Şimdi Ara

DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ? (397. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
41.240
Cevap
277
Favori
4.325.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 395396397398399
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • u62 eca confeo plus'a oranla ne farkı var acepp okadar met ediyolar...??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: özqür_34

    u62 eca confeo plus'a oranla ne farkı var acepp okadar met ediyolar...??



    biri passat digeri megane :)))
  • Merhaba arkadaşlar.Beni de kombi derdi sargı.Buderusun yeni bir modeli var .GB012 yoğuşmalı.Birkaç gün sonra evin tesisat işleri başlayacak.GB012 hakkında pek yorum yok.Kullanan var mı acaba ya da bu model hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olan.Fiyat olarak diğer modellerden uygun.
  • Herkese selamlar. Uzun zamandır yazmıyorum baktım bu konuda tanıdığım uzman olan arkadaslarda yazmamış. Bir kaç değerli arkadaşta bir şeyler yazmaya çalışmış. Yine haklı olarak bazı satıcı arkadasımızda kendi ürününü satmak yada reklam yapmak istemiş Bütün forum ahalisini saygıyla selamlıyorum.

    Kafası karışan ne alacağım diye düşünen kıymetli arkadaşlara bazı tavsiyelerde bulunmak, sizlere şunu söylemek isterim. Sonuçta almış olacağınız şey boğazda yalı dairesi değil 1000 ile 3000 tl arasında bir fiyatla satılan basit bir çalışma prensibine sahip bir cihaz. Birkaç detay bilgiye sahip olduktan sonra fazlaca düsünmeye sorusturmaya gerek yok. Evet, ekonomi normal yaşantıda önemli bir şey ekonomik şartlara ve onun getirdiği sosyal ortama göre yaşamak en doğru yaşam şekli olacaktır buna uygun yaşamak gerekir. Mesala bmw araca binmek isteyen fakat tofaş alacak parası olan birine git bmw al diyemeyiz. Fakat kullanacağımız cihaz kullanım esnasında güvenlik tedbirleri gerektiriyor ise, biraz pahalıda olsa güvenlik önlemlerini göz ardı etmemek ve kendini ispatlamış marka ve ürünleri secmek bu doğrultuda öneride bulunmak daha doğru olacaktır. Zaten cihazlar arasında bu anlamda ulaşılmaz bir fark yok. Herkes biraz olsun fedakarlık yaptığı taktirde doğru secim yapmak çok daha kolaylaşacaktır. Tabi istisnai durumlar kaidei bozmaz. Bende sizler gibi daha önce foruma başvurmuş buradan yararlanmış bir arkadaşınızım. Bu konuda epeyce bir araştırma ve gözlemden sonra bildiklerimi deneyimlerimi paylaşmak isterim. Malum kış geliyor cihaz almak isteyen bir çok arkadaşımız olacak bir nebze olsun katkım olsun isterim.
    Ben genel konuşacağım kimse üzerine alınmasın ve geçmişte karşılaştığım bu nedenle foruma yazmayı bıraktığım nevrozik takıntıları olan, obsesif kompulsif davranışlar sergileyen arkadaşlar durumdan vazife çıkarmaya çalışmasın. Bu ilk ve son mesajıma duyarsız kalsınlar :=)

    En başta sunu söylemek isterim her cihaz sorun çıkarabilir hatta hatalı üretim olarak size satılabilir. Bu durum markayı tümden silmeyi yada kötülemeyi gerektirmez. Önce bunu belirtmiş olayım. Ben kendime göre bazı tavsiyelerde bulunacağım, tartışma olsun diye buna cevap yazan kimseyide muhatap kabul etmiyorum ve cevap vermeyeceğim. İsteyen değerlendirir isteyen değerlendirmez. Benim sözüm ihtiyacı olana.

    Gönül Rahatlığıyla alacağınız cihazlar. (Benim kişisel değerlendirmemdir bilimsel değeri yoktur isteyen değerlendirir isteyen okur gecer.)

    Konvansiyonel kombiler:
    Buderus: U62 , U52, bütce çok çok kısıtlıysa ve m2 alanı yeterliyse belki U42

    Ferroli: Domitech yada bütce kısıtlıysa dijital olmayan Fereasy modeli

    Vaillant; 242-3-5 Plus yada pro serisi

    Eca: Fortius ve confeo serileri

    Demirdöküm: Nitron – Hala satılıyorsa eğer Themafast ve isofast serileri

    Bu cihazlardan bütcenize uygun olanı, servisine en kolay ulaşabildiğinizi secerek kimselere sormadan alabilirsiniz. Diğer markalara haksızlık etmeyelim hepsinin iyi serileri var ama hepsini burada yazamam.

    Yoğuşmalı kombiler :

    Ferroli: Econcept serisi, diğer serilere göre çok daha başarılı ve tasarruflu. Modülasyon aralığı en geniş cihaz.

    Buderus un bütün serileri, bütceye uygun olan herhangi bir serisi yada bütce uygunsa gb 022 serisi

    Eca: Parlayan yıldızı Confeo premix

    Vaillant: Bütün serileri alınabilir.

    Konutum yalıtımlı, boru tesisatım oksijen bariyerli, tüm şartlar yoğuşmalı için uygun ama bütcem çok sınırlı, yoğuşmalı olarak ne alabilirim derseniz ozaman ariston genius Premium cihazı alabilirsiniz.

    Çok param var, bütcem uygun tasarruftan ziyade konfor ve kaliteli işcilik ve malzemeyle yapılmış bir cihaz istiyorum derseniz. Viessmann ın 100 ile
    başlayan serileri haric bütün serileri emrinize amade sizleri bekliyor.


