Şimdi Ara

Doctor Who (2005- ) | 12. Sezon Bitti (289. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.009
Cevap
50
Favori
204.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 287288289290291
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ohhh sonunda iyi bir bölüm geldi, Kerblam'dan da iyidi. Gerçekten bir doctor who bölümü idi. Bize böyle şeylerle gelin işte. Jodie ise bu bölümde ilk kez rolün altında ezilmiş gibi geldi. Capaldi ve Murray Gold olsaydı efsaneler arasına girerdi 11x9



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nano6824 -- 3 Aralık 2018; 10:36:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bladeGny kullanıcısına yanıt
    İlk iki bölümü izle sonra 6.bölüme atla ve aradakileri izleme.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok şükür biri (Ed Hime) Doctor Who dizisini çektiklerini hatırlamış. Doctor un kadın da olsa hala Doctor olduğunun farkına varmış, Dizinin adına sanına yakışan bir bölüm yapmışlar en azından çabalamışlar.



    Doctor sonunda bir şey yapmalarını söyledi boş beleş gezenlere gidin üst katı kontrol edin, sen burada kal vs. dedi normalde Companionlar kafasına göre takılır ya da Doctora onlar derdi ne yapması gerektiğini. Fakat Graham hala Doctordan daha Doctor daha temkinli daha akıllı çok daha çabuk uyanıyor olaylara bir ara Graham orada kalacak Doctor ve diğerleri çıkacak arada sivrilen Graham ı harcayacaklar dedim Graham sen yalansın ben gidiyorum dedi su serpti gönlümüze. Doctor sal onu ben daha iyiyim beni al dedi Doctorluk hareket gördük nihayet, konuşması ikna etmesi baya bildiğimiz Doctor (Chibnall gör bunları, hangi dizinin başında olduğunu gör)(Yaz ın sonikin kutupları değiştir düzelir fikrinin Doctorun aklına gelmeyişi yine uyuz etmedi değil, Doctorun bakmadığı yerdeki bir şeyi görmek gibi bir olay değil Doctorun eli ayağı olan aletle ilgili Doctorun aklına gelmeyen fikir attı ortaya yuuha).

    Bölüm sonunda yine keyif kaçıran olan hala sezon hikayesi, ana olay yok tek atışlık bölümler gidiyoruz sezon bitti hala elde avuçta bir mevzu yok! Oysa bu Solitract fikir olarak iyiydi sezon hikayesi çıkabilirdi ondan bir anda paralel bir Sheffield sağlak olanlar solak trafik tersten akıyor vs. mis gibi sezon sonu hikayesi çıkardı. Şimdilik görünen harcadılar kurbağa prensi.

    Artık Tardis in içini bile göremiyoruz başında sonunda lütfediyorlar da aha size Tardis diye 2 sahnede gösteriyorlar çok sağ olsunlar.




  • 11x7 11x8 11x9


    kerblam diğer sezonların klasik bölümlerinden biri gibi hissettirdi sonunda buna bi sevinir oldum.

    witchfinders özellikle finali çok kötüydü, bölüm zaten kötüydü. mesaj verme kaygısı doctorluktan çıkardı diziyi resmen.

    dokuzuncu bölüm de güzeldi, ancak mükemmel olabilirdi. ya kardeşim bu kadar kötü gidiyor sezon koy geçmişten bir karakter işte çok mu zor. kızın babası da graham da ölmüş sevdiklerini gördü. getirsene eski bi companion veya eskilerden bir yüz kurbağa nedir....
  • 11x10


    Chibnall sanki çok önemlilermiş gibi sezonda kullandığı ne kadar işe yaramaz, beceriksiz bölüm konusu varsa hepsini sezon sonunda bir araya getirip önümüze attı.

