Şimdi Ara

DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ? (226. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
41.240
Cevap
277
Favori
4.325.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 224225226227228
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • EGE..bilgisayarımı açtığımda sorunumlA ilgili açıklamalarınızı görünce o kadar mutlu oluyorum ki anlatamam.mesleğim nedeniyle ben de insanlarla.sağlıklarıyla direkt ilgiliyim.bu nedenle sizleri tebrik ediyorum.şimdi sorunumla ilgili açıklamalara geliyorum.yapılan kıyaslamalar eşlerimiz tarafından yapılıyor.ve size aktarmamız isteniyor(katılmasamda emir büyük yerden geldiği için yazdım)bursada oturuyorum.evin camları pimapen.ara kat,tam bir izolasyon yok.kombim bacalı 11 yıllık dd.hiç arıza yapmadı.kombimi yıllar önce bacalı olmasına rağmen balkona aldırıp,pimapen dolap yaptırarak muhafaza ediyorum.mutlaka bugünlerde veya yazın yeni hermetik kombi alacağım.oda termostatım yok.artık marka olarak karar vereceğim.son olarak kararsız olduğum için.elmacının dediği gibi kombi ve termostat için tek bir isim istiyorum.100-200 tl.fazla olmuş önemli değil.kararsızlığım için tek marka istedim.kusurbakma ..l-peteklerim panal radyatör(demirdöküm ) 2-y.odası 13m.petek:90 cm. 3-ot.odası:11 m.petek:70 cm 4-çocu od.8 m.petek:60 cm.5-banyo.8 m.petek:60 cm 6-mutfak.10 m.petek:60 cm.7-salon.31 m.petek:200 cm.8-koridor,antre,tuvalet.tplam:13 m.petek yok. UMARIM senı sıkmadım.şimdiden teşekkürler....




  • Merhaba maxfocus,

    Yaw arkadaşımız kısaca kombilerde sirkülasyon pompasını hangi kademede tutmak mantıklı diye sormuş, sen ise destan yazmışsın be kardeşim...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Egé
    Merhaba maxfocus,

    Yaw arkadaşımız kısaca kombilerde sirkülasyon pompasını hangi kademede tutmak mantıklı diye sormuş, sen ise destan yazmışsın be kardeşim...


    Selamlar Egé,

    Huyum kurusun, olasılıkları nedenleri ile anlattım işte
  • quote:

    Orjinalden alıntı: taşkafa

    AFFINIZA SIGINARAK YAZMAK İSTEDİM...Burada fikir alışverişi yapıyoruz..." Döküm petek kullanıyorsan hemen degiştir..." Yanlış ....İçinin pisligini temizleyip yerine takın...Döküm petek MERCEDES taktınız sac paneller MURAT 131... TEK AVANTAJLARI ESTETİK OLARAK GÖRÜNÜM LERİ...ÖMÜRLERİ KULLANILAN SACIN KALİTESİNE VE UYGULANAN KORUMA, ASTAR, KAPLAMA VE BOYAYAY GÖRE 10 YIL Atın dediginiz döküm petekler ise 1932 de Şişlideki eski tarihi apartmanlara takılmış...Hala sıcacık ısıtıyor...Şişli, Nişantaşı, Valikonagı caddelerinde doktor muayenehanelerine giderseniz etrafa bir bakın...1930-1932-1935 ŞİMDİ hangi yıldayız ? 2009... Neden döküm petekleri atın ? Dahası o yıllarda bu apartmanlara koyulan BUDERUS döküm kazanlarda kömürlü ....Çok güzel çalışıyor...Kaç yıllık ?.. Geleyim ANKARA ya..1965 - 75 arası yapılan birçok lüks apartmanda DD döküm radyatörler var..Bahçelievler, Emek, Kızılay, Çankaaya, Yenimahalle...Saymakla bitmez...Hepsi sapasaglam çlışıyor...Isıtma o biçim....35- 40 yıl dayanacak bir sac panel varmı ?....Karar ve para ve tercih sizin...Saygılarımla...


    sevgili dostum
    mutlak anlamda "şunu yap" gibi emrivakilerin forumun ruhuna uymadığını biliyorum. yıllarca oturduğum evlerde hem döküm ve hem de panel radyatör kullanma şansım oldu. tercihim panelden yana ve tavsiyem de. ama buyurduğunuz gibi döküm petekler de ömürlük oluyorlar. döküm petek arızalarını da yaşamış biri olarak her ikisinin de kendine özgü iyi-kötü yanları olduğunu belirtmeliyim. buyurduğunuz gibi "karar-para-tercih" katılımcının, bize düşen sadece "tavsiye"

    saygılarımla.




  • Sn. Maxfocus

    Cevaplarınızı ilgiyle okuyorum.bilirkişi olarak tavsiyelerinize ihtiyacım var.Ankarada yaşıyorum.apartmanımız 4 katlı ve ben 3.katta oturuyorum.Merkezi sistemimizdeki sorunlar nedeniyle kombili sistem için karar aldırdık. Kombiyi balkona (pimapenle kapalı) taktıracağım.Yalıtım yok.Evimin ölçüleri;
    Salon:8.5*4.9 , oda1:4.1*4.9 , oda2: 2.9*4.2 , oda3: 2.8*3 , mutfak: 2.9*3.2 , banyo:1.92*2.9 koridor:8*1.2 Tavan yüksekliği:2.7

