Şimdi Ara

DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ? (648. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
41.240
Cevap
277
Favori
4.325.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 646647648649650
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maxfocus

    quote:

    Orijinalden alıntı: Müverrih

    quote:

    Orijinalden alıntı: maxfocus

    Selamlar,

    Yanlız bu soruyu size geleni bırakın bir çok firmanın servis teknisyenin bilebileceğini zannetmiyorum.
    Ancak firma merkezinden tekniker veya müh. düzeyinde biri bunu cevaplar.
    On line (gerçek sinüs) bir ups kullanmalısınız, line interactiveler (modifiye sinüs) sirküle , fan ve 3 yollu vana motorunu çalıştırmaz. Ancak düşük gerilim kullanılan motorlar varsa bunların besleme üniteleri olduğu için sorun olmayacaktır.

    Sigorta konusunda da 2 amp doğru ancak, bu tür sigortalar daha ziyade kısa devrede veya aşırı yük durumlarında gecikmeli olarak etkinler. Bence kombiler için olmazsa olmaz, gerilim ve akım korumalı bir regülatördür. Bu daha doğru bir uygulama olur. Eğer bütçesi uygun olan varsa kombi ups kullanmalı. Kesinlikle tavsiye ederim.

    Bu konuda yaşadığım bir olayıda anlatmak isterim, geçtiğimiz mart ayında bir gece bizim çocuk rahatsızlanmış ve gece yarısı yatağa istifra etmiş. Sesine uyandık ve elektrik yok, kabus gibi. El feneri aldık, zaten çok korkmuş olan oğlumu (6 yaşında) yıkamamız gerekti. Dahası sıcak su böyle bir durumda şart. Kombi UPS si verdiğim bütün parayı sonuna kadar haketmişti. Sonradan da bir çok kez işe yaradı. 2 saat 10 dk. kombiyi çalıştırıyor.



    Sn hocam line interaktive olup tam sinüs çıkış veren ups ler de var. Online ups ler tabiki daha izole daha güvenilirdir ancak hem ilk yatırım maliyeti hem işletme maliyeti line interaktive göre daha yüksektir.

    Benim yaşadığım yerde elektirikler senede bir iki kez kesilir ancak geçenlerde sabah işe gitmeden evvel ihtiyaç hasıl olduğunda elektirikler yoktu ve eski yöntemlere başvurdum sıcak su için.. O zaman karar verdim kombi ups i almaya çünkü elektirik senede bir gün gitse bile, o gün sizin sıcak suya ihtiyacınız varsa sadece o bir gün için bile değer..

    Ancak burada da ilk yatırım maliyeti ve işletme maliyetine bakmak lazım. Güncel araştırmama göre sanırım doların fiyatından ötürü tam sinüs kombi ups i 450 tl civarında..(4 X 12V 7 Amperlik akü grubu olan yani toplam 28 A kapasiteli) Ve bu sürekli faal olup sürekli fan çalıştırıyor.. Ben ise daha ucuza mal edebileceğim başka bir yol ile bu işi hem daha ekonomik daha çeşitli kullanımlara açık bir sistemle halledeceğim kısmetse.. Hem besleme süresi daha uzun olacak hem de sürekli çalışmayacağı için işletme maliyeti düşük olacak..


    Selamlar,

    On line ürününler tabi ki daha pahalılar. Bu normal bir durum.
    Ben şu an tunçmatik kombi ups kullanıyorum ve aldığımda 150$ +kdv ye aldım.Fiyatında bir değişiklik yok sayılır. Şu an 320 tl ye rahatlıkla alınır.
    Araştırılırsa daha altına bile bulmak söz konusu olabilir.
    Bu üründe fan yok ama içindeki trafonun sesi kesinti anında konumuna bağlı olarak rahatsız edici olabilir .
    Normal çalışma sırasında da aslında olmaması gereken hafif bir ses de var. Tabi ki konumlanacak yere bağlı olarak bu ses duyulmayabilir.

    Daha önce 1 kva yine tunçmatik (pc kullanımı için olan) fanlı bir ürün kullandım bunda küçük tipte 4 akü vardı .
    4 lü gruplarde genelde 2 li seriyi , paralel bağlayarak çalıştırılıyorlar.

    Sürekli çalışmayan bir ups de aküler kendiliğinden boşalırlar. Bence akü ömrünü daha çok kısaltırsınız. Uzun besleme süresi bildiğiniz gibi aslen akü kapasiteleri ile ilgili. Bir ups de en önemli işletme maliyeti akülerdir. Düzgün bir ups de akü ömrünü tayin eden en önemli faktörlerden biride ısıdır.

    Ben evde elektronik cihazlarda (tv, uydu alıcı vb) bir tanede 2500 kva line interactive tunçmatik kullanıyorum. Alalı yaklaşık 4 sene oldu aküler gitti .İçindeki 12volt 7,2 ah aküleri aynı ebattaki yuasanın 9 ah ları ile değiştirdim. Şu an bekleme süresi uzadı ama tabi ki şarj süreside. Koruduğu ürünleri ve sağladığı (elektrik kesikken tv seyretmek gibi) konforu düşünürsek bugün olan kurla 150 tl akü bedeli 4 sene için bir şey değil.

    Line interactive olup tam sinüs veren cihazı, ben duymadım. Örnek bir ürün varsa , marka model bakarım. Bu rün için sizden bilgi bekliyorum. E-mailde gönderebilirsiniz.

    Sizin cihazınızda 2 tane 10 amperlik akü yani toplamda 20 amper kapasite var. Ben kendi yapacağım sistemle invertör(hazır alacağım) + akü şarj redresörü(kendim yapacağım) + 40 amperlik akü en fazla 300 lirayı bulacak. Doların ateşi düşerse daha ucuza da çıkar.

    Hazır kombi upslerine göre avantajları:

    - Aküyü haftada bir şarj edip dolu tutacağım için bu sistem sürekli çalışmayacak ve işletme maliyeti az olacak.

    - İnvertör yalnızca elektirikler gittiğinde çalışacağı için sürekli yıpranmayacak.

    - Akü şarjörüm sürekli çalışmayacağı için sürekli yıpranmayacak.

    - Akü şarj redresörümü kendim tasarladığım için, bir annenin bebeğine şefkat duyduğu gibi onu üzmeden yıpratmadan şarj edecek ve akünün ömrü uzun olacak.

    - Şarj redresörümü 100 amperlik aküleri şarj edebilecek şekilde tasarladığım için daha sonra kapasite arttırmama imkan verecek.

    - İlk haliyle bile piyasadan hazır alabileceğim 20 amperlik kapasiteli cihazların iki katı kapasiteye sahip olmuş olacağım ve arttırdığımda şarjörün yanması gibi bir durumla karşılaşmayacağım.

    - Gerektiğinde, invertörü ve Şarj redresörümü başka işler için kullanabileceğim.