    Tim Shaw var Doctor 3400 sene öncesine sepetlemiş intikam diye daha da bilenmiş gezegen çalacak kıvama gelmiş ama eli silahlı iki kişi tarafından topuğuna sıktılar diye kaput oluyor. Sniperbot diye manasız bir şeyler vardı bunları da bulmuş almış getirmiş Tim Shaw (Kerblam! dan sipariş etti herhal) bu süzmebotlar bıraktığımız gibi hala mal 3400 yıllık Tim Shaw var düşündüğünü gerçekleştiren, gezegeni kutuya koyabilen Ux lar var böylesine bir işleyişin içinde bu botlar zerre gelişmemiş düşman eğilince mal gibi birbirlerini vurdular.

    Doctor Tardisi kabloyla binaya bağladı Ux lara o yalancı kötü o pis o dedi Uxlar hee tamam inandık dedi (3400+7 yıldır taptıkları sözünden çıkmadıkları yaratıcılarını sorgusuz sualsiz sadece biri o yalan dedi diye sattılar) laaps olay çözüldü ne ölen var ne kayıp yaşayan var ne bedel ödeyen var tertemiz kılçıksız son, sadece silahlara bayılan orasından burasından silah bomba çıkaran bir Doctor var.

    Bir de Yeşile boyadıkları Tardise hala Blue Box diyor balık hafızalı herif.

    Bre Chibnall Tim Shaw ı kullanmak için böyle bir hikaye mi geldi aklına? Sezon sonu hikayen bu mu? Sezon sonu hikayesi olarak 11x02 bölümündeki yarışmayı düzenleyenler bizim Kutsalımızı çaldınız diye Tardisi almaya çalışsalardı onlarla bir mücadeleye girişselerdi, 11x03 Rosa Park bölümünde Ryan ın geçmişe postaladığı eleman bir fix pointi bilgi ve becerisiyle zincirleme bozsaydı karmaşık bir paradox oluşsaydı onu düzeltmeye çalışsalardı, 11x09 daki bilinci olan evrenden paralel bir dünya klonu yapsaydı Doctor Dünyaya geldiğinde o paralel klon dünyada kaybettiği kim varsa hepsini görseydi travmatik bir hikaye yazsaydın bunlardan herhangi biri bu bölümdeki hikayeden daha maceralı dizinin dinamiklerine daha uygun bir fikir olurdu. (Tardis, Paradox, Doctorun Geçmişi)

    Bunun yerine sezon başında gördüğümüz tek numarası milletin dişini söken bir şirinin düşüncesiyle gezegeni kutuya hapsedebilen bir ırkı kandırmasıyla 3400 yıldır devam eden Doctorun gelmesinin bir şey değiştirmediği bir hikaye yazmışsın. 3400 yıldız Dünyayı almak için Doctorun gelmesini mi bekliyordu? Doctor geldiğinde onda olan bir şeyi alıp planı uygulama şansı olsa neyse 5 tane gezegen çalmış intikam diye naralar atan Tim Shaw niye Dünya ile başlamadı? Doctoru görünce mi "heaa Dünyayı alayım iyi geldi aklıma" mı dedi Tim Shaw?!

    Moffat tan sonra Chibnall ilaç olacak diyorlardı ilaç değil pamuk oldu resmen, yıllardır süre gelen diziye pamuğu tıkadı herif inşallah şu çapsızı şutlarlar başta Murray Gold ile Russel T Davies i ikna ederler yoksa bok yoluna gidecek caanım külliyat.


    Yılbaşı bölümü nasıl olacak acep bari o bölümde bir konu işleseler.




