Şimdi Ara

DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ? (347. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
41.240
Cevap
277
Favori
4.325.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 345346347348349
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba maxfocus,

    Evet bence de servis elemanı bildiği konuyu yanlış ifade etmiş yoksa bunu bilmeyen bir kişi senin kabloları bile düzgün yerleştiremezdi.

    Güzel bir konuya değinmişsin. Eca nın sıcak kullanım suyundaki dalgalanma ve ilk açılışta yüksek derecelere çıkmasının nedeni bu ntc sensörü eksikliğinden kaynaklanıyor herhalde.. Bu sensörlerin maliyeti düşündürüyor olmalı firmaları. Ama bence paslanmaz çelik brülör koyacaksan, paslanmaz çelik plakalı kullanım suyu eşanjörü koyacaksan yani kaliteye bu kadar önem vereceksen gereken yere gereken sensörden de kaçmayacaksın. Kaçtıkları için olduğunu pek sanmıyorum ama neyse..

    Resimleri ben biraz karıştırdım sanırım tam anlayamadım. İlk resim üstteki siyah beyaz olan, sanırım bu vaillant a ait. Benim anladığım kadarıyla bu ilk resimdeki 4 sensörlü , yanlışlık mı var.
    Diğeri 2. resimde 4 ntc sensörlü bir kombi örneği olarak verdiğin kombi Eca Confeo premix e ait bir resim, bunda da 4 sensör mü var..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Egé Merhaba maxfocus, Evet bence de servis elemanı bildiği konuyu yanlış ifade etmiş yoksa bunu bilmeyen bir kişi senin kabloları bile düzgün yerleştiremezdi.
    Güzel bir konuya değinmişsin. Eca nın sıcak kullanım suyundaki dalgalanma ve ilk açılışta yüksek derecelere çıkmasının nedeni bu ntc sensörü eksikliğinden kaynaklanıyor herhalde.. Bu sensörlerin maliyeti düşündürüyor olmalı firmaları. Ama bence paslanmaz çelik brülör koyacaksan, paslanmaz çelik plakalı kullanım suyu eşanjörü koyacaksan yani kaliteye bu kadar önem vereceksen gereken yere gereken sensörden de kaçmayacaksın. Kaçtıkları için olduğunu pek sanmıyorum ama neyse..
    Resimleri ben biraz karıştırdım sanırım tam anlayamadım. İlk resim üstteki siyah beyaz olan, sanırım bu vaillant a ait. Benim anladığım kadarıyla bu ilk resimdeki 4 sensörlü , yanlışlık mı var.
    Diğeri 2. resimde 4 ntc sensörlü bir kombi örneği olarak verdiğin kombi Eca Confeo premix e ait bir resim, bunda da 4 sensör mü var..

    İlk büyük resimdeki vaillantın 4 sensörlü olan devresi.
    Kombi iç resmi ECA confeo premixlere ait. Bu resimde motorlu 3 yollu vananın bulunduğu gövde üstüne daldırma tipde ntc sensör monte edilmiş ama dikkat edilirse bu gövdenin kullanım sıcak suyu çıkışı ile sensörün olduğu bölge farklı , burdaki tasarım sayesinde tek sensörle kullanım sıcak suyu hassasiyetten ödün verilerek kontrol yapılması planlanmış. Bu net olarak ortada .
    Sensör aslen ısıtma eşanjörü üzerinden gelen sıcaklığı ölçüyor oysaki sıcak su eşanjörü sıcak su çıkışı ayrı bir konumdan geliyor evet bunlar tek gövde üzerinde ama bu hassaiyet için yeterli değil zira bizim görmek istediğimiz değer kullanım sıcak suyu çıkış değeri .
    ECa confeo premix de de 2 tane NTC sensör var, Parçanın resmini veriyorum.
    Sadece sensörle iş bitmiyor, bunun kontrol devresi ve üzerinde bu sisteme göre yazılımı olması gerekli.
    Ama genelde taklit edilen veya hazır alınan bu devreler en büyük maliyet unsurları olduğundan, üreticiler bundan kaçıyorlar.
    Bu uygulamanın en basitinden 3 sensörlü maliyeti ECA ya kombi başına seri üretim (satış rakkamlarına göre belirlenecek minimum adetde belli bir sayıdaki ) için bile tahminim, 100 tl yi bulur.
    Zira bunun özellikle kart tasarımını ve yazılımını yurtdışına yaptıracaklardır .Bu da ciddi maliyet yaratır. Şimdi 150 tl ne olacak denebilir ama , bu pazarda 100 oldukça önemli bir rakkam.
    Ama Alman yapmış uyguluyor. Bu sistemde hassasiyet gayet yüksekdir. Sadece tesisattaki kaybı düşmek yeterli olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxfocus -- 5 Nisan 2010; 17:58:17 >