    Dezavantajları:

    - Haftada bir şarj redresörünü açıp kapatmak. (Bunu ilerde bir yazılımla haftada bir aküyü şarj edecek şekilde zamanlı ayarlayarak çözebilirim)

    - Kombi fişini elektirikler gittiğinde invertör prizine takmak. (Bunu da kısa sürede bir kontakla çözeceğim)

    Lİne interaktive olup tam sinüs çıkış veren kombi ups i var Necronun. Necron Kjen 500 veya 1000 Kombi ups idir, tam sinüs çıkışlıdır, line interaktiftir.

    http://www.necron.com.tr/urundetay.php?Urun_Lisan_ID=13 buradan görebilirsiniz. Şu sıralar (4 X 7 amperlik aküleri olanı yani kendi tabirleriyle 150 dakikalık olan en düşük modeli) 225 $ + KDV dir.. yani 490 Türk Lİrasına geliyor ve bunda toplam 28 amper kapasite var... Fanlı, tam sinüs, şık kasa, duvar montajına uygun filan güzel bir cihaz ama pahalı... yani 900 liraya kombi satılırken 500 liraya ups ..!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CarpeNoctem

    İzmir'de brüt 100 metrekare ara kat daireye kombi tesisatı döşeteceğim. Şu an farklı şehirdeyim, tanıdıklar vasıtasıyla ulaştığım 2-3 firmadan fiyat aldım. Önerileri doğrultusunda Buderus u042 ve Bosch classic silver arasında kaldım. Doğrusu kombi olayını da çok fazla bilmiyorum. Daha ekonomik fiyata demirdöküm neva ve baymak kombiler için fiyat geçildi ancak internette bu cihazlarla ilgili olumsuz yorumları okudum ve eledim.

    8 metre petek, banyoya havlupan, gaz dedektörü, proje, proje onayı şeklinde fiyat aldığımda,

    Buderus U042 için 4000 lira, (Baymak petekler, ECA vanalar)
    Bosch classic silver için 4275 lira fiyat verildi. (Demirdöküm petekler, ECA vanalar)

    Oda sıcaklığı modülasyonu kullanacağımı düşünmüyorum. İzmir gibi bir şehirde, üşüdükçe açar düğmesini ısınırım diyorum, bu nedenle U042 bana uygun bir cihaz gibi geldi. (Ankara'da 15 senelik Doğsan kombi kullanıyorum. Taş gibi bir cihazmış. Ama aç düğmesini kullan başka bir özelliği yok)

    Özetle bu fiyata bu kullanım şekliyle buderus U042 almak doğru bir seçim midir? Şu an geldiğim noktada Buderus'u seçeceğim gibi son bir akıl danışmak istedim.


    Selamlar,

    100 m2 brüt dairenin 80 m2 civarında net i olur. Yeni yalıtımlı bir bina ise ısıl ihtiyaç 6000 kcal aşmaz. İzmir in iç kısımlarında sahilden uzak bile olsanız bu değeri aşmayacaktır. Bu şartlarda 8 mt petek eğer yoğuşmalı ürün kullanmayacaksanız gerekli değil.
    Ya da pkkp22 h:60 tip yerine pkkp21 h:50 kullanılır. Bu arada baymağın peteklerini önermem bu peteklerin ısıl yüzey alanı küçüktür. bunun yerine protherm yada kalite isterseniz eca yada dd plus kullanın.

    75-65 derecelik işletmeye ve 22 derecelik ortam için , pkkp22 h:50 5 mt petek rahatlıkla işinizi görür pkkp21 h:50 olursa 7 mt yine fazlasıyla iş görür.
    Burası için yoğuşmalı ürün kullanacaksanız 55-45 işletmeye göre 8,3 mt pkkp22 h:60 petek kullanabilirsiniz.

    Kombi olarak buderus kaliteli ama pahalıdır. Bütçe kısıtı olmazsa düşünülebilir. Bunun dışında yoğuşmasız ürün olarak ECA confeo , DD nitron, Ariston genus
    ferroli domitech, immergas olabilir. Tabi ki kombi konusunda en önemli konulardan biri satış sonrası servis ve destek hizmetleridir. Bu anlamda da evinizin olduğu yere yakın servisleri veya geniş gezici servis ağı olan daha kurumsal firmalar tercih edilmeli.
    Neticede dünyanın en iyi kombisi bile servis hizmeti olmayınca bir işe yaramıyor

    Kombiyi tesisatı yapan firmadan almak durumunda değilsiniz, uygun fiyatlar bulabileceğiniz yerleri araştırın. Ama uğraşcak zamanım yok diyorsanız yapılacak bir şey yok.

    Yoğuşmalı olarak aslen konvansiyonel ürünlerden çevrilme düşük verimli melez modelleri ben önermiyorum. Bu ürünler hem konvansiyonel ürünlerin parçalarını kullanmak hemde pazarda ara fiyat yaratmak için yapılmışlar.
    Yoğuşmalı olarak yine bütçe uygunsa buderus, vaillant, viessmann kullanılabilir. Bunun dışında Eca - ferrroli , Ariston, baymağın brötje novadens serisi yoğuşmalı ürünleri olabilir.

    Benim fiyat performans olarak , yoğuşmasız olarak ECA confeo plus 24 kw/ariston genus premium/DD nitron/ Ferroli domitech/ + 7 mt eca pkkp21 h:50 petek + eca vanalar
    Yoğuşmalı olarak ECA confeo premix 24 kw/Ariston genus premium/bosch classic condense + 8,3 mt eca pkkp22 h:60 petek + eca vanalar

    Bu arada yoğuşmalı ürün için tesisatınız oksijen bariyerli boru ile yapılmış olması önemli bir husus eğer oks. bariyerli değil ise yoğuşmalı ürün düşünmeyin.
    Petek bağlantılarını mümkünse çapraz yaptırın. Ayrıca sistemde banyo ve mutfak hariç diğer petekleri termostatik vana düşünebilirsiniz.
    Modülasyonlu kablolu oda termostadı iyi olur ama modülasyonsuz bir üründe kullanabilirsiniz.
    Binadaki tesisatın özellikle bağlantı noktaların ucu açık kalan boruları kontrol ettirin içinde bir şeyler olmasın. Tesisata bağlantı yapıldıktan sonra tesisat basıncı 2,8 bara kadar çıkartıp su kaçaklarını kontrol ettirin. Ayrıca kombi ısıtma devresi ve soğuk su girişindeki filtreler temizlenmeli (ısıtma devresini çalıştırdıktan sonra 2-3 saat bekleyip tekrar temizlenmeli . Petek havaları tam olarak alınmalı. Tesisatta en alt noktada olacak şekilde bir tahlisiye vanası ekletin.
    Kombinin sigortası 2 amp gecikmesiz tip olsun. Mümkünse bir en az 300 wattlık bir regülatör kullanın.
    Birde kullanılan vanaların iç su geçen kısımlarının yarım parmak olduğuna dikkat edilmeli piyasada küçük şık vanalar var ama su geçişleri yarım parmak değil (en az 12mm çapında olmalı) Kombi bağlantısınde tüm giriş ve çıkış hatlarında küresel vana kullanın. Standartta kalorifer devresi dönüşüne ve soğuk su girişine takalarlar.
    Yoğuşmalı ürünlerde baca kombi tarafına doğru 4 derece kadar aşağıya doğru (eğik) olmalı yoğuşmasızlarda ise tam tersi olmalıdır. Ayrıca yoğuşmalı üründe yoğuşma suyu borusunun gidere verilmesi gerekli.
    Aklıma gelen önemli hususları belirttim.
    Birde İzmir in yazın soğutma ihtiyacı olduğundan evinizin ısıtmasında klima kullanmanızda söz konusu olabilir. Bu seçeneğide alternatif olarak düşünebilirsiniz.