  • QuexSeeL kullanıcısına yanıt
    Ben en fazla şunu bekliyorum , aman aman olmasa da fena denilemeyecek bir kötü dünyaya saldırır bunlar kurtarır sonra akşama yazın ailesi falan beraber hindi yer , fal kurabiyesi patlatırlar .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu arada 12. sezon onaylandı ve Jodie'nin 12. sezon doktoru olacağı kesinleşti. 2020


  • İyi bari iptal edilmemiş. Bu arada son bölüm güzeldi, Tim Shaw'ın "tanrısal" konuşmaları bölümü epikleştirmiş ama yıllardır 2 bölümü birleştirerek yapılan finallerden sonra tek bölümle biten final yavan oldu. Son sezonu hala izlememiş varsa 1. ile 10. bölümü izlesin yeter zaten.
    BBC sağlam dayak yemiştir umarım reytinglerden. Acaba bu vasat yazarlardan kurtulma şansımız var mı?

    Doctor Who'yu 8-9 senedir takip ediyorum ama "Sabit Nokta" olayını tam kavrayamıyorum. Yıllaaar yıllar önce şöyle bir bloga denk gelmiştim bu konuyla ilgilihttp://doctorwhoteorileri.blogspot.com/2014/01/zamanda-sabit-bir-noktay-nasl.html Birkaç sene önce bunu okuduğumda doyurucu gelmişti bana ama şimdi yetersiz olduğu fark ediliyor.

    Hazır o blogu hatırlamışken; Moffat'ı kendi koyduğu kuralları esnettiği için eleştiriyorum ama şuna bir bakınız. En son okuduğumda bana bir şaheser gibiydi.
    http://doctorwhoteorileri.blogspot.com/2013/12/11-doctorun-hikayesi-analizi.html

    Neyse, seneye görüşürüz




  • 11x10 dizinin en kötü finaliydi


    tim shaw'ın binlerce yıl intikam için beklemesi ve elemanları kullanıp dünyayı hedef alması konusu güzeldi aslında ve ux'ların olayını da sevdim
    ama öldürmek yok sen de katil olursun graham
    kafa karıştıran gezegen hiçbir numarası olmayan boş bir olay, yine öldürmek yok onlar gibi olmayalım falan muhabbeti baydı zaten
    iki yıl bekleyip böyle bölümlerle karşımıza çıkmaları çok kötü ya




    doctor who izleyeceğiz sonunda galiba, dalek'ler gelecek




  • Bu sezonu izlemeyeceğim demiştim, izlemedim. Yorumlara bakınca da hiç pişman değilim. İzleyenlerin %98i leş gibi sezondu diyor...

    Acilen yapılan hatadan dönülmeli diyeceğim ama şu saatten sonra dönülmesi imkansız gibi
  • bu zenci furyası nedir böyle.
    seneye doktor zenci olursa hiç şaşırmam açıkcası.
  • Nasıl bu kadar boş bir sezon yaptılar? Yazıklar olsun. Yılbaşı özel bölümü de kötüydü...
  • Yılbaşı özel bölümü hakkında spoiler.


    Sırf meraktan bu saatte izledim bölümü. Boşuna vaktimi ayırmışım. Bölüm içinde çok yükseldim ve hatta bazı diyalogları çok beğendim. Kendi kendime "10. Doktor'dan bu yana sağlam bir dalek invasion izleyemedik" bile dedim. Sonra ne oldu? 11. sezonun laneti bu bölüme de sıçramış, ve artık tamamen eminim ki bu lanet ne oyunculardan ne kadın doktordan -ki kadın doktor fikrini çok sevmiş ve merakla bekleyen biriydim-. Bu tamamen senaryo ile alakalı. Yahu o nasıl daleki etkisiz hale getirmedir? Hadi siz bir şekilde yaklaşıp güreşçi gibi sarıldınız, üzerine de koydunuz yapıştırıcıyı. Dokuzuncu yüzyıldaki insanlar nasıl yaptı? Değil dalek teknolojisi, şuanki teknoloji ile dokuzuncu yüzyıla dönülse tanrı ilan ederler insanı.




  • Hadi şu bölüme de yorumumuzu yapalım.