    Bunun dışında Baymak,immergas, Bosch, Baykan, Termoteknik, Airfel gibi markalarda var bu yukarda saydıklarım gibi bunlarında iyi kaliteli serileri ve kalitesiz serileri var tek tek bakmak gerekir. Hepsi hakkında bilgi vermek çok zor.

    Birinci öncelik cihazdan ziyade yalıtım, bu sorunu halletmek tesisatı uygun modern şekilde dizayn etmek, elektrikten kaynaklanan voltaj dalgalanmalarına önlem almak, sonra uygun cihazı seçmek.

    Cihazımızı kendini ispatlamamış internet satış kanallarından gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Benim ilk aklıma gelenler birinci sırada tavsiye edeceğim. Kombi. Com Bykombi.com Aydın ısı, Kombiradyatör marketi ve diğer firmalar. Dediğim gibi buralardan gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Tabi şu güvenlik önlemlerini uygulamayı unutmayalım.

    Genelde Peşin satış yapıldığı için Mümkünse kapıda ödeme sistemini kullanmak. Yada banka havale sistemi. Olmadı en son olarak mail order yöntemiyle kredi kartı sistemini kullanmak (taksitli satışlar istisna)

    Kargoyu teslim anında kargo görevlisini göndermeden cihazın ambalajını çok hırpalamadan cihazı açıp bakmak kırık çatlak vs varmı kontrol etmek varsa anında tutanak tutturup kargo görevlisine iade etmek.

    Seçmiş olduğumuz cihazla birlikte verilen akseuarı Bayii yada merkezi arayarak öğrenmek teyit ettirmek bu ürünleri satın alırken mutlaka istemek.

    Cihazla birlikte mümkünse modülasyonlu oda termostatı ve dış hava duyargası kullanmak

    Modülasyonlu bir termostat kullanıyorsak asla 40c gibi yada daha düşük bir değerle cihazı kullanmayınız zaten yeni nesil kombilerde en düşük kazan sıcaklığı 35 yada 40 hatta 43c olan cihazlar var. Düşük kazan sıcaklığı ile modülasyon yaptırmaya kalkarsanız. cihazın modülasyon aralığını bozarak cihaza zarar verirsiniz. Markadan markaya değişmekle birlikte bu değer 55 ile 70c arasında değişiyor. Cihaz sürekli olarak bu sıcaklıkta sabit şekilde bırakılması gerekiyor. Eyvah yüksek kazan sıcaklığı seçtim çok yakıt tüketirim diye düşünmeyin modülasyonlu bir cihaz kullanıyorsanız cihaz en düsük değerle misal 40c ile sizin sectiğiniz 55 yada 60 yada herneyse markaya göre değiştiğini söylemiştim bu aralıkta modülasyon yaparak yani bazen 40 bazen 60c arasında yanarak kısacası alev boyunu yükseltip azaltarak (en basit ifadesi bu) cihazı dur kalk yapmadan, pompa ömründen yemeden, tasarruflu bir şekilde kullanmanızı sağlar. Eğer konutunuzda çok fazla derecede ısı kaybı oluşuyorsa, modülasyon özelliğini kullanmak faydadan çok zarar getirebilir. Cihaz istenilen sıcaklığa geç ulaşacağından kombi sürekli olarak yakıt tüketmiş olacaktır. Bunu konutun yapısını ve ortamını bilmeden konuşmak yanlış olur, genel bilgi olması açısından vurgulamak istedim. Dışarısı 0 derece ise konutunuz hicbir cihaz çalışmadan 3-5 c ise çok fazla ısı kaybı var demektir bu ortamı ideal derecelere yani 19/24 c arasına getirmeniz çok zor olacaktır. Bu durumda yalıtım yaptırmanız kaçınılmaz olacaktır.

    Siz Modülasyon özelliği olan bir kombi aldıysanız eğer, termostat ve dış hava sensörü alın yada almayın cihaz modülasyon yapacaktır. Fakat bu iki aksesuarı kullanmak size daha fazla yakıt tasarrufu sağlayacaktır. 3 tam modülasyonlu cihazlarda 3. modülasyon işlevini gerçekleştirecektir.

    Fazla uzatmadan tekrar ediyorum. Öncelik ısı kaybını en aza indirmek yalıtım yaptırmak. Sonrasında uygun tesisat döşetmek yada var olanı optimize etmek. Hep gözden kaçırılan göz ardı edilen fakat cihazlara büyük zarar veren voltaj dengesizliği varsa bunu önlemini almak. Sigorta, voltaj düzenleyici prizler vb cihazlar kullanmak. Sonrasında Servis sorunu olmayacak bütceye uygun cihazı seçmek.

    Bunlar, yani yazdıklarım benim kişisel fikirlerimdir. Kimseye cevaben yazılmamıştır. Lütfen kimsede polemiğe sebep olacak şeyler yazmasın. Kimsede burada yazılanın dışında şunu mu alayım bunu mu alayım diye sormasın. Dediğim gibi, bilimsel bir değeri olmayan kişisel görüşlerdir. Herkese tavsiyem buradaki belirtmiş olduğum önerileri ve cihaz tercihlerini sizde kendiniz araştırarak test edin karşılastırın ve öyle karar verin ve unutmayın her cihaz arıza yapabilir, önemli olan sonrasında gördüğünüz hizmetin kalitesi ve servisin sizlere yaklaşımı.