    Kolay gelsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Müverrih

    quote:

    Orijinalden alıntı: maxfocus

    quote:

    Orijinalden alıntı: Müverrih

    quote:

    Orijinalden alıntı: maxfocus

    Selamlar,

    Yanlız bu soruyu size geleni bırakın bir çok firmanın servis teknisyenin bilebileceğini zannetmiyorum.
    Ancak firma merkezinden tekniker veya müh. düzeyinde biri bunu cevaplar.
    On line (gerçek sinüs) bir ups kullanmalısınız, line interactiveler (modifiye sinüs) sirküle , fan ve 3 yollu vana motorunu çalıştırmaz. Ancak düşük gerilim kullanılan motorlar varsa bunların besleme üniteleri olduğu için sorun olmayacaktır.

    Sigorta konusunda da 2 amp doğru ancak, bu tür sigortalar daha ziyade kısa devrede veya aşırı yük durumlarında gecikmeli olarak etkinler. Bence kombiler için olmazsa olmaz, gerilim ve akım korumalı bir regülatördür. Bu daha doğru bir uygulama olur. Eğer bütçesi uygun olan varsa kombi ups kullanmalı. Kesinlikle tavsiye ederim.

    Bu konuda yaşadığım bir olayıda anlatmak isterim, geçtiğimiz mart ayında bir gece bizim çocuk rahatsızlanmış ve gece yarısı yatağa istifra etmiş. Sesine uyandık ve elektrik yok, kabus gibi. El feneri aldık, zaten çok korkmuş olan oğlumu (6 yaşında) yıkamamız gerekti. Dahası sıcak su böyle bir durumda şart. Kombi UPS si verdiğim bütün parayı sonuna kadar haketmişti. Sonradan da bir çok kez işe yaradı. 2 saat 10 dk. kombiyi çalıştırıyor.



    Sn hocam line interaktive olup tam sinüs çıkış veren ups ler de var. Online ups ler tabiki daha izole daha güvenilirdir ancak hem ilk yatırım maliyeti hem işletme maliyeti line interaktive göre daha yüksektir.

    Benim yaşadığım yerde elektirikler senede bir iki kez kesilir ancak geçenlerde sabah işe gitmeden evvel ihtiyaç hasıl olduğunda elektirikler yoktu ve eski yöntemlere başvurdum sıcak su için.. O zaman karar verdim kombi ups i almaya çünkü elektirik senede bir gün gitse bile, o gün sizin sıcak suya ihtiyacınız varsa sadece o bir gün için bile değer..

    Ancak burada da ilk yatırım maliyeti ve işletme maliyetine bakmak lazım. Güncel araştırmama göre sanırım doların fiyatından ötürü tam sinüs kombi ups i 450 tl civarında..(4 X 12V 7 Amperlik akü grubu olan yani toplam 28 A kapasiteli) Ve bu sürekli faal olup sürekli fan çalıştırıyor.. Ben ise daha ucuza mal edebileceğim başka bir yol ile bu işi hem daha ekonomik daha çeşitli kullanımlara açık bir sistemle halledeceğim kısmetse.. Hem besleme süresi daha uzun olacak hem de sürekli çalışmayacağı için işletme maliyeti düşük olacak..


    Selamlar,

    On line ürününler tabi ki daha pahalılar. Bu normal bir durum.
    Ben şu an tunçmatik kombi ups kullanıyorum ve aldığımda 150$ +kdv ye aldım.Fiyatında bir değişiklik yok sayılır. Şu an 320 tl ye rahatlıkla alınır.
    Araştırılırsa daha altına bile bulmak söz konusu olabilir.
    Bu üründe fan yok ama içindeki trafonun sesi kesinti anında konumuna bağlı olarak rahatsız edici olabilir .
    Normal çalışma sırasında da aslında olmaması gereken hafif bir ses de var. Tabi ki konumlanacak yere bağlı olarak bu ses duyulmayabilir.

    Daha önce 1 kva yine tunçmatik (pc kullanımı için olan) fanlı bir ürün kullandım bunda küçük tipte 4 akü vardı .
    4 lü gruplarde genelde 2 li seriyi , paralel bağlayarak çalıştırılıyorlar.

    Sürekli çalışmayan bir ups de aküler kendiliğinden boşalırlar. Bence akü ömrünü daha çok kısaltırsınız. Uzun besleme süresi bildiğiniz gibi aslen akü kapasiteleri ile ilgili. Bir ups de en önemli işletme maliyeti akülerdir. Düzgün bir ups de akü ömrünü tayin eden en önemli faktörlerden biride ısıdır.

    Ben evde elektronik cihazlarda (tv, uydu alıcı vb) bir tanede 2500 kva line interactive tunçmatik kullanıyorum. Alalı yaklaşık 4 sene oldu aküler gitti .İçindeki 12volt 7,2 ah aküleri aynı ebattaki yuasanın 9 ah ları ile değiştirdim. Şu an bekleme süresi uzadı ama tabi ki şarj süreside. Koruduğu ürünleri ve sağladığı (elektrik kesikken tv seyretmek gibi) konforu düşünürsek bugün olan kurla 150 tl akü bedeli 4 sene için bir şey değil.

    Line interactive olup tam sinüs veren cihazı, ben duymadım. Örnek bir ürün varsa , marka model bakarım. Bu rün için sizden bilgi bekliyorum. E-mailde gönderebilirsiniz.

    Sizin cihazınızda 2 tane 10 amperlik akü yani toplamda 20 amper kapasite var. Ben kendi yapacağım sistemle invertör(hazır alacağım) + akü şarj redresörü(kendim yapacağım) + 40 amperlik akü en fazla 300 lirayı bulacak. Doların ateşi düşerse daha ucuza da çıkar.

    Hazır kombi upslerine göre avantajları:

    - Aküyü haftada bir şarj edip dolu tutacağım için bu sistem sürekli çalışmayacak ve işletme maliyeti az olacak.

    - İnvertör yalnızca elektirikler gittiğinde çalışacağı için sürekli yıpranmayacak.

    - Akü şarjörüm sürekli çalışmayacağı için sürekli yıpranmayacak.

    - Akü şarj redresörümü kendim tasarladığım için, bir annenin bebeğine şefkat duyduğu gibi onu üzmeden yıpratmadan şarj edecek ve akünün ömrü uzun olacak.

    - Şarj redresörümü 100 amperlik aküleri şarj edebilecek şekilde tasarladığım için daha sonra kapasite arttırmama imkan verecek.

    - İlk haliyle bile piyasadan hazır alabileceğim 20 amperlik kapasiteli cihazların iki katı kapasiteye sahip olmuş olacağım ve arttırdığımda şarjörün yanması gibi bir durumla karşılaşmayacağım.

    - Gerektiğinde, invertörü ve Şarj redresörümü başka işler için kullanabileceğim.

