Şimdi Ara

DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ? (131. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41.240
Cevap
277
Favori
4.325.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 129130131132133
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar gerçekten çok faydalı bilgiler mevcut bütün arkadaşlara teşekkürler şimdiden. yalnız başka başlık bulamadığım için burada sorayım dedim. ben yeni bir eve geçiyorum fakat şu an doğalgaz tesisatı döşeyemiyorum. evin içine girmiş boru var ve doğalgaz sobası koydurmak durumundayım şu an bütçem peteğe ve kombiye izin vermior. bilgisi olan arkadaşlar varsa doğalgaz sobası tercihi konusunda yardımcı olabilirler mi. ev 80-85 m2 civarında. üçüncü kat. cam kenarında boru yok evin ortasında var koymak için sobayı. ne yapmalıyım. yanlış bölümde sorduysam kusura bakmayın. herkese kolay gelsin..
  • - Buderus'un müşteri hizmetleri numarasını aradım ve buderus U052 24k kombisinin nerede üretildiğini sordum. Buderus'un duvara asılan tip ürünlerinin 1 ürün hariç hepsinin Türkiye'de üretildiğini öğrendim. Bu olumsuz birşey değil ancak size bunun Alman malı olduğunu söyleyenlere bir cevabınız olsun. Öyle ki bizim bu kombiyi aldığımız adam 'kombi gümrükte bekliyor, onun için pazartesi gelecek' demişti bana. Dürüstlük ölmüştür arkadaşlar. El Fatiha.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: taşkafa

    Bu tabloya göre Max Focus un yazdıgının tam tersi dogru diyorum...Yukarıda belirttiginiz Max Focus un farkında bile olmadıgı yıllık yakıt bedelini tam iki katını dogalgazda ısınma yaparsanız ödeyeceksiniz...Yıllık 2500- 3000 L. arası....Gideriniz olacak...Çatıya dogru dürüst bir yalıtım yaparsanız kömür tüketiminiz % 40 düşecek...İlavae kombi, tesisat v.s. masraflarınız olmayacak....MAX FOCUS UN YAZDIGININ TAM TERSİ DOGRU.....Buda tamamen şahsi görüşüm.... saygılarımla...Para, ve tercih sizin....



    Selamlar,

    Hangi yazdığımın tam tersi anlayamadım, açıklarmısın.
    Bu tabloyu ben kendim yapmadım, bunlar resmi rakkamlar ve yine dikkat etmediğin husus yanma verimleri kömür ile doğal gazın yanma verimlerine bir bakmanı tavsiye ediyorum. Doğalgazın %93 (ki bu yoğuşmalılarda daha yüksek) , kömürün ise %65 dir. Ayrıca doğalgaz ve Kömürün birim miktarlarının verdiği kcal değerlerine de bakman gerekir. Kömürün ithal olanının 7000 kcal iken doğal gazın 8250 kcal dir .Yani doğal gaz kömürden daha %18 daha fazla ısı verecektir.
    Hem yanma verimi hemde ısıl değerleri daha yüksek olan doğalgaz bu bağlamda kömüre göre daha ucuz bir ısınma yakıtıdır.
    Ama TR deki kömür konusunda çok alternatif var, kalitesiz ve düşük fiyatlı kömür bulunabiliyor, ama aslında bu sistemin genel maliyetine baktığında bakımlarda dahil kayda değer şekilde ucuz olduğunu söylemek yanlış olur. Bu bağlamda da bu konudaki yorumunun şahsi fikrin olarak kalmasında fayda var.
    Bu arada kömür yakarak çevreye ve kendi aile sağlığınıza verdiğiniz zararda cabası. O kömürü kazana yüklerken soluduğunuz kömür tozlarının ve dumanın %100 kanserojen olduğunu söylememe gerek yok herhalde. Doğru para ve tercih sizlerin. Ama bu konularada dikkat edin.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: muratkaya

    - Buderus'un müşteri hizmetleri numarasını aradım ve buderus U052 24k kombisinin nerede üretildiğini sordum. Buderus'un duvara asılan tip ürünlerinin 1 ürün hariç hepsinin Türkiye'de üretildiğini öğrendim. Bu olumsuz birşey değil ancak size bunun Alman malı olduğunu söyleyenlere bir cevabınız olsun. Öyle ki bizim bu kombiyi aldığımız adam 'kombi gümrükte bekliyor, onun için pazartesi gelecek' demişti bana. Dürüstlük ölmüştür arkadaşlar. El Fatiha.


    Selamlar,

    Yerli montaj desek. Bunu bir çok firma yapıyor, maliyetleri düşürmek için uygulanan bir yöntem.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Ege45

    maxfocus, dağıtmışsın yine forumu..
    Bu kadar zaman bulup bu kadar detay yazabilmeniz güzel birşey tabii ki..



