Şimdi Ara

DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ? (642. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
41.240
Cevap
277
Favori
4.325.847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 640641642643644
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kenzz_

    merhabalar ben kombiyi baglattım ama topraklama çubugu takmadılar acabag unuttularmı evin topraklama çubugu var ama kombi için ayrımı olması gerekir mi.


    Kombinin ac giriş kablosundaki üç kablodan sarı yeşil çizgili olanı toprak kablosudur. Evinizin tesisatından kombinize çekilen hattaki sarı yeşil toprak kablosuna bağlanması yeterlidir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Egé

    quote:

    Orijinalden alıntı: intererdem

    quote:

    Orijinalden alıntı: ILGAR2010

    merhaba arkadaşlar

    yaklaşık 2 ay önce burdan bşiraz fikir almıştım ancak araya zaaman girdi ve şartlar değişti. Kombi için halen karar almış değilim.

    ancak bu ara ECA Confeo Premix S modeli kombiyi düşünüyorum. ancak ses ve DG yakması acısından nasıldır kullanan arkadaşlardan fiklir almak istedim.

    envimle ilgili bilgileri yeniden yazıyorum;

    Dairem Ankara da Nato yolunda Doğu-Güney cepheli yeni bina 3katlı binanın 2.katında dairemiz,dışarıda yalıtım olduğu söyleniyor. Tesisat döşenmiş durumda alt kat ve yan daireler dolu üst kat boş durumda.

    Salon 25 m2
    Y Odası 13.1 m2
    O Odası 12 m2
    Ç Odası 9,5 m2
    Mutfak 11 m2
    Banyo 6.20 m2
    Koridor 10.20 m2

    bosh clasic condense modeli proje + dd plus panel radyatör(9 m)+işçilik+malzeme+baca uzatması toplamda 3900 tl fiyat verdi bir firma

    başka bir firmada demirdöküm nitron hermetik kombi ile birlikte+ 9m demir döküm panel +işçilik+proje+malzeme +2m baca uzatmasıtoplam 2700 tl fiyat verdi9m

    Sayın Sserin, Yeniçeri Memint ve bilgisi olan diğer arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim. birde internetten mazlemeleri alıp montaj yaptırabilirmiyim.bazıları pek yanaşmıyor daha önce ankarada bu şekilde yaptıran arkadaşlar varsa yardımcı olabilirmisiniz.

    teşekkürler.



    Aldığınız fiyatlar çok çok iyi intenetten alsanız daha ucuza alamassınız belki bu fiyatları geçer...

    Bosh ürünleri sessizlikte iddialı Eca ondan biraz daha sesli ama çok abartılı değil diğer markalar gibi. Bende geçen yıl Eca confeo piremiks aldım almadan önce araştırırken confeo plus (yoğuşmasız) kullanan biri yoğuşmalı başka marka kullanan komşusundan daha az yaktığını söyledi ve internet yorumlarında da az yaktığına dair bir kaç yorum okumuştum. Bu nedenle ve yerli olması nedeniyle Eca aldım. Tabiki bu yorumlar kıstas olamaz kişiden kişiye kullanıma göre yakıt oranı değişir.

    Petekleriniz 9 mt.baya büyük tutulmuş zararı yok yoğuşmalı alırsanız bu petek boyunda gayet iyi verim alırsınız.

    Sonradan gördüm tesisatınız varmış ama yinede fiyat normal. Yanına birde termostat ekletirsiniz.

    Bu hesapta kesin bir yanlışlık var. 9 m dd plus petek + proje + işçilik + malzeme + baca uzatması + üstüne bosch classic condense toplamda 3.900 bence mümkün değil. Yoğuşmalı değil de hermetik bosch classic olmasın...

    demirdöküm nitron hermetik kombi ile birlikte fiyat 2.700 de çok zor. Bu fiyatlara yapmaları teknik olarak mümkün değil. Babanızın şirketi olsa ancak bu fiyatlara yapılabilir.. Sonradan pişman olmamak için tüm malzemeleri tek tek teyit ettirin...