    1-Buderus marka düşünüyorum. Gb022 ve U052 modelleri arasında kararsız kaldım.
    2-Yoğuşmalıya gerek varmı? Yazılarınızda yeni nesil yoğuşmalı ile standard kombiler arasında pek de bir fark olmadığını söylemişsiniz.yoğuşmalının ilk yatırım maliyetinin yüksek olduğunu ve amortisman süresinin uzunluğundan bahsetmişsiniz.
    3-Kombinin donmaması için Balkona petek attırmaya gerek varmı?
    4-Programlanabilir oda termostatı ve termostatik vanalarla sistemi destekleyeceğim. Yukarıdaki modeller benim için yeterlimidir?
    5- Başka tavsiye edebileceğiniz marka ve modeller varmı?
    6-Bugün konuştuğum bir kombi ustası E.C.A’nın servisinin yetersiz olduğunu söyledi.Kullanıcısı olarak siz böyle bir sıkıntı yaşadınızmı?

    Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Egé


    quote:

    Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

    76 sayfanın içinde muhtemeldirki bir yerlerde sorulmuş ve cevabı verilmiştir. Hepsini okumam şu an için mümkün olmadığından affınıza sığınarak bir sorum olacak.

    Yeni taşındığım evde oda termostatı var. Bugün bağlantısı yapıldı.

    Kombinin su sıcaklığını yüksek tutup oda termostatının sıcaklığını örneğin:22 derecede tutmak mı, yoksa kombinin su sıcaklığını daha düşük değerlerde (45-55 derece gibi) termostat sıcaklığını yine 22 derecede tutmak mı daha tasarruflu olur?

    Ayrıca gündüz evde bulunulmayacaksa kombiyi tümden kapatıp, akşam eve gelindiğinde açmak mı, ya da hiç kombi ayarlarına ve termostat ayarına dokunmadan yani sabah evden çıkılırken kapatılmadan oda sıcaklığının 22 derece gibi sabit bir sıcaklıkta kalmasını sağlamak mı daha tasarruflu olur?

    Bu konularda herkesin hemfikir olduğu tek bir doğru maalesef yok. Tecrübelere göre değişik cevaplar olacaktır. Termostatlı kombilerde yetkili servislerin % 90 ının garanti içindeki kombilerde yaptığı kombinin su sıcaklığını 75-80 gibi yüksek tutup oda termostatının sıcaklığını örneğin:22-24 derecelerde tutmaktır. Burada servisin mantığı şudur. Kullanıcı bilinçli olmayan bir tüketicidir, yarın havalar çok soğudunda ısınamazsa yine beni meşgul ve rahatsız eder, en iyisi ben bu su sıcaklığını yüksekte tutayımda böyle bir sorun olmasın, içerisi çok ısınırsa da nasıl olsa termostat kombiyi kapatacaktır.

    Bu mantık tasarruf düşünüldüğünde bence doğru değil. Bulunduğunuz bölge ve evinizin izolasyon durumuna göre ısınabildiğiniz kombinin su sıcaklığını yaklaşık olarak tespit edin. Örneğin batı bölgelerinde bu 40 civarıdır, Ankara da birçok evin 45-50 derecelere ayarlı olduğunu duyuyorum. Kombinin su sıcaklığını bu tespitinizden yaklaşık 5-10 derece yüksek bir değere ayarlayın. termostatı da istediğiniz 22-24 derecelere ayarlayın. Bu durumda kombi termostatın sık sık müdahalesine gerek kalmadan, sık sık dur kalk yapmadan daha düşük sıcaklıkta çalışacaktır. Bu şekilde çalışma şekli en tasarruflu çalışma yöntemidir. Tek problem belki ayarladığınız su derecesinin düşüklüğünden dolayı eviniz yeteri kadar ısınmayabilir. Bu durumda da su sıcaklık derecesini biraz daha arttırmanız gerekebilir. Sonuç olarak bence kombinin su sıcaklığını daha düşük değerlerde (45-55 derece gibi) termostat sıcaklığını yine 22 derecede tutmak daha tasarruflu olur..

    2. sorunuz gündüz evde bulunulmayacaksa evden çıkarken termostat ayarınızı örneğin 18 dereceye getirerek çıkın. Bu durumda evin çok soğumasına izin verilmemiş olur. Akşam geldiğinizde ise istediğiniz değere çıkarın. Akşam geldiğinizde evin soğuk olduğunu ve termostat derecesini yükselttikten sonra evin çabuk ısınmadığını düşünürseniz ya 18 dereceyi yükseltin ya da kombi su sıcaklık derecesini biraz daha yükseltin..

    Teşekkür ederim dostum. Gayet iyi anladım. Aynen dediğin gibi servis bir hamlede sıcaklığı maksimum değer olan 80 dereceye ayarladı gitti. Burada sorduğum soruları onlarada sormaya çalıştım ama "Böyle kalsın..." deyip gittiler.

    Sonra ben iç güdüsel olarak mı nedir, sıcaklık ayar düğmesinde "e" harfi ile ifade edilen değere düşürdüm.(70 derece civarı)

    Fakat oda termostatını daire kapısının yanına hole yerleştirdikleri ve bu bölüm odalara göre nispeten daha soğuk olduğu için 22 derece termostat sıcaklığı bize fazla geldi. Elimde termometre de olmadığı için kol saatimin termometre özelliğinden yararlandım. Yanlış ölçüm yapmadıysam termostat yaklaşık 17 dereceye ayarlı iken, salondaki sıcaklık 22 derece civarında oluyor. Bende bu yüzden termostatı 17 derece konumunda bıraktım.