    Bütün öneride bulunan arkadaşlara bir katkı olsun diye yazmak istedim. Herkese saygı ve sevgilerimle…..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniceri -- 20 Ekim 2010; 17:03:32 >




  • belki biliyorsunuzdur ancak baymak kombi almayi dusunenler icin ayni firmaya ait bir kac farkli markada ayni ozellikte kombilerin satista oldugunu goreceksiniz.mesela brotjze falke lambert 24 fn modelleri ayni modeller aralarinda hic bir fark yok tum parcalari goruntuleri ayni tek farklari ise fiyatlari ve garanti sureleridir.yakin zamanda kombi almasi gerekenler sayet bu uc markadan hangisi sececegim diye dusunuyorsa tavsiyem en ucuz olam lambert modelini almalaridir. brotjzeden 400 tl falkeden 200 daha ucuz ve tum ozellikleri ayni...sokaga para atmayin...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yeniceri

    Herkese selamlar. Uzun zamandır yazmıyorum baktım bu konuda tanıdığım uzman olan arkadaslarda yazmamış. Bir kaç değerli arkadaşta bir şeyler yazmaya çalışmış. Yine haklı olarak bazı satıcı arkadasımızda kendi ürününü satmak yada reklam yapmak istemiş Bütün forum ahalisini saygıyla selamlıyorum.

    Kafası karışan ne alacağım diye düşünen kıymetli arkadaşlara bazı tavsiyelerde bulunmak, sizlere şunu söylemek isterim. Sonuçta almış olacağınız şey boğazda yalı dairesi değil 1000 ile 3000 tl arasında bir fiyatla satılan basit bir çalışma prensibine sahip bir cihaz. Birkaç detay bilgiye sahip olduktan sonra fazlaca düsünmeye sorusturmaya gerek yok. Evet, ekonomi normal yaşantıda önemli bir şey ekonomik şartlara ve onun getirdiği sosyal ortama göre yaşamak en doğru yaşam şekli olacaktır buna uygun yaşamak gerekir. Mesala bmw araca binmek isteyen fakat tofaş alacak parası olan birine git bmw al diyemeyiz. Fakat kullanacağımız cihaz kullanım esnasında güvenlik tedbirleri gerektiriyor ise, biraz pahalıda olsa güvenlik önlemlerini göz ardı etmemek ve kendini ispatlamış marka ve ürünleri secmek bu doğrultuda öneride bulunmak Daha doğru olacaktır. Zaten cihazlar arasında bu anlamda ulaşılmaz bir fark yok. Herkes biraz olsun fedakarlık yaptığı taktirde doğru secim yapmak çok daha kolaylaşacaktır. Tabi istisnai durumlar kaidei bozmaz. Bende sizler gibi daha önce foruma başvurmuş buradan yararlanmış bir arkadaşınızım. Bu konuda epeyce bir araştırma ve gözlemden sonra bildiklerimi deneyimlerimi paylaşmak isterim. Malum kış geliyor cihaz almak isteyen bir çok arkadaşımız olacak bir nebze olsun katkım olsun isterim.
    Ben genel konuşacağım kimse üzerine alınmasın ve geçmişte karşılaştığım bu nedenle foruma yazmayı bıraktığım nevrozik takıntıları olan, obsesif kompulsif davranışlar sergileyen arkadaşlar durumdan vazife çıkarmaya çalışmasın. Bu ilk ve son mesajıma duyarsız kalsınlar :=)

    En başta sunu söylemek isterim her cihaz sorun çıkarabilir hatta hatalı üretim olarak size satılabilir. Bu durum markayı tümden silmeyi yada kötülemeyi gerektirmez. Önce bunu belirtmiş olayım. Ben kendime göre bazı tavsiyelerde bulunacağım tartışma olsun diye buna cevap yazan kimseyide muhatap kabul etmiyorum ve cevap vermeyeceğim. İsteyen değerlendirir isteyen değerlendirmez. Benim sözüm ihtiyacı olana.

    Gönül Rahatlığıyla alacağınız cihazlar. (Benim kişisel değerlendirmemdir bilimsel değeri yoktur isteyen değerlendirir isteyen okur gecer.)

    Konvansiyonel kombiler:
    Buderus: U62 , U52, bütce çok çok kısıtlıysa ve m2 alanı yeterliyse belki U42

    Ferroli: Domitech yada bütce kısıtlıysa dijital olmayan Fereasy modeli

    Vaillant; 242-3-5 Plus yada pro serisi

    Eca: Fortius ve confeo serileri

    Demirdöküm: Nitron – Hala satılıyorsa eğer Themafast ve isofast serileri

    Bu cihazlardan bütcenize uygun olanı, servisine en kolay ulaşabildiğinizi secerek kimselere sormadan alabilirsiniz. Diğer markalara haksızlık etmeyelim hepsinin iyi serileri var ama hepsini burada yazamam.

    Yoğuşmalı kombiler :

    Ferroli: Econcept serisi diğer serilere göre çok daha başarılı ve tasarruflu modülasyon aralığı en geniş cihaz.

    Buderus un bütün serileri bütceye uygun olan herhangi bir serisi yada bütce uygunsa gb022 serisi

    Eca: Parlayan yıldızı Confeo premix

    Vaillant: Bütün serileri alınabilir.

    Konutum yalıtımlı boru tesisatım oksijen bariyerli tüm şartlar yoğuşmalı için uygun ama bütcem çok sınırlı yoğuşmalı olarak ne alabilirim derseniz ozaman ariston genius Premium
    cihazı alabilirsiniz.

    Çok param var bütcem uygun tasarruftan ziyade konfor ve kaliteli işcilik ve malzemeyle yapılmış bir cihaz istiyorum derseniz. Viessmann ın 100 ile
    başlayan serileri haric bütün serileri emrinize amade sizleri bekliyor.