    bence hesap doğru. ben yeni bosh clasik condense taktırdım. tesisatım hazırdı.ekstra 5 adet fayans kırımı bazı peteklerin yerlerinin değiştirilmesi ve sisteme 2 adet yeni petek eklenmesi işi vardı evimde. bu ekstraları saymasak bile 400 tl proje+mlz+işçilikle işi yaptırdım. Arkadaş için ayrıntılı yazmak gerekirse, ankara şartlarında bu işi ben yaptırmış olsam; 1775 tl kombi + 60 tl baca uzatması + 60 ppkp 9 mt D.d petek 990 tl+ 100 tl nakliye + 500 tl kombi ve peteklerin montajı (150 tl si proje içinde) şu an çok rahat yaptırabilrim. 275 tl fr100 modülasyonlu+programlı oda kumandasını dahil edersek 3700 tl çıkar toplamda. Arkadaşın evinde ekstra bir durum yoksa. 3900 tl fiyatın içinde dijtal termostat varsa bile muhtemelen fr10 dur.alışverişin internetten yapılmasınada gerek yoktur. hatta 5 adet eca termostatik vana dahil + fr100 oda termostatı 3900 tl nin yanında eşantiyonu olur. ödemeside 700-900 arası peşin 3000 tl maximum karta 12 tk şeklinde olabilir. Yanlış anlaşılmasın esnaf değilim. daha yeni yaptırdım ordan biliyorum.




  • arkadaşlar daha önce burdan bazı arkadaşların ve kendi araştırmalarım sonunda boch condens 2000 kombi almıştım.bilgilendirme ve sorunumun çözümü için yeniden mesaj bırakıyorum . Sıcaak su konusunda çok sorun yaşıyoruz.Su belli bir süre sıcak geldikten sonra yeniden soğuyor bir türlü bu sorunu çözemedik.Suyun ısısını yükselttik ılıştırarak kullanmak için bu sefer su ısısı daha çok dalgalanmaya başladı. çözüm konusunda bilgisi olan varsa paylaşsın.Isınma konusunda henüz bi şey söyleyemiyorum.Soğuklar olsun onuda görücez.....
  • Merhaba arkadaşlar ben yeni kombi alacagım fakat çok fazla kafam karıştı.Acaba yoguşmalı mı almalıyım, yoksa normal hermatik kombi mi almalıyım?.Evim brütte 142 m2 mantolama var ve 7m tül petek var.Ben Demirdökümün nitromix yogusmali kombi 24,7 kw-21242 kcal/h düşünüyorum,fakat bir de normal hermatik olan DemirDöküm Nitron HKF 224 Kombi (20.000 kcal/h) (Program Saatli) kombileri arasında gidip geliyorum.. Arkadaşlar sizce bu eve yoguşmalı nitromixi mi almalıyım yoksa normal hermatik olan nitro yu mu almalıyım....Yardımlarınızı bekliyorum ve şimdiden herkese teşekkür ederim.....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: halil45tr

    arkadaşlar daha önce burdan bazı arkadaşların ve kendi araştırmalarım sonunda boch condens 2000 kombi almıştım.bilgilendirme ve sorunumun çözümü için yeniden mesaj bırakıyorum . Sıcaak su konusunda çok sorun yaşıyoruz.Su belli bir süre sıcak geldikten sonra yeniden soğuyor bir türlü bu sorunu çözemedik.Suyun ısısını yükselttik ılıştırarak kullanmak için bu sefer su ısısı daha çok dalgalanmaya başladı. çözüm konusunda bilgisi olan varsa paylaşsın.Isınma konusunda henüz bi şey söyleyemiyorum.Soğuklar olsun onuda görücez.....

    Sıcak suyu 42 c civarına (40-45c arası) ayarlayın kombi 50-55 c kadar ısıtır duşu musluktan ılıştırın suyu biraz çok açın. Yinede dalgalanma olursa servisi çağırmak lazım.


    Bu olaya şöyle bir yorum yapmak istiyorum..(teknik bilgi değildir.)

    Kombiden sıcak su alırken özellikle yaz aylarında sular çok soğuk değilken kombi suyu ısıtmaya başlayınca örneğin duşta suyu kısık akıtırsanız kombideki suyun ısısı çok yükselecek ve modülasyon gereği sensörden alıladığı yüksek ısı nedeniyle yanmayı durduracaktır. yani kombinin ısıttığı suyu belli bir şiddette çekmek gerekiyor ki kombi devamında gelen soğuk suyu da ısıtmak için devamlı yanar. Isı derecesini çok düşük ve çok yüksek tutmamalı yazın 40-41 kışın 44-45 gibi. Kışın bu sorun olmayacaktır.




  • Benim son durumum yani anlaşmaya en yakın olduğum firma da şöyle fiyat çıkardı. Hem fiyat araştırması yapanlara fikir versin hem de üstadların gözünden değerlendirelim istedim.