    Dezavantajları:

    - Haftada bir şarj redresörünü açıp kapatmak. (Bunu ilerde bir yazılımla haftada bir aküyü şarj edecek şekilde zamanlı ayarlayarak çözebilirim)

    - Kombi fişini elektirikler gittiğinde invertör prizine takmak. (Bunu da kısa sürede bir kontakla çözeceğim)

    Lİne interaktive olup tam sinüs çıkış veren kombi ups i var Necronun. Necron Kjen 500 veya 1000 Kombi ups idir, tam sinüs çıkışlıdır, line interaktiftir.

    http://www.necron.com.tr/urundetay.php?Urun_Lisan_ID=13 buradan görebilirsiniz. Şu sıralar (4 X 7 amperlik aküleri olanı yani kendi tabirleriyle 150 dakikalık olan en düşük modeli) 225 $ + KDV dir.. yani 490 Türk Lİrasına geliyor ve bunda toplam 28 amper kapasite var... Fanlı, tam sinüs, şık kasa, duvar montajına uygun filan güzel bir cihaz ama pahalı... yani 900 liraya kombi satılırken 500 liraya ups ..!



    Selamlar,

    Güzel ama zahmetli işler bunlar. Zira ben mutfakdaki kombide kullandığım ürünü unuttum gitti .
    Sizin durumunuz istisna olmuş.
    Kolay gelsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maxfocus

    quote:

    Orijinalden alıntı: Müverrih

    quote:

    Orijinalden alıntı: maxfocus

    quote:

    Orijinalden alıntı: Müverrih

    quote:

    Orijinalden alıntı: maxfocus

    Selamlar,

    Yanlız bu soruyu size geleni bırakın bir çok firmanın servis teknisyenin bilebileceğini zannetmiyorum.
    Ancak firma merkezinden tekniker veya müh. düzeyinde biri bunu cevaplar.
    On line (gerçek sinüs) bir ups kullanmalısınız, line interactiveler (modifiye sinüs) sirküle , fan ve 3 yollu vana motorunu çalıştırmaz. Ancak düşük gerilim kullanılan motorlar varsa bunların besleme üniteleri olduğu için sorun olmayacaktır.

    Sigorta konusunda da 2 amp doğru ancak, bu tür sigortalar daha ziyade kısa devrede veya aşırı yük durumlarında gecikmeli olarak etkinler. Bence kombiler için olmazsa olmaz, gerilim ve akım korumalı bir regülatördür. Bu daha doğru bir uygulama olur. Eğer bütçesi uygun olan varsa kombi ups kullanmalı. Kesinlikle tavsiye ederim.

    Bu konuda yaşadığım bir olayıda anlatmak isterim, geçtiğimiz mart ayında bir gece bizim çocuk rahatsızlanmış ve gece yarısı yatağa istifra etmiş. Sesine uyandık ve elektrik yok, kabus gibi. El feneri aldık, zaten çok korkmuş olan oğlumu (6 yaşında) yıkamamız gerekti. Dahası sıcak su böyle bir durumda şart. Kombi UPS si verdiğim bütün parayı sonuna kadar haketmişti. Sonradan da bir çok kez işe yaradı. 2 saat 10 dk. kombiyi çalıştırıyor.



    Sn hocam line interaktive olup tam sinüs çıkış veren ups ler de var. Online ups ler tabiki daha izole daha güvenilirdir ancak hem ilk yatırım maliyeti hem işletme maliyeti line interaktive göre daha yüksektir.

    Benim yaşadığım yerde elektirikler senede bir iki kez kesilir ancak geçenlerde sabah işe gitmeden evvel ihtiyaç hasıl olduğunda elektirikler yoktu ve eski yöntemlere başvurdum sıcak su için.. O zaman karar verdim kombi ups i almaya çünkü elektirik senede bir gün gitse bile, o gün sizin sıcak suya ihtiyacınız varsa sadece o bir gün için bile değer..

    Ancak burada da ilk yatırım maliyeti ve işletme maliyetine bakmak lazım. Güncel araştırmama göre sanırım doların fiyatından ötürü tam sinüs kombi ups i 450 tl civarında..(4 X 12V 7 Amperlik akü grubu olan yani toplam 28 A kapasiteli) Ve bu sürekli faal olup sürekli fan çalıştırıyor.. Ben ise daha ucuza mal edebileceğim başka bir yol ile bu işi hem daha ekonomik daha çeşitli kullanımlara açık bir sistemle halledeceğim kısmetse.. Hem besleme süresi daha uzun olacak hem de sürekli çalışmayacağı için işletme maliyeti düşük olacak..


    Selamlar,

    On line ürününler tabi ki daha pahalılar. Bu normal bir durum.
    Ben şu an tunçmatik kombi ups kullanıyorum ve aldığımda 150$ +kdv ye aldım.Fiyatında bir değişiklik yok sayılır. Şu an 320 tl ye rahatlıkla alınır.
    Araştırılırsa daha altına bile bulmak söz konusu olabilir.
    Bu üründe fan yok ama içindeki trafonun sesi kesinti anında konumuna bağlı olarak rahatsız edici olabilir .
    Normal çalışma sırasında da aslında olmaması gereken hafif bir ses de var. Tabi ki konumlanacak yere bağlı olarak bu ses duyulmayabilir.

    Daha önce 1 kva yine tunçmatik (pc kullanımı için olan) fanlı bir ürün kullandım bunda küçük tipte 4 akü vardı .
    4 lü gruplarde genelde 2 li seriyi , paralel bağlayarak çalıştırılıyorlar.

    Sürekli çalışmayan bir ups de aküler kendiliğinden boşalırlar. Bence akü ömrünü daha çok kısaltırsınız. Uzun besleme süresi bildiğiniz gibi aslen akü kapasiteleri ile ilgili. Bir ups de en önemli işletme maliyeti akülerdir. Düzgün bir ups de akü ömrünü tayin eden en önemli faktörlerden biride ısıdır.

    Ben evde elektronik cihazlarda (tv, uydu alıcı vb) bir tanede 2500 kva line interactive tunçmatik kullanıyorum. Alalı yaklaşık 4 sene oldu aküler gitti .İçindeki 12volt 7,2 ah aküleri aynı ebattaki yuasanın 9 ah ları ile değiştirdim. Şu an bekleme süresi uzadı ama tabi ki şarj süreside. Koruduğu ürünleri ve sağladığı (elektrik kesikken tv seyretmek gibi) konforu düşünürsek bugün olan kurla 150 tl akü bedeli 4 sene için bir şey değil.

    Line interactive olup tam sinüs veren cihazı, ben duymadım. Örnek bir ürün varsa , marka model bakarım. Bu rün için sizden bilgi bekliyorum. E-mailde gönderebilirsiniz.

    Sizin cihazınızda 2 tane 10 amperlik akü yani toplamda 20 amper kapasite var. Ben kendi yapacağım sistemle invertör(hazır alacağım) + akü şarj redresörü(kendim yapacağım) + 40 amperlik akü en fazla 300 lirayı bulacak. Doların ateşi düşerse daha ucuza da çıkar.

    Hazır kombi upslerine göre avantajları:

    - Aküyü haftada bir şarj edip dolu tutacağım için bu sistem sürekli çalışmayacak ve işletme maliyeti az olacak.

    - İnvertör yalnızca elektirikler gittiğinde çalışacağı için sürekli yıpranmayacak.

    - Akü şarjörüm sürekli çalışmayacağı için sürekli yıpranmayacak.

    - Akü şarj redresörümü kendim tasarladığım için, bir annenin bebeğine şefkat duyduğu gibi onu üzmeden yıpratmadan şarj edecek ve akünün ömrü uzun olacak.