  • Selamlar..

    Sizce çatısı olan üst kat bir ev için nasıl bir kombi almalıyım? Ev 195 m2 çatının altında izocam kaplaması da var..Şu an kiralık olan 175 m2 evde ECA confeo hermetik kombi kullanıyorum ve ısıtmasından tüketimimden gayet memnunum..Yalnız yeni evim hem daha geniş hem de en üst kat olacağından ısınma ve tüketimle ilgili kaygılarım var..Bu yüzden yoğuşmalı kombi düşünüyorum..Ev güney batı cephe ve ben kışları fazla soğuk olmayan bir bölgedeyim..Aklımda ECA confeo premix var ya da buderusun yoğuşmalı olanınından..Yoksa hermetik yeterli olur mu? Çatı yalıtımıyla ilgili pek bilgim olmadığından tereddütlerim var...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: x15 Selamlar.. Sizce çatısı olan üst kat bir ev için nasıl bir kombi almalıyım? Ev 195 m2 çatının altında izocam kaplaması da var..Şu an kiralık olan 175 m2 evde ECA confeo hermetik kombi kullanıyorum ve ısıtmasından tüketimimden gayet memnunum..Yalnız yeni evim hem daha geniş hem de en üst kat olacağından ısınma ve tüketimle ilgili kaygılarım var..Bu yüzden yoğuşmalı kombi düşünüyorum..Ev güney batı cephe ve ben kışları fazla soğuk olmayan bir bölgedeyim..Aklımda ECA confeo premix var ya da buderusun yoğuşmalı olanınından..Yoksa hermetik yeterli olur mu? Çatı yalıtımıyla ilgili pek bilgim olmadığından tereddütlerim var...


    Selamlar,
    Çatı katları , çatı dublex lerinde yalıtım çok önemlidir. Zira yalıtım olmazsa ısıyı dışarı atarsınız. Bende şu an bir çatı dublexde oturuyorum ve üst katı çok nadiren ısıtmamıza, alt katta tüm dış cepheler 2cm mantolama , teras altı tavandan 3 cm mantolama, bakır borulu sıva üstü tesisat ve 30 kw lık ECA confeo premix ile 60-40 lık düşük tesisat sıcaklıklı sisteme rağmen (15 mt pkkp22 h:60 dd plus petekler) , bu seneki faturam sürekli 20-22 derecede tutulan alt kat ( 117 m2 net ısıtma alanı brüt 155-160 m2) için bu sene en soğuk ayda 219 tl ödedim. 14 ekim den mart 13 kadar olan dönemi
    967 m3 gazla ve 733 tl ödeyrek geçirdim. 13 mart ile 13 nisan arası 133 m3 olsa 1100 m3 gazla kışı geçirmiş olucam. Altı aylık kış döneminde gaz tüketimim , ocak ve sıcak suda dahil 850 tl geçmeyecek . Bu büyüklükde bir ev için şu an için ortalama 142 tl bence çok iyi acaba merkezi sistemle ısınanlar ne kadar ödediler merak ediyorum. (733/5= 147 tl de şu anki 5 ay için ortalama ) Bu arada gaz fiyatlarının artmaması ve havaların iyi gitmeside düşük tüketimde etken odu.