    DD Nitromix yoğuşmalı 24.7 kw 1550 TL ----------------
    DD Plus 60'lık petek (8.5 m x 110 TL) 935 TL --------------------- 3485 TL
    Daire kapısından balkona gaz tesisatı 800 TL ---------------------
    Proje 200 TL -------------------
    3.485 TL fiyatın üzerine fiyatlandırmadığı şu malzemeleri de ekliyoruz. Kombi dolabı, 50x120 beyaz havlupan, baca uzatma seti, kombi montaj seti, Eca normal köşe vana(adet bilmiyorum)
    Bu tesisatın içine havlupanı kromuyla değiştirdik, selenoid vana ilave ettik bir de demirdökümün dijital oda termostatını ilave ettik. Toplamda 4.000 TL istedi abone masraflarını benden tahsil edip işlemlerimi yürütecek. Üstadlar yorumlayıp eksisini artısını değerlendirip bu firmaya evet diyebilir miyiz?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Serkankoc41

    Merhaba arkadaşlar ben yeni kombi alacagım fakat çok fazla kafam karıştı.Acaba yoguşmalı mı almalıyım, yoksa normal hermatik kombi mi almalıyım?.Evim brütte 142 m2 mantolama var ve 7m tül petek var.Ben Demirdökümün nitromix yogusmali kombi 24,7 kw-21242 kcal/h düşünüyorum,fakat bir de normal hermatik olan DemirDöküm Nitron HKF 224 Kombi (20.000 kcal/h) (Program Saatli) kombileri arasında gidip geliyorum.. Arkadaşlar sizce bu eve yoguşmalı nitromixi mi almalıyım yoksa normal hermatik olan nitro yu mu almalıyım....Yardımlarınızı bekliyorum ve şimdiden herkese teşekkür ederim.....

    Kesinlikle nitromiks alın hem piremiks olduğu için tasarruflu bir ürün hemde yeni bir ürün DD bu ürünün reklamınıda oldukça fazla yapıyor. Tercih edillmesini gerektiren en önemli sebepte fiyat farkı çok düşük 250-300 tl ... farkı çok kısa sürede amorti edecektir.

    Program saati sizin için önemliyse yani evde sürekli kalan yoksa belli saatlerde düşük sıcaklıkta yakacaksanız servisin onaylayacağı program saatli termostat alabilirsiniz.

    Örnek:http://www.alisverisdukkani.com/default.asp?page=2&product=296&KatId=890 (servise sorunuz)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Serkankoc41

    Merhaba arkadaşlar ben yeni kombi alacagım fakat çok fazla kafam karıştı.Acaba yoguşmalı mı almalıyım, yoksa normal hermatik kombi mi almalıyım?.Evim brütte 142 m2 mantolama var ve 7m tül petek var.Ben Demirdökümün nitromix yogusmali kombi 24,7 kw-21242 kcal/h düşünüyorum,fakat bir de normal hermatik olan DemirDöküm Nitron HKF 224 Kombi (20.000 kcal/h) (Program Saatli) kombileri arasında gidip geliyorum.. Arkadaşlar sizce bu eve yoguşmalı nitromixi mi almalıyım yoksa normal hermatik olan nitro yu mu almalıyım....Yardımlarınızı bekliyorum ve şimdiden herkese teşekkür ederim.....

    ev brüt 142m2 ama net ne kadar? belki evdeki petek boyu yetersizdir.
    nitromix oda sıcaklığına göre modülasyon yapmıyor.kombi bu şekilde kullanılacaksa nitromix tercih edilebilir




  • herkese merhabalar

    uzun araştırmalar ve elemeler sonucunda 2 adet kombi den birini almaya karar verdim.

    bosch classic condense yoguşmalı 28kw ve viessman vitodence 26 kw 100-w arasında karar veremiyorum. bosch için 2150 viessman için 3150 fiyat verdiler kdv ve montaj dahil.

    izmirde oturuyorum ve dairem(170mt) kuzey cephesindedir.

    fikirleriniz ve önerileriniz için şimdiden teşekkürler :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: disintegration

    quote:

    Orijinalden alıntı: Serkankoc41

    Merhaba arkadaşlar ben yeni kombi alacagım fakat çok fazla kafam karıştı.Acaba yoguşmalı mı almalıyım, yoksa normal hermatik kombi mi almalıyım?.Evim brütte 142 m2 mantolama var ve 7m tül petek var.Ben Demirdökümün nitromix yogusmali kombi 24,7 kw-21242 kcal/h düşünüyorum,fakat bir de normal hermatik olan DemirDöküm Nitron HKF 224 Kombi (20.000 kcal/h) (Program Saatli) kombileri arasında gidip geliyorum.. Arkadaşlar sizce bu eve yoguşmalı nitromixi mi almalıyım yoksa normal hermatik olan nitro yu mu almalıyım....Yardımlarınızı bekliyorum ve şimdiden herkese teşekkür ederim.....

    ev brüt 142m2 ama net ne kadar? belki evdeki petek boyu yetersizdir.
    nitromix oda sıcaklığına göre modülasyon yapmıyor.kombi bu şekilde kullanılacaksa nitromix tercih edilebilir

    Nitromix için premix yoğunlaşmalı yazıyor sitesinde, sizin dediğinize göre 3 tam modulasyon yapılamaz mı? Yani modulasyonlu oda termostatı alsak.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Serkankoc41

    Merhaba arkadaşlar ben yeni kombi alacagım fakat çok fazla kafam karıştı.Acaba yoguşmalı mı almalıyım, yoksa normal hermatik kombi mi almalıyım?.Evim brütte 142 m2 mantolama var ve 7m tül petek var.Ben Demirdökümün nitromix yogusmali kombi 24,7 kw-21242 kcal/h düşünüyorum,fakat bir de normal hermatik olan DemirDöküm Nitron HKF 224 Kombi (20.000 kcal/h) (Program Saatli) kombileri arasında gidip geliyorum.. Arkadaşlar sizce bu eve yoguşmalı nitromixi mi almalıyım yoksa normal hermatik olan nitro yu mu almalıyım....Yardımlarınızı bekliyorum ve şimdiden herkese teşekkür ederim.....

    kombilerden pek anlamam, ben de sizin gibi 1 yıl önce bu zamanlar kombi telaşına düştüm. forumdaki arkadaşların ve bilenlerin tavsiyeleri ile kombilerin değerlerini karşılaştırarak en sonunda Ariston Clas kombi ve General HT 300 programlı oda termostatı aldım. 6 ay kullandım sıkıntım şu anda yok.
    Demirdöküm pek tavsiye edilmiyor. arkadaşımda demirdöküm nitron kombi var. programlı oda termostatı bağlatamadığını söylüyordu. istersen bir servisinle görüş.
    oda termostatı gündüz evde olmayanlar için çok faydalı. tavsiye ederim.
    umarım yardımcı olmuşumdur....




  • quote:

    Orijinalden alıntı: speaker21

    herkese merhabalar

    uzun araştırmalar ve elemeler sonucunda 2 adet kombi den birini almaya karar verdim.

    bosch classic condense yoguşmalı 28kw ve viessman vitodence 26 kw 100-w arasında karar veremiyorum. bosch için 2150 viessman için 3150 fiyat verdiler kdv ve montaj dahil.

    izmirde oturuyorum ve dairem(170mt) kuzey cephesindedir.

    fikirleriniz ve önerileriniz için şimdiden teşekkürler :)

    İki kombide yeterli olur Viesman daha kaliteli.dir ancak arada %50 fiyat farkı var..Sonuç paraya tekabül ettiği için seçimi siz yapacaksınız ikiside alınabilir.

    Bosh.un 28 kw.yoğuşmalı modeli yok hermetik var buna dikkat edin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi intererdem -- 23 Eylül 2011; 16:47:06 >
  • teşekkürler ancak siz diyince tekrar broşüre baktım yoğuşmalı hermetik mişş 28 kw olanı .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jackdaniels_35

    quote:

    Orijinalden alıntı: disintegration

    quote:

    Orijinalden alıntı: Serkankoc41

    Merhaba arkadaşlar ben yeni kombi alacagım fakat çok fazla kafam karıştı.Acaba yoguşmalı mı almalıyım, yoksa normal hermatik kombi mi almalıyım?.Evim brütte 142 m2 mantolama var ve 7m tül petek var.Ben Demirdökümün nitromix yogusmali kombi 24,7 kw-21242 kcal/h düşünüyorum,fakat bir de normal hermatik olan DemirDöküm Nitron HKF 224 Kombi (20.000 kcal/h) (Program Saatli) kombileri arasında gidip geliyorum.. Arkadaşlar sizce bu eve yoguşmalı nitromixi mi almalıyım yoksa normal hermatik olan nitro yu mu almalıyım....Yardımlarınızı bekliyorum ve şimdiden herkese teşekkür ederim.....

