konmasına dahi izin vermiyordu, sebebi belli, yoğuşma çıkışı direk bacaya bağlı, dumanın belli bir yüzdesi, bu yoğuşma hortumundan geriye sızmaktadır, bazı firmalar sifon yaparak bunu azaltmaya çalışmakta, bazıları düz şekilde indirmektedir, lavabo altına verirsenizde bunu ES den daha sonra tam duvara girerken yapmalısınız,

    zararsız dediğiniz insanı öldürecek bir buhardır, CO dedektörü koyduğumuz bir evde bu yoğuşma suyundan çıkan buhar, dedektörü öttürmüştür, bizde lavabonun altına bağladığımızi sifonu, ES den daha sonraya alarak durumu çözdük, çocuk oyuncağı değil bu olaylar, özellikle yoğuşmanın olmadığı ilk 20 dakikada ve 70-80 dereceye ayarlı kombilerde yoğuşma suyu yerine duman çıkmaktadır, bu İKAZI göz önüne alarak İŞ yaptırınız.

    Saygılar.

    Teşekkürler bilgi için. Biraz endişelendim. Çok olsa zararı görülür. Az zarar belli olmaz. Tedbirli olmak gerek.

    Hem mutfağın giderine verme şansım var. Hem de bahçe mutfağın arkası. Bahçe güneş görüyor ama eksi 30 derece bu asit hortumu donar mı? Dışarı vermenin sakıncaları neler sizce.

    Toprağı uzun zamanda zehirler mi?




    Kanala vermek zorundasınız, toprağa olmaz, istanbulda bile dışarda donduğunu gördüm. Ayrıca kombilerini balkona ve laçka kabinlere (altı üstü açık boyutu yetersiz) koyduran arkadaşlarında kombileri donup, patlayarak, ıskartaya çıkabilir, 2004 te beylikdüzünde 3000 kombi donarak patlamıştı, sadece içlerinde antfriz olanlar kurtulmuştu.

    saygılar...

    Teşekkürler cevap için.

    Kombileri içerde komşuların ama asitli su borularını bir metre uzatmışlar ve su basmanının hemen sonunda toprağa akıtmışlar. Aktığı toprak evin alt katındaki perde betonla yanyana. Demirlerine bile zarar verip çürütür diye geldi aklıma.

    Üç boruyu birleyip uzaktaki bir gidere vermek lazım. Kombi içerde ama asitli su borusu dışarda. O boru donarsa kombi zarar görür mü?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tuncer17

    Arkadaşlar ECA confeo premix mi alsam yoksa demirdöküm nitromix mi..?

    Tecrübesi olanalardan yardım isteyebilirmiyim...
    TEŞEKKÜRLER

    Bir ay önce ECA Confeo Premix kombi bağlattım. Bu süre içinde siemens RDE10.1 oda termostatıyla kullandım. Kombinin ilk çalıştırmasını yapan ECA sarvis yetkilisinin kombinin bu oda termostatıyla çalışabileceğini ancak termostata bağlı arıza durumunda kombinin garantisinin biteceğini söylemesi üzerine geçen hafta 7006902064 kod numaralı Modülasyonlu Program Saatli Oda Termostatı aldım ve bugün bağlattım. Doğalgazı bir aydır kullanıyoruz. Kombiler hakkında bilgi sahibi değilim, yani olumlu ya da olumsuz bir değerlendirme yapamam. Evimizde yaklaşık 100 m2 alanı ısıtıyoruz. Ev tek katlı dört tarafı açık bahçeli ev. Dış yalıtımı var, çatıda izocam serili, dış sıcaklık hemen hemen bir aydır geceleri -5 dereceden yukarı çıkmıyor, gündüzleri ise +6;+10 arasında değişiyor, yer Niğde. Evde iç sıcaklığı gece yatarken 20 derece, gündüz ve akşam da 22 derecede tutuyoruz. Evde 10 m petek var. Sıcak su günün her saatinde az ya da çok kullanılıyor. İlk faturamız bugün geldi. Bu şartlar altında ECA Confeo Premix'imiz bir ayda 220 TL karşılığı 330 m3 gaz harcamış. Daha önce kömürle ısınıyorduk. Geçmiş yıllarda yaptığımız ısınma harcamalarıyla mukayese ettiğimde bu fatura benim için oldukça uygun. Kombiyi 45 derecede yakıyorum. Yoğuşma suyunu bir gidere bağlayamadığımızdan kovada biriktirip döküyorum. O nedenle biriken su miktarına bakarak kombinin çok güzel yoğuşma yaptığını söyleyebilirim. Ses olarak evet biraz sesli çalışıyor gibi ama başka marka kombilerin nasıl çalıştığını hiç görmedim ki ECA'nın sesi onlara göre fazla diyebileyim. Bizim kombi evin içinde olmadığından ses bizim için hiç problem teşkil etmiyor. Şimdilik ECA Confeo Premix ile ilgili izlenimlerim böyle. Özetle ben kombiden memnunum. Kararı siz vereceksiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enkayi -- 9 Aralık 2011; 21:33:37 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ar_tryk

    quote:

    Orijinalden alıntı: Biray Doğalgaz

    quote:

    Orijinalden alıntı: ar_tryk

    quote:

    Orijinalden alıntı: Biray Doğalgaz

    quote:

    Orijinalden alıntı: intererdem

    quote:

    Orijinalden alıntı: ar_tryk

    Su giderini mutfak su giderine bağlarsak koku falan veya sakınca olur mu? Madem asit havaya karışıp gaz haline gelirse ve mutfağa sızarsa diyegeldi aklıma.

    Asit deyince öyle bildiğiniz asit gibi değil değeri çok düşük... yani su buharından oluşacak asit miktarı çok az olur her hangibir kimyasal yok kombide.. O suyu içmedikten sonra birşey olmaz..Su rahatlıkla ellenebilir.


    YOĞUŞMA SUYU

    YOĞUŞMA SUYU HAKKINDA BİLGİ

    asitik suyun, kedi, kuş gibi canlıları öldürdüğü görülmüştür, açık hacimlere verilmesi ŞİDDETLE, tehlikelidir. Bu konudaki EN CİDDİ kuruluş Vaiilant-D.Döküm dür. diğerleri laçka ötesidir, örneğin Boschun Aristonun, ve Viessman ın altına kova koydurduklarını görüyorum, halbuki yoğuşmalı kombi icat edildiğinde İGDAŞ istanbulda ev içine konmasına dahi izin vermiyordu, sebebi belli, yoğuşma çıkışı direk bacaya bağlı, dumanın belli bir yüzdesi, bu yoğuşma hortumundan geriye sızmaktadır, bazı firmalar sifon yaparak bunu azaltmaya çalışmakta, bazıları düz şekilde indirmektedir, lavabo altına verirsenizde bunu ES den daha sonra tam duvara girerken yapmalısınız,

    zararsız dediğiniz insanı öldürecek bir buhardır, CO dedektörü koyduğumuz bir evde bu yoğuşma suyundan çıkan buhar, dedektörü öttürmüştür, bizde lavabonun altına bağladığımızi sifonu, ES den daha sonraya alarak durumu çözdük, çocuk oyuncağı değil bu olaylar, özellikle yoğuşmanın olmadığı ilk 20 dakikada ve 70-80 dereceye ayarlı kombilerde yoğuşma suyu yerine duman çıkmaktadır, bu İKAZI göz önüne alarak İŞ yaptırınız.

    Saygılar.

    Teşekkürler bilgi için. Biraz endişelendim. Çok olsa zararı görülür. Az zarar belli olmaz. Tedbirli olmak gerek.

    Hem mutfağın giderine verme şansım var. Hem de bahçe mutfağın arkası. Bahçe güneş görüyor ama eksi 30 derece bu asit hortumu donar mı? Dışarı vermenin sakıncaları neler sizce.

    Toprağı uzun zamanda zehirler mi?




    Kanala vermek zorundasınız, toprağa olmaz, istanbulda bile dışarda donduğunu gördüm. Ayrıca kombilerini balkona ve laçka kabinlere (altı üstü açık boyutu yetersiz) koyduran arkadaşlarında kombileri donup, patlayarak, ıskartaya çıkabilir, 2004 te beylikdüzünde 3000 kombi donarak patlamıştı, sadece içlerinde antfriz olanlar kurtulmuştu.

    saygılar...

    Teşekkürler cevap için.

    Kombileri içerde komşuların ama asitli su borularını bir metre uzatmışlar ve su basmanının hemen sonunda toprağa akıtmışlar. Aktığı toprak evin alt katındaki perde betonla yanyana. Demirlerine bile zarar verip çürütür diye geldi aklıma.

    Üç boruyu birleyip uzaktaki bir gidere vermek lazım. Kombi içerde ama asitli su borusu dışarda. O boru donarsa kombi zarar görür mü?

    kombiyi atarsınız.
  • 
Sayfa: önceki 794795796797798
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.