    - Şarj redresörümü 100 amperlik aküleri şarj edebilecek şekilde tasarladığım için daha sonra kapasite arttırmama imkan verecek.

    - İlk haliyle bile piyasadan hazır alabileceğim 20 amperlik kapasiteli cihazların iki katı kapasiteye sahip olmuş olacağım ve arttırdığımda şarjörün yanması gibi bir durumla karşılaşmayacağım.

    - Gerektiğinde, invertörü ve Şarj redresörümü başka işler için kullanabileceğim.

    Dezavantajları:

    - Haftada bir şarj redresörünü açıp kapatmak. (Bunu ilerde bir yazılımla haftada bir aküyü şarj edecek şekilde zamanlı ayarlayarak çözebilirim)

    - Kombi fişini elektirikler gittiğinde invertör prizine takmak. (Bunu da kısa sürede bir kontakla çözeceğim)

    Lİne interaktive olup tam sinüs çıkış veren kombi ups i var Necronun. Necron Kjen 500 veya 1000 Kombi ups idir, tam sinüs çıkışlıdır, line interaktiftir.

    http://www.necron.com.tr/urundetay.php?Urun_Lisan_ID=13 buradan görebilirsiniz. Şu sıralar (4 X 7 amperlik aküleri olanı yani kendi tabirleriyle 150 dakikalık olan en düşük modeli) 225 $ + KDV dir.. yani 490 Türk Lİrasına geliyor ve bunda toplam 28 amper kapasite var... Fanlı, tam sinüs, şık kasa, duvar montajına uygun filan güzel bir cihaz ama pahalı... yani 900 liraya kombi satılırken 500 liraya ups ..!



    Selamlar,

    Güzel ama zahmetli işler bunlar. Zira ben mutfakdaki kombide kullandığım ürünü unuttum gitti .
    Sizin durumunuz istisna olmuş.
    Kolay gelsin.

    Haklısınız, ben elektronikle uğraşmayı sevdiğim için böyle kendime iş çıkarıyorum. Normal kullanıcılar için en güzeli hazır bir cihaz alıp sizin gibi takıp unutmaktır. Benim niyetim sadece üzüm yemek değil bağcının da halini hatrını sormak
  • Arkadaşlar petekler için hangi markayı önerirsiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maxfocus

    quote:

    Orijinalden alıntı: CarpeNoctem

    İzmir'de brüt 100 metrekare ara kat daireye kombi tesisatı döşeteceğim. Şu an farklı şehirdeyim, tanıdıklar vasıtasıyla ulaştığım 2-3 firmadan fiyat aldım. Önerileri doğrultusunda Buderus u042 ve Bosch classic silver arasında kaldım. Doğrusu kombi olayını da çok fazla bilmiyorum. Daha ekonomik fiyata demirdöküm neva ve baymak kombiler için fiyat geçildi ancak internette bu cihazlarla ilgili olumsuz yorumları okudum ve eledim.

    8 metre petek, banyoya havlupan, gaz dedektörü, proje, proje onayı şeklinde fiyat aldığımda,

    Buderus U042 için 4000 lira, (Baymak petekler, ECA vanalar)
    Bosch classic silver için 4275 lira fiyat verildi. (Demirdöküm petekler, ECA vanalar)

    Oda sıcaklığı modülasyonu kullanacağımı düşünmüyorum. İzmir gibi bir şehirde, üşüdükçe açar düğmesini ısınırım diyorum, bu nedenle U042 bana uygun bir cihaz gibi geldi. (Ankara'da 15 senelik Doğsan kombi kullanıyorum. Taş gibi bir cihazmış. Ama aç düğmesini kullan başka bir özelliği yok)

    Özetle bu fiyata bu kullanım şekliyle buderus U042 almak doğru bir seçim midir? Şu an geldiğim noktada Buderus'u seçeceğim gibi son bir akıl danışmak istedim.


    Selamlar,

    100 m2 brüt dairenin 80 m2 civarında net i olur. Yeni yalıtımlı bir bina ise ısıl ihtiyaç 6000 kcal aşmaz. İzmir in iç kısımlarında sahilden uzak bile olsanız bu değeri aşmayacaktır. Bu şartlarda 8 mt petek eğer yoğuşmalı ürün kullanmayacaksanız gerekli değil.
    Ya da pkkp22 h:60 tip yerine pkkp21 h:50 kullanılır. Bu arada baymağın peteklerini önermem bu peteklerin ısıl yüzey alanı küçüktür. bunun yerine protherm yada kalite isterseniz eca yada dd plus kullanın.

    75-65 derecelik işletmeye ve 22 derecelik ortam için , pkkp22 h:50 5 mt petek rahatlıkla işinizi görür pkkp21 h:50 olursa 7 mt yine fazlasıyla iş görür.
    Burası için yoğuşmalı ürün kullanacaksanız 55-45 işletmeye göre 8,3 mt pkkp22 h:60 petek kullanabilirsiniz.

    Kombi olarak buderus kaliteli ama pahalıdır. Bütçe kısıtı olmazsa düşünülebilir. Bunun dışında yoğuşmasız ürün olarak ECA confeo , DD nitron, Ariston genus
    ferroli domitech, immergas olabilir. Tabi ki kombi konusunda en önemli konulardan biri satış sonrası servis ve destek hizmetleridir. Bu anlamda da evinizin olduğu yere yakın servisleri veya geniş gezici servis ağı olan daha kurumsal firmalar tercih edilmeli.
    Neticede dünyanın en iyi kombisi bile servis hizmeti olmayınca bir işe yaramıyor

    Kombiyi tesisatı yapan firmadan almak durumunda değilsiniz, uygun fiyatlar bulabileceğiniz yerleri araştırın. Ama uğraşcak zamanım yok diyorsanız yapılacak bir şey yok.

    Yoğuşmalı olarak aslen konvansiyonel ürünlerden çevrilme düşük verimli melez modelleri ben önermiyorum. Bu ürünler hem konvansiyonel ürünlerin parçalarını kullanmak hemde pazarda ara fiyat yaratmak için yapılmışlar.
    Yoğuşmalı olarak yine bütçe uygunsa buderus, vaillant, viessmann kullanılabilir. Bunun dışında Eca - ferrroli , Ariston, baymağın brötje novadens serisi yoğuşmalı ürünleri olabilir.

