Şimdi Ara

DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ? (345. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
41.240
Cevap
277
Favori
4.325.445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 343344345346347
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sn taşkafa

    bir düzeltme sıcak su musluğundan akan suyu kombi pompası basmıyor şebeke basıncıyla geliyor basınç farkı kombi içinden eşanjör vs.. geçişi nedeniyle oluşuyor ama soğuk biraz açıldığında bir anda soğuma biraz garip geldi bizim kullanımımızda öyle bir olay oluşmuyor. gerçi bizim batarya mix tipi tek koldan kumandalı
  • Taşkafa dostum sen eca kullanıyorsun ve firmadan da cihazdan da gayet memnunsun. sorana tavsiye isteyenede kalitesinden emin olduğun bu cihazı öneriyorsun buraya kadar hersey normal. ama bir arkadas eca ile ilgili şikayetleri dile getirmis nedir böyle panter misali üzerine atlamak yani senin cihaz arıza yapmamıs olabilir o arkadasların cihazı arıza yapmıs ve yazmıslar şikayetlerini. bence yanlıs bir tutum sergiliyorsun o kadar faydalı tavsiyelerinin bu fanatizm benzeri davranısınla bir anda silinmesine neden oluyorsun boşver şikayet eden etsin almayan almasın kimseyi ikna etmek zorunda değilizki hem moralini bozuyorsun gününü zehir ediyorsun hemde gereksiz yazılar yazmak zorunda kalıyorsun bence bırak kim neyi kötülüyorsa kötülesin yada öne çıkaracaksa çıkarsın günahı sevabı o arkadasların boynuna.
    saygı ve sevgilerimle.
  • Yeniçeri doğru yazıyorsun , karalamalar umurumda değil...Kim ne isterse onu alacak...Orada yazılan şikayetleri bir oku....Şikayet olsun diye şipariş şikayet gibi....En acı olanı ise hepsine tek tek cevap verilmiş....Kombi kendi kendine basıncını 2,5 yapıyormuş bütün evi su basıyormuş.....Kombinin sıcak su musluğunu kapalı tutuyorlarmış....Böyle yalan olurmu ?...Böyle çamur ?...KİMSE SORMUYOR 3 YIL GARANTİN VAR DEDİĞİN DOĞRUYSA NİYE ÇEKİYORSUN ? VER MAHKEMEYE İŞİ BİTİR....Maksat başka...Şikayet olsun......Ben her zaman doğru olanı savunuyorum...Kimse aynı düşünmek zorunda değil...Kimsenin üzerine atladığım yok..Allah herkezin yolunu açık etsin......ECA babamın fabrikası değil...Ancak Türkiye nin Kalite ve sağlamlıkta gerçek yıldızı....Bilenler biliyor.Girip bakınız.www.eca.com.tr ..Arıza çıkmazmı çıkar...Bozulmazmı ? Bozulur. ARIZA VERİYORSA SATILAN KOMBİ ADEDİ KAÇ ? ...ARIZA VERME ORANI % KAÇ ?.... YILLIK KAÇ ADET FALANCA MODEL KOMBİ SATILMIŞ KAÇ ŞİKAYET GELMİŞ ?...Bunlar önemli...Birde şikayetlerin muhtevası....Bunlar önemli....Bu arada ..Diğer marklara lütfen bakınız..O çok çok çokkk iyi ve çok ünlü markaarın ne şikayetleri var....Onlarıda görüp yazınız...Vur abalının sırtına bu bizim marka vur gözünün üsütne...Sok yerin dibine....Yazık günah......Neyse bu kadar yeter....Saygılarımla..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 23 Mart 2010; 10:53:37 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maxfocus