    Kombi derecesini de tavsiyene uyarak ilk etapta 55 dereceye indireceğim.

    Bu arada kombim Demirdöküm Kalisto hermetik modeli.http://www.demirdokum.com.tr/urunler/icsayfa.aspx?SectionId=371&ParentId=52

    Bu kombi hakkında bilgisi olanlar varsa bir değerlendirme yaparlarsa, kısa da olsa sevinirim.




  • ege ve maxfocus arkadaşlar bilgi ve yorumlar için teşekkürler
  • Sn Ege,
    Mekaniğin yerine +- 0,2 derece hassasiyetli Siemens rev 23 dijital oda termostatını 117 tl aldım.Gerçekten güzel bir oda termosatı,sizin dediğiniz gibi 55 derece kombi kalorifer sıcaklığını yaptım.Benim sıkıntım bu derecelerde kombi oda termostatından ayarladığım diyelim 21 derceye gelene kadar sürekli oda termostatı yokmuş gibi 3 dk bir yanıp sönüyor.75-80 dercelerde de oda kısa sürede ısınıyor oda soğumadan tekrar oda termostatının kombiyi çalıştırmasını istiyorum.Ben ise petekler ve oda soğumadan ideal kombi kalorifer suyu sıcaklığını ve oda termostatı sıcaklığını ayarlamak istiyorum.Yani oda ısı sıcaklığını bu şekilde ayarlamak istiyorum.Akşamları yakıyorum 6 m3 civarında doğalgaz harcıyor.7-10 m3 neyse harcasın ama oda sıcaklığı belli seviyede dursun istiyorum.Bilgi verirseniz sevinirim. Selamlar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cimbom38
    Sn Ege,
    Mekaniğin yerine +- 0,2 derece hassasiyetli Siemens rev 23 dijital oda termostatını 117 tl aldım.Gerçekten güzel bir oda termosatı,sizin dediğiniz gibi 55 derece kombi kalorifer sıcaklığını yaptım.

    1.) Benim sıkıntım bu derecelerde kombi oda termostatından ayarladığım diyelim 21 derceye gelene kadar sürekli oda termostatı yokmuş gibi 3 dk bir yanıp sönüyor.

    2.) 75-80 dercelerde de oda kısa sürede ısınıyor oda soğumadan tekrar oda termostatının kombiyi çalıştırmasını istiyorum.Ben ise petekler ve oda soğumadan ideal kombi kalorifer suyu sıcaklığını ve oda termostatı sıcaklığını ayarlamak istiyorum.Yani oda ısı sıcaklığını bu şekilde ayarlamak istiyorum.Akşamları yakıyorum 6 m3 civarında doğalgaz harcıyor.7-10 m3 neyse harcasın ama oda sıcaklığı belli seviyede dursun istiyorum.Bilgi verirseniz sevinirim. Selamlar.

    Mesajınızı daha iyi anlatabilmek için 1 ve 2 diye numaralandırdım. Adım adım gidelim.

    1. bölümde yazdığınız zaten olması gerekendir. yani oda ayarlamış olduğunuz 21 dereceye kadar hiç oda termostatı yokmuş gibi su sıcaklığını baz alarak çalışır. Odanızın ısısı ayarladığınız ısıyı geçince termostat kombiye artık çalışma der ve kombi termostat tekrar açana kadar durur. Tekrar açtığında ise yine en baştaki gibi çalışmaya devam eder. Buradaki çalışma prensibi budur ve bence en konforlu çalışma biçimidir.
    Benim burada anlayamadığım şu; siz bu çalışma şeklinden ne gibi bir rahatsızlık hissediyorsunuz. Termostat kombiyi kapatmıyorsa istediğiniz oda ısısına gelmediği içindir. Yok ısınma uzun sürüyor diyorsanız su sıcaklık değerini küçük miktarlarda örneğin 5 derece arttırarak ideal su sıcaklık derecesini bulabilirsiniz.

    2. bölümdeki sıkıntının su sıcaklığının 75-80 dercelere ayarlandığında oda termostatının kombiyi çalıştırmaya başlamasına kadar odanın soğumaya başlaması olduğunu anlıyorum. Bunun nedeni oda termostatlarının ister mekanik olsun ister digital olsun algılamalarının anlık olmamasındandır. Evet dediğiniz gibi +- 0,2 derece hassasiyetli olabilir ama bunu anlık saniyelik veya dakikalık olarak maalesef yapabilen bir termostat ben bilmiyorum. Servislere sorarsanız mangalda kül bırakmazlar ama off the record sorarsanız pratikte hiç de böyle olmadığını belki söyletebilirsiniz. Sonuç olarak siz 75-80 derecelerdeki su sıcaklığı ile odanızı çok çabuk ısıtıyorsunuz, odanızın ısısı 21 dereceye ayarlamanıza rağmen termostat algılayana kadar belki 23 derecelere kadar çıkıyordur. Normalde 1 derece fark olması doğaldır, çabuk ısınmadan dolayı algılama uzayabilir. Aynı durum tekrar çalışması içinde geçerlidir.
    Buradaki +- 0,2 derece hassasiyet tanımı laboratuar şartlarında sabit sıcaklığın tespitinde bildiğimiz termometrelerin ölçtüğü değerlerle kıyaslanması sonucu bulunan sonuçtur. Değişken sıcaklıklarda bu hassasiyeti anlık olarak beklemeyin.