    Benim fiyat performans olarak , yoğuşmasız olarak ECA confeo plus 24 kw/ariston genus premium/DD nitron/ Ferroli domitech/ + 7 mt eca pkkp21 h:50 petek + eca vanalar
    Yoğuşmalı olarak ECA confeo premix 24 kw/Ariston genus premium/bosch classic condense + 8,3 mt eca pkkp22 h:60 petek + eca vanalar

    Bu arada yoğuşmalı ürün için tesisatınız oksijen bariyerli boru ile yapılmış olması önemli bir husus eğer oks. bariyerli değil ise yoğuşmalı ürün düşünmeyin.
    Petek bağlantılarını mümkünse çapraz yaptırın. Ayrıca sistemde banyo ve mutfak hariç diğer petekleri termostatik vana düşünebilirsiniz.
    Modülasyonlu kablolu oda termostadı iyi olur ama modülasyonsuz bir üründe kullanabilirsiniz.
    Binadaki tesisatın özellikle bağlantı noktaların ucu açık kalan boruları kontrol ettirin içinde bir şeyler olmasın. Tesisata bağlantı yapıldıktan sonra tesisat basıncı 2,8 bara kadar çıkartıp su kaçaklarını kontrol ettirin. Ayrıca kombi ısıtma devresi ve soğuk su girişindeki filtreler temizlenmeli (ısıtma devresini çalıştırdıktan sonra 2-3 saat bekleyip tekrar temizlenmeli . Petek havaları tam olarak alınmalı. Tesisatta en alt noktada olacak şekilde bir tahlisiye vanası ekletin.
    Kombinin sigortası 2 amp gecikmesiz tip olsun. Mümkünse bir en az 300 wattlık bir regülatör kullanın.
    Birde kullanılan vanaların iç su geçen kısımlarının yarım parmak olduğuna dikkat edilmeli piyasada küçük şık vanalar var ama su geçişleri yarım parmak değil (en az 12mm çapında olmalı) Kombi bağlantısınde tüm giriş ve çıkış hatlarında küresel vana kullanın. Standartta kalorifer devresi dönüşüne ve soğuk su girişine takalarlar.
    Yoğuşmalı ürünlerde baca kombi tarafına doğru 4 derece kadar aşağıya doğru (eğik) olmalı yoğuşmasızlarda ise tam tersi olmalıdır. Ayrıca yoğuşmalı üründe yoğuşma suyu borusunun gidere verilmesi gerekli.
    Aklıma gelen önemli hususları belirttim.
    Birde İzmir in yazın soğutma ihtiyacı olduğundan evinizin ısıtmasında klima kullanmanızda söz konusu olabilir. Bu seçeneğide alternatif olarak düşünebilirsiniz.

    Kolay gelsin.

    Çok teşekkür ederim,

    Bu kadar detaylı bir açıklama beklemiyordum. Vakit ayırdığınız ve bilgilerinizi ayrıntılı şekilde paylaştığınız için sonsuz teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: disintegration

    quote:

    Orijinalden alıntı: CarpeNoctem

    @disintegration

    Bilgilendirme için teşekkür ederim. Uzak şehirde olup da komşudaki anahtarla iş takip etmek gerçekten zor oluyor, bu anlamda her firmayı eve çağıramadım. Ancak iki gün sonra izmir'e geleceğim ve bir kaç firmadan daha fikir almam noktasında uyarınızı algıladım, ayrıca teşekkür ederim.

    eve çağıracağınız firmaların bazıları kendi kombisini satmaya çalışacaklar ve diğer kombilere çamur atacaklar
    yönlendirmelere açık olmayın.
    aralarında en tutarlı konuşan ve en uygun fiyat verene işi verin.izmir piyasasında kombileri oldugundan daha pahalıya satmaya çalışırlar genelde
    aklınızda bulunsun

    Uyarı ve bilgilendirme için teşekkür ederim. Yarın İzmir'e gelip gerekiyorsa bir iki firmayla daha görüşüp nihai kararı vereceğim.

    Saygılarımla
  • hocam iyi akşamlar. Sizden bir ricam olacaktı. Öneriniz benim için önemli.
    benim evim 100 mt kare iki katlı üst katta oturuyorum. 60 cm. enin de 7,5 metre petek var + banyoda 60*60 cm. petek. Evimiz kuzey cephesinden rüzgar alıyor. kuzey ve güney cephesi açık. Evde yalıtım da yok hocam Hangi kombi yi önerirsiniz. Bu arada ev daha yeni aldım mütahhit işi 8-9 aylık bi ev daha yani. Saygılar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zafer1636

    Arkadaşlar petekler için hangi markayı önerirsiniz?

    demirdöküm plus
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CarpeNoctem

    quote:

    Orijinalden alıntı: disintegration

    quote:

    Orijinalden alıntı: CarpeNoctem

    @disintegration

    Bilgilendirme için teşekkür ederim. Uzak şehirde olup da komşudaki anahtarla iş takip etmek gerçekten zor oluyor, bu anlamda her firmayı eve çağıramadım. Ancak iki gün sonra izmir'e geleceğim ve bir kaç firmadan daha fikir almam noktasında uyarınızı algıladım, ayrıca teşekkür ederim.

    eve çağıracağınız firmaların bazıları kendi kombisini satmaya çalışacaklar ve diğer kombilere çamur atacaklar
    yönlendirmelere açık olmayın.
    aralarında en tutarlı konuşan ve en uygun fiyat verene işi verin.izmir piyasasında kombileri oldugundan daha pahalıya satmaya çalışırlar genelde
    aklınızda bulunsun

    Uyarı ve bilgilendirme için teşekkür ederim. Yarın İzmir'e gelip gerekiyorsa bir iki firmayla daha görüşüp nihai kararı vereceğim.

    Saygılarımla

    hayırlı olsun
  • Selamlar,

    Sakarya da oturuyorsunuz ve 2 katlı müstakil, ısı yalıtımsız bir binanın üst katı 100 m2 demişsiniz ama maks. net ısıtma alanı 90m2 civarında olmalı, kabaca 11500 kcal civarında ısıl ihtiyaç olacaktır. 8,1 mt (7,5+0,6) pkkp22 h:60 petek varsa 75-65 derecelik işletme ile 11500 kcal civarında çıkış alınır. Çok soğuk günlerde kombinin 80 dereceye ayarlanması gerekebilir.

    Alacağını 24 ve 20 kw gücündeki tüm kombiler işinizi görür. Yoğuşmalı ürün önermiyorum. Zira geri dönüş maliyeti yanı sıra tesisatın oks. bariyerli olup olmadığını bilmiyoruz. Oks. bariyerli olsada yoğuşmadan ortalama verim alınması için petek boyunuzun arttırılmasıda gerekli.
    Ama tüm bunların dışında ilk olarak yalıtımı yapmanız gerekli. Dışardan yapılacak en az 4 cm lik mantolama ve 12 cm lik çatı şiltesi ile ile ciddi bir tasarruf sağlarsınız.Bence 12 cm lik çatı şiltesi büyük bir masraf çıkarmaz ilk etapda bu işlemi muhakkak yaptırın.

    Bu şartlarda yoğuşmasız bir ürün almanızı öneririm. Yukarda ki yazıda belirttiğim markalar var. Sizin içinde aynısı geçerli.
    Ama illaki yoğuşmalı istiyorum derseniz , oksijen bariyerli borular varsa rahatlıklada kullanabilirsiniz. Teknik olarak kullanılmaz diye bir durum söz konusu değil. (oks. bariyerli boru durumu hariç). Yoğuşmalı ürün konusu sizin için tamamen bütçe ile ilgili.