    Selamlar Ege45,

    İzin dönüşü fırsat buldukça yazmaya çalıştım.Ama itiraf edip bir ara aynı arkadaşa ikinci kez yazdım mı diye terddüte düşmedim değil hani .
    Bazı arkadaşlar direkt mesaj atmıştı, geçte olsa cevaplamaya çalıştım.
    Aslında topiğin son 10 sayfasını okunsa çok fazla bilgi ve benzer örneklerde var.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: cruyff

    bana inanmıyo olabilirsiniz ama doğru vaillant servisinde bu var. yedek kombi diye bişey var araçlarını kendim gördüm içinde yedek olarak herşey var kombiyi tamir edememe gibi bi lüksleri yok adamların bana inanmayan adamlar vaillant bayilerinden vaillant bölge müdürlüklerinden yardım alsınlar
    quote:

    Orjinalden alıntı: taşkafa

    Üstadım bunca zamandır burada 43 sayfa yazı yazıldı...Övdügün ve övmedigin her kombi burada mevccut... Sadece yavaş yavaş acele etmeden bu 43 sayfayı oku....Sonra bana anlat....helikopter sesi nereden ve niçin gelir....???? Şimdiye kadar hangi servis yedek kombi taşıyor ?...tamir edemezse takıyormuş.....????? Çok güzel....Helal olsun.. imrendim......m




    Selamlar,

    Arkadaşım bu uygulama için, farklı modeller için yedek cihaz bulundurmak gerekir ki hadi bu sorun değil cihazın değişim kararı için önceden keşif yapılması lazım, servis müşteriye gider bakar gerçekten yerinde tamir mümkün değilse, mağduriyeti azaltmak adına geçici cihaz bırakılabilir ama ilk kez gidilen arızada bu mümkün değil, Dersen ki uzaktan modemle arıza tespiti yapıldı , bundan sonra böyle bir uygulama düşünüldü, bunun olması için şu söz konusu demek ki bu yedek parça stokta bulunmuyor ve revizyonu yerinde yapılamıyor. Uzaktan tespitler, sensörlerin verdiği datalara göre yapılırlar ve kombilerdeki sensörlerde, bir çok sensörde arıza konusunda yerinde yapılan tespit kadar gerçekçi bilgi vermeyebilir.
    Sadece giden servise karşısına ne çıkabileceği veya hangi yedek parçaları götürmesi konusunda ön bilgi verebilir.
    Ayrıca artık nerdeyse bir çok parça yerinde değiştirilebilir şekilde kolay sök tak sistemlidir.

    Gördüğün muhtemelen önceden tespiti yapılmış, bir servis uygulamasıdır.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: hadoreci
    quote:

    Orjinalden alıntı: maxfocus
    Selamlar,

    Yıllardır, bu işin içinde olmayan biri olarak yorum yapabilirim.
    Bu arada eski yazılarımda yakıt türlerinin ısıtma kapasiteleri ve maliyetleri ile ilgili çok detaylı bilgiler verdim.Bunlar sizin bazı sorularınıza cevap veriyor.
    90 m2 net için , müstakil bina, çatı yalıtımı ve alt kat zemin yalıtımı yok, 18000 kcal ısı ihtiyacı söz konusu, bu durumda 20640 kcal yoğuşmalı ve yoğuşmasız kombiler sizin için yeterli olacaktır. 10 mt DD Plus petekle maks. 23120 kcal ısı alabilirsiniz (90-70 de) Merkezi sistemden kombiye geçerseniz, 10 mt petek için hedef tesisat ısınız 75-65 olmalı zira 90-70 için en az 28 kw yoğuşmasız veya 30kw yoğuşmalı gerekir.
    75-65 tesisatta 10 mt petek maks. 15460 kcal ısı verir bu durumda petek boyuna 1.5 mt ilave yapmanız iyi olur.

    Viessmann, buderuss, vaillant, ECA, Demirdöküm, Baymak markalarının pek çok ürünü var.
    Yoğuşmalıyı tavsiye ederim.Kombi olarakda fiyat /performans açısından ECA şu an confeo digital/premix serileriyle iyi bir seçenek.
    Kritik soru dediğiniz, yakıt türü seçeneğinde, öncelikle temizliği ve rahatlığı açısından kesinlikle doğalgaz, maliyet derseniz kömürle ısınma kimi zaman fiyat politikalarına bağlı daha ucuz olabilir, ama resmi fiyatlara göre biraz daha pahalı veya aynı denilebilir. Bunun hesabını daha öncede yaptık. Ne kadar fark var derseniz size yakıt türlerine göre birim alan ısıtma maliyeti tablosunu ekte veriyorum.
    Bu tabloya göre ithal kömüre oranla doğal gaz ortalama %15 ucuz gözüküyor.


    bilgiler için teşekkürler, evin zemini 5cm strafor üzeri parke döşeli peteklere ilave yapılmalı mı, çatıya da 5 cm straforu sererek döşesem faydası olur mu yoksa cam yünü mü daha iyidir? Bu forumla çok ilgili değil ama yalıtımla ilgili bi sorum olacak;Evin ISINMASI bakımından evin dışını mantolama mı yoksa sayding mi yaptırmak daha faydalı olur...



    Selamlar,

    Zeminde 5cm strafor oldukça iyi bir yalıtım sağlar, çatı için cam yünü daha kolay bir uygulama olacaktır ama açık uygulamada çok güzelde pislik tutacaktır. Strafor uygulama açısından çok kolay olmayacak ama özelliğine göre çok daha iyi yalıtım sağlayabilecek straforlar var. Siding uygulamasınında farklı şekilleri var ve yalıtım konusunda hiç olmamasındansa olması iyidir. Bana göre siding görsel yani estetik açıdan daha gözel ama gerçekten ısı yalıtımı için iyi malzemelerle yapılmış bir mantolama daha iyi bir seçim olacaktır. Mesela bu sitelerdeki bilgiler size fikir verebilir. http://www.biancaboya.com/dekoratif/u_p_siding.htm http://www.acarizolasyon.com.tr/

    Dow un çok iyi yalıtım ürünleri var kendi sitesinden inceleye bilirisiniz, burda straforların ısı katsayıları mevcut.
    http://building.dow.com/europe/tr/about/index.htm




  • quote:

    Orjinalden alıntı: akremon
    quote:

    Orjinalden alıntı: maxfocus
    quote:

    Orjinalden alıntı: akremon
    arkadaşlar bende kombi taktıracam yalnız binanın tesisatını değiştirmeliyim onu bilmiyorum. bina 13 yıllık. kalorifer tesisatı yapmışlar. ama hiç kulanılmamış. şimidye kadar soba kulanıyorduk. sizce çürmüşmüdür tesisat değiştirmelimiym ? yardımlarınız için çok tşk ler

    Selamlar,

    Tesisat içten krozyona uğramış olabilir, bu yüzden en azından belli yerlerdeki borulardan iki üç tane kesip içini kontrol edin, ayrıca merkezi sistemler uzun şaftlar (tüm katlar dikeyde hatlar vardır petekler bunun üstünde yer alır) şeklindedir, bu durumda daire içindeki boruların kesilip kullanılması söz konusu olacak, evim ısıtma m2 sine bağlı olarak doğru kesitte boru kullanılması da gerekir.
    Evinizi ısıtma m2 nedir, hangi bölge , daire konumu (arakat, giriş vs.) bina yönü, yalıtım durumu (pencere, dış duvarlar vb.) bunlar bilinmeden sağlıklı yorum yapmak mümkün değil.

    ev 140 mt 2şanlıurfa da, 2 kat. çok iyi güneş görüyor. yalıtım duurmu iyi değil.
    çok sağol yardımınız için. bence bu konuda siz bir numarasınız


    Selamlar,

    Düşünceleriniz için teşükkürler ama bende sizin gibi son kullanıcıyım, sadece bilgileri paylaşmaya çalışıyorum, Taşkafa arkadaşımın değiği gibi amaç sadece faydalı olamaya çalışmak.

    140m2 net ısıtma alanı ise , ŞanlıUrfa 2. bölge ortalma kaba birim alan için ısınma değerimiz 45 kcal dir ve size 17000 kcallik kabaca ısıtma ihtiyacı var. Bu durumda en az 20640 kcal 24 Kw bir yoğuşmalı veya yoğuşmasız kombi almanız gerekiyor.
    Eğer yoğuşmalı kullanacaksanız petek boyunuzunda pkkp22 profildeki h:60 paneller için 11 mt den az olmamasını tavsiye ediyorum.12 mt olması daha uygundur.
    Eğer yoğuşmasız bir ürün kullanacaksanız, hatta size verilen teklifler muhtemelen bu metrajda olacak, 7,5-8 mt olması gerekiyor.
    Benim tavsiyem ise her iki ürün içinde 75-65 lik tesisat ısısının hedef alınarak 11 mt peteğin kullanılmasıdır. Bu tercihde bilmeniz gereken en önemli konu kombinin tesisat ayar sıcaklığında 65 derecenin üstündeki ısılara ayarlanmamasıdır.
    Kombiyi 65 ayarladığınızda 75 derece civarında devreden çıkar, 55 derecelere doğru devreye girer, eğer 70 ayarlarsanız 80-60 aralığında çalışacaktır. Bu aralıktaki kombinin maksimum ısıl değerinin 11mt lik peteklerin yaydığı ısıyı karşılamak için daha fazla çalılşması gerekcektir. bu da yakıt sarfiyatı demektir ki hiç gereği yok sizin maks ayarınız 65 derece olmalı.
    Sizin 11 mt petek uygulamanız için 20640 kcal kombilerin yoğuşmalı olanlarındaki teorik mak ayar derecesi 70-72 derece yoğuşmasızlarda ise 80 derecedir. Ama dediğim gibi siz maks 65 derece ayarında kullanmanız evin en soğuk günlerde bile ısınması için gerekli ısıyı size verecektir. (tabiki 20 derecelik oda ısıları için)
    Normal şartlarda ise 45-60 derecelik ayar aralığı yeterli gelecektir.
    Evimizin için yoğuşmalı cihaz almanızda çok daha iyi bir tercih olacaktır.Fazladan verilen ilk yatırım maliyetinin geri dönüşü açısından evin m2 si uygundur.




  • sorum arada kaldı galiba yardımcı olabilecek yok mu?
  • AKLIN YOLU BİRDİR...Ben yukarda verilen örnek yanlış dedim.. Dogalgazla ısınma asla kömürden ucuza gelemez....Tam tersi pahalı olacaktır.....Hadoreci Ispartada 2 katlı evini bir yıl 1.300 L. ya dogalgazla nasıl ısıtacak ? hazır kurulu tesisat var, kat kaloriferi kurulu....Sadece ihtiyacın olan kömürü eve attınmı bir yıllık ısınma maliyetin belli . Geleyim dogalgaza bir hafta sonraki fiyatını bilen varmı? Yada Rusya vanayı kapatırsa ne olacagını düşünen?...yada 3 ay sonraki fiyatını bilen varmı içimizde ?...Burada eksik olan çatıya yapılacak güzel kaliteli bir yalıtım...Hepsi bu kadar....En mütevazi rakamla şu anı hesap ediniz tahmini gaz gideri aylık 200 koysanız 2400 eder... 150 deseniz 1800 eder...Ben o evin yıllık dogalgazla 3000 liraya ısınacagını yazıyorum...Eylülde beklenen % 30 zam yada % 25 zam hariç.....Bu günkü rakamla....Kömürde tüm maliyetin kömürü eve atana kadar....Ondan sonra zam korkusu yok..Bir sezon ısınma fiyatı belli. Hazır kurulu kömür kat kaloriferini söküp kombiye geçmek faturanın iki katına çıkması demek .Gazın ...tek avantajı temizligi olacak...Borudan gelip bacadan gidecek....Haber kutsal yorum hürdür...ben fikrimi yazıyorum..karar ve para sizin ....Saygılarımla... SON BİR CÜMLE....Kombiye geçiyoruz kararı verirseniz mutlaka yoguşmalı kombi takınız....Nacizane tavsiyem... NOT . Burada % 10 -20 lik farklardan degil..% 100 fiyat farklarından bahsediyorum...Kömürlü kat kaloriferi % 65-70 verimli....Biri 1300 Lira digeri 3000 Lira yıllık gider....Yüzde kaça gelir ?...SAG KULAGI SOL ELLE GÖSTERMENİN ANLAMI YOK.....Tesisat kurulu, çalışıyor...İlave masraf yok....karar ve para sizn... Ben düşüncemi yazıyorum...Saygılarımla.....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 9 Temmuz 2008; 21:54:39 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: fikrethoca
    quote:

    Orjinalden alıntı: maxfocus
    quote:

    Orjinalden alıntı: fikrethoca
    arkadaşlar 2 yıldır vailant kombi kullanıyorum sorun yok fakat fazla teknik bilgimde yok yeni evime taşınacagım 310 m2 dubleks bana hangi marka ve kaçlık bir kombi önerirsiniz

    Selamlar,
    Bu 310 m2 dairede ısıtma alanı kaç net olarak m2 dir, ısıtılmayan alanlar düşüldükten sonra ki (küçük wc, kiler, ütü odası, balkon vb.) alan.
    310 m2 net için kombi olmaz ancak duvar tipi kazan olur.Bu ölçülerde size istanbul dublex daire için en az 40000 kcal lik de bir cihaz gerekir.
    Bu nedenle dairenin ısıtılacak alanlarının net m2 si bulmanız gerekiyor. Ayrıca yalıtım durumunuz, dış cephe, bina konumu, daire konumu, çatı yalıtımı, teras var mı vb.

    maxfocus dostum gerçekten desteğe ihtiyacım var okudukça beynim sulanıyor :) yalıtım çok iyi sanıım kullanılabilir net alan 190 m2 üstte ön ve arkada olmak üzere iki teras var 10 m2 wc vs düşersek net 180 olur diye düşünüyorum üstte yine iki oda bir banyo ve küçük bir mutfak mevcut yer malatya
    şimdiden teşekkürler ve selamlar


    Selamlar,

    Evet işte güzel bir örnek daha 310 m2 , ısıtma m2 açısından 180 m2 civarında çıktı, arkadaşlar bir kez daha hatırlatmak istiyorum, ısı hesabında evin ısıtılacak m2 si önemlidir, tapuda yazan, emlakçının veya müteahhitin söylediği değerlere çok güvenmeyin, bir 5mt lik şerit metre alıp kendiniz ısıtlacak alanların taban m2 bulun, keşif yaptırsanız gelen kişilerde zaten bunu yapmak durumundalar.
    Bazen bu kadar petek olur mu diye tereddüte düşen arkadaşlar oluyor ama inanın ki bunun en temel nedeni fazla verilen m2 lerdir.

    180 m2 çatı dublex ve teras var aynı benim dairenin kopyası olmuş, benimde bürüt 300 m2 65 m2 lik su ve ısı yalıtımlı terasım var net 170 m2 ısıtma m2 si 165 m2 şeklinde.
    Teras olması en büyük handikap, burdaki ısı ve su yalıtımı çok önemli eğer bunlar iyiyse sorun değil ama ısı yalıtımı yoksa açilen tavanları içerden straforla yalıtın, zira %25 -40 civarında çok büyük ısı kaybınız söz konusu olacaktır.
    Benim önerim evin m2 sinide düşününce kesinlikle yoğuşmalı bir en az 35kw 30100 kcal bir cihaz almanız yönünde, Bu güçte viessmann vitodens200w ve 300w modelleri uygun çözümler olabilir,
    http://www.viessmann.com.tr/web/turkey/tr_publish.nsf/AttachmentsByTitle/Vitodens200-w_35kW%27akadar_TBF_5870376_TR.pdf/$FILE/Vitodens200-W_35kW%27akadar_TBF_5870376_TR.pdf

    Buderuss tarafında ise duvar tipi kazan grubundan gb-122 serisinden http://www.isisan.com/urunler_index.dwx?product_type_id=4 43W kodlu ürün gerekiyor.Ama bu üründe entegre boyler olmaması(kullanım sıcak suyu için) ilk yatırım maliyetini oldukça arttıracaktır.Sadece cihazın düz fiyatı 1900 € civarlarındahttp://www.kobikent.com/urunler/7878/ boyler, ve diğer ekipmanla 2600€ bulabilir.
    http://www.dogalgazshop.com/default.asp?git=9&urun=231538

    Vaillant tarafında ise http://www.vaillant.com.tr/Mueterilerimize_Oezel/ueruenler/gaz-yakitli-cihazlar/duvartipicihazlar/produkt_vaillant/VUW_356_Yogusmali_Kombi.html vuw37 size en uygun maliyetli üründür. bunun dışında vu 476 da alternatif ürünler içinde bulunuyor.
    http://www.vaillant.com.tr/Mueterilerimize_Oezel/ueruenler/gaz-yakitli-cihazlar/duvartipicihazlar/produkt_vaillant/VU_246,_356,_466,656_ecoTEC_Yogusmali_isitma_Cihazlari.html
    Vaillantın vuw376 modelinin en büyük avantajı ilave boyler gerektirmemesidir ki 37Kw lık (31820 kcal) ısıtma gücüde size oldukça hitap ediyor.
    Maliyet olarakda 1800 € luk bir fiyata sahip. http://www.vaillant.com.tr/Mueterilerimize_Oezel/fiyatlistesi/article/Yogusmali_Cihazlar_Fiyat_Listesi.html

    Bu durumda viessmann ve vaillant sizin için en uygun çözümler gibi duruyorlar. Diğer markalara baymak, demirdöküm, bosch, ferroli, ariston vb. örnek vermedim zira bu güçteki ürünleri duvar tipi cihazlar değil. Yanlış olmasın ferrolinin ecoconcept serisinin vardı. Ama ben size italyan markası önermem.

