Şimdi Ara

Doğa üstü insanlar olabilir mi? Peygamberler, evliyalar vb.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bir insanın diğer insanlardan farklı olarak doğa üstü güçlere sahip olduğuna inanamıyorum yani tanrı, melek, cin vb. gibi diğer hiç bir insanın görmediği varlıklarla ileri derecede iletişim kuran, onlarla sanki arkadaşı gibi konusabilen, elinden çeşme gibi su fışkırtan, ayı eliyle bölen vb. veya evliya denilen uçup kaçan tabiri caizse süpermen gibi insanların doğru söylediklerine inanamıyorum. Ahlaklari iyi olabilir, insanlara iyiliği emredebilirler, bu farkli konu. Çocukluktan gençliğe, gençlikten yetişkinliğe düşününce bu iddialar bizim uydurma ve yalan söylebilme yeteneğimizin ürünü gibi geliyor. Bugün bu tarz bir mucize diyebileceğimiz bir şey görsem bu düşüncelerimden vazgeçebilirim ama kimseden böyle bir şey görmüyoruz. Kameralar icad olunca mucize işlerinin de yalan olduğu ortaya çıktı ne yazık ki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pallad -- 3 Kasım 2018; 5:21:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • d.copperfield var uçuyo kendini testereyle 2.ye bölüyo falan
  • Hocam adı üstünde inanç, sorgulamaya pek gerek görmüyorum bu tür şeyleri. Yani böyle şahısların olabileceğine inanırsın ya da inanmazsın,ben daha fazla üstüne gitmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olur bal gibi olur kaymak gibi olur Abiyogenez en büyük mucizedir.Daha onu açıklayamıyon burda peygamberleri analiz ediyor.Abiyogenez açıkla delikanlı

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kurufasulyeyi bir gün suda bekletmeden pişirirsen ve yersen hepsi olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • istenç denen şey meselenin varlığını ortaya koyar. mesele evliya veya keramet değil bunun olmasının istenmesi ise bu durum lafzen anılır.

    demek ki açılan bir konu ya da mesele esasen o konudaki istenci de ortaya koyar.

    önemli olan var olması değil onun var olmasını isteme halidir ve bu cevap bir kısım cevap vericileri uyarır ve harekete geçirir.
  • ivmenin sabit olarak 0 değerini verdiğini düşünelim. yani her cisim 0 sabitine bağlı olarak ve bu kadar ivmelenir. bu düşünüşte 0 dan fazla ivmelenebilen şey için kuvvet uygulandığını düşünür isek yani 1 e ivmelenen bir oluş varsa bu şeyi harekete geçirenin yaratıcı olduğunu düşünebiliriz.

    .........................

    her hareketimiz esasen bir başlangıç noktası olarak 0 olsa bunun eksi ve artı yönde birim kazanması haline denge diyelim. biz dengedeyiz veya başlangıçız. bu başlangıcın pozitif ve negatif yanı esasen yaratıcı bir kudretin tesirinin sonucu olsa idi bana göre ben yaratıcının etkilediği bir şey olarak veli evliya veya rasul olamazdım.

    zaten kulluk denen şey de bu esasen.

    ancak benim bulunduğum yerde etkisel olarak bir şey 0 denen şeyden 1 e doğru ivmeleniyorsa o kişide yaratıcı tesirini görebilirim.

    yani evliya rasul veli varsa bu ben olamam ancak onun varlığını ivmesinden dolayı bilebilirim.

    ..............................

    tanımlamalarım gereği bu şey ya bilinç düzeyinde iş görür yani bellek ve hafıza denen organeli etkiler ya da benim zaman ve mekanımın zahiri kaynağına yön alır.

    bu şekilde zaman ve mekanda kısalma uzama anları veya bilinç denen şeyde buna eş zamanlı yönelimler veli veya evliya alert gibi olur.

    .................................

    bu durumun özü kendisinde kusur bulunmaması gereken bir kişiye işaret olmalıdır. kendisinde kusur bulunmaması gereken bir kişinin suyun üzerinde halka oluşturan en ufak etkiye verdiği tepki 1 e doğru ivmedir ve bu durum evliya veli gibi ğaybi bir şeyi harekete geçirir.

    yine kendi çıkarımlarım gereği ilahi kudretin yevm denen kendi zamanından bir anı benim yüzeyime çarptırması halinde ben 0 denen halden 1 denen hale ivmelenirim.

    ..............................

    yaratıcının bana zaman ayırması denen hal esasen benim yüzeyime çarpar ve bende dalga halka efekti oluşturur. bu durum kusur bulunmaması gereken pürüzsüz yüzeyi bozar. bu esnada bu bozunuma karşı sanki üzerime su damlamış ve bende bu suyun etkisini yok etmek istemiş gibi suyu mas etme pozisyonuna girmiş gibi olmalıyım.

    yani pürüzsüz yüzeyde bir damla halka oluşturmaya başlarken bu halkayı durdurma amaçlı olarak yüzeyde açılan bir kuyu düşünün. kuralı bozmama adına su damlıyor ve suyun yüzeyine değil de sanki bir kuyuya kara deliğe doğru yol alıyor.