    Bu dizinin efektleri kötüydü , mekanlar zayıftı ama içerik , konu güçlüydü. Şimdi görsel taraftan gelişmeler güzel ama içerik boş . Biz patlama , yanma gibi efektler görmek için bu diziyi izlemiyoruz . Bütün bir sezon hiçbir şekilde ne bir hikaye bütünlüğü ne de doğru düzgün kurgulanmış birşeyler vardı.Ryan kardeşimizin aile ilişkilerini gördüğümüz bütün bir sezonun ardından şimdi de babasını affetmesiyle yılbaşı bölümünü de bitirdik. Sanırım dizi sadece İngiliz bebelerine bazen aile ilişkilerini bazen tarihlerini , bazen de işte toplumda ki eşitliği vs öğretmeye odaklandı , doktor sadece bir figür . İki sene sonra ölmez sağ kalırsak yeni sezonu izler miyim ? Bilmiyorum. Heralde meraktan bir bakar geçerim. Bu kadar yıllardır izlenen bir klasiği ancak bu kadar mahvedebilirlerdi . Bu sene bütçede artmış belli görsellik gelişmiş , para harcanıyor ama dediğim gibi bunu tamamlayacak bir konu , senaryo içerik falan yok. Utanmasalar tank patlatan dalek'i güreşerek etkisiz hâle getirecekler . Neyse sıradaki sezon için kendilerine naçizane tavsiyem , düşman gene dalek yada cyberman vs olursa karşısında el ele tutuşarak mutluluk şarkısı söyleyip onu geldiği yere göndersinler .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Güzel bir komediydi baya kahkahalarla güldürdü sağ olsun! Chibnallcığımız.

    Not: Uzun bir yazıdır.


    Se01xEp06 da özel donanımlı askerlerin "sıradan" bir Dalekle baş edemeyişini görmüştük en sonunda kendisi kendini yok etmeye karar verdi de kurtuldu bizimkiler. Şimdi bu bölüme bakıyoruz "Kaşif/Öncü" bir Dalek türüyle karşılaşıyoruz ki bu Dalek "sıradan" Daleklerden çok daha üstün bir Dalek öyle ki Tardis in navigasyon sistemini bir dua okumayla ya da bir düşüncesiyle (nasıl olduğunu çözemedik efsunlu herhal) bozabiliyor.

    Bu ulu Dalek, "sıradan" bir Dalek in se01xep06 daki donanımlı askerleri tek tek öpen artık sıkıntıdan kendini yok eden o "sıradan" Dalek ten farklı olarak 9. YY da elinde en yüksek teknoloji olarak ok, kılıç, kalkan vb. olan bir takım (Hadi olsun 1 milyon olsun, olmadı 10 milyon asker olsun 9. yüzyıl yahu!) kişi tarafından ele geçiriliyor ve 3 parçaya ayrılıyor. Parçalardan biri Tropik bir adaya (ada da zerre su yükselmesi, başka kuraklık, daha fazla ağaç vs hiç bir değişiklik yok) biri Sibirya da kar altına (Burada da 40 cm kar altına gömmüşlerdi onca yüzyıldır aynı kar miktarı duruyor istikrar muhteşem hava durumunda) son parçayı taşıyan yolda giderken biri tarafından okla vuruluyor cepleri aranıyor ama la bu elindeki ney diye sormuyorlar çekip gidiyorlar. Yolda yatan bu adamı kimse bulmuyor ve bu adamın üstüne sarnıçlar üzerinde Belediye binası yapıyorlar!

    Neticesinden element uydurabilen Chibnallcığımız Dalek e bir şeyler eklerken elini korkak alıştırmamış baya bol kepçe davranmış sonra zamanlarında Upgrade (2018) filmini izlemiş olacak ki bizim ulu Dalek insan kontrol edebilen bir canlı oluveriyor bir anda. Hadi insan kontrol edebiliyorsun ne diye "demir döverek" kendine Dalek zırhı yapıyorsun? Ondan ona ondan ona geçerek yapış ABD başkanına olsun bitsin.