    Ama bu sene binaya yapılacak mantolama sonrasu bu değer, bu daire için %40 oranında daha gerileceyekdir.
    Yalıtım olmadan ıs kaybınızın olacağı muhakkak, arakat ile çatı katı çok fark eder ,ara katta alt üst yakan komşularınız var ise şimdi üst katta tüketiminiz tahminen %35 artacakdır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxfocus -- 5 Nisan 2010; 17:53:44 >




  • arakadaşlar, izmirde oturuyorum. 90 m2 dairede, izmir sıcağına fakat kışında yapacağı 2 aylık yapacağı kuru soğuğa uygun önere bileceğiniz kombi almak istiyorum lütfen yardımlarınız bekliyorum
  • arakadaşlar bilgiyi eksik verdim, 90 m2 hiç bir bağlantısı yok petek ve kombi konusunda bilgi verebilirmisiniz ve maliyeti yaklaşık ne kadar çıkabiliyor.
  • Bu forumda EGE arkadaşımız İzmirde. onunla mesaj ile görüşme fırsatınız olursa en kısa , iyi ve mantıklı yoldan çözüm bulursunuz..Çevresi oldukça geniştir... Saygılarımla..
  • ege arkadaşıma nasıl ulaşabilir mesaj gönderemiyorum yardımcı olursan sevinirim, taşkafa mail adresim alpakyazgan@hotmail.com
  • Arkadaşımız müsait olunca mail adresi veya bu forumdan sizinle irtibata geçer....Her an topicte olamıyor..Elinden geleni karşılıksız yapan değerli bir arkadaşımız.....saygılarımla...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 2 Nisan 2010; 7:27:52 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alpakyazgan

    arakadaşlar, izmirde oturuyorum. 90 m2 dairede, izmir sıcağına fakat kışında yapacağı 2 aylık yapacağı kuru soğuğa uygun önere bileceğiniz kombi almak istiyorum lütfen yardımlarınız bekliyorum


    Merhaba,

    Mesajın üstünde PM yazan bir yer var, oraya tıklayarak bana özel mesaj yazabilirsiniz.. Bu arada İzmir de hangi ilçedesiniz..

    Tesisat ve kombi dediğinizde bu işin cevabı 2x2 = 4 tür gibi cevap vermek pek mümkün olamıyor. İşin çok fazla değişkeni var. İklim, kat, bitişik nizam olup olmaması, pencereler, dış kapı, duvarların yapısı, oda m2 leri gibi bir sürü değişken değerler mevcut. Bu nedenle öncelikle size bulunduğunuz bölgede bu işleri yapan bir firmayla irtibata geçmenizi ve buradan öneri ve fiyat almanızı öneririm. Konuyla ilgili hiç fikriniz yoksa bu topikten okuyabildiğiniz kadar okumanızı tavsiye ederim. Daha sonra takıldığınız yerleri sorarsanız size daha çok yardımcı olabiliriz.

    taşkafa arkadaşım, nazik ve değerli yorumun için teşekkür ederim, sağolasın..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ege.. -- 2 Nisan 2010; 11:43:09 >