    Selamlar,

    Sıcak kullanım suyu konusunda, lpg nin ısıl değerinle ilgili olarak , sizinde belirttiğiniz gibi gaz akışı miktarı ayarlandı ise, normalde dediğiniz gibi bir osrun olmamalı ama el yakacak buharlar çıkan su en azından 55-60 derece civarında olmalı, bu da normal değil tabi ki.
    Benim şimdiye kadar gördüğüm, yukarda belirttiğim gibi, suyun debisinden kaynaklanan dalgalanmalar. Normalde sıcak su kullanırken açılan bir soğuk su musluğu , kombiye giren soğuk su girişindeki debinin azalması anlamına geliyor. Bu da kombinin gaz miktarını azaltması gerektiğini gösterir ama bunu yapma hızı ve yapabilirliği çok önemli zira burdaki gecikme ve gazın azaltılamaması bahsedilen sorunların nedeni olabilir.
    Sonuçda brülör tarafındaki min gaz çıkışı miktarı belli bunun , daha altına inilmesi mümkün değil, eğer gelen suyun 10 dereceden 45 dereceye çıkarılması için gerekenden daha fazla gaz gelmesi yine bahsedilen sorunu oluşturur.
    Her ne kadar bu sistem elektronik olarak kontrol edilsede , bu kontrol devresinin belli bir çalışma aralığı vardır. Burdaki en büyük sıkıntı yapılan ölçümlemeye göre brülörün gerekli min değere inememesi.
    Kombilerin kullanım sıcak suyu devrelerinin sağlıklı olarak çalışması için en temel şart gelen suyun şebeke basıncın normal değerlerde olması.
    Olmadığı durumlarda, sıcaklığın sabit tutulması da zorlaştığı gibi, banyo dışındaki diğer kullanımlarda bu sapmayı dahada arttıracakdır.

    Bunun dışında Ege arkadaşımızın bahsettiği gibi, her şey normalken 35 dereye ayarlı suyun 55 dereceye çıkması normal değil. Tüm değerlerin kontrol edilmesi gerekir. Su basıncı, gaz miktarı vb değerlere bakılması lazım. Bu sapma başka türlü olmaz.


    İlgilendiğiniz için teşekkürler. Tesisattaki su basıncı 2 barda sabit duruyor. Kombinin sıcak kullanım suyu minimum ayar sıcaklığını 40C. Tesisattaki su ise buz gibi. Yani soğuk su ile arka arkaya ikince kez elinizi yıkayamıyorsunuz. Ben 40C ye ayarladığımda 5C de fazladan ısıtsa 45C eder. 12 m lik bir boru mesafesinde suyu ılıştırmadan kullanabilmem gerektiğini düşünüyorum. Burada bir sıkıntı var sanıyorum. Çözümden yana bir umudum yok ama bir de servis baksın bakalım.


    İki Hadi kombi en düşük ayarda olsa bile su bize sıcak geliyor diyelim. Ben azar azar deyim yerindeyse milimetrik olarak soğuk suyu açtığımda çeşmede tam istediğim sıcaklığı yakaladığımda o an için su ılıyor ama 15 saniye sonra kombi devreden çıkıp su buz gibi oluyor. Yukarıda bir arkadaş bahsetmiş. Tek kollu yeni tip banyo bataryaları buna neden olabilir mi acaba? Ben kirada oturduğum evde başka bir marka kombi kullanıyordum ama sıcak su ayarlaması böyle problem olmuydordu. Orada eski tip çift musluklu batarya vardı. Bu açıdan suçu iyiden iyiye bataryada bulmaya başladım.

    Kombinin ısıtmasından oldukça memnunum aslında fakat bu sıcak su ayarı biraz sıkıntı yaratıyor. Özellikle hanıma ve çocuklara gel de anlat durumu. Bakalım yaz gelince ne olacak. Eğer arıza yoksa sıkıntı daha da artacak. Keza şu an için 10C olan şebeke suyu o zaman 25C ye çıkacak.
  • Arkadaşlar kombi 3 yıllık,yıllık bakımını sordum işçilik 60 TL dediler.Parça değişirse ilave ücret alınacağını söylüyor.20 TL ye de yapan var.Kaç yılda bir kombi bakımı yapılır.Ne zaman yaptırmak gerekir.Bir de bakımda neler yapılıyor?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: makineman