    Demir döverek yaptığın zırhı eli silahlı bir manga asker durduramıyor (dron diyorlar hala gerizekalılar) üstüne hafif tank bile durduramıyor, uçuyor kaçıyor bu el yapımı Dalek zırhı Haber alma binasının tavanı delerek giriyor (UNIT parasızlıktan kapanmış, Torchwood da kim ki daha zaten dünkü bok) burayı laaps diye ele geçiriyor ama sonunda 7 kişinin elim sende oyununa mağlup oluyor. (Haber alma binasında tam da Dalek in bütün Dünyayı kontrol edebileceği garip bir arayüz bağlantısının olması da ince düşünülmüş bir ayrıntı Dalekler gelirse zorluk yaşamasınlar tık diye hemen ele geçirsinler Dünyayı diye yapılmış bir kıyak herhal)(Demir döverek elde yapılan bu zırhın bir yerine bir usb kablo takaydınız bu da burayı usbden bağlanarak ele geçirseydi gayette yapılabilecek bir sahneydi)

    Orada zırh erirken ulu Dalek ne ara Ryan ın babasına yapıştı anlamadık ama daha ilginç olan bizim Doctor hadavan bir tehdide tamam diyor bu ulu Dalek i Tardise alıyor!!!! neymiş süpernova olan bir yıldızda ağrısız sızısız vakumlama ile aldıracakmış kalamar Dalek i. Tabii ki işler boka sarıyor Ryan hadi baba yapabilirsin baba kamu spotuyla babayı alıyor hiç bir şey olmamış gibi aynı sarnıca geliyorlar orada sıcağı sıcağına utanmadan sıkılmadan ekip olarak 45 kişiyiz zaten haydi sende gel bizimle otobüs tutar gezeriz her yeri diyorlar ama Allahtan baba Hadi len çekiyor bunlara ve sıyrılıyor aradan. (Elinde her daim olan hatta oğluna gel bir kahve içmeye gidelim derken bile yanında götürdüğü 2si1 arada hem fırın hem mikrodalgaya girmiyorum bile onunla Dalek i alt etmeleri de son derece önemsiz zira 9. yüzyılda olanlar hala daha merak uyandırıcı çünkü Dalek in zırhı METAL!

    Aklıma gelen daha bir ton zırvalık var arabayı durduran polisler daha ilk günü olmasına rağmen tek başına Tarihi arşivin emanet edildiği geveze güvenlik Ryan ın babasının oyuncağının lambo gallardo olması Doctor un leyla durumları mevzuyu çakmasının yine onlarca dakika sürmesi (Bir yere geliyor sonikle Dalek dna sını çözemiyor testler yapıyor vs. bir yere gidiyor sonikle Dalek silahının ateşlendiğini anlıyor sonik mi salak kullanan mı yarım akıllı bu hikayeyi yazan mu şuursuz bu nedir arkadaş?!




  • Spoiler sız konuşayım, içim kan ağlasa da 2020'ye kadar olmamasına çok sevindim sadık bir izleyici olarak. O zamana kadar adam akıllı bir senarist bulsunlar önce. Buradan rastgele birisini seçsek o da daha iyi yazar. Bu ne biçim senaryodur anlamadım gitti. Tüm sezonda izlenebilir, bakın iyi demiyorum izlenebilir diyorum, bir ya da iki bölüm vardır. Bu Doctor Who'ya hakaret resmen. Bunu parayla pulla da açıklayamayız. Eyvallah, çekim için yeterli bütçen olmayabilir ama iyi hikaye yazmak için de mi yeterli bütçen yok?

    Companion fazlalığından da kurtulsalar iyi olacak. Eskiden tek companion ve bölüm başına da başka karakterlerle iyi oluyordu. Şimdi 3 kişi olmuyor. Bir de ek karakterler giriyor devreye her bölüm. Saçma sapan bir durum oluşuyor. Karakterleri 45 dk. lik dizide o kadar kısa görebiliyoruz ki karakterleri özümseyemiyoruz. Yaz'ın tüm sezon ne yaptığını çözemedim örneğin. Ryan da boş. Graham dışındakileri sevemedim kısaca.