    Sonuç olarak 1. bölümdeki çalışma yöntemi hem en tasarruflu hem de en konforlu kullanım biçimi olacaktır.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Egé

    quote:

    Orjinalden alıntı: cimbom38
    Sn Ege,
    Mekaniğin yerine +- 0,2 derece hassasiyetli Siemens rev 23 dijital oda termostatını 117 tl aldım.Gerçekten güzel bir oda termosatı,sizin dediğiniz gibi 55 derece kombi kalorifer sıcaklığını yaptım.

    1.) Benim sıkıntım bu derecelerde kombi oda termostatından ayarladığım diyelim 21 derceye gelene kadar sürekli oda termostatı yokmuş gibi 3 dk bir yanıp sönüyor.

    2.) 75-80 dercelerde de oda kısa sürede ısınıyor oda soğumadan tekrar oda termostatının kombiyi çalıştırmasını istiyorum.Ben ise petekler ve oda soğumadan ideal kombi kalorifer suyu sıcaklığını ve oda termostatı sıcaklığını ayarlamak istiyorum.Yani oda ısı sıcaklığını bu şekilde ayarlamak istiyorum.Akşamları yakıyorum 6 m3 civarında doğalgaz harcıyor.7-10 m3 neyse harcasın ama oda sıcaklığı belli seviyede dursun istiyorum.Bilgi verirseniz sevinirim. Selamlar.

    Mesajınızı daha iyi anlatabilmek için 1 ve 2 diye numaralandırdım. Adım adım gidelim.

    1. bölümde yazdığınız zaten olması gerekendir. yani oda ayarlamış olduğunuz 21 dereceye kadar hiç oda termostatı yokmuş gibi su sıcaklığını baz alarak çalışır. Odanızın ısısı ayarladığınız ısıyı geçince termostat kombiye artık çalışma der ve kombi termostat tekrar açana kadar durur. Tekrar açtığında ise yine en baştaki gibi çalışmaya devam eder. Buradaki çalışma prensibi budur ve bence en konforlu çalışma biçimidir.
    Benim burada anlayamadığım şu; siz bu çalışma şeklinden ne gibi bir rahatsızlık hissediyorsunuz. Termostat kombiyi kapatmıyorsa istediğiniz oda ısısına gelmediği içindir. Yok ısınma uzun sürüyor diyorsanız su sıcaklık değerini küçük miktarlarda örneğin 5 derece arttırarak ideal su sıcaklık derecesini bulabilirsiniz.

    2. bölümdeki sıkıntının su sıcaklığının 75-80 dercelere ayarlandığında oda termostatının kombiyi çalıştırmaya başlamasına kadar odanın soğumaya başlaması olduğunu anlıyorum. Bunun nedeni oda termostatlarının ister mekanik olsun ister digital olsun algılamalarının anlık olmamasındandır. Evet dediğiniz gibi +- 0,2 derece hassasiyetli olabilir ama bunu anlık saniyelik veya dakikalık olarak maalesef yapabilen bir termostat ben bilmiyorum. Servislere sorarsanız mangalda kül bırakmazlar ama off the record sorarsanız pratikte hiç de böyle olmadığını belki söyletebilirsiniz. Sonuç olarak siz 75-80 derecelerdeki su sıcaklığı ile odanızı çok çabuk ısıtıyorsunuz, odanızın ısısı 21 dereceye ayarlamanıza rağmen termostat algılayana kadar belki 23 derecelere kadar çıkıyordur. Normalde 1 derece fark olması doğaldır, çabuk ısınmadan dolayı algılama uzayabilir. Aynı durum tekrar çalışması içinde geçerlidir.
    Buradaki +- 0,2 derece hassasiyet tanımı laboratuar şartlarında sabit sıcaklığın tespitinde bildiğimiz termometrelerin ölçtüğü değerlerle kıyaslanması sonucu bulunan sonuçtur. Değişken sıcaklıklarda bu hassasiyeti anlık olarak beklemeyin.

    Sonuç olarak 1. bölümdeki çalışma yöntemi hem en tasarruflu hem de en konforlu kullanım biçimi olacaktır.



    bir ekleme de ben yapmak istiyorum:

    - bahsedilen şikayete oldukça sık rastlanıyor. oda termostatı kullanımının incelikleri yeterince bilinmediğinden eşantiyon termostatların bazı servisler tarafından "çok yaktırıyor" diye takılmadığını görüyorum. ayrıca ısrar edip taktıranlar da bir süre kullanıp sonra söküp atıyorlar.

    - peteklerden alacağımız ısıl verim kombinin çalışma aralığına göre değişir. mesela 50 ye ayarlı cihaz 40-60 arası çalışsın ve diyelim ki petek miktarına göre de ortama 15000 kcal enerji versin. eğer ortamın kaybı 15000 kcal civarında ise sistem sorunsuz çalışır. gündüz-gece arası dış sıcaklık farkının çok olduğu karasal iklim bölgelerinde ise stabil çalışma pek mümkün gözükmüyor. eğer örneğimizdeki sistemle 20000 kcal kaybı karşılamaya çalışırsak pek tabiidir ki sistem ısısını 45-65, 50-70 gibi değerlere yükseltmemiz gerekecektir. olduğu gibi bırakırsak ev ısınamadığı için kombi habire çalışıp duracaktır.