    Bunun dışında Baymak,immergas Bosch Baykan Termoteknik, Airfel gibi markalarda var bu yukarda saydıklarım gibi bunlarında iyi kaliteli serileri ve kalitesiz serileri var tek tek bakmak gerekir. Hepsi hakkında bilgi vermek çok zor.

    Birinci öncelik cihazdan ziyade yalıtım, bu sorunu halletmek tesisatı uygun modern şekilde dizayn etmek, elektrikten kaynaklanan voltaj dalgalanmalarına önlem almak, sonra uygun cihazı seçmek.

    Cihazımızı kendini ispatlamamış internet satış kanallarından gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Benim ilk aklıma gelenler birinci sırada tavsiye edeceğim. Kombi. Com Bykombi.com Aydın ısı, Kombiradyatör marketi ve diğer firmalar. Dediğim gibi buralardangönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Tabi şu güvenlik önlemlerini uygulamayı unutmayalım.

    Genelde Peşin satış yapıldığı için Mümkünse kapıda ödeme sistemini kullanmak. Yada banka havale sistemi olmadı en son olarak mail order yöntemiyle kredi kartı sistemini kullanmak (taksitli satışlar istisna)
    Kargoyu teslim anında kargo görevlisini göndermeden cihazın ambalajını çok hırpalamadan cihazı açıp bakmak kırık çatlak vs varmı kontrol etmek varsa anında tutanak tutturup kargo görevlisine iade etmek.

    Seçmiş olduğumuz cihazla birlikte verilen akseuarı Bayii yada merkezi arayarak öğrenmek teyit ettirmek bu ürünleri satın alırken mutlaka istemek.

    Cihazla birlikte mümkünse modülasyonlu oda termostatı ve dış hava duyargası kullanmak
    Modülasyonlu bir termostat kullanıyorsak asla 40c gibi yada daha düşük bir değerle cihazı kullanmayınız zaten yeni nesil kombilerde en düşük kazan sıcaklığı 35 yada 40 hatta 43c olan cihazlar var. Düşük kazan sıcaklığı ile modülasyon yaptırmaya kalkarsanız. cihazın modülasyon aralığını bozarak cihaza zarar verirsiniz. Markadan markaya değişmekle birlikte bu değer 55 ile 70c arasında değişiyor. Eyvah yüksek kazan sıcaklığı seçtim çok yakıt tüketirim diye düşünmeyin modülasyonlu bir cihaz kullanıyorsanız cihaz en düsük değerle misal 40c sizin sectiğiniz 55 yada 60 yada herneyse markaya göre değişir bu aralıkta modülasyon yaparak yani alev boyunu yükseltip azaltarak, en basit ifadesi bu, cihazı dur kalk yapmadan, pompa ömründen yemeden, tasarruflu bir şekilde kullanmanızı sağlar. Eğer konutunuzda çok fazla derecede ısı kaybı oluşuyorsa modülasyon özelliğini kullanmak faydadan çok zarar getirebilir cihaz istenilen sıcaklığa geç ulaşacağından kombi sürekli olarak yakıt tüketmiş olacaktır. Bunu konutun yapısını ve ortamını bilmeden konuşmak yanlış olur. Dışarısı 0 derece ise konutunuz hicbir cihaz çalışmadan 3-5 c ise çok fazla ısı kaybı var hiçbir yalıtım önlemi yoksa. bu ortamı ideal derecelere yani 19/24 c arasına getirmeniz çok zor olacaktır. Bu durumda yalıtım yaptırmanız kaçınılmaz olacaktır.

    Siz Modülasyonlu bir cihaz aldıysanız eğer termostat ve dış hava sensörü alın yada almayın cihaz modülasyon yapacaktır. Fakat bu iki aksesuarı kullanmak size daha fazla yakıt tasarrufu sağlayacaktır. 3 tam modülasyonlu cihazlarda 3. modülasyon işlevini gerçekleştirecektir.

    Fazla uzatmadan tekrar ediyorum Öncelik ısı kaybını en aza indirmek yalıtım yaptırmak sonrasında uygun tesisat döşetmek yada var olanı optimize etmek. Hep gözden kaçırılan göz ardı edilen fakat cihazlara büyük zarar veren voltaj dengesizliği varsa bunu önlemini almak. Sigorta voltaj düzenleyici prizler vb cihazlar kullanmak. Sonrasında Servis sorunu olmayacak bütceye uygun cihazı seçmek.

    Bunlar yani yazdıklarım benim kişisel fikirlerimdir kimseye cevaben yazılmamıştır lütfen kimsede polemiğe sebeb olacak şeyler yazmasın. Kimsede burada yazılanın dışında şunu mu alayım bunu mu alayım diye sormasın. Dediğim gibi bilimsel bir değeri olmayan kişisel görüşlerdir herkese tavsiyem buradaki belirtmiş olduğum önerileri ve cihaz tercihlerini sizde kendiniz araştırarak test edin karşılastırın ve öyle karar verin ve unutmayın her cihaz arıza yapabilir önemli olan sonrasında gördüğünüz hizmetin kalitesi ve servisin sizlere yaklaşımı.