    Doctor da daha ağırlığını koyamadı bir türlü. Oyuncuya da suç bulamıyorum bu kadar kötü senaryoda. İlk düzelmesi gereken işin hikaye kısmı.




  • QuexSeeL kullanıcısına yanıt
    hocan bütün saçmalıkları yazmışsınız bir şey kalmamış
    11. sezon gibi yılbaşı bölümü de rezaletti
    12'de de ablamız devam edeceği için umudum sıfır

  • Evet yine üzücüydü. Üstteki arkadaş da zaten bahsetmiş. Bu bölüm vesilesiyle Doctor Who'ya Custodian denen ırk katıldı. Gene insana benziyorlar ama yaşlanmıyorlar. Efendim şimdi 9. yy'da kaşif bir Dalek Dünya'ya geliyor. Ortalığı birbirine katılıyor kerata. Sonra bizim yerliler iple bu Dalek'i bağlıyorlar :D Nasıl bir teknolojileri varsa Dalek'i zırhından da çıkarıyorlar. Zırhından çıktığı zaman kıpırdayamamış ama günümüze geldiğinde zırhı patlatılacak (bu da ayrı komedi) ama patlamadan nasıl oluyorsa kurtuluyor ve Ryan'ın babasına yapışıyor :D

    Ya Dalek teknolojisine ulaşmışız ya da kaşif Daleklerin blacksmithing skilli doksan dokuzmuş.
    İnternetin, wifiyın kesilmesiyle ilgili yerel etkisi gösterilmeye çalışılmış. (TEDAŞ'a girip komple elektriği kessene bir de delikanlı) Modern serinin ilk dört senesinde çok görürdük bunu. Neyse bir sahne yapmışlar bir yaşlı kadın (bana tanıdık geliyor) Türkçe çeviri olarak "Onunla iletişime geçmeliyiz." çevrilmiş ancak kadının konuşmasında hiç "it", "her" ya da "him" geçmiyor. Çeviriye b.k atmıyorum ha ama sonuçta kadın "İletişim kurmak zorundayız." diyor normalde. Kimle? Dedim herhalde bu kadın eski bir companion, Doctor'a yardım edecek falan. Yok arkadaş. Anlamsız, gereksiz bir sahneymiş.

    Koskoca UNIT kapatılıyor ama kimse Doctor'a haber etmiyor. Bölümde buna değinmiyorlar mesela. Yine üstteki arkadaş bahsetmiş Torchwood'tan. Onun dizisi de tekrar başladı diye biliyorum. Doctor'un da bir şeyi - hem de Torchwood'u - kökten unutabileceğini gördük :D. Hemen " hüüü yalnızız :( " triplerine giriyor, tam çıldırmalık hahah.


    Daha yazacağım vardı da bizim kedi kışın kışın ve gece gece azgınlığa girmiş. Haydi iyi sabahlar.




  • Canım sıkılıp eski bölümlerin bazılarını izliyeyim dedim. Blink bölümünü izledikten sonra 1. sezondan tekrar başlayıp Matt'in rejenerasyona kadar geldim Kadın doktor mu ? Asla. Şu zamana kadar en kötü 6-6.5 ( imdb ) puanı almış dizi bölümleri kadınla birlikte 5'in altına inecek hale gelmiş. Kadın doktor yapan senaristlerden de bu beklenirdi zaten. Izlemeyi düşünmüyorum.
  • 8. sezonda kalmıştım. Biraz bölümler biriksin diye arada izlediğim dizileri duraklatırım. Uzun zaman önce başlayacaktım ama doktorun kadın olması fikri o kadar irite etti ki beni bir türlü elim gitmiyor.
  • 
Sayfa: önceki 287288289290291
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.