    Petek boyunuzunda pkkp22 h:60 için en az 18 mt olması gerekiyor ki yoğuşmasız bir cihaz da bile en az 13 mt kullanamanız şarttır.
    Tesisatınızın kesinlikle bir parmak olması son 4 peteğe kadar da bu şekilde devam etmesi lazım. Benim önerim bakır tesisat yaptırmanız şeklinde. Plastik boru içinde kesinlikle oksijen bariyerli bir parmak boru olmalıdır. Kırıp dökme işine girecekseniz, kollektörlü dağıtım sistemi yapılabilir ama bunun için zeminde bir hayli kazı işi çıkacaktır.
    Ayrıca termostatik vana ve oda termostadı kullanmanız kesinlikle çok faydalı olacak.
    Aslında size bendeki gibi hidrolik denge kablı 2. sirküle motorlu sistem çok iyi olur ama bu size en az 600 ytl ek masraf çıkarır.










    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxfocus -- 9 Temmuz 2008; 15:00:17 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: taşkafa

    AKLIN YOLU BİRDİR...Ben yukarda verilen örnek yanlış dedim.. Dogalgazla ısınma asla kömürden ucuza gelemez....Tam tersi pahalı olacaktır.....Hadoreci Ispartada 2 katlı evini bir yıl 1.300 L. ya dogalgazla nasıl ısıtacak ? hazır kurulu tesisat var, kat kaloriferi kurulu....Sadece ihtiyacın olan kömürü eve attınmı bir yıllık ısınma maliyetin belli . Geleyim dogalgaza bir hafta sonraki fiyatını bilen varmı? Yada Rusya vanayı kapatırsa ne olacagını düşünen?...yada 3 ay sonraki fiyatını bilen varmı içimizde ?...Burada eksik olan çatıya yapılacak güzel kaliteli bir yalıtım...Hepsi bu kadar....En mütevazi rakamla şu anı hesap ediniz tahmini gaz gideri aylık 200 koysanız 2400 eder... 150 deseniz 1800 eder...Ben o evin yıllık dogalgazla 3000 liraya ısınacagını yazıyorum...Eylülde beklenen % 30 zam yada % 25 zam hariç.....Bu günkü rakamla....Kömürde tüm maliyetin kömürü eve atana kadar....Ondan sonra zam korkusu yok..Bir sezon ısınma fiyatı belli. Hazır kurulu kömür kat kaloriferini söküp kombiye geçmek faturanın iki katına çıkması demek .Gazın ...tek avantajı temizligi olacak...Borudan gelip bacadan gidecek....Haber kutsal yorum hürdür...ben fikrimi yazıyorum..karar ve para sizin ....Saygılarımla... SON BİR CÜMLE....Kombiye geçiyoruz kararı verirseniz mutlaka yoguşmalı kombi takınız....Nacizane tavsiyem...


    Selamlar,

    Doğrudur o verilen resmi rakkamlar yanlıştır, dediğin gibi kömür daha ucuza ısıtan bir yakıtdır..Benim yazdıklarımın hepsi yanlış seninkiler doğru.

    Yaklaşımın çok garip ve anlamsız, değerleri verdim istediğin yerden araştır, değişen bir şey olmayacak, ister üniversitelere ister makina müh. odasına sor bu rakkamlar aynıdır. Doğal gazın yanma verimliliği %28 ve kcal kapasiteside kaliteli kömüre göre % 18 daha yüksektir.
    Birim fiyatı ise ithal diye geçen kömüre göre % 62,5 daha pahalıdır.
    Kömürlü kazan stabil olmayan verimliliği ve kullanılan kömürün standart olmayan kalitesinin , kombilerin verimi ve doğal gaza göre son derece değişken olabileceği ihtimalini göz ardı etsek, kömürün çevre ve kendi aile sağlığımıza olan yan etkilerini saymazsak, doğalagazın ısınma konfor ve rahatlığını hiç düşünmezsek, ayrıca kömürlü kalorifer sistemlerinde ayrıca sıcak su için ilave boyler ünitesi veya harici bir kazan kullanıldığını ve bunların maliyetini düşünmezsek, kombinin sıcak su rahatlığını ve maliyetini göz ardı edersek, ayrıca nakliye masraflarını da hesaba katmazsak doğru sen haklısın arkadaşım, sana bu konuda diyebilecek bir şeyim yok.
    Bu kadar merkezi sisteminde veya tekil kullanımda doğalgaza geçenlerin hepsi zarar etti yani.E pes yani hepsi hesap kitap bilmiyormuş, diyecek bir şey yok.
    İlk yatırım maliyeti her sistem değişikliğinde yapılır ve genelde de 10 senelik bir dönemi kapsar.