    ......Yukarıda bir arkadaş bahsetmiş. Tek kollu yeni tip banyo bataryaları buna neden olabilir mi acaba? Ben kirada oturduğum evde başka bir marka kombi kullanıyordum ama sıcak su ayarlaması böyle problem olmuydordu. Orada eski tip çift musluklu batarya vardı. Bu açıdan suçu iyiden iyiye bataryada bulmaya başladım.



    makineman

    Tek kollu bataryada aslında daha iyi bir karıştırma olması lazım diye düşünüyorum, yani bir soğuma - ısınma problemi normalde olmaması lazım

    Biz şu anda vitranın tek kollu mix tipi banyo bataryalarını ve musluklarını kullanıyoruz kombi de belirttiğim gibi 9 yıllık demirdöküm isofast, artık ömrü doluyor yoğuşmalı modelllerle değiştiririz diye düşünüyorduk ama hakkını yemeyelim sıcak su konusunda bir problem yaşamıyoruz. Gayet düzenli bir sıcak su üretimi var.

    Sizin yaşadığınız problem kombi kaynaklı arıza nedeniyle olabilir sonuçta belki servis soruna bir çözüm bulabilir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: taşkafa

    Yeniçeri doğru yazıyorsun , karalamalar umurumda değil...Kim ne isterse onu alacak...Orada yazılan şikayetleri bir oku....Şikayet olsun diye şipariş şikayet gibi....En acı olanı ise hepsine tek tek cevap verilmiş....Kombi kendi kendine basıncını 2,5 yapıyormuş bütün evi su basıyormuş.....Kombinin sıcak su musluğunu kapalı tutuyorlarmış....Böyle yalan olurmu ?...Böyle çamur ?...KİMSE SORMUYOR 3 YIL GARANTİN VAR DEDİĞİN DOĞRUYSA NİYE ÇEKİYORSUN ? VER MAHKEMEYE İŞİ BİTİR....Maksat başka...Şikayet olsun......Ben her zaman doğru olanı savunuyorum...Kimse aynı düşünmek zorunda değil...Kimsenin üzerine atladığım yok..Allah herkezin yolunu açık etsin......ECA babamın fabrikası değil...Ancak Türkiye nin Kalite ve sağlamlıkta gerçek yıldızı....Bilenler biliyor.Girip bakınız.www.eca.com.tr ..Arıza çıkmazmı çıkar...Bozulmazmı ? Bozulur. ARIZA VERİYORSA SATILAN KOMBİ ADEDİ KAÇ ? ...ARIZA VERME ORANI % KAÇ ?.... YILLIK KAÇ ADET FALANCA MODEL KOMBİ SATILMIŞ KAÇ ŞİKAYET GELMİŞ ?...Bunlar önemli...Birde şikayetlerin muhtevası....Bunlar önemli....Bu arada ..Diğer marklara lütfen bakınız..O çok çok çokkk iyi ve çok ünlü markaarın ne şikayetleri var....Onlarıda görüp yazınız...Vur abalının sırtına bu bizim marka vur gözünün üsütne...Sok yerin dibine....Yazık günah......Neyse bu kadar yeter....Saygılarımla..


    Valla seni seven sayan bir arkadasın olarak söylüyorum yanlıs anlama bazen gercekten gereksiz alınganlık yapıyorsun en ufak sorunda bana tlf verin hangi bayi ben sorayım yok o arızayı vermez falan diyorsun. bende diyorumki evet sen bir görev edinmissin türk malını öne cıkaracaksın tavsiye edeceksin ama bazen bilerek bazen özellikle kasıtlı olarak bazende bilmeden bazı suclamalar olabilir onlara itibar etmemek lazım yüz tane olumlu mesajın icinde 5 tane olumsuz mesaj hep olacaktır insanlarda o 5 olumsuz mesaja itibar edip almayacaksa almasın boşuna strese girmeye gerek yok anlamak istemeyen zaten anlamayacaktır. burda soru soranların %90 kafasında markayı belirlemis bir sekilde soruyor soruyu ve çok azı bu fikrinden vazgeciyor. bence sen doğru olanı yapıyorsun en iyi bildiğin ürünü savunuyorsun o markayı düşünen insanlar icin önemli bir fırsat a dan z ye herseyi acıklıyorsun ama eğer anlamak istemeyen olursada bırak anlamasın sende kendini gereksiz yere strese sokmamıs olursun.
    saygılarımla.
  • simdi zeytinburnu demirciler sitesinden geldim. guncel fiyat ogrenmek isteyen arkadaslar varsa;

