Şimdi Ara

DOĞALGAZ KOMBİ ve TESİSATI HK.AÇIKLAMALAR (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
794
Cevap
34
Favori
270.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zebza

    140cm ebeveyn odasına sığmıyorsa 120cm 33-DKEK alıp taktırın, elinizdeki 140cm olanı ise salona ilave edin. Peteklerin dağılımı aşağıdaki gibi yapabilirsiniz.

    Ebeveyn odası - 60x120cm 33-DKEK (yeni)
    Çocuk odası - değişklik yok
    Oturma odası - 60x120cm (ebeveyn odasından)
    Hol - 60x100cm (oturma odasından)
    Mutfak - değişklik yok
    Salon - 60x120cm + 60x140cm (elinizdeki DD Plus)

    33-DKEK petek:
     DOĞALGAZ KOMBİ ve TESİSATI HK.AÇIKLAMALAR


    Hocam dediğinizi yaptım petekleri değiştirdim yalnız hole takmaktan vazgeçtim zira kapılar açık olduğundan hol ılık oluyor artan 60x100 cm lik peteği yatak odasına kombinin hemen arkasından odaya takmak istiyorum. Kombi altından direk boruyla peteğe taksam sorun olur mu (kombinin hemen arka duvarına takmayı düşünüyorum). yoksa odadaki diğer petekten hat mı çekmeliyim.
    okla işaretli olan yere takmayı düşünüyorum.
     DOĞALGAZ KOMBİ ve TESİSATI HK.AÇIKLAMALAR



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibocan_ -- 12 Aralık 2015; 16:23:53 >




  • ibocan_ İ kullanıcısına yanıt
    Kombiden hat çekmek yerine aşağıdaki örnekte olduğu gibi diğer peteğe bağlamak daha mantıklı olur.

     DOĞALGAZ KOMBİ ve TESİSATI HK.AÇIKLAMALAR
     DOĞALGAZ KOMBİ ve TESİSATI HK.AÇIKLAMALAR
     DOĞALGAZ KOMBİ ve TESİSATI HK.AÇIKLAMALAR




  • mevcut peteğin bir ucu vana tarafı duvara sıfır diğer tarafı da pencereye sıfır oraya dediğiniz gibi yeterli alan olsaydı öyle yaptıracaktım ama maalesef
    resimdeki gibi beyaz olan yer balkon kapısı
     DOĞALGAZ KOMBİ ve TESİSATI HK.AÇIKLAMALAR



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibocan_ -- 12 Aralık 2015; 17:20:10 >
  • ibocan_ İ kullanıcısına yanıt
    Bu durumda mecburen kombiden hat alacaksınız, kullanacağınız boru 20mm olsun.
  • devirdaim pompasina zarari olmazsa ins. bu sekilde yapnayi dusunuyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ibocan_ İ kullanıcısına yanıt
    Pompa zarar görmez fakat tesisattaki devirdaim etkilenebilir, bu durumun önüne geçmek için peteğin borularını 20mm, kombiden ayrıma kadar olacak olan boruları ise 32mm kalınlığında kullanın ve gerekirse peteğin dönüş vanasını tam kapatıp sadece çeyrek veya yarım tur açın.
  • merhaba arkadaşlar evim dubleks bugun 4 tane eca trv 3 termostatik vana aldım. kombim alt katta. evim 4 +1 kombim mutfak balkonununda bu aldığım vanaları nereye takmam gerekli acaba. kendim alt katta salonda oturuyorum. yatak odası üst katta. oralaramı takmam gerek. yatak odasında ve alt kat salondada 2 şer petek var
  • deleserna D kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Termostatik vanaları kombinin bulunduğu kattaki çabuk ısınan peteklere takmanız gerekiyor.
  • Zebza kullanıcısına yanıt
    Kombiden çıkan kalorifer tesisat borusu kalın 32mm olmalı bu borudan T bağlantıyla 20mm pprc boruyla odanın içine geçirip termostaki vanayla peteğe bağlarsam. dönüş suyunu da yine aynı şekilde yaparsam dediğiniz gibi devir daimde sorun olmaz dimi yoksa sizin resimde gönderdiğiniz gibi takılı peteğin devamına değildi mevcut peteğin yanına iki petek arası 10 cm boşlukla yerden montaj yaparak diğer peteği de taksam verim alabilir miyim her iki petekte tek giriş tek çıkış olsa
  • ibocan_ İ kullanıcısına yanıt
    Hattı doğrudan kombinin altından alın çok büyük olasılık sorun olmaz en kötü ihtimal ek peteğin dönüş vanasını sadece çeyrek tur açmanız yeterli olur.
  • Zebza kullanıcısına yanıt
    Anladım pazar vakit bulabilirsem o şekilde yaptırayım inş. verim alırım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zebza

    Merhaba,
    Geniş modülasyona sahip premix yoğuşmalı kombi almalısınız. Aşağıdaki kombilerin arasından seçiminizi yapınız.