    Sana kömürün alımda ucuz bir yakıt olduğu hususunda katılırım bunu zaten kimse inkar edemez, ama 1000 kcal birim ısı için maliyeti kömürden daha ucuz olduğu belirtilmiş. Ayrıca burdaki hesapta kömürlü sistem için %65 yanma verimi ve 7000 kcal /kg ısıl değeri sabiti alınmış, oysaki bunlar kazanlarda çokda sabit olmayan baca ve havalandırma şartlarına göre çok düşebilen değerlerdir.

    Bir yakıtın ucuza alınması onun yapılan iş için ucuz olduğu anlamına gelmez. Burdaki konumuzda, o yakıtın genel ısıtma için verimi ve ısıl değerleri çok önemlidir. Ucuza alırsın ama daha pahalı olan bir yakıttan daha fazla verim aldığın için bu yakıt bu iş için daha ekonomik bir çözümdür.Çünkü daha az birim miktarla aynı işi yaparsın.

    Gelelim fiyat artışlarına doğru doğalgaz yerinde durmuyor durmayacakta ama senin mantığınla bu durumda kömüre olan talepde artacaktır ve kömürün fiyatıda doğal gaz kadar artmasada sabitte kalmayacaktır. Bu durumda verimden dolayı olan aradaki fark kapansa hatta kömür %15 daha ucuz bile olsa sadece ısıtma konforu, kullanımda değişkenlik ve sıcak su konfor ve maliyetinden dolayı yinede tercih edilir.
    Ben evinde merkezi dışında kömürlü kat kaloriferini şu an için çok tercih eden olacağını düşünmüyorum. Merkezi sistemlerde de özellikle baca filitre sistemlerinin zorunluluğun ve sıcak su ihtiyacının yarattığı maliyetlerden dolayı yine doğalgaz kullanılıyor.
    Doğal gazın rahatlığına alışan hiç bir kimse %15-20 lik farkları da dikkate almayacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxfocus -- 9 Temmuz 2008; 17:20:28 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: caparzoni

    arkadaşlar gerçekten çok faydalı bilgiler mevcut bütün arkadaşlara teşekkürler şimdiden. yalnız başka başlık bulamadığım için burada sorayım dedim. ben yeni bir eve geçiyorum fakat şu an doğalgaz tesisatı döşeyemiyorum. evin içine girmiş boru var ve doğalgaz sobası koydurmak durumundayım şu an bütçem peteğe ve kombiye izin vermior. bilgisi olan arkadaşlar varsa doğalgaz sobası tercihi konusunda yardımcı olabilirler mi. ev 80-85 m2 civarında. üçüncü kat. cam kenarında boru yok evin ortasında var koymak için sobayı. ne yapmalıyım. yanlış bölümde sorduysam kusura bakmayın. herkese kolay gelsin..



    Selamlar,

    Benim bu konuda bir tecrübem yok , ama mantık çerçevesinde yorum yapabilirim. Öncelikle sobayı evin merkezi sayılabilecek ve en çok kullanılan geniş bir odasına koymanızda fayda var, diye düşünüyorum.Isı yayılımı olsun diye. Yada mesela koridora koyarak tüm ev için ortalama bir ısı dağılımı sağlanmaya çalışılabilir. Ancak tüm ev ısıtması için uygun bir ürün olduğunu düşünmüyorum.
    Bacalı ve hermetik olanları mevcut, burda daha pahalıda olsa hermetik seçimi yapmanın daha doğru olacağı düşünüyorum, hem yanma verimi hemde ortam havasını emmediği , baca çıkışının daha sağlıklı ve kontrollü olmasından dolayı.

    Tabi ki bacalı tiplerde bacaya yakın olması gerekecek. Baca borularının ve baca girişinin yanmaz bantlarla izole edilmesi gaz kaçağı olaması lazım. Bunun dışında bulunduğu odada dış cepheye bakan bir havalandırma menfezi açılması gerekiyor. Hermetik modellerde de dış cepheye verilecek baca çıkışı iyi izole edilmeli ve bulunduğu odanın camına veya duvarına yine havalandırma menfezi açılmadır.
    80 m2 için 9700 kcal bir ısı gerekir , benim internette gördüğün kadarıyla 3-6-7-7,5-8-9-9,3-10,5 ve12 kw lık (10302kcal )sobalar var.

    Sizinde belli bir bölgeyi (odayı ) veya genel ısıtmayı tercih şeklinize göre bu kapasitedeki ürünlerden birin seçmeniz gerekecek. Yada 12kw lık olanı alıp evin en merkezi noktasına baca çıkışınıda düşünerek yerleştireceksiniz.




  • Herkese merhaba konu hakkında sizler kadar bilgim olmamakla birlikte bir ürün secerken forumları didik didik etmek adetimdir.

    Belki başka yerlerde cevabı verilmiştir ama tekrardan sormamda sorun olmaz sanırım.

    Evimize 2 tane kombi alıcam bu konuda tercihimi Viessman vitopend 100 olarak belirledim.

    Buderus ve viessman arasında baya bir süre bocaladıktan sonra viessman a kara kıldım.Genel olarak forumlarda vitopend üzerine olumlu yazılar okudum ve kullanıcı dostlarım olumsuz birşey sölemediklerinden dolayı.

    2 tanesini 2x1625 ytl den 10 ay taksit olarak pazarlığını yaptım.