    eca confeo premix yogusmali 1650 lira.

    eca condfeo premix yogusmasiz 1050 lira.

    demirdokum plus radyator 60 cm ortalama metresi 90 lira.

    eca kuresel vana 5 lira.

    demirdokum duvar tipi thera hermetik soba 3kw 260 lira (5kw olan piyasada kalmamis)

    fiyatlar nakit.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetyilmaz77 -- 23 Mart 2010; 12:50:17 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: makineman
    quote:

    Orijinalden alıntı: maxfocus Selamlar,

    İlgilendiğiniz için teşekkürler. Tesisattaki su basıncı 2 barda sabit duruyor. Kombinin sıcak kullanım suyu minimum ayar sıcaklığını 40C. Tesisattaki su ise buz gibi. Yani soğuk su ile arka arkaya ikince kez elinizi yıkayamıyorsunuz. Ben 40C ye ayarladığımda 5C de fazladan ısıtsa 45C eder. 12 m lik bir boru mesafesinde suyu ılıştırmadan kullanabilmem gerektiğini düşünüyorum. Burada bir sıkıntı var sanıyorum. Çözümden yana bir umudum yok ama bir de servis baksın bakalım.
    İki Hadi kombi en düşük ayarda olsa bile su bize sıcak geliyor diyelim. Ben azar azar deyim yerindeyse milimetrik olarak soğuk suyu açtığımda çeşmede tam istediğim sıcaklığı yakaladığımda o an için su ılıyor ama 15 saniye sonra kombi devreden çıkıp su buz gibi oluyor. Yukarıda bir arkadaş bahsetmiş. Tek kollu yeni tip banyo bataryaları buna neden olabilir mi acaba? Ben kirada oturduğum evde başka bir marka kombi kullanıyordum ama sıcak su ayarlaması böyle problem olmuydordu. Orada eski tip çift musluklu batarya vardı. Bu açıdan suçu iyiden iyiye bataryada bulmaya başladım.
    Kombinin ısıtmasından oldukça memnunum aslında fakat bu sıcak su ayarı biraz sıkıntı yaratıyor. Özellikle hanıma ve çocuklara gel de anlat durumu. Bakalım yaz gelince ne olacak. Eğer arıza yoksa sıkıntı daha da artacak. Keza şu an için 10C olan şebeke suyu o zaman 25C ye çıkacak.