    Ariston Genus Premium EVO
    Baymak Falke Condense / DUO TEC
    İmmergas Victrix 26 2l
    Airfel Digifel Premix
    Ariston Egis Premium


    ustad daireyi komple yaptırdıgımız icin kombidede ekonomik bi model dusunuyorum. onerdiginiz kombilerin içinde en ekonimigi Ariston Egis Premium.

    bu kombini fiyatı gayet ekonomik peki diger kobilerle arasında can alıcı bi ozellik eksigi var mı. aslında ben buderus gb62 dusunuyordum ama arada 400 tl fiyat farkı var buda benim icin onemli. iki kombiyi kıyaslarsak cok fark var mı. birde bu konuda bilgisizim. simdi kombiyi internetten alacagım en uygun fiyat dogalgazmarkette 1600 tl. kombini yanında montaj ıcın hangi malzemeleri almam gerekiyor . kombiyi mutfagın dıs duvara en yakın yerıne taktıracagım.




  • zupper79 Z kullanıcısına yanıt
    Aldığınıza pişman edecek bir fark yok, diğer alternatifiniz piyasaya yeni gelen Altus (Arçelik) ALR 25 Premix olabilir onun da fiyatı 1600 TL civarı.
  • Merhabalar Reklam Olarak Algılanmasın Sakın Arkadaşlar Eger Olay Doğalgaz Kombi Ek Parçaları Yani Tesisat Malzemeleri Üzerineyse Herşeyi Bu ADRESTE bULABİLİRSİNİZ.
    www.tesisatmalzemeleri.tr.gg
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wa$abi

    2000Watt 12 dilim elektrikli radyatörün (2000Watt'da çalıştığını varsayıyorum) verdiği ısı mı daha fazladır
    60-70 dercece sıcaklıkta çalışan kombiye bağlı 120 cm lik peteğin verdiği ısı mı



    merhaba forumda bu soruyu sormuştum cevap gelmemişti. siz de bu konuyla ilgileniyorsunuz.

    42C de çalışan kombi sıcaklığında 120cm peteğin ısıl değeri kaç watt olur
  • Evimde bulunan kombi sisteminin yenilenmesi gerektiğini düşünüyorum.Ankara Oran’da Kuzey Doğu (60 C) ve Güney Doğu (150 C) yönlü Kot 1’de,alt katı sığınak olan, dış yalıtımı olmayan, balkon hariçnet 110 m2 apartman dairesinde oturuyorum.

    Mevcut kombim Demdirdöküm Aden marka bacalı kombi,boru şebekesi mobil sistem,radyatörler DD Plus,8 Mt petek boyu bağlantıları üst yandan giriş (sıcak) alt yandan çıkış (soğuk) şeklinde çapraz yapılmış,radyatör üstünde termostat yok.Yakında bulunan peteklere drenaj ayarı ve havasını almama rağmen en uçta bulunan salon (300*40) ve yatak odasındaki (100*60) radyatörlerin orta ve alt bölümlerini ısıtmam mümkün olmadı.Bu şartlar altında geçen 6 aylık kış döneminde günlük 15 m3 ve toplamda 2600 TL civarında gaz tüketimi oldu ve tam anlamıyla evde ısındığımızı da söyleyemem.

    Bu şartlardaki kombime 300-400 TL’lik bakım yaptırmak yerine yoğuşmalı yada hermetik bir kombi almayı düşünüyorum.Forumda ve çevremde takip ettiğim kadarıyla alman üretimi Bosch Condens 2500 W (24 Kw) 20640 Kcal Tam Yoğuşmalı Kombi ya da Viessmann Vitopend 100W 24,8 Kw 21400 Kcal/h Hermetik Konvansiyonel Kombi arasında tereddüt de kaldım.Viessmann kombinin de baca ayarı yapılmadığı takdirde çok fazla gaz sarfiyatı yaptığını ve gürültülü çalıştığını gördüm.

    Sizden ricam mevcut tesisatımla hangi kombi çeşidinin (hermetik ya da yoğuşmalı) , hangi marka ve modeli ile bulunduğum şartlarda daha fazla verim alabilirim?Ayrıca kombi yer değiştireceğinden dikkat edeceğim hususları ve yeniden çekilecek tesisatta kullanmam gereken malzemelerin (kombi giriş çıkış boruları,tam geçişli vana,radyatör giriş çıkış vanaları) hangi marka ve özellikte olduğunu tavsiye etmenizdir.




  • up
  • Arkadaşlar merhaba,

    Brüt 240 m2 dairem var. evimiz kuzey cephesine bakıyor. deniz tarafı... 3 cephesi var. toki evi... strafor ile mantolama var. doğalgaza geçtik.. alt kat yanmıyor gibi bir şey. peteklerim çok küçüktü.. hepsini değiştirdim. demirdöküm plus aldım. 900 mm yüksekliğinde petekler... 7 adet petek var. bir tanei 900x700 diğer 6 tanesi 900x600 lük...petekler 1,5 - 2 derece evin ısısını artırdı. ama . kombiyi 40 derecede yakarsam eğer evin sıcaklığı 21,5 - 22 derece gibi en fazla oluyor.

    komdim buderus gb 062. aacba kombimin gücü mü düşük...? geçen ay 437 tl fatura ödedim. b uay petek değişiminden sonra 350 civarı olacak sanırım... evin sıcaklığını artırmak için kombiiyi 28 kW yada 30 kW olarak mı almam gerekiyordu. ?
    yardımlarınınz için teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdogan69 -- 19 Ocak 2017; 16:30:0 >
  • Arkadaşlar bilgisi olan yok mu?
  • erdogan69 E kullanıcısına yanıt
    Kombi ile alakası yok.Yalıtım,petek uzatmak ve ya kombi derecesini arttırmak.Yapabilecekleriniz bunlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.