    Doğalgaz uzmanı arkadaşlar sizce fiyat ve tercih olarak bir yanlışım varmı

    Şimdiden herkese teşekkürler


  • quote:

    Orjinalden alıntı: Lord Focus
    Herkese merhaba konu hakkında sizler kadar bilgim olmamakla birlikte bir ürün secerken forumları didik didik etmek adetimdir.
    Belki başka yerlerde cevabı verilmiştir ama tekrardan sormamda sorun olmaz sanırım.
    Evimize 2 tane kombi alıcam bu konuda tercihimi Viessman vitopend 100 olarak belirledim.
    Buderus ve viessman arasında baya bir süre bocaladıktan sonra viessman a kara kıldım.Genel olarak forumlarda vitopend üzerine olumlu yazılar okudum ve kullanıcı dostlarım olumsuz birşey sölemediklerinden dolayı.
    2 tanesini 2x1625 ytl den 10 ay taksit olarak pazarlığını yaptım.
    Doğalgaz uzmanı arkadaşlar sizce fiyat ve tercih olarak bir yanlışım varmı
    Şimdiden herkese teşekkürler




    Selamlar,

    Uzman olmayan bir son kullanıcı olarak, evinizin özellikleri, ısıtma m2 , arakat, bina (yön) daire konumu(alt-en üst), yalıtım durumu, bölge,
    ayrıca aldığınız cihazların gücü 24 kw 20640 kcal 30 kw 25800kcal, petekleriniz model ve uzunluğu hakkında bilgi verirseniz daha iyi yorum yapılabilir.
    Marka olarak yoğuşmasız viessmann serisi vitopend100 e buderus u062 iyi bir rakip, buderusun bu yeni ürününüde seçmeniz kesinlikle yanlış olmazdı.




  • bence birini viesmann diğerini buderus al ikisinin de gönlü olsun senin de merakın giderilmiş olur şaka bir yana ben viesmann kullanıyorum ama aklımdaki buderustu şikayetim var mı hayır yok memnunum alman olduğu için ikisinede güvenebilirsin fiat hangisinde cazipse ondan al kolay gelsin ...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: maxfocus

    quote:

    Orjinalden alıntı: akremon
    quote:

    Orjinalden alıntı: maxfocus
    quote:

    Orjinalden alıntı: akremon
    arkadaşlar bende kombi taktıracam yalnız binanın tesisatını değiştirmeliyim onu bilmiyorum. bina 13 yıllık. kalorifer tesisatı yapmışlar. ama hiç kulanılmamış. şimidye kadar soba kulanıyorduk. sizce çürmüşmüdür tesisat değiştirmelimiym ? yardımlarınız için çok tşk ler

    Selamlar,

    Tesisat içten krozyona uğramış olabilir, bu yüzden en azından belli yerlerdeki borulardan iki üç tane kesip içini kontrol edin, ayrıca merkezi sistemler uzun şaftlar (tüm katlar dikeyde hatlar vardır petekler bunun üstünde yer alır) şeklindedir, bu durumda daire içindeki boruların kesilip kullanılması söz konusu olacak, evim ısıtma m2 sine bağlı olarak doğru kesitte boru kullanılması da gerekir.
    Evinizi ısıtma m2 nedir, hangi bölge , daire konumu (arakat, giriş vs.) bina yönü, yalıtım durumu (pencere, dış duvarlar vb.) bunlar bilinmeden sağlıklı yorum yapmak mümkün değil.

    ev 140 mt 2şanlıurfa da, 2 kat. çok iyi güneş görüyor. yalıtım duurmu iyi değil.
    çok sağol yardımınız için. bence bu konuda siz bir numarasınız


    Selamlar,

    Düşünceleriniz için teşükkürler ama bende sizin gibi son kullanıcıyım, sadece bilgileri paylaşmaya çalışıyorum, Taşkafa arkadaşımın değiği gibi amaç sadece faydalı olamaya çalışmak.

    140m2 net ısıtma alanı ise , ŞanlıUrfa 2. bölge ortalma kaba birim alan için ısınma değerimiz 45 kcal dir ve size 17000 kcallik kabaca ısıtma ihtiyacı var. Bu durumda en az 20640 kcal 24 Kw bir yoğuşmalı veya yoğuşmasız kombi almanız gerekiyor.
    Eğer yoğuşmalı kullanacaksanız petek boyunuzunda pkkp22 profildeki h:60 paneller için 11 mt den az olmamasını tavsiye ediyorum.12 mt olması daha uygundur.
    Eğer yoğuşmasız bir ürün kullanacaksanız, hatta size verilen teklifler muhtemelen bu metrajda olacak, 7,5-8 mt olması gerekiyor.
    Benim tavsiyem ise her iki ürün içinde 75-65 lik tesisat ısısının hedef alınarak 11 mt peteğin kullanılmasıdır. Bu tercihde bilmeniz gereken en önemli konu kombinin tesisat ayar sıcaklığında 65 derecenin üstündeki ısılara ayarlanmamasıdır.
    Kombiyi 65 ayarladığınızda 75 derece civarında devreden çıkar, 55 derecelere doğru devreye girer, eğer 70 ayarlarsanız 80-60 aralığında çalışacaktır. Bu aralıktaki kombinin maksimum ısıl değerinin 11mt lik peteklerin yaydığı ısıyı karşılamak için daha fazla çalılşması gerekcektir. bu da yakıt sarfiyatı demektir ki hiç gereği yok sizin maks ayarınız 65 derece olmalı.
    Sizin 11 mt petek uygulamanız için 20640 kcal kombilerin yoğuşmalı olanlarındaki teorik mak ayar derecesi 70-72 derece yoğuşmasızlarda ise 80 derecedir. Ama dediğim gibi siz maks 65 derece ayarında kullanmanız evin en soğuk günlerde bile ısınması için gerekli ısıyı size verecektir. (tabiki 20 derecelik oda ısıları için)
    Normal şartlarda ise 45-60 derecelik ayar aralığı yeterli gelecektir.
    Evimizin için yoğuşmalı cihaz almanızda çok daha iyi bir tercih olacaktır.Fazladan verilen ilk yatırım maliyetinin geri dönüşü açısından evin m2 si uygundur.