    Selamlar,

    Arkadaşlar, musluklarınızdan akan suyun sıcaklığını ölçme şanşınız varsa lütfen ölçermisiniz. En azından tesisat kayıplarınız konusunda fikir sahibi
    olabilirsiniz.
    Bende tüm bataryalar tek kollu mıx , ECA ve Franke ürünlerini kullanıyorum. Batarya önlerinde de filtreli bağlantı muslukları var. Sıcak suyu sonuna
    kadar açınca olan basınç la soğuk su arasında fark var. Ama bu sıcak su tesisatının kombi üzerinden dönmesinden kaynaklanıyor.
    Sonuçda mix veya normal musluk soğuk su kullanımında sıcak su basıncı daha çok etkileniyor.
    Ancak mix bataryaların hepsindeki temel sorun çıkış ağzının ortak olmasıdır , ortak çıkışda daha basınçlı olan soğuk su , sıcak suyun önünde perdeleme
    etkisi yapacakdır. Bağimsız çıkış ağızları olan bir bataryada bu olmaz sadece tesisatta soğuk suyun açılmasından kaynaklanan düşüm hissedilir. Ama bu
    şekilde bağımsız çıkış ağzı olan ürünler klasik ürünler, ekstra projelerde kullanılır. Benim önerim banyo duşlarınızda ince gözenekli duşluklar kullanmanız olacakdır.
    Tanıdığım bir usta ilginç bir yöntem uygulamış, (apartmanda komşum) kombi sıcak su girişine çok küçük bir pompa ilavesi yapmış, bu pompa sıcak su
    kullanımıyla devreye giriyor, üç yollu vana kontrol ucundan komut alıyor. Bana riskli bir uygulama olarak geldi ama doğru yapılırsa neden olmasın.
    Eğer dalgalanmasız bol sıcak su isteniyorsa , boyler kullanmakda başka bir çözüm yolu. Şebeke basıncının daima doğru değerde gelmesini beklemek
    bence çok iyimserlik olur. Normalde binalarda hidrofor kullanılarak basınç belli bir düzeyde tutulmalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxfocus -- 5 Nisan 2010; 17:54:40 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maxfocus

    quote:

    Orijinalden alıntı: makineman
    quote:

    Orijinalden alıntı: maxfocus Selamlar,

    İlgilendiğiniz için teşekkürler. Tesisattaki su basıncı 2 barda sabit duruyor. Kombinin sıcak kullanım suyu minimum ayar sıcaklığını 40C. Tesisattaki su ise buz gibi. Yani soğuk su ile arka arkaya ikince kez elinizi yıkayamıyorsunuz. Ben 40C ye ayarladığımda 5C de fazladan ısıtsa 45C eder. 12 m lik bir boru mesafesinde suyu ılıştırmadan kullanabilmem gerektiğini düşünüyorum. Burada bir sıkıntı var sanıyorum. Çözümden yana bir umudum yok ama bir de servis baksın bakalım.
    İki Hadi kombi en düşük ayarda olsa bile su bize sıcak geliyor diyelim. Ben azar azar deyim yerindeyse milimetrik olarak soğuk suyu açtığımda çeşmede tam istediğim sıcaklığı yakaladığımda o an için su ılıyor ama 15 saniye sonra kombi devreden çıkıp su buz gibi oluyor. Yukarıda bir arkadaş bahsetmiş. Tek kollu yeni tip banyo bataryaları buna neden olabilir mi acaba? Ben kirada oturduğum evde başka bir marka kombi kullanıyordum ama sıcak su ayarlaması böyle problem olmuydordu. Orada eski tip çift musluklu batarya vardı. Bu açıdan suçu iyiden iyiye bataryada bulmaya başladım.
    Kombinin ısıtmasından oldukça memnunum aslında fakat bu sıcak su ayarı biraz sıkıntı yaratıyor. Özellikle hanıma ve çocuklara gel de anlat durumu. Bakalım yaz gelince ne olacak. Eğer arıza yoksa sıkıntı daha da artacak. Keza şu an için 10C olan şebeke suyu o zaman 25C ye çıkacak.

    Selamlar,

    Arkadaşlar, musluklarınızdan akan suyun sıcaklığını ölçme şanşınız varsa lütfen ölçermisiniz. En azından tesisat kayıplarınız konusunda fikir sahibi olabilirsiniz.
    Bende tüm bataryalar tek kollu mıx , ECA ve Franke ürünlerini kullanıyorum. Batarya önlerinde de filtreli bağlantı muslukları var. Sıcak suyu sonuna kadar açınca olan basınç la soğuk su arasında fark var. Ama bu sıcak su tesisatının kombi üzerinden dönmesinden kaynaklanıyor.
    Sonuçda mix veya normal musluk soğuk su kullanımında sıcak su basıncı daha çok etkileniyor.
    Ancak mix bataryaların hepsindeki temel sorun çıkış ağzının ortak olmasıdır , ortak çıkışda daha basınçlı olan soğuk su , sıcak suyun önünde perdeleme etkisi yapacakdır. Bağimsız çıkış ağızları olan bir bataryada bu olmaz sadece tesisatta soğuk suyun açılmasından kaynaklanan düşüm hissedilir. Ama bu şekilde bağımsız çıkış ağzı olan ürünler klasik ürünler, ekstra projelerde kullanılır.
    Benim önerim banyo duşlarınızda ince gözenekli duşluklar kullanmanız olacakdır.