    Bütün öneride bulunan arkadaşlara bir katkı olsun diye yazmak istedim. Herkese saygı ve sevgilerimle…..





    sayın yeniçeri,merhaba
    öncelikle açıklamalarınız için teşekkür ederim
    ben eca confeo plus kullanıyorum 20 kalorilik,peteklerim de eca ben ölçmedim ama müteahhit 8 metre demişti,5 tanede eca marka termostatik vana aldım mutfak ve banyo hariç diğer odalarda kullanmak için,siz modülasyon falan demişsiniz ama ben tam olarak anlamadım,sizden ricam kombinin derecesini kaçta tutarsam hem tasrruf yapmış hem de kombime bir zarar gelmeden ömrünü uzatmış olurum?????salonu genelde kapalı tutacam(tutsam mı ki onu da bilmiyom ya)diğer odaların ısı derecelerini ve termostatik vananın ısı derecelerini kaçta tutsam acaba???üşümeyelim yeter,fazla sıcak iyi değil zaten.bu rada evim dışarıdan mantolamalı ve 150 metrekare doğu ve güney cephesi.ilk defa kombi kullanacam yardımcı olursanız sevinirim şimdiden çok teşekkürler...




  • yeniçeri arkadaşım. verdiğin bilgiler için teşekkürler.
  • cOFEO PREMİX_S ALDIM, YANINDA eca DEDİLER ANCAK HONEYFEL T6360 ODA TERMOSTADI GELDİ, AYNI ÜRÜNMÜŞ, ECA KOMBİ İLE SORUNSUZ ÇALIŞIR DEDİLER. ZATEN SORUN OLACAĞINI DÜŞÜNSE SERVİS BAĞLAMAZ DEDİLER. TEREDDÜTTE KALDIM, SORUN YAŞAR MIYIM. FİYATLARI AYNI
  • arkadaşlar size kesinlikle BAYMAK kombi almayın kombi kötü olduğundan değil SERVİS anlayışları çok kötü bundan dolayı.
    işte sebebleri :
    1 - servis olarak size 15-20 gün veriyorlar.... bekle ve hasta ol ki gelsinler
    2 - size gün verirler beklersiniz o gün iş yerinden izin alırsınız sonra zaman geçer akşam olur bugun gelemeyeceğiz derler... cuma günü geleceğiz derler.. siz olsanız ne yaparsınız. tabi küfür ederim.
    3- gelirler bakarlar sonra bu kullanıcan kaynaklanıyor derler ve sizden para isterler hadi bakalım kombiyi kullanmayı öğrenemedik sanki bilgisayar kullanıyoruz sabahtan akşama kadar kombiyle yatıyorum ...... ne kullanıcı hata ise bu

    neyse bir servis macerasını burada sizlerle paylaşmak istedim. bence baymak servis anlayını biraz daha düşünmeli bu ona ancak müşteri kaybettirir.
  • Arkadaşlar Buderus GB022 cihaz takıldı evime ve kullanmaya başladım. Yanlız bugün bir gariplik farketttim şöyleki;

    Muslukta sıcak suyu kullandıktan sonra petek ısıtması devre dışı olduğu halde (sirkülasyon pompası ve petek suyu ısıtma eşanjörü kapalı)kombiye en yakın peteğin girişi ısınmıştı.
    Sizce bunun nedeni ne olabilir? içindeki 3 yollu vana arızalanmış olabilir mi?
  • Kombi de bi arıza yok çok şükür fakat kafama takılan bi soru var..Sorum ŞU: 1-Kombi herh. bi sıcaklıkta normal şartlarda açık.Fakat tüm petekler kapalı.BU durumda bi sorun oluşur mu?
    2-Kombiyi üzerinden kaptmakla ile bu birinci durum arasında bi fark var mıdır? (Prensip olarak)...Teşkkürler...
  • bu konununda cılkı çıkmış anlaşılan....satıcılar basmış burayı...reklamdan bol birşey yok

    FORUMDA SATICILARIN REKLAM YAPMASI VEYA RAKİP MARKALARI YERMESİ FORUM KURALLARINA AYKIRI DEĞİLMİ?
    BU TİP ARKADAŞLARIN YÖNETİCİLER TARAFINDAN FORUMDAN UZAKLAŞTIRILMASINI İSTİYORUM


    ne bu kepazelik yahu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 22 Ekim 2010; 20:31:28 >
  • DoSöDoKöKo, satıcıları şimdiden kaçırmışsın , yazan yok. Ben de laf kalabalığı yapmak istemiyorum. Son kez bilgili arkadaşlara soruyorum. İki kombiden birini alacağım eca confeo plus ya da buderus u52 tavsiyeniz ne olur? tşk.
  • Arkadaşlar


    confeo plusmu iyidir

    eca fortiusmu iyidir


    ikisinden birini alacagız bugun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: özqür_34

    Arkadaşlar


    confeo plusmu iyidir

    eca fortiusmu iyidir


    ikisinden birini alacagız bugun



    @Özgür bu sorunun cevabını birkaç ileti üstte vermiştim. Bizzat ECA Ankara bölge müdürlüğünden aradılar. Bu iki ürünün farkı dış kasaları dediler. Biri gri renkde diğeri beyaz renkte(yapısal-malzeme olarakd a fark var) Bunun dışında diğer bütün özellikleri aynı ama fiyat olarak nedense fortius plus daha pahalı. Bu farkın fortius plusun yanında verildiği belirtilen modülasyonlu oda termostatından kaynaklandığını düşünüyorum.