    - peki çözüm ne? çözüm= dış hava termostatı. oda termostatı ile birlikte kullanır isek en verimli ve de en konforlu çalışma - otomasyon sağlanmış olur. ayarladığımız oda sıcaklığını sağlamak için kombinin hangi aralıkta çalışması gerektiğini de dış hava sensörü ayarlayıverir, biz de keyfimize bakarız.


    saygılarımla




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Egé

    quote:

    Orjinalden alıntı: cimbom38
    Sn Ege,
    Mekaniğin yerine +- 0,2 derece hassasiyetli Siemens rev 23 dijital oda termostatını 117 tl aldım.Gerçekten güzel bir oda termosatı,sizin dediğiniz gibi 55 derece kombi kalorifer sıcaklığını yaptım.

    1.) Benim sıkıntım bu derecelerde kombi oda termostatından ayarladığım diyelim 21 derceye gelene kadar sürekli oda termostatı yokmuş gibi 3 dk bir yanıp sönüyor.

    2.) 75-80 dercelerde de oda kısa sürede ısınıyor oda soğumadan tekrar oda termostatının kombiyi çalıştırmasını istiyorum.Ben ise petekler ve oda soğumadan ideal kombi kalorifer suyu sıcaklığını ve oda termostatı sıcaklığını ayarlamak istiyorum.Yani oda ısı sıcaklığını bu şekilde ayarlamak istiyorum.Akşamları yakıyorum 6 m3 civarında doğalgaz harcıyor.7-10 m3 neyse harcasın ama oda sıcaklığı belli seviyede dursun istiyorum.Bilgi verirseniz sevinirim. Selamlar.

    Mesajınızı daha iyi anlatabilmek için 1 ve 2 diye numaralandırdım. Adım adım gidelim.

    1. bölümde yazdığınız zaten olması gerekendir. yani oda ayarlamış olduğunuz 21 dereceye kadar hiç oda termostatı yokmuş gibi su sıcaklığını baz alarak çalışır. Odanızın ısısı ayarladığınız ısıyı geçince termostat kombiye artık çalışma der ve kombi termostat tekrar açana kadar durur. Tekrar açtığında ise yine en baştaki gibi çalışmaya devam eder. Buradaki çalışma prensibi budur ve bence en konforlu çalışma biçimidir.
    Benim burada anlayamadığım şu; siz bu çalışma şeklinden ne gibi bir rahatsızlık hissediyorsunuz. Termostat kombiyi kapatmıyorsa istediğiniz oda ısısına gelmediği içindir. Yok ısınma uzun sürüyor diyorsanız su sıcaklık değerini küçük miktarlarda örneğin 5 derece arttırarak ideal su sıcaklık derecesini bulabilirsiniz.

    2. bölümdeki sıkıntının su sıcaklığının 75-80 dercelere ayarlandığında oda termostatının kombiyi çalıştırmaya başlamasına kadar odanın soğumaya başlaması olduğunu anlıyorum. Bunun nedeni oda termostatlarının ister mekanik olsun ister digital olsun algılamalarının anlık olmamasındandır. Evet dediğiniz gibi +- 0,2 derece hassasiyetli olabilir ama bunu anlık saniyelik veya dakikalık olarak maalesef yapabilen bir termostat ben bilmiyorum. Servislere sorarsanız mangalda kül bırakmazlar ama off the record sorarsanız pratikte hiç de böyle olmadığını belki söyletebilirsiniz. Sonuç olarak siz 75-80 derecelerdeki su sıcaklığı ile odanızı çok çabuk ısıtıyorsunuz, odanızın ısısı 21 dereceye ayarlamanıza rağmen termostat algılayana kadar belki 23 derecelere kadar çıkıyordur. Normalde 1 derece fark olması doğaldır, çabuk ısınmadan dolayı algılama uzayabilir. Aynı durum tekrar çalışması içinde geçerlidir.
    Buradaki +- 0,2 derece hassasiyet tanımı laboratuar şartlarında sabit sıcaklığın tespitinde bildiğimiz termometrelerin ölçtüğü değerlerle kıyaslanması sonucu bulunan sonuçtur. Değişken sıcaklıklarda bu hassasiyeti anlık olarak beklemeyin.

    Sonuç olarak 1. bölümdeki çalışma yöntemi hem en tasarruflu hem de en konforlu kullanım biçimi olacaktır.

    Selam arkadaşlar benim kombi bilindiginiz gibi novadens extra premix kombinin kumada panelinin aynı zamanda modulasyonlu oda termosdatı özeliği var fakat ben kullanmıyorum nedenine gelince kumanda paneli kablolu ve ben evin güney tarafında bulunan oturma odasına monte ettirdim.oturma odası çok çabuk 24 dereceye geliyor fakat kuzey cephede bulunan yatak odasıyla çocuk odası 21 dereceyi zor buluyordu bende oturma odasındaki 150*60 lık paneli söktüm yatak odasındaki 140*60 lık panelle yer degiştirdim oda termosdatını devreden çıkardım muhtelif zamanlarda 40 ila 45 derece kazan sıcaklıgında 24 saat aralıksız çalıştıdım oturma odası 24-24.5 derece iken yatak odası ile çocuk odasını bu şekilde 23 derece ve üzerine çıkarabildim 05/11/2008 tarihinden 12/02/2009 tarihine kadarda toplam 800 tl fatura ödedim evim kahramanmaraşta güney-batı-kuzey olarak üç cepheli 125-130 m2 ısıtma alanına sahip içerden mantolamalı ara kat.