    ev brüt 142m2 ama net ne kadar? belki evdeki petek boyu yetersizdir.
    nitromix oda sıcaklığına göre modülasyon yapmıyor.kombi bu şekilde kullanılacaksa nitromix tercih edilebilir

    Nitromix için premix yoğunlaşmalı yazıyor sitesinde, sizin dediğinize göre 3 tam modulasyon yapılamaz mı? Yani modulasyonlu oda termostatı alsak.

    premix yoğuşma ile oda sıcaklığına göre modülasyon apayrı şeyler.

    normal bir kombi de oda sıcaklığına göre modülasyon yapabilir bu yazılımı destekleyen kombiler var
    örnek: ferroli fer easy,ferroli domitech...gibi
    bu özellik premix yoğuşmalı kombilere özgü bir özellik değildir
    condens yoğuşmalı olup oda sıcaklığına göre modülasyon yapan kombiler de var. örnek: ferroli domicondens,bosch condense 2000w

    veya premix yoğuşmalı olup oda sıcaklığına göre modülasyon yapmayan kombiler de var örnek: airfel digifel premix,dd nitromix gibi

    nitromix in open therm protokolünü (oda sıcaklığına göre modülasyon) "yazılımını " desteklediğini kendi broşüründe yazmıyor
    ayrıca markası demirdöküm olan modülasyonlu digital oda termostadı var mı? ben bilmiyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 23 Eylül 2011; 18:37:07 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: speaker21

    teşekkürler ancak siz diyince tekrar broşüre baktım yoğuşmalı hermetik mişş 28 kw olanı .

    O ürün şu olabilir.

    http://www.bengikombi.com/main/bosch_classic_condense_yogusmali__zwb_283_c_b1_rdc_2841_h-14-23-25.html

    Sıcak su kullanımı 24000 kcal ancak ısıtma kapasitesi 18.760 kcal
    sıcak suyu kullanımına yönelik üretilmiş sanki aynı anda 3 banyo 1 mutfak çalıştırır. :)

    Ürün açıklaması yanıltıcı olmuş ilk bakışta 28 kw anlaşılıyor ancak 22 kw ısıtma gücü var sizin dairede zorlanabilir ve riskli olur.

    Alternatif bir kaç kombi yazayım.
    http://www.bykombi.com/vaillant-eco-tec-plus-vuw-tr-2963-5-yogusmali-kombi-245-kw-21070-kcalh,PR-371.html
    http://www.bykombi.com/ferroli-econcept-tech-yogusmali-kombi-25-kw-21156-kcalh,PR-487.html
    http://www.bykombi.com/buderus-basicplus-gb012-yogusmali-kombi-272-kw-23400-kcalh,PR-470.html
    http://www.bykombi.com/eca-confeo-premix-s-yogusmali-kombi-30-kw-25800-kcalh,PR-346.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi intererdem -- 23 Eylül 2011; 18:49:50 >




  • arkadaşlar
    herkes istediği kombiyi önermekte özgürdür.kombi önerirken objektiflikten ve gerçekliklikten taviz verilmemesi gerekir

    herşeyin akla mantığa uygun olması gerekir
    herkesin bilgiside kendine.insanlar yardım için bu başlığa geliyorlar.kimisi bu forumun müdavimi.


    kimisi sadece işini görmek için foruma uye olup işi bittikten sonra bir daha uğramıyor
    bunları mesaj sayılarından anlamak mümkün

    birşeyler yazarken desteksiz atılırsa,sallanırsa
    söyledikleriniz havada kalır
    normal bir kombinin eşdeğer ölçülerdeki diğer kombilere oranla %20 tasarruf yapması imkansız ötesidir
    ve dünya devi kombi markalarının ar-ge bölümlerine hakarettir
    ayrıca yoğuşmalı kombilerin hepsine condens,premix olsun
    hepsine hakarettir...........