    Ben de şu an da confeo plus(20.000 lik) siparişi vermek üzereyim. 3 ay ertelemeli 4 taksit olarak internet üzerinden 1270 tl ye alacağım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: özqür_34

    Arkadaşlar


    confeo plusmu iyidir

    eca fortiusmu iyidir


    ikisinden birini alacagız bugun



    Merhaba , belirttiğiniz her iki cihaz da iyi. Ben size confeo plus u öneririm , çünkü fortius un bir alt modeli ve fiyatı daha ucuz. Buna mukabil esas özellikleri aynı. Fortius un birçok özelliğini hiç kullanmayacaksın belkide.Örneğin haftalık program saati gibi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yeniceri

    Herkese selamlar. Uzun zamandır yazmıyorum baktım bu konuda tanıdığım uzman olan arkadaslarda yazmamış. Bir kaç değerli arkadaşta bir şeyler yazmaya çalışmış. Yine haklı olarak bazı satıcı arkadasımızda kendi ürününü satmak yada reklam yapmak istemiş Bütün forum ahalisini saygıyla selamlıyorum.

    Kafası karışan ne alacağım diye düşünen kıymetli arkadaşlara bazı tavsiyelerde bulunmak, sizlere şunu söylemek isterim. Sonuçta almış olacağınız şey boğazda yalı dairesi değil 1000 ile 3000 tl arasında bir fiyatla satılan basit bir çalışma prensibine sahip bir cihaz. Birkaç detay bilgiye sahip olduktan sonra fazlaca düsünmeye sorusturmaya gerek yok. Evet, ekonomi normal yaşantıda önemli bir şey ekonomik şartlara ve onun getirdiği sosyal ortama göre yaşamak en doğru yaşam şekli olacaktır buna uygun yaşamak gerekir. Mesala bmw araca binmek isteyen fakat tofaş alacak parası olan birine git bmw al diyemeyiz. Fakat kullanacağımız cihaz kullanım esnasında güvenlik tedbirleri gerektiriyor ise, biraz pahalıda olsa güvenlik önlemlerini göz ardı etmemek ve kendini ispatlamış marka ve ürünleri secmek bu doğrultuda öneride bulunmak daha doğru olacaktır. Zaten cihazlar arasında bu anlamda ulaşılmaz bir fark yok. Herkes biraz olsun fedakarlık yaptığı taktirde doğru secim yapmak çok daha kolaylaşacaktır. Tabi istisnai durumlar kaidei bozmaz. Bende sizler gibi daha önce foruma başvurmuş buradan yararlanmış bir arkadaşınızım. Bu konuda epeyce bir araştırma ve gözlemden sonra bildiklerimi deneyimlerimi paylaşmak isterim. Malum kış geliyor cihaz almak isteyen bir çok arkadaşımız olacak bir nebze olsun katkım olsun isterim.
    Ben genel konuşacağım kimse üzerine alınmasın ve geçmişte karşılaştığım bu nedenle foruma yazmayı bıraktığım nevrozik takıntıları olan, obsesif kompulsif davranışlar sergileyen arkadaşlar durumdan vazife çıkarmaya çalışmasın. Bu ilk ve son mesajıma duyarsız kalsınlar :=)

    En başta sunu söylemek isterim her cihaz sorun çıkarabilir hatta hatalı üretim olarak size satılabilir. Bu durum markayı tümden silmeyi yada kötülemeyi gerektirmez. Önce bunu belirtmiş olayım. Ben kendime göre bazı tavsiyelerde bulunacağım, tartışma olsun diye buna cevap yazan kimseyide muhatap kabul etmiyorum ve cevap vermeyeceğim. İsteyen değerlendirir isteyen değerlendirmez. Benim sözüm ihtiyacı olana.

    Gönül Rahatlığıyla alacağınız cihazlar. (Benim kişisel değerlendirmemdir bilimsel değeri yoktur isteyen değerlendirir isteyen okur gecer.)

    Konvansiyonel kombiler:
    Buderus: U62 , U52, bütce çok çok kısıtlıysa ve m2 alanı yeterliyse belki U42

    Ferroli: Domitech yada bütce kısıtlıysa dijital olmayan Fereasy modeli

    Vaillant; 242-3-5 Plus yada pro serisi

    Eca: Fortius ve confeo serileri

    Demirdöküm: Nitron – Hala satılıyorsa eğer Themafast ve isofast serileri

    Bu cihazlardan bütcenize uygun olanı, servisine en kolay ulaşabildiğinizi secerek kimselere sormadan alabilirsiniz. Diğer markalara haksızlık etmeyelim hepsinin iyi serileri var ama hepsini burada yazamam.

    Yoğuşmalı kombiler :

    Ferroli: Econcept serisi, diğer serilere göre çok daha başarılı ve tasarruflu. Modülasyon aralığı en geniş cihaz.

    Buderus un bütün serileri, bütceye uygun olan herhangi bir serisi yada bütce uygunsa gb 022 serisi

    Eca: Parlayan yıldızı Confeo premix

    Vaillant: Bütün serileri alınabilir.

    Konutum yalıtımlı, boru tesisatım oksijen bariyerli, tüm şartlar yoğuşmalı için uygun ama bütcem çok sınırlı, yoğuşmalı olarak ne alabilirim derseniz ozaman ariston genius Premium cihazı alabilirsiniz.

    Çok param var, bütcem uygun tasarruftan ziyade konfor ve kaliteli işcilik ve malzemeyle yapılmış bir cihaz istiyorum derseniz. Viessmann ın 100 ile
    başlayan serileri haric bütün serileri emrinize amade sizleri bekliyor.


    Bunun dışında Baymak,immergas, Bosch, Baykan, Termoteknik, Airfel gibi markalarda var bu yukarda saydıklarım gibi bunlarında iyi kaliteli serileri ve kalitesiz serileri var tek tek bakmak gerekir. Hepsi hakkında bilgi vermek çok zor.