    Tüm dostlara hayırlı akşamlar




  • Arkadaşlar ben de termostat konusunda bayağı bir araştırma yaptım ve bilgi sahibi oldum. Honeywell, Danfoss ve Siemens firmalarının hemen hemen tüm termostat modellerini inceledim ve dokümanlarını da indirdim. Ege arkadaşımız çok güzel açıklamış tüm dediklerine katılıyorum.

    Yalnız mekanik termostattan uzak durun derim. Çünkü mekanik termostattın yapısı gereği On-Off hassasiyeti kötüdür. Örneğin termostatı 20 ye ayarladınız, termostat sıcaklık 18 e düşünce kombiyi çalıştırır, 22 olunca durdurur. Bu içindeki mekanik parçanın yapısı gereğidir.
    Digital olanlarda ise durum farklıdır. Sıcaklık elektronik olarak ölçülür. Kombinin ne zaman devreye alınacağı ya da kapatılacağı tamamen kontrol algoritmasına göre yapılır. On-Off hassasiyetini programlayabilirsiniz. Ya da termostat bu hassasiyeti evin ısı performasına göre kendisi belirler.
    Ben termostat alacaklara mekanik termostata 30-40 TL vereceklerine biraz daha ekleyip digital alsınlar derim.

    cimbom38 kardeşim, sana sormak istediğim. Termostat sıcaklığı ne kadar bir aralıkta tutuyor. Sen 21'e ayarldığında sürekli 21'de tutmak çok zor. Bunun sebeplerini Ege arkadaşımız açıklamış. Örneğin benim termostat 0.2 farkla çalışıyor, bunun çok tatmin edici olduğu düşünüyorum. Söyleceğim, senin termostatta bazı servis ayarları var, onları nasıl set ettiğin önemli. Benimkisi ilk aldığıma 0.5 hassassiyetle çalışacak şekilde ayarlanmıştı. Termostatı 24 e ayarladım, sıcaklı 23.4 - 24.2 arasında gidip geliyordu. Sonradan uygun şekilde ayarladım. Bu arada küçük bir not, hatırladığım kadarı ile sendeki termostatın sıcaklık ölçüm hassasiyeti 0.1'dir. Ancak ekranda gösterdiği ölçüm sonucu ve set edilenin hassasiyeti ise 0.2'dir.

    Ben de Siemens'in REV12 modelini aldım. Honeywell ve Danfoss'un benzer cihazları için 170-180 TL gibi fiyatlar aldım. Siemens'inkini 100-110 TL civarı bulabiliyorsunuz. Cihazı kendim monte ettim. Montajı çok kolay, kolaylıkla yapabilirsiniz.Yaklaşık 1 haftadır termostatı kullanıyorum. Kombiyi değişik sıcaklık değerlerine ayarlıyorum. Aldığım sonuçları forumda paylaşacağım.




  • Arkadaşlar öncelikle iyi akşamlar.

    Donanımhaber forumlarında ihtiyacım olmamasına rağmen zaman zaman kombi tavsitesi başlığını da takip ederdim. 1 ay önce yeni bir ev alınca bize de forumu baştan aşağı okumak görevi düştü.

    Fazla uzatmadan, tavsiyesini isteyeceğim kombi için evimizin bilgilerini vermek istiyorum.

    Ev Ankara da. 25 yıllık bir bina. 95 m2 brüt alana sahip. Kuzey Doğu cephe. En üst kat (3 katlı apartman). Evin üzeri yani çatı kısmı 10 cm yalıtım malzemesi kaplı. Ayrıca biz de gerekli görfüğümüz yerleri içeriden 3 cm lik ısıpanlarla yalıtım yaptırdık. Evde eskiden Demirdöküm marka Bacalı bir kombi vardı. Yaşlı kimseler oturduğu için petek sayısı biraz fazla gibi geldi bize. Mesela 13 m2 lik oturma odasında 2 tane 60*120 cm lik petek var. Keza 20 m2 lik salonda da 2 tane 60*130 cm lik petek var. toplam petek uzunluğu 8,1 metre.

    Öncelikle kombi tercihimiz yoğuşmalı mı olmalıdır.
    Vaillant a sorduğumda 17 Kcal lik yoğuşmasızın yeteceğini söyledi.
    Demirdöküm ise Nitron ve Sargon Condense modellerini önerdi.
    Benim aklım ise (sanırım Manisalı olmamın etkisiyle) ECA da, ama arada fiyat farkı var..

    Sizden isteğim; öncelikle yoğuşmalı mı normal mi tercihi konusunda beni aydınlatmanız. Sonrasında ise kombi tercihi konusunda yukarıda belirttiğim özelliklere göre fiyat/performans oranı yüksek olan bir iki kombi modeli önermeniz.

    Malesef artık kombiyi almam gerektiğinden dolayı acil tavsiyelerinize ihtiyacım var.

    Şimdiden çok teşekkürler.