    Dostum süpersin bu yarrarlo bilgiler için çok teşşekürler




  • Madem iş hesaba döküldü birazda biz dökelim okuyunuz...Yukarıda okudugunuz fiyatlar 7SUBAT 2008 DE SANAYİ ÜRETİMİNDE KULLANILAN YAKIT FİYATLARI MUKAYESESİ...Biz hiç bir zaman o fiyatlardan yakıt kullanma avantajına sahip degiliz...Bu fiyatlarla hesap yaparsak yanlış hesap yaparız..Çünkü bu fiyatlar artık yok...İthal kömürde 7000 kcal ısı 35 kuruş....Yerli lintitte 4640 kcal ısı 28 kuruş, dogalgazda 8250 kcal ısı 49 kuruş...Görünüyor...Kömürün yanma verimi % 65 verilmiş.. Dogalgaz % 93 .Bu verim oranlarına göre alırsak ithal kömürde 4550 kcal 35 kuruş, yerli linyitte 3016 kcal 28 kuruş...Dogalgazda 7672 kcal 49 kuruş görülüyor.. Bunlar sanayide kullanılan fiyatlar...Bize bunlar farklı geliyor...BİZ GEÇEN YIL DOGALGAZI M3 olarak 64 kuruştan yaktık...Bu rakama kaç kez zam geldi....HESAP ÇOK BASİT İGDAŞ FATURANI AL....TÜKETİM MİKTARINA BÖL....Dogalgazın M3 ünü kaça yakıyorsun bul...KAÇ KEZ YAZDIM YİNE YAZIYORUM EN UCUZ ISINMA YOLU KÖMÜR....Maksadım bu yazıları okuyanlara faydalı olmak......Kömür fiyatlarıda dogalgaz arttıkça artıyor ancak her zaman dogalgazdan ucuza geliyor...taşıması depolaması eziyeti var....% 100 fiyat farkı var....Merkezi sistem kömür yakan apartmanlarla merkazi sistem dogalgaz yakan apartmanlar arasındaki fiyat farkını çevrenizden araştırabilirsiniz....Saygılarımla...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: taşkafa

    Madem iş hesaba döküldü birazda biz dökelim okuyunuz...Yukarıda okudugunuz fiyatlar 7SUBAT 2008 DE SANAYİ ÜRETİMİNDE KULLANILAN YAKIT FİYATLARI MUKAYESESİ...Biz hiç bir zaman o fiyatlardan yakıt kullanma avantajına sahip degiliz...Bu fiyatlarla hesap yaparsak yanlış hesap yaparız..Çünkü bu fiyatlar artık yok...İthal kömürde 7000 kcal ısı 35 kuruş....Yerli lintitte 4640 kcal ısı 28 kuruş, dogalgazda 8250 kcal ısı 49 kuruş...Görünüyor...Kömürün yanma verimi % 65 verilmiş.. Dogalgaz % 93 .Bu verim oranlarına göre alırsak ithal kömürde 4550 kcal 35 kuruş, yerli linyitte 3016 kcal 28 kuruş...Dogalgazda 7672 kcal 49 kuruş görülüyor.. Bunlar sanayide kullanılan fiyatlar...Bize bunlar farklı geliyor...BİZ GEÇEN YIL DOGALGAZI M3 olarak 64 kuruştan yaktık...Bu rakama kaç kez zam geldi....HESAP ÇOK BASİT İGDAŞ FATURANI AL....TÜKETİM MİKTARINA BÖL....Dogalgazın M3 ünü kaça yakıyorsun bul...KAÇ KEZ YAZDIM YİNE YAZIYORUM EN UCUZ ISINMA YOLU KÖMÜR....Maksadım bu yazıları okuyanlara faydalı olmak......Kömür fiyatlarıda dogalgaz arttıkça artıyor ancak her zaman dogalgazdan ucuza geliyor...taşıması depolaması eziyeti var....% 100 fiyat farkı var....Merkezi sistem kömür yakan apartmanlarla merkazi sistem dogalgaz yakan apartmanlar arasındaki fiyat farkını çevrenizden araştırabilirsiniz....Saygılarımla...


    iyi güzel söylemişsiniz de, ben sadece verdiğiniz örnek üzerinden gideceğim.

    İthal Kömür 4550 kcal 35 kuruş -> 1 kcal 0,007692 kuruş.
    Yerli Linyit 3016 kcal 28 kuruş -> 1 kcal 0,009284 kuruş.
    Doğalgaz 7622 kcal 49 kuruş ->1 kcal 0,006387 kuruş.

    1 kcal lik ısı değerlerine baktığımızda sizin verdiğiniz örneğe göre en hesaplısı yine doğalgaz oluyor.
    Ayraca maxfocus'a katılıyorum bir de doğal gazın artı çok özelliği var. sıcak su, ocak kullanımı, temiz olması, nakliye masrafı olmaması gibi daha sayılabilir.




  • maxfocus zaman ayırıp ilgilendiğiniz için teşekkürler bilgilerinizi değerlendirip önerilerinizi yeniden alacagım inşallah
    selamlar
  • 
Sayfa: önceki 129130131132133
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.