    Birinci öncelik cihazdan ziyade yalıtım, bu sorunu halletmek tesisatı uygun modern şekilde dizayn etmek, elektrikten kaynaklanan voltaj dalgalanmalarına önlem almak, sonra uygun cihazı seçmek.

    Cihazımızı kendini ispatlamamış internet satış kanallarından gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Benim ilk aklıma gelenler birinci sırada tavsiye edeceğim. Kombi. Com Bykombi.com Aydın ısı, Kombiradyatör marketi ve diğer firmalar. Dediğim gibi buralardan gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Tabi şu güvenlik önlemlerini uygulamayı unutmayalım.

    Genelde Peşin satış yapıldığı için Mümkünse kapıda ödeme sistemini kullanmak. Yada banka havale sistemi. Olmadı en son olarak mail order yöntemiyle kredi kartı sistemini kullanmak (taksitli satışlar istisna)

    Kargoyu teslim anında kargo görevlisini göndermeden cihazın ambalajını çok hırpalamadan cihazı açıp bakmak kırık çatlak vs varmı kontrol etmek varsa anında tutanak tutturup kargo görevlisine iade etmek.

    Seçmiş olduğumuz cihazla birlikte verilen akseuarı Bayii yada merkezi arayarak öğrenmek teyit ettirmek bu ürünleri satın alırken mutlaka istemek.

    Cihazla birlikte mümkünse modülasyonlu oda termostatı ve dış hava duyargası kullanmak

    Modülasyonlu bir termostat kullanıyorsak asla 40c gibi yada daha düşük bir değerle cihazı kullanmayınız zaten yeni nesil kombilerde en düşük kazan sıcaklığı 35 yada 40 hatta 43c olan cihazlar var. Düşük kazan sıcaklığı ile modülasyon yaptırmaya kalkarsanız. cihazın modülasyon aralığını bozarak cihaza zarar verirsiniz. Markadan markaya değişmekle birlikte bu değer 55 ile 70c arasında değişiyor. Cihaz sürekli olarak bu sıcaklıkta sabit şekilde bırakılması gerekiyor. Eyvah yüksek kazan sıcaklığı seçtim çok yakıt tüketirim diye düşünmeyin modülasyonlu bir cihaz kullanıyorsanız cihaz en düsük değerle misal 40c ile sizin sectiğiniz 55 yada 60 yada herneyse markaya göre değiştiğini söylemiştim bu aralıkta modülasyon yaparak yani bazen 40 bazen 60c arasında yanarak kısacası alev boyunu yükseltip azaltarak (en basit ifadesi bu) cihazı dur kalk yapmadan, pompa ömründen yemeden, tasarruflu bir şekilde kullanmanızı sağlar. Eğer konutunuzda çok fazla derecede ısı kaybı oluşuyorsa, modülasyon özelliğini kullanmak faydadan çok zarar getirebilir. Cihaz istenilen sıcaklığa geç ulaşacağından kombi sürekli olarak yakıt tüketmiş olacaktır. Bunu konutun yapısını ve ortamını bilmeden konuşmak yanlış olur, genel bilgi olması açısından vurgulamak istedim. Dışarısı 0 derece ise konutunuz hicbir cihaz çalışmadan 3-5 c ise çok fazla ısı kaybı var demektir bu ortamı ideal derecelere yani 19/24 c arasına getirmeniz çok zor olacaktır. Bu durumda yalıtım yaptırmanız kaçınılmaz olacaktır.

    Siz Modülasyon özelliği olan bir kombi aldıysanız eğer, termostat ve dış hava sensörü alın yada almayın cihaz modülasyon yapacaktır. Fakat bu iki aksesuarı kullanmak size daha fazla yakıt tasarrufu sağlayacaktır. 3 tam modülasyonlu cihazlarda 3. modülasyon işlevini gerçekleştirecektir.

    Fazla uzatmadan tekrar ediyorum. Öncelik ısı kaybını en aza indirmek yalıtım yaptırmak. Sonrasında uygun tesisat döşetmek yada var olanı optimize etmek. Hep gözden kaçırılan göz ardı edilen fakat cihazlara büyük zarar veren voltaj dengesizliği varsa bunu önlemini almak. Sigorta, voltaj düzenleyici prizler vb cihazlar kullanmak. Sonrasında Servis sorunu olmayacak bütceye uygun cihazı seçmek.

    Bunlar, yani yazdıklarım benim kişisel fikirlerimdir. Kimseye cevaben yazılmamıştır. Lütfen kimsede polemiğe sebep olacak şeyler yazmasın. Kimsede burada yazılanın dışında şunu mu alayım bunu mu alayım diye sormasın. Dediğim gibi, bilimsel bir değeri olmayan kişisel görüşlerdir. Herkese tavsiyem buradaki belirtmiş olduğum önerileri ve cihaz tercihlerini sizde kendiniz araştırarak test edin karşılastırın ve öyle karar verin ve unutmayın her cihaz arıza yapabilir, önemli olan sonrasında gördüğünüz hizmetin kalitesi ve servisin sizlere yaklaşımı.