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 23 Eylül 2011; 19:07:07 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Egé

    quote:

    Orijinalden alıntı: intererdem

    quote:

    Orijinalden alıntı: ILGAR2010

    merhaba arkadaşlar

    yaklaşık 2 ay önce burdan bşiraz fikir almıştım ancak araya zaaman girdi ve şartlar değişti. Kombi için halen karar almış değilim.

    ancak bu ara ECA Confeo Premix S modeli kombiyi düşünüyorum. ancak ses ve DG yakması acısından nasıldır kullanan arkadaşlardan fiklir almak istedim.

    envimle ilgili bilgileri yeniden yazıyorum;

    Dairem Ankara da Nato yolunda Doğu-Güney cepheli yeni bina 3katlı binanın 2.katında dairemiz,dışarıda yalıtım olduğu söyleniyor. Tesisat döşenmiş durumda alt kat ve yan daireler dolu üst kat boş durumda.

    Salon 25 m2
    Y Odası 13.1 m2
    O Odası 12 m2
    Ç Odası 9,5 m2
    Mutfak 11 m2
    Banyo 6.20 m2
    Koridor 10.20 m2

    bosh clasic condense modeli proje + dd plus panel radyatör(9 m)+işçilik+malzeme+baca uzatması toplamda 3900 tl fiyat verdi bir firma

    başka bir firmada demirdöküm nitron hermetik kombi ile birlikte+ 9m demir döküm panel +işçilik+proje+malzeme +2m baca uzatmasıtoplam 2700 tl fiyat verdi9m

    Sayın Sserin, Yeniçeri Memint ve bilgisi olan diğer arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim. birde internetten mazlemeleri alıp montaj yaptırabilirmiyim.bazıları pek yanaşmıyor daha önce ankarada bu şekilde yaptıran arkadaşlar varsa yardımcı olabilirmisiniz.

    teşekkürler.



    Aldığınız fiyatlar çok çok iyi intenetten alsanız daha ucuza alamassınız belki bu fiyatları geçer...

    Bosh ürünleri sessizlikte iddialı Eca ondan biraz daha sesli ama çok abartılı değil diğer markalar gibi. Bende geçen yıl Eca confeo piremiks aldım almadan önce araştırırken confeo plus (yoğuşmasız) kullanan biri yoğuşmalı başka marka kullanan komşusundan daha az yaktığını söyledi ve internet yorumlarında da az yaktığına dair bir kaç yorum okumuştum. Bu nedenle ve yerli olması nedeniyle Eca aldım. Tabiki bu yorumlar kıstas olamaz kişiden kişiye kullanıma göre yakıt oranı değişir.

    Petekleriniz 9 mt.baya büyük tutulmuş zararı yok yoğuşmalı alırsanız bu petek boyunda gayet iyi verim alırsınız.

    Sonradan gördüm tesisatınız varmış ama yinede fiyat normal. Yanına birde termostat ekletirsiniz.

    Bu hesapta kesin bir yanlışlık var. 9 m dd plus petek + proje + işçilik + malzeme + baca uzatması + üstüne bosch classic condense toplamda 3.900 bence mümkün değil. Yoğuşmalı değil de hermetik bosch classic olmasın...

    demirdöküm nitron hermetik kombi ile birlikte fiyat 2.700 de çok zor. Bu fiyatlara yapmaları teknik olarak mümkün değil. Babanızın şirketi olsa ancak bu fiyatlara yapılabilir.. Sonradan pişman olmamak için tüm malzemeleri tek tek teyit ettirin...

    merhaba arkadaşlar

    intererdemve yorumların için teşekür ederim. kombiyi geçen yıl aldım dediniz memnunmusunuz ses yada başka birşey konusunda rahatsızlığınız varmı?

    memint petekk boylarında belki biraz daha kısma yapılıp 8.5 m çekilebilir o açıdan düşünmemiştim teşekür ederim. peki yoğuşmalıı kombi için en az petek boyu ne kadar olmalıdır.

    sayın ege firmanın bana vermiş olduğu fiyatı yazdım tanıdığım biri değil. bu gün fiyatlarınıda aldım yazayım

    kombi: boch classic condense 2100 tl
    proje ve siğorta: 150 tl
    radyatör : demirdöküm plus 9 m 1000 tl
    kombi montaj işçiliği 250 tl
    radyatör montaj işçiliği 250 tl
    baca uzatması 100 tl
    dirsek 50 tl
    toplam 3900 tl

    diğer firmadan alamadım uygun bir zamanda gidip tekrar fiyat alıcam




  • quote:

    Orijinalden alıntı: speaker21

    herkese merhabalar

    uzun araştırmalar ve elemeler sonucunda 2 adet kombi den birini almaya karar verdim.