  • Soruma cevap veren ve değerlediren arkadaşlara teşekkür ediyorum.Siemens REV 23 fiyat ve performans olarak gerçekten güzel,kullandıkça daha da memnun kalacağıma inanıyorum. Evimin güney cephesinide içten yalıtım yapacağım.Petek yetersizliği var pimapen borcumu bitirince ekonomik olarak rahatlayınca yazın halledeceğim.
    1-Kombi kalorifer suyu sıcaklığını 50-55 dereceye ayarladığımda (büyük ihtimalle peteklere ilave yaparak artırırsam ve odayı ısıtacak yeterliliğe geldiğinde bu sıcaklıklar yeterli gelecek) oda termostatında ayarladığım sıcaklığa gelebilmesi kombi sürekli çalışıyor ama bunu başaramıyor.Şu an 60 dereceye getirdim.Odanın ısındığını gördüm.
    2-Mekanik oda termostatında yaşadığım oda sıcaklığını geç hissetme ortadan kalktı.Kısa sürede mümkün olduğunca çok hassas bir şekilde hissediyor ve kombiyi çalıştırıyor.
    3-Kombi servisi ısrarla 75-80 derece yapmamı istediği için deniyorum.Yakıt tüketimi abartılacak derecede değişmiyor.Ben konfor için yapıyorum.Aynı zamanda oda termostatı kombi balkonda olduğu için bana kullanım kolaylığı sağlıyor. Evin güney cephe olması nedeniyle güneş aldığı zaman kombinin çalışmamasını sağlıyor. Geçen seneki denemelerimde oda termostatsız 50 derecede 24 saatlik yakma sonucunda (normal hava sıcaklığında) 12 m3 harcadı ve evde aman aman ısınmadı.. Oda termostatı devreye girince tüketim 6-7 m3 düştü. REV 23 ile denemelerimi ve sonucunu ilerleyen günlerde forumda yazacağım.
    3-….Sonuç olarak 1. bölümdeki çalışma yöntemi hem en tasarruflu hem de en konforlu kullanım biçimi olacaktır…katılıyorum.Bunun için ideale yakın kombi kalorifer suyu sıcaklığı-oda içi oda termostatı sıcaklığını ayarlamaya çalışıyorum.
    4-Sn.keskin 76 cimbom38 kardeşim, sana sormak istediğim. Termostat sıcaklığı ne kadar bir aralıkta tutuyor. Sen 21'e ayarldığında sürekli 21'de tutmak çok zor. Bunun sebeplerini Ege arkadaşımız açıklamış. Örneğin benim termostat 0.2 farkla çalışıyor, bunun çok tatmin edici olduğu düşünüyorum. Söyleceğim, senin termostatta bazı servis ayarları var, onları nasıl set ettiğin önemli. Benimkisi ilk aldığıma 0.5 hassassiyetle çalışacak şekilde ayarlanmıştı. Termostatı 24 e ayarladım, sıcaklı 23.4 - 24.2 arasında gidip geliyordu. Sonradan uygun şekilde ayarladım. Bu arada küçük bir not, hatırladığım kadarı ile sendeki termostatın sıcaklık ölçüm hassasiyeti 0.1'dir. Ancak ekranda gösterdiği ölçüm sonucu ve set edilenin hassasiyeti ise 0.2'dir.

    Ben de Siemens'in REV12 modelini aldım. Honeywell ve Danfoss'un benzer cihazları için 170-180 TL gibi fiyatlar aldım. Siemens'inkini 100-110 TL civarı bulabiliyorsunuz. Cihazı kendim monte ettim. Montajı çok kolay, kolaylıkla yapabilirsiniz.Yaklaşık 1 haftadır termostatı kullanıyorum. Kombiyi değişik sıcaklık değerlerine ayarlıyorum. Aldığım sonuçları forumda paylaşacağım.
    Size katılıyorum.Bende Siemen REV 23 ayarlar kısmına girerek bir kısmını yaptım. 23,4-24,2 ayarını nasıl değiştirdiniz.Ben de bunu deneyerek ideale yakın olanı ayarlamak istiyorum.Açıklarsanız sevinirim.h/Santigrat ayarını neyi değiştiriyor. ¼ ½ 1 hangisini yaptınız?Ayarlardan yaptıklarınızı açıklarsanız sevinirim.Selamlar.




  • EGE...daha önce evimin panelleri ile ilgil bilgi vermiştim.cevap alamadım.yorumlarmısın.
  • sayın maxfocus ve taşkafa daha önce reglaj ile ilgili oldukca çok bilgi verdiniz tşk ederim.komiye en yakından itibaren kademeli olarak kısıktan açığa doğru ayarlanacak peteklerin dönüş vanalarından onu anladım.bunu 4 katlı evde katlı kollektör sistemde her kat için mi aynı şekilde yapacağım( ana borudan hat dağılım kollektörü üzerindeki dönüş vanaları için )yoksa alt kat dağılım kollektörünündeki dönüş vanalarını hepsini aynı ölçüde kısıp katlararı çıktıkça biraz daha açık olacak şekildemi yani kat kat olarak mı reglaj yapmalıyım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nefron -- 21 Şubat 2009; 23:43:19 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cimbom38

    Soruma cevap veren ve değerlediren arkadaşlara teşekkür ediyorum.Siemens REV 23 fiyat ve performans olarak gerçekten güzel,kullandıkça daha da memnun kalacağıma inanıyorum. Evimin güney cephesinide içten yalıtım yapacağım.Petek yetersizliği var pimapen borcumu bitirince ekonomik olarak rahatlayınca yazın halledeceğim.
    1-Kombi kalorifer suyu sıcaklığını 50-55 dereceye ayarladığımda (büyük ihtimalle peteklere ilave yaparak artırırsam ve odayı ısıtacak yeterliliğe geldiğinde bu sıcaklıklar yeterli gelecek) oda termostatında ayarladığım sıcaklığa gelebilmesi kombi sürekli çalışıyor ama bunu başaramıyor.Şu an 60 dereceye getirdim.Odanın ısındığını gördüm.
    2-Mekanik oda termostatında yaşadığım oda sıcaklığını geç hissetme ortadan kalktı.Kısa sürede mümkün olduğunca çok hassas bir şekilde hissediyor ve kombiyi çalıştırıyor.
    ...................................................
    3-….Sonuç olarak 1. bölümdeki çalışma yöntemi hem en tasarruflu hem de en konforlu kullanım biçimi olacaktır…katılıyorum.Bunun için ideale yakın kombi kalorifer suyu sıcaklığı-oda içi oda termostatı sıcaklığını ayarlamaya çalışıyorum.