  • ege, telefonunu verirsen telefon konuşsak ii olur ben buca da oturuyorum.
  • arkadaşlar kombi ve radyatör alacaksanız termoteknik markasını öneririm ayrıca servisleride olduca bilgili fiyatlarda makul al rahatla ismini belki çok duymamışsınızdır ama köklü bi firma
  • arkadaşlar merhaba, izmir gaziemirde 170 m2 daireye kombi almayı düşünüyorum. 4.kat ve dört tarafı açık bir daire, marka konusunda karar verdim, viesmann olacak, birkaç teklif de aldım, vitodens 100-w kombi için, bir teklifte 24 KW, bir başkasında 26 KW yazıyor, bunu anlayamadım, ilk defa kombi kullanacağız, taktırırken başka nelere dikkat etmek lazım, gerçi forumun çoğunu okudum ama kafam karıştı, kaliteli ve sorunsuz olsun istiyoruz,
  • merhaba arkadaşlar kombi tavsiyesi isterken tam olarak hangi bilgileri vermemiz gerekir bilmiyorum ama, 100 mt2 kadar bir evimiz var. 12 yıldır alarko kombi kullanmıştık ancak ömrünü tamamladı gibi artık. ev kuzey cepheli ve kuzey cephesi büyük oranda cam, ayrıca istanbulda oturuyoruz. 12 yıllık kombimiz alarkodanda memnunduk ayrıca. yeni marka ve modelleri hiç bilmiyorum, sziden ricam bana uygun fiyatlı ve uygun fatura getirtecek kombi tavsiyesinde bulunmanız. tavsiyelerinizi bekliyorum. şimdiden teşekkürler..
  • bende yeni kombi alacagim 130mt2 kadar şimdi kombi baymak degiştirme nedenimiz
    "Banyo yaparken su soguyor ısınması için billa birinin kombiyi kapatım açması lazım yoksa olmuyor "
    4 defa bakıldı kombiye baymakın kendisi olsun bulundugumuz yerdeki servis olsun yapamadılar birde kış bakımı ve parça arıza vardı 400 tl ona verdik
    artık bıktım bu kombiden degistirmek istiyorum kaliteli birsey istiyorum yukarıdaki sorunla beni kesinlikle ugrastırmasın tavsiyelerinizi bekliyorum
  • Sayın Hayaladam ve Allen arkadaşlarım...Biriniz en az 7 mt toplam boyda 60 lık panel radyatör...Diğeriniz en az 8,5 mt toplam boyda 60 lık panel radyatör koyup ne isterseniz o kombiyi alacaksınız..Burada 116 sayfa yazııdan istediklerinizi okuyup kararınızı kendiniz veriniz...Burada bir çok arkadaşımız her marka hakkında iyi kötü bir çok şeyler anlatıyorlar...Karar ve para sizin...Saygılarımla..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: taşkafa

    Sayın Hayaladam ve Allen arkadaşlarım...Biriniz en az 7 mt toplam boyda 60 lık panel radyatör...Diğeriniz en az 8,5 mt toplam boyda 60 lık panel radyatör koyup ne isterseniz o kombiyi alacaksınız..Burada 116 sayfa yazııdan istediklerinizi okuyup kararınızı kendiniz veriniz...Burada bir çok arkadaşımız her marka hakkında iyi kötü bir çok şeyler anlatıyorlar...Karar ve para sizin...Saygılarımla..


    teşekkür ederim ilgin için..
  • Taşkafa bu fıratın kombozit tesisat boruları iş görür mü?
  • arkadaşlar yeni cihaz alacaklara tavsiyem yoguşmalı kombi almanız tesisatınızında buna uygun olması gerekiyor 30-50 derece arasında ısına biliyosanız kaçırmayın ben termoteknikciyim fiyatıda uygun ötesiwww.termoteknik.com inceleyin bence
  • Benim tr 72 Arkadaşım ben tesisatcı değilim...Bildiğim şudur..Kalorifer yada kombi tesisatlarında kullanılan .Plastik borularda oksijen emilimini engellemek için alümyum folyolu plastik boru kullanılır...Fıratın, Pilsanın, Dizaynın ve bir çok markanın alüminyum folyolu boru imalatı var..Pazarlıkla kabala iş yapan..tesisatçılar fazla ugraşmak işlerine gelmediği için GEREK YOK DEYİP DÜZ PLASTİK BORU KULLANIYORLAR..Oksijen emilimi 3-5 yıl içinde kombide eşanjörü deliyor....Çilesini , çok tuzlu servis, tamir,yenileme parasını gerek yok diyen tesisatcı değil vatandaş çekiyor.....Saygılarımla..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 5 Nisan 2010; 11:26:17 >




  • 
Sayfa: önceki 345346347348349
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.