    Bütün öneride bulunan arkadaşlara bir katkı olsun diye yazmak istedim. Herkese saygı ve sevgilerimle…..





    mrb yeniceri kardeş 4 ısı bölgesi olan kastamonu da oturuyorum bireysel olarak dogalgaz kullanımına gectik.ev 110 m2 net ısı yalıtımı yok inşallah önümüzdeki yıl yalıtım yaptıracagız.dairem son kat catıda izocam var camlar cift cam plastik dograma kombim viessman vitodens 100 26 kw tesisat oksijen bariyerli(croslink) kolektörlü sistem petek boyu 12 m acaba bu cihaz hangi aralıkta yoguşma yapar havaların normal gittigi şu günlerde kontrol panelinde 2 üzerine getiriyorum 43-45 derece su sıcaklıgında calışıyor acaba bu ayarda modülasyon yaparmı.firmanın hediye verdigi vitotrol 100 rt manuel oda termostatı modülasyonlumudur yada bunun dijital olan vitotrol 100 utdb saatli olan cihazımı tavsiye edersiniz şu anda termostat takılı degil gerekirse degiştirebilirim verdiginiz bilgiler için teşekkürler.saygılarımla




  • Kerim 73 güzel teknik bir soru sorduğu için buraya yazıyorum özel mesaj yazmıyorum bu soruyu merak edenler okusunlar lütfen.

    Viesmann için söylüyorum diğer markaların yoğuşma aralık değerleri farklı olabilir bunun için kullanma klavuzunu okuyunuz. İçinden çıkamazsanız teknik servise telefon açın öğrenin. Viessmanda yoğuşma gerceklesebilmesi için dönüş suyu sıcaklığının (dikkatli okuyun kombi ısıtma derecesi değil) 30 ile 50c arasında olması gerekiyor o iddia edilen %107 verim için 30c olması gerektiği yazıyor klavuzdaki bilgiye göre konusuyorum. Yani bunu bir şekilde ölçmeniz gerekiyor bunun için dijital termometreler var onlarla ölçebilirsiniz. Yada en basit yöntemiyle kombi çalışıp dinlenmeye geçtiği anda suyu dolaştırmaya başlar ve göstergedeki değerler birer birer düşmeye başlar Yeniden çalışmaya başlamadan önceki gösterge derecesi sizin dönüş suyu sıcaklığınız hakkında bilgi verir ama altını çiziyorum bu sadece tahmin etmenize yarar net değeri vermeyebilir. Bunun için boru üzerinden ısı değerini ölçen lazerli termometrelerle ölçüm yapıldığı taktirde net değeri bulabilirsiniz. Simdi ben yaşadığınız bölge iklimini bilmem ama yalıtımsız çatı katında oturuyorsanız yoğuşma değerlerinde kombiyi çalıştırdığınızda ısınmanız çok zor olabilir bölgeyi bilmiyorum konut yalıtımsız bişey diyemiyorum. Örnek olarak Siz kombiyi 45/50c civarında çalıştırdığınızda dönüş suyu sıcaklığı aşagı yukarı yoğusma derecesinde olacaktır yoğusma gerceklesecektir ama siz ısınabilirminiz onu ben bilemem deneme yanılma yöntemiyle bulmanız gerekir.

    Bütün arkadaslara tekrar hatırlatıyorum yoğuşmalı cihaz kullanıyorsanız yoğuşma için her cihazda farklı dereceler var kiminde 30/50 büyük kısmında böyledir kiminde 40/50 bu aralıklar dönüş suyu sıcaklığıdır kombi ısıtma derecesi değildir. Bu aralıkta dönüş suyu sıcaklığında yoğuşma gerceklesecektir. Tabi 30c de gerçeklesen yoğuşma ile 50c arasında gerceklestirilen yoğusma arasında fark olacaktır. İşin aslına bakarsanız konvansiyonel kombilerde %100 kabul edilen verim değerleri aslında %80-90 civarındadır. Yoğuşmalı cihazlarda iddia edilen %107 vb verim değerlerleri gerçek dışıdır. Evet yoğuşma gerçeklestiği taktirde yoğuşmalı kombililer konvansiyonel kombilere göre %5 ile %10 arasında bazı cihazlarda belki daha fazla olabilir. Daha verimli çalışarak tasarruf sağlayabilir ama bu değer asla %100 değerinden fazla olamaz bu bir satış politikasıdır ticari aldatmadır. Kesin olan birşey varki yoğuşmalı cihaz her anlamda konvansiyonel kombilerden avantajlıdır. Cünkü en kötü ihtimalle yoğuşma gerçeklestirmese bile normal bir kombi kadar tüketimi olur. Tabi yoğuşmalı cihazın yüksek fiyatı ve olmazsa olmaz tesisat düzenini unutmamak lazım ve en önemlisi bu düşük ısıyla ısınmanızı sağlayacak yalıtımlı konutlar olması gerekiyor. Yoksa yoğuşmalı cihazdan beklenen verimi alamazsınız.
    Saygılar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniceri -- 24 Ekim 2010; 1:08:05 >




  • Mrb hayırlı geceler vermiş oldugunuz bilgiler için teşekkür ederim verdiginiz degerler aynen kombide görünüyor calışma aralıgında kombi avareye gectiginde dönüş suyu sıcaklıgı 30-35 derece ye kadar düşüyor bir sorum daha olacak kombi boşta iken acaba pompa devirdaim ediyormu oda termostadı hakkındada bilgi verirseniz devinirim.saygılar
  • Kombi alınacak, hangi kombi (marka-model,yoğuşmalı-hermetik) tercih edilmeli avantajları dezavantajları nelerdir? Yoğuşmalı kombiler sanırım tasarruf bakımından iyi ama fiyatları astronomik buna değer mi? Fiyat ağırlıklı fiyat performans kombisi istiyoruz. En büyük dert gaz tasarrufu ve kombinin fiyatı, kombiler arasında harcadıkları gaz bakımından böyle büyükçe farklılıklar var mı? Hem ucuz hem tasarruflu hem de kaliteli mümkün olduğu kadar 700-800 TL civarı olabilir.
  • 
Sayfa: önceki 395396397398399
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.