    ...............................

    yaratıcı kudretin bana bir an bile zaman tanımamasına neden olan bu kuyuyu bir veli ya da evliya açar denebilir.

    temelde kara delik gibi düşünülürse ışığı dahi yutan ve karanlığı stabilize eden şey de denebilir.

    .................................

    yaratıcı kudretin bana bir an ayırmasındaki sorun şu ben yaratıcı gibi gözükemem ancak onun idrak edebileceği veya onun şekil verebileceği olayların karşısında ayakta kalamam.

    bu açıdan veli veya evliya denen kişilerin faydası bu şekildedir.

    bir çocuk vefat etti ve ben buna dayanamam. ancak yaratıcı kudret buna anlam verebilir. işte veli denen kişiler bizim yüzeyimize yaratıcının anlam ve mealini karıştırmayarak stabil cevaplar üretmemizi sağlıyorlar denebilir.

    ..................................

    sorunlar karşısında ayakta kalabilmek evliya veya veli denen kişilerin varlığı ile alakalı olarak kişiyi veli veya evliya yapmaz ancak o varlıkların varlığından haber verir. teorik olarak bu zatlar bizden uzak olamazlar. 0 bizsek en ufak bir mesafe dahi negatif ve pozitif olarak yakınımızdadır ve bunlar velilerdir denebilir.
  • Olabilir. Atatürk, Nazım Hikmet vs.
  • Doğa üstü güce sahip bir sonlu varlık yoktur ancak zihnî bakımdan deha olan insanlar vardır. Tarihin her aşamasında dünyaya yön veren bu adamlardır. Platon, Aristoteles, Caesar, Napoleon, Atatürk, Einstein vs.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Schwartzenius

    Doğa üstü güce sahip bir sonlu varlık yoktur ancak zihnî bakımdan deha olan insanlar vardır. Tarihin her aşamasında dünyaya yön veren bu adamlardır. Platon, Aristoteles, Caesar, Napoleon, Atatürk, Einstein vs.
    Kendini peygamber diye nitelendiren insanlar gerçekte peygamber olsun veya olmasın onlar da bir dehadırlar. Yüzyıllardır onların felsefesi süregelmekte ve insanlar hayatlarını onların felsefesine göre sürdürmekte.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazı insanların durugörü denilen ya da kalp gözü veya altıncı his olarakta söylenen yetenekleri gerçekten vardır. Bilimsel olarak tam olarak ispatlanmamış olsa da bu bir gerçek. He bu o insanları doğaüstü güç sahibi yapar mı, sanmıyorum.
  • meseleye yanlış açıdan bakıldıktan sonra hiçbi şey anlaşılmaz.
    evrende her hareketi yapan yaptıran evrenin sahibidir. sen hareketlerini kendin yaptığını sanıyorsun ama gözün perde ötesini göremediği için.

    inananlar mucize gördüğü için mi inandı yani. öyle olsa sıkıntılı zamanlarda peygamber terk edilirdi.
    mucize niye gösterilir?
    mucize inkar edenler şöyle - böyle olsaydı inanırdık demesinler diye mucize gösterilmesine izin verildi. hesap günü mazeret olabilecekler ortadan kalktı. bu kadar

    asıl itibariyle hayatın her anı mucizedir bakmasını bilene.
  • Karşıda bir duvar var, kimileri duvarın arkasında biri var diyor, kimileri hayır yok diyor. İnanç konusu bu kadar basit. Hiçbirimiz o duvarın arkasında ne var bilmiyoruz.



    İşin acıklı kısmı ise o duvarın arkasında olduğuna inandığım şey bana bunu yasakladı, bunu emretti diyerek güzelim hayatını boşa harcayanlar. Düşüncülerine barikat örenler, sorgulamayı örtenler ve sorgulayanlara da kösteklik edenler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peygamber uçmaz, kullar uçurur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: webbie

    Peygamber uçmaz, kullar uçurur.
    Miraç yalan mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pallad

    Miraç yalan mı?

    Alıntıları Göster
    Gerçek mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: webbie

    Gerçek mi?

    Alıntıları Göster
    Mucize olarak kabul ediliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pallad

    Mucize olarak kabul ediliyor.

    Alıntıları Göster
    Gerçek mi, değil mi?
  • Evrim hakkında duşunuyordum. İnsanın dinazorlarla bir nedene binaen ilişkisi var gibime geldi.



    Etçil ve Otçul özellik gösteren bir dinazordan turemiş olma ihtimalimiz var. Bu tursellikle alakalı değil başka tür bir türeme olmalı. Bu dinazorun uçan bir kuş türü olduğunu duşunuyorum. Yani deniz canlısı olamaz. Bilgi olarak bulunsun istedim.



    .............



    Yaratılış inanan birisiyimdir ancak evrimin tartışmasız gerçek olduğunu bildiğim varlıklar var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğa üstü güce sahip hiç insan görülmüş mü ona bakmak lazım önce.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.