    bosch classic condense yoguşmalı 28kw ve viessman vitodence 26 kw 100-w arasında karar veremiyorum. bosch için 2150 viessman için 3150 fiyat verdiler kdv ve montaj dahil.

    izmirde oturuyorum ve dairem(170mt) kuzey cephesindedir.

    fikirleriniz ve önerileriniz için şimdiden teşekkürler :)

    Dairenizde keşfe gelip ısı hesapları yaptılarmı bilmiyorum, ama İzmir'de net 170 (?) m2, yalıtımsız (?) ve kuzey cepheli evinize, Bosch Classic Condens 22Kw ısıtma (18500kcal/h) gücüyle yetmeyebilir. Yani soğuk kış geceleri, kombiyi yoğuşma derecelerinde (kabaca 40-60C arası) yaktığınızda, ısınamayabilir ve 60C üstü sıcaklıklarda kullanmak zorunda kalabilirsiniz. Tabi bu bir ihtimal, sadece bu kapasitede bir kombinin sizin ısıl ihtiyacını karşılamada yeterli olup olmayacağını, ilgili firma teknik ekibinin belirlemiş olması gereğini söylemek istiyorum. Foruma yazan pek çok arkadaş önce evin brüt alanını belirtiyor, sorunca net alanı yazıyor. Tabi örneğin önce 150 yazıp sonra 110 m2 ye inen az olmuyor...Burda çok net ve kesin hesap yapma şansımız ve niyetimiz yok, yalnızca bazı değerlendirmeler yapıp yaklaşık şeyler söyleyebiliriz. Bu bile pek çok arkadaşa bir baz fikir oluşturmasına yardımcı olabiliyor. O bakımdan siz de bilgi verirken, net alanınızı ve evinizde yalıtım durumu, kaçıncı kat olduğu vb bilgileri yazarsanız daha efektif yardım alabilirsiniz. İyi akşamlar...




  • Sn.ILGAR2010,

    Eğer evinizde dış cephe yalıtımı söylentiden öte, gerçekten varsa ve de net alanınız dediğiniz gibi 87 m2 ise, önceki mesajımda da yazdığım gibi toplam 7-7,5 m DD 22/600 panel radyatör yoğuşmalı kombi için yeterli olur. Ama arzu ediyorsanız 9 m petek koyabilirsiniz, yeter ki bütçe, görünüm ve oda ile bütünleşme uygun olsun...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ILGAR2010

    merhaba arkadaşlar

    intererdemve yorumların için teşekür ederim. kombiyi geçen yıl aldım dediniz memnunmusunuz ses yada başka birşey konusunda rahatsızlığınız varmı?

    memint petekk boylarında belki biraz daha kısma yapılıp 8.5 m çekilebilir o açıdan düşünmemiştim teşekür ederim. peki yoğuşmalıı kombi için en az petek boyu ne kadar olmalıdır.

    sayın ege firmanın bana vermiş olduğu fiyatı yazdım tanıdığım biri değil. bu gün fiyatlarınıda aldım yazayım

    kombi: boch classic condense 2100 tl
    proje ve siğorta: 150 tl
    radyatör : demirdöküm plus 9 m 1000 tl
    kombi montaj işçiliği 250 tl
    radyatör montaj işçiliği 250 tl
    baca uzatması 100 tl
    dirsek 50 tl
    toplam 3900 tl

    diğer firmadan alamadım uygun bir zamanda gidip tekrar fiyat alıcam



    Geçen yıl dedim ama geçen kış sezonunu kasdetmiştim. Mayısta aldım Eca kombiyi memnunum mayısta yağmur soğukları vardı ve ev yeni olduğu için serin olduğu için 7-8 gün geceleri yaktım 3 hafta sonra gelen fatura 46 m3 dg tutarıda 26 tl idi yakıt yönünden gayet memnunum sıcak suda da sorunum yok 2 banyo var ve 2 sini aynı anda kullanabiliyoruz. Sesine gelince komşularda Bosh condense 2000w var onunla karşılaştırınca bosh biraz daha sessiz ama eca da rahatsız edecek bir sesi yok. Aşağıya kombimin videosunu ekliyorum ordan görebilirsiniz.

    http://www.dailymotion.com/video/xjlgl0_video0019_tech

    Aldığınız fiyatlar normal özellikle radyatör ve işçiliği uygun olmuş.




  • 
Sayfa: önceki 640641642643644
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.