    Sorunları çözmeye başlamanıza sevindim. Sizin kullandığınız Siemens REV 23 ile keskin76 nın kullandığı Siemens REV 12 teknik olarak tamamen aynı cihazlar. Sadece REV12 de günlük program yapılabilirken REV23 de haftalıkta yapılabiliyor olması farkı var. Bu nedenle keskin76 arkadaşımızla ister buradan ister pm yoluyla yardımlaşmanızı tavsiye ediyorum.

    Ayrıca bu termostatların pratikte kullanımı ile ilgili her ikinize bir sorum olacak. Termostatınız mevcut olan oda sıcaklığını ekranında gösterirken odanıza ayrıca bir civalı veya digital bir termometre koyarak test ettiniz mi. Örneğin termostat oda sıcaklığını 22 göstersin, o anda termometreniz odanızın ısısını kaç gösteriyor. 22 mi gösteriyor yoksa 1-2 derece farkediyormu.. Bugüne kadar böyle bir test yapmadık demezsiniz umarım..




  • quote:

    Orjinalden alıntı: alidogan888

    ................................................bursada oturuyorum.evin camları pimapen.ara kat,tam bir izolasyon yok.kombim bacalı 11 yıllık dd.hiç arıza yapmadı.kombimi yıllar önce bacalı olmasına rağmen balkona aldırıp,pimapen dolap yaptırarak muhafaza ediyorum.mutlaka bugünlerde veya yazın yeni hermetik kombi alacağım.oda termostatım yok.artık marka olarak karar vereceğim.son olarak kararsız olduğum için.elmacının dediği gibi kombi ve termostat için tek bir isim istiyorum.100-200 tl.fazla olmuş önemli değil.kararsızlığım için tek marka istedim.kusurbakma ..l-peteklerim panal radyatör(demirdöküm ) 2-y.odası 13m.petek:90 cm. 3-ot.odası:11 m.petek:70 cm 4-çocu od.8 m.petek:60 cm.5-banyo.8 m.petek:60 cm 6-mutfak.10 m.petek:60 cm.7-salon.31 m.petek:200 cm.8-koridor,antre,tuvalet.tplam:13 m.petek yok. UMARIM senı sıkmadım.şimdiden teşekkürler....

    Mesajınızı gördüm ama bu oda m2 lerine göre petek boyları konusunda maxfocus cevap yazar diye tahmin etmiştim, herhalde zamanı olmadı.
    Ben açıkçası petek boyları konusunda yorum yapmayı birçok değişken olduğu, bunları da yerinde görmeden bizlerin bilmesine imkan olmadığından dolayı kendi açımdan pek doğru bulmuyorum. Bence en iyisi bölgenizde bu işleri yapan ve iyi bilinen bir firmadan destek almaktır.. Yine de genel olarak birşeyler söylemek gerekirse bence yazdığınız yaklaşık 94 m2 net bir alan için 5,40 m panel Bursa için az. Tahminim bu petek boyu ile ısınabilmek için çok yüksek su sıcaklıkları ayarlamak zorunda kalıyorsunuzdur, bu da fazla yakıt yakmanızın en baş sebeplerinden biridir.

    Diğer konulara gelince; Öncelikle 11 yıldır hiç arıza yapmadan tıkır tıkır çalışan bir kombiniz olduğu için şanslı olduğunuzu belirtmek isterim.. Mutlaka değiştirmek istediğinize göre bu işi kış geçtikten sonra yazın rahat rahat yaptırın. Hem genel olarak sisteminizi de elden geçirmiş olursunuz.

    Marka ve model konusunda tercih sıralamasını yazmıştım. Sizde öncelikle bu kombileri bölgenizde bir araştırın, sorun, hangisini ne kadara alabiliyorsunuz, yanında ne gibi aksesuarları var. Bunlar hakkında belli bir fikriniz oluştuktan sonra takıldıklarınızı burada yine bizlere sorabilirsiniz.
    Mutlaka tek marka diyorsanız 1. tercihleri baz alın. Yoğuşmalı olanların hermetiklere göre en fazla % 10-15 civarlarında daha tasarruflu olabileceğini bilin. Bu tasarrufu elde etmek için kombiyi alırken 1. tercihler için söylüyorum yaklaşık 750-800 TL fazladan vermeniz gerekiyor. Bu değer mi değmez mi sizin kararınız olacak.. Kolay gelsin..




  • Ege kardeşim, bende hassas dijital bir termometre var. Güvenilir, kaliteli bir marka. Bu arada küçük bir not vereyim. Termostatlar ısı değişimlerinden daha yavaş etkilenmektedir. Örneğin camı açtınız. Termometre 3-4 dk içinde düşmeye başlıyor, termostat ise bu kadar çabuk etkilenmiyor. Bunun sebebi de termostatın kontrolü kaybetmesini engellemektedir. Aksi halde ufak bir esinti olsa, termostat sıcaklığı hemen düşecek ve kombiyi devre alacaktır.
  • teşekkürler EGE...
  • 
Sayfa: önceki 224225226227228
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.