    Tanıdığım bir usta ilginç bir yöntem uygulamış, (apartmanda komşum) kombi sıcak su girişine çok küçük bir pompa ilavesi yapmış, bu pompa sıcak su kullanımıyla devreye giriyor, üç yollu vana kontrol ucundan komut alıyor. Bana riskli bir uygulama olarak geldi ama doğru yapılırsa neden olmasın.
    Eğer dalgalanmasız bol sıcak su isteniyorsa , boyler kullanmakda başka bir çözüm yolu. Şebeke basıncının daima doğru değerde gelmesini beklemek bence çok iyimserlik olur. Normalde binalarda hidrofor kullanılarak basınç belli bir düzeyde tutulmalı.


    Bakalım servis ne diyecek. İnşallah bir yerde arıza vardır da sorun çözülür.


    Bir de kombilerde ısıtma devresi için güç ayarı yapılabiliyorsa mantıken sıcak su için de güç ayarı yapılamaz mı? Ben servis kataloğuna bakarak çıkış gücünü tahmini %50 ye ayarladım ama şu ana kadar deneme şansım olmadı. Sıcak su için de bu güç ayarlanabilse aslında iyi olmazmıydı?

    İlgilenen herkese teşekkürler.
  • baymak en iyisi....
  • Arkadaşlar,

    Bende yeni bir ev aldım ve orası için kombi arıyorum.

    Bazı arkadaşların önerisi üzerine "ECA confeo Plus 20000" de karar kıldım ve İst. büyük bir firmayı aradım.

    Sağolsun görüştüğüm kişi çok yardımcı oldu.

    Kendisi de bu kombiyi kullanıyordu ve o da olur dese alacak olmama rağmen eşine az rastlanır dürüstlükle " Hocam alma bu kombiyi, bende evimde kullanıyorum ve hiç memnu değilim" dedi.

    En önemli sorunda sıcak su kullanımında oluyor, su sabit sıcaklıkta gelmiyor doğru düzgün banyo yapamıyoruz dedi.

    İnanın bu kombi hakkında hiçbir bilgim yok sadece kullanan ve satan bir arkadaşın bana söylediklerini aktardım sizlere.

    Tabi böyle olunca kafam allak bullak oldu.

    Bu hafta sonuna kadar bir kombi almam lazım ama ne alacağıma hala karar veremiyorum.

    Evim 95m2 GD-GB cepheli, sürekli güneş alan bir daire.

    15 katlı binanın 5. katı, pencereler PVC, yerler laminant ve montalama yapılmış.

    Ben uzun yıllar sorunsuz kullanacağım ve yakıt maliyeti düşük olan bir kombi arıyorum.

    1500 TL'ye kadar bir bütçem var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maxfocus
    Tanıdığım bir usta ilginç bir yöntem uygulamış, (apartmanda komşum) kombi sıcak su girişine çok küçük bir pompa ilavesi yapmış, bu pompa sıcak su kullanımıyla devreye giriyor, üç yollu vana kontrol ucundan komut alıyor. Bana riskli bir uygulama olarak geldi ama doğru yapılırsa neden olmasın.
    Eğer dalgalanmasız bol sıcak su isteniyorsa , boyler kullanmakda başka bir çözüm yolu. Şebeke basıncının daima doğru değerde gelmesini beklemek bence çok iyimserlik olur. Normalde binalarda hidrofor kullanılarak basınç belli bir düzeyde tutulmalı.



    Bende de aynı sistem var.