    Kolay gelsin.
  • Merhaba arkadaşlar; Beynim sulandı düşünemez oldum ve iyice kararsız kaldım. K.Maraş merkezdeyim. 145mtkare brüt net 120mtkare odalar toplamı 3daireden oluşan 1.kat daireme kombi ve panel radyatör alacağım. h=2,70mt. olmak üzere : misafir odası=26(2petek), oturmaodası=21(2petek) , mutfak=17, yatakodası=17, çocukodası=12, antre=8, banyo=5(h=2.20cm) petek takılabilir metrekareler olup bunun yanında 7mtkare hol,4metrekare kiler, 3mtkarede lv+wc olarak net 120 mtkarelik daireme kaçlık petek ve hangi kombiyi önerirsiniz. aslında niyetim yoğuşmalı ama maliyet önemli. bu dd nitromix eca bosch gibi ürünlerden veya hangi kombiyi tercih etmeliyim. markadan çok ürüne ve servis maliyetine önem veriyorum. dd nitromix 108% diyor ama nasıl bir ürün bilmiyorum. hangisine baksam o benimki iyi diyor diğerlerini karalıyor. sistemi çözdüm, çok şey öğrendim ama marka ve ürün seçiminde takıldım. normal hermetik te alabilirim ama petek te alacağım için uzunlukları iyi hesap edip tasarruf için yoğuşmalıyı tercih edim diyorum... bütçem doğrusu 1500 gibi ha zorlar 1800-ede çıkarım ama 1200de düşürürsem ne ala. toplam masrafım 4500 üstü çıkıyor..kolon,petek,vana,işçilik.. tüm tesisat (borular hariç)
    o yüzden takılıyorum,sadece kombi olsa bu kadar düşünmem. saygılarımla.
    yola buderusla çıkmıştım valliant,bosch,ferroli, eca ,dd ...... inişe geçtim yani.... :)
    daire ısıcamlı, orta yalıtımlı,parkeli,tesiat boruları normal plastik boru. 10yıllık merkezi sistemde kullandık,sonra sistem iptal oldu.boru haricinde tüm tesisat yenilenecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yilmaz981 -- 27 Eylül 2011; 21:54:51 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yilmaz981

    Merhaba arkadaşlar; Beynim sulandı düşünemez oldum ve iyice kararsız kaldım. K.Maraş merkezdeyim. 145mtkare brüt net 120mtkare odalar toplamı 3daireden oluşan 1.kat daireme kombi ve panel radyatör alacağım. h=2,70mt. olmak üzere : misafir odası=26(2petek), oturmaodası=21(2petek) , mutfak=17, yatakodası=17, çocukodası=12, antre=8, banyo=5(h=2.20cm) petek takılabilir metrekareler olup bunun yanında 7mtkare hol,4metrekare kiler, 3mtkarede lv+wc olarak net 120 mtkarelik daireme kaçlık petek ve hangi kombiyi önerirsiniz. aslında niyetim yoğuşmalı ama maliyet önemli. bu dd nitromix eca bosch gibi ürünlerden veya hangi kombiyi tercih etmeliyim. markadan çok ürüne ve servis maliyetine önem veriyorum. dd nitromix 108% diyor ama nasıl bir ürün bilmiyorum. hangisine baksam o benimki iyi diyor diğerlerini karalıyor. sistemi çözdüm, çok şey öğrendim ama marka ve ürün seçiminde takıldım. normal hermetik te alabilirim ama petek te alacağım için uzunlukları iyi hesap edip tasarruf için yoğuşmalıyı tercih edim diyorum... bütçem doğrusu 1500 gibi ha zorlar 1800-ede çıkarım ama 1200de düşürürsem ne ala. toplam masrafım 4500 üstü çıkıyor..kolon,petek,vana,işçilik.. tüm tesisat (borular hariç)
    o yüzden takılıyorum,sadece kombi olsa bu kadar düşünmem. saygılarımla.
    yola buderusla çıkmıştım valliant,bosch,ferroli, eca ,dd ...... inişe geçtim yani.... :)
    daire ısıcamlı, orta yalıtımlı,parkeli,tesiat boruları normal plastik boru. 10yıllık merkezi sistemde kullandık,sonra sistem iptal oldu.boru haricinde tüm tesisat yenilenecek.

    maraşta karasal iklim var evde petek boyunu 9mt den aşağı tutmayın
    peteklerin markası demirdöküm plus önceliğiniz olsun
    k.maraş ta hangi markaların servisi var bilmiyorum.120m2 net alana yoğuşmalı kombi olur
    ayrıca geçiş mevsimleri dahil kış mevsimini de sayarsak 1 yılda yanılıyorsam beni düzeltin 6 ay kombi kullanılır
    ama tesisatınız normal boru demişsiniz.bildiğimiz normal boru mu? yoğuşmalı kombi alırsanız ileriye dönuk sorun olabilir.tesisattaki oksijen geçirgenliğinden dolayı,ama bu %100 sorun olur denemez
    böyle bir risk var
    büyük markaların haricinde "buderus,vaillant,viessmann" artık yoğuşmalı ve normal kombiler arasında fiyat farkı azaldı
    ama euro nun yükselişinden sonra kombi fiyatlarından son aylarda artış oldu

    normal kombi olarak:bu markaların servisi maraşta varsa tabii
    1000-1200-1300 lira bandında
    ferroli domitech
    bosch classic plus
    immergas eolo star öneririm
    1500lira civarında
    ferroli divatop
    bosch exclusive öneririm

    dd nitromix geçen yıl piyasaya çıktı.şimdiye kadar şikayet edene rastlamadım.tercih edilebilir
    1500-1600 lira civarında premix yoğuşmalı,fiyat-performans premix yoğuşmalı bir kombi olan
    ariston clas premium öneririm.yoğuşmalı kombi ile normal kombi arasında %15-20 verim farkı vardır
    %20 sizin için önemliyse yoğuşmalı değilse normal kombi tercih edin..
  • Ufak bir soru daha sormak istiyorum. Tesisat borusunun parke altında yere gömülü olmasının bir dezavantajı var mıdır?

    Bu arada yardımcı olan arkadaşlara sonsuz teşekkürler. Son kararı verdim ve önerileri de göz önüne alarak, son bir pazarlık çırpınışı ve karşıdaki muhattaba güven hissi besleyerek Bosch classic silver modeli için anlaşmaya vardım. İlk etapta kablolu basit oda termosatı ile kullanma şansım varken, elim bollaştığında dijital programlı kablosuz termostatla da kullanım avantajı sağladığını gördüm. Sanırım tavsiyelere uygun bir tercih yaptım. Teşekkürler herkese.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CarpeNoctem

    Ufak bir soru daha sormak istiyorum. Tesisat borusunun parke altında yere gömülü olmasının bir dezavantajı var mıdır?

    Bu arada yardımcı olan arkadaşlara sonsuz teşekkürler. Son kararı verdim ve önerileri de göz önüne alarak, son bir pazarlık çırpınışı ve karşıdaki muhattaba güven hissi besleyerek Bosch classic silver modeli için anlaşmaya vardım. İlk etapta kablolu basit oda termosatı ile kullanma şansım varken, elim bollaştığında dijital programlı kablosuz termostatla da kullanım avantajı sağladığını gördüm. Sanırım tavsiyelere uygun bir tercih yaptım. Teşekkürler herkese.

    tesisat borusu parke altındaysa ve evde kollektörlü sistem varsa dezavantaj değil
    avantajdır.petekler daha cabuk ısınır.su sirkülasyonu daha iyi olur.yakıttan bile az da olsa tasarrufunuz olur

    kollektörlü sistemde her kattaki bir grup radyatör tek kolondan beslenir. Her katta gidiş ve dönüşe , bağlanacak radyatör sayısı kadar giriş-çıkışı olan gidiş ve dönüş kollektörü konulur. Kollektör kelime anlamı olarak toplayıcı demektir. Yani tek kaynaktan çıkan bir akışkanın birden fazla kola hız-basınç dengesi bozulmayacak şekide ayrılmasını yada birçok kaynaktan gelen akışkanları tek çıkış için birleşmesini sağlayan bir elemandır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: disintegration

    quote:

    Orijinalden alıntı: CarpeNoctem

    Ufak bir soru daha sormak istiyorum. Tesisat borusunun parke altında yere gömülü olmasının bir dezavantajı var mıdır?