    Pompa güneş enerjisinden gelen hatta baglı. Malum güneş enerji sistemlerinin basıncı çok az oluyor.

    Çeşmeyi acınca az bir su hattan akınca boru üzerindeki switch motora yol veriyor ve sabit basıçta su akıyor. Muslugu cok kısınca veya kapatınca motor duruyor.

    Ben gayet memnunum.Atlantis marka İtalyan malı bir ürün. Direk boru hattına baglanıyor.

    Kombi soğuk su girişini de bu hattan beslemek için güneş enerjisinden kombiye kadar da yeni bir hat çektim.

    O zaman bu sorunlar bende daha az olacak gibi

    slm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi didim -- 24 Mart 2010; 11:06:06 >
  • oncelıkle selamlar

    vaillant 242-3 pro hermetik kombi
    7.5 m/tül variad petek + 6x11 havlupan
    daire içi dogalgaz + montaj
    dızayn boru grup
    4000 tl nakıt fıyat uygunmundur
  • Peteklerin DD plush 60 lık olmasını toplam 8,5 mt olmasını boruların kesinlikle Dizaynın alüminyum folyolu borusu olarak kullanılmasını şart koş.. Mobil sistem yaptır.. kollektörden pex boru ile tabandan radyatörlere dağıtım olsun.. Evin duvarlarının dibinde plastik boru dolaşmasın... Fiyat normal...Ucuz değil....Pahalı değil..Bu .yazdığın işi kombi petekler bana ait 1,5 milyara yaptırdım...Aynı rakama çıkıyor..Kolay gelsin...saygılarımla..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: taşkafa

    Peteklerin DD plush 60 lık olmasını toplam 8,5 mt olmasını boruların kesinlikle Dizaynın alüminyum folyolu borusu olarak kullanılmasını şart koş.. Mobil sistem yaptır.. kollektörden pex boru ile tabandan radyatörlere dağıtım olsun.. Evin duvarlarının dibinde plastik boru dolaşmasın... Fiyat normal...Ucuz değil....Pahalı değil..Bu .yazdığın işi kombi petekler bana ait 1,5 milyara yaptırdım...Aynı rakama çıkıyor..Kolay gelsin...saygılarımla..

    sayın abicim
    sen sakaryadaki rakamları bı bılsen
    ucuyor resmen hepsi
    mobil sistem imkansız yerlerde parke döşeli
    ev zaten kullanım alanı 85 m2

    bu kombi ile yoğuşmalısı arasında asırı bı yakıt farkı varmı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rechan_cdx -- 24 Mart 2010; 15:12:30 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: makineman

    ....................Ben azar azar deyim yerindeyse milimetrik olarak soğuk suyu açtığımda çeşmede tam istediğim sıcaklığı yakaladığımda o an için su ılıyor ama 15 saniye sonra kombi devreden çıkıp su buz gibi oluyor. Yukarıda bir arkadaş bahsetmiş. Tek kollu yeni tip banyo bataryaları buna neden olabilir mi acaba? Ben kirada oturduğum evde başka bir marka kombi kullanıyordum ama sıcak su ayarlaması böyle problem olmuydordu. Orada eski tip çift musluklu batarya vardı. Bu açıdan suçu iyiden iyiye bataryada bulmaya başladım.

    Kombinin ısıtmasından oldukça memnunum aslında fakat bu sıcak su ayarı biraz sıkıntı yaratıyor. Özellikle hanıma ve çocuklara gel de anlat durumu. Bakalım yaz gelince ne olacak. Eğer arıza yoksa sıkıntı daha da artacak. Keza şu an için 10C olan şebeke suyu o zaman 25C ye çıkacak.


    Banyo bataryası ile ilgisi yok çünkü bende klasik tip çift musluklu batarya var sorun yine aynı.. Pek birşey değişmiyor yani. Duş başlığı da önemli, az ve küçük gözenekli ise suyun akışı kısıtlanıyor, bu durum da kombinin çalışmasını sapıttırıyor. Çok ve geniş gözenekli suyun akışını zorlamayacak duş başlığı ile denemenizi öneririm. Musluğuda fazla açın, kısık olmasın. Bu tür değişikliklerle sorunu kısmen düzelen bir arkadaş olmuştu..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mat2000

    ............................."ECA confeo Plus 20000" de karar kıldım ve İst. büyük bir firmayı aradım.

    Sağolsun görüştüğüm kişi çok yardımcı oldu.

    Kendisi de bu kombiyi kullanıyordu ve o da olur dese alacak olmama rağmen eşine az rastlanır dürüstlükle " Hocam alma bu kombiyi, bende evimde kullanıyorum ve hiç memnu değilim" dedi.

    En önemli sorunda sıcak su kullanımında oluyor, su sabit sıcaklıkta gelmiyor doğru düzgün banyo yapamıyoruz " dedi.

    İnanın bu kombi hakkında hiçbir bilgim yok sadece kullanan ve satan bir arkadaşın bana söylediklerini aktardım sizlere.

    Tabi böyle olunca kafam allak bullak oldu.
    .............................


    Demekki bu sorunu hakikaten yaşayan insanlar oluyormuş, karalama yapmak için yazılmıyormuş. Evet arkadaşım bu sorun hepsinde değil ama bazılarında olabiliyor. Yukarıda bunun tartışmasını da yapmıştık.
    Çok kaliteli bir üretim olmasına rağmen bu sıkıntı confeo ve confeo premixlerde yaşanabiliyor. Diğer modellerde durum nedir bilemiyorum.

    Hepimizin kalitesini bildiği ve güvendiği Eca markasından beklentimiz de haliyle biraz fazla oluyor ve bu tür sıkıntıların bu kalite de üretilen kombilerde olmaması gerektiğini düşünüyoruz. İnşallah bu sorun Eca tarafından en kısa zamanda çözülür, ben açıkçası Eca nın bu sorunu sorun olarak kabul edip üzerinde çalışmasını ve en kısa zamanda da çözüm üretmesini ümitle bekliyorum..

    İlave ; Arkadaşlar ben Eca Confeo kullandığım için bu sorunumu yazdım ama bazı arkadaşlar sadece Eca da bu problem varmış gibi algılamışlar. Bu sorunu olmayan kombi hangisi gibi sorular geliyor. Bu durum başka kombi markalarında da olabiliyor, daha önce de dediğim gibi birazda şans işi bu tür cihazlar. Eca da böyle bir sorun var diye yazmamın nedeni benim kullandığım kombinin sorunu olmasından dolayıdır.
    Diğer başka bir marka da bu sorunu yaşamayacağınızın garantisi yoktur. Bilginize..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ege.. -- 24 Mart 2010; 16:08:17 >
  • Bende Alarko vardı 10 sene kullandım ömrü doldu değiştirdim Ferroli marka aldım 2. seneye girdi çok memnunum Alarkodan daha iyi radıman veriyor
  • Arada on yıl var...yeni ürünün daha güzzel verimli olması normal...Alarko alsan eskisine göre yine farkı olacaktı...Yukarıdaki yazıları okuyunca kendimden şüpheye düştüm...Duşa girip kesintisiz sıcak su zevkimi yaşıyorum...Elimdeki duş telefonunu çok güzel dolduracak kadar sadece sıcak suyu açıyorum...35 C de yıkanıyorum...Soguk suyu hiç açmıyorum...Bataryayı kapatıp sabun , lif faslından sonra yine sıcak suya devam. Dogal olarak ..bekleme sonrası önce ılık sonra aynen sıcak geliyor....Çok şükür...Ben memnunum..yalan yazıyorsam.....yeminle yazayım isterseniz...saygılarımla ilanımdır...Bu ne ilanı ?......Memnuniyetimin ilanı....Çok şükür...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 24 Mart 2010; 17:35:06 >
  • 
Sayfa: önceki 343344345346347
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.