    Bu arada yardımcı olan arkadaşlara sonsuz teşekkürler. Son kararı verdim ve önerileri de göz önüne alarak, son bir pazarlık çırpınışı ve karşıdaki muhattaba güven hissi besleyerek Bosch classic silver modeli için anlaşmaya vardım. İlk etapta kablolu basit oda termosatı ile kullanma şansım varken, elim bollaştığında dijital programlı kablosuz termostatla da kullanım avantajı sağladığını gördüm. Sanırım tavsiyelere uygun bir tercih yaptım. Teşekkürler herkese.

    tesisat borusu parke altındaysa ve evde kollektörlü sistem varsa dezavantaj değil
    avantajdır.petekler daha cabuk ısınır.su sirkülasyonu daha iyi olur.yakıttan bile az da olsa tasarrufunuz olur

    kollektörlü sistemde her kattaki bir grup radyatör tek kolondan beslenir. Her katta gidiş ve dönüşe , bağlanacak radyatör sayısı kadar giriş-çıkışı olan gidiş ve dönüş kollektörü konulur. Kollektör kelime anlamı olarak toplayıcı demektir. Yani tek kaynaktan çıkan bir akışkanın birden fazla kola hız-basınç dengesi bozulmayacak şekide ayrılmasını yada birçok kaynaktan gelen akışkanları tek çıkış için birleşmesini sağlayan bir elemandır.

    Öncelikle hızlı cevap için teşekkür ederim,

    Peki, bahsettiğiniz sistem değil de, klasik kombi tesisatının olduğu tek bir dairede boruların parke altına alınması hakkında ne düşünürsünüz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CarpeNoctem

    quote:

    Orijinalden alıntı: disintegration

    quote:

    Orijinalden alıntı: CarpeNoctem

    Ufak bir soru daha sormak istiyorum. Tesisat borusunun parke altında yere gömülü olmasının bir dezavantajı var mıdır?

    Bu arada yardımcı olan arkadaşlara sonsuz teşekkürler. Son kararı verdim ve önerileri de göz önüne alarak, son bir pazarlık çırpınışı ve karşıdaki muhattaba güven hissi besleyerek Bosch classic silver modeli için anlaşmaya vardım. İlk etapta kablolu basit oda termosatı ile kullanma şansım varken, elim bollaştığında dijital programlı kablosuz termostatla da kullanım avantajı sağladığını gördüm. Sanırım tavsiyelere uygun bir tercih yaptım. Teşekkürler herkese.

    tesisat borusu parke altındaysa ve evde kollektörlü sistem varsa dezavantaj değil
    avantajdır.petekler daha cabuk ısınır.su sirkülasyonu daha iyi olur.yakıttan bile az da olsa tasarrufunuz olur

    kollektörlü sistemde her kattaki bir grup radyatör tek kolondan beslenir. Her katta gidiş ve dönüşe , bağlanacak radyatör sayısı kadar giriş-çıkışı olan gidiş ve dönüş kollektörü konulur. Kollektör kelime anlamı olarak toplayıcı demektir. Yani tek kaynaktan çıkan bir akışkanın birden fazla kola hız-basınç dengesi bozulmayacak şekide ayrılmasını yada birçok kaynaktan gelen akışkanları tek çıkış için birleşmesini sağlayan bir elemandır.

    Öncelikle hızlı cevap için teşekkür ederim,

    Peki, bahsettiğiniz sistem değil de, klasik kombi tesisatının olduğu tek bir dairede boruların parke altına alınması hakkında ne düşünürsünüz?

    yani süpürgelik dediğimiz tek hat tesisatının parke altına alınması mı
    bence zemin üstünden olması daha iyi.ama bazılarına göre farketmez derler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CarpeNoctem

    quote:

    Orijinalden alıntı: disintegration

    quote:

    Orijinalden alıntı: CarpeNoctem

    Ufak bir soru daha sormak istiyorum. Tesisat borusunun parke altında yere gömülü olmasının bir dezavantajı var mıdır?

    Bu arada yardımcı olan arkadaşlara sonsuz teşekkürler. Son kararı verdim ve önerileri de göz önüne alarak, son bir pazarlık çırpınışı ve karşıdaki muhattaba güven hissi besleyerek Bosch classic silver modeli için anlaşmaya vardım. İlk etapta kablolu basit oda termosatı ile kullanma şansım varken, elim bollaştığında dijital programlı kablosuz termostatla da kullanım avantajı sağladığını gördüm. Sanırım tavsiyelere uygun bir tercih yaptım. Teşekkürler herkese.

    tesisat borusu parke altındaysa ve evde kollektörlü sistem varsa dezavantaj değil
    avantajdır.petekler daha cabuk ısınır.su sirkülasyonu daha iyi olur.yakıttan bile az da olsa tasarrufunuz olur

    kollektörlü sistemde her kattaki bir grup radyatör tek kolondan beslenir. Her katta gidiş ve dönüşe , bağlanacak radyatör sayısı kadar giriş-çıkışı olan gidiş ve dönüş kollektörü konulur. Kollektör kelime anlamı olarak toplayıcı demektir. Yani tek kaynaktan çıkan bir akışkanın birden fazla kola hız-basınç dengesi bozulmayacak şekide ayrılmasını yada birçok kaynaktan gelen akışkanları tek çıkış için birleşmesini sağlayan bir elemandır.

    Öncelikle hızlı cevap için teşekkür ederim,

    Peki, bahsettiğiniz sistem değil de, klasik kombi tesisatının olduğu tek bir dairede boruların parke altına alınması hakkında ne düşünürsünüz?

    Tesisatın şap altına gömülmesi her zaman daha sağlıklı olacaktır.

    Şap altına döşenen tesisat her zaman hem daha kısa hemde daha az ek parça kullanarak çekilir.


    Bunun yanı sıra Sıva üstü döşenen tesisat hattı

    1: Daha uzundur
    2: Daha fazla dirsek kullanılır.
    3: Evinizde çirkin bir görüntü oluşturur.
    4: Temizlemesi uğraştırıcıdır.
    5: zamanla kelepçe aralarında sarkma ve köşelerde kısalma görülür.
    6: Oluşturduğu hacimden dolayı odalara yerleştirdiğiniz eşyalar duvara tam yanaşmaz.
    7: Yukarıdakileri zamanla tecrübe edindikten sonra mutlak bir gün tekrar masraf edip şap altı tesisat çektirsiniz.

    Saygılarımla.
  • 2500 TL ye kadar olabilir.Hermetik kombi istiyorum.Tesisat boruları kollektörden dağıtılıyor,parkenin altından geliyor peteklere.Oturma odasını çocuk odası olarak kullanıyoruz.
  • merhaba arkadaşlar 140m2 bir eve doğalgaz döşetmek istiyorum kombi ne tercih etmeliyim ve komple tesisat bana ne kadar'a gelir yardımcı olur iseniz çok sevinirim
  • 
Sayfa: önceki 646647648649650
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.