Şimdi Ara

DOBLO-TOURNEO-KANGOO... İKİNCİ ELDE HANGİSİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
3.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İkinci el dizel araç almak mantıklı mı bilmiyorum ama DOBLO-TOURNEO-KANGOO tarzı bir ikinci el araç almayı planlıyorum.

Acaba dikkat etmem gereken noktalar nelerdir? Özellikle DOBLO ile ilgileniyorum. 1.9 motorlu olanlar var, bir de 1.3 multijetler var... Hangisi daha iyi?

Bütçem 15 bin YTL ile sınırlı. 2003 modeller var bu fiyata ama onlar 1.9 motorlu. Acaba 1.3 multijet çok mu daha iyi? Onlar da 2005 modelden başlıyor galiba ve fiyatları 18-19 bin YTL civarı.

Paylaşımlarınızı bekliyorum...

(NOT: Araç alma konusunda gerçekten aylardır kararsızım. Önce Broadway'den başladım, Tipo'ya kaydım, sonra Corolla eski kasa derken... Daha geniş, daha ferah bir aile aracı alayım da rahat edeyim dedim. Uzun yol (1500 km) yapma niyetim de var ara sıra... Bu nedenlerden DOBLO-TOURNEO-KANGOO tarzı araçlara yöneldim şimdi. Yardımcı olursanız sevinirim...)

• Doblo 1.3 az yakar,az kaçar ve 1,9 çok kaçar ama 1,3 e göre çok yakar.

Torneo iyi yol tutar geniştir,büyüktür,sağlamdır tam bir işcidir ama çok yakar...

Kangoo az yakar, sağlamdır ama konforu düşüktür, içi dardır...

İkinci elde tutulma sıralamasına gelirsek bence Doblo-kangoo-tourneo...

Şunuda hesaba katmalısın, ticari araçlar binek araçlar kadar rahat değillerdir.

Eğer fazla yük taşımayacaksan doblo 1.3 gayet güzel ve ekonomik...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi set -- 27 Temmuz 2006; 16:38:20 >

Aslında amacım yük taşımak veya ticaret değil...

Ara sıra uzun yola da çıkacağım. Bir otomobil aldığımda 1500 km.lik yolda aracın içine tıkılıp kalırız. Halbuki bu Doblo daha ferah duruyor. En azından eşim ve çocuğum için arka koltuk öyle. Ve de koca koca valizler rahat sığar içine.

Az yakması da önemli tabi. 1.9 çok farkeder mi acaba? Dizellerdeki duruma tamamen yabancıyım. Hadi benzinli araçlarda örneğin Toyota Corolla 1.3 ve 1.6 tartışmasını anlıyordum. Ama dizelde bilmiyorum durum nedir?

Bir de bunlara 65 beygir diyorlar. Çok az gibi geldi bana. Normal bir otomobil bile bundan daha yüksek güce sahip değil mi?

Aslında sorum şu: Ailemle yılda bir iki defa uzun yol yapmak için bu araç ideal mi? Yoksa otomobil mi almalıyım?
  • Sana şunu söylemek istiyorum öncelikle, benzinli araçtaki beygir olayı ile dizel araçtaki beygir olayı farklıdır. Çünkü dizelde tork yüksektir,dizelde yeni nesil araçların çoğunda turbo var, bu sayede 65 beygir bence gayet yeterlidir.

Sorularını teker teker bildiğimce cevaplamaya çalışayım. Öncelikle 1.3 ile 1,9 un arasındaki yakıt farkını soruyosun. Çekmecemde doblonun , kangoonun ve tourneo nun kataloğu var, sana hemen yakıtlarını söyleyeyim;

Doblo 1,3 multijet 16 v = Şehir içi: 6,3 Şehir dışı : 4,9 Ortalama : 5,5
    Doblo 1,9 JTD = Şehir içi: 7,5 Şehir dışı : 4,8 Ortalama : 5,8
    Kangoo 1,5 dci 65 bg = Şehir içi: 6,5 Şehir dışı : 4,.9 Ortalama : 5,5
    Kangoo 1,5 dci 85 bg = Şehir içi: 6,4 Şehir dışı: 4,6 Ortalama : 5,3
    Ford tourneo 90 bg = Şehir içi : 7,9 Şehir dışı : 5,7 Ortalama : 6,5

Eğer çok hızlı gitmeyeceksen,fazla yükün yoksa doblo 1,3 veya kangoo 65 beygirlik diyorum. Ama yok hayır benim motorum çok güçlü olacak, hızı ve gücü severim dersen doblo 1,9 veya kango 85 beygrlik olanını tercih edersin. Tabi doblo daha konforludur. Yakıt önemli değil çok yakarsa yaksın diyorsan 90 lık touneo önerebilirim. Bunların arasında sürüş özellikleri ve yol tutuşu en iyi olanı tourneodur. Parçası en ucuz,servisi en ucuz ,ikinci eli en çok tutulanı doblodur. Tabi en sağlam olanıda kangoodur. Kangoo bunların arasında en konforsuz olanıdır.

Bunların arasında senin için bence en uygunu doblo 1,3 ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi set -- 27 Temmuz 2006; 17:20:14 >

• quote:

Orjinalden alıntı: set

Eğer çok hızlı gitmeyeceksen,fazla yükün yoksa doblo 1,3 veya kangoo 65 beygirlik diyorum. Ama yok hayır benim motorum çok güçlü olacak, hızı ve gücü severim dersen doblo 1,9 veya kango 85 beygrlik olanını tercih edersin. Tabi doblo daha konforludur. Yakıt önemli değil çok yakarsa yaksın diyorsan 90 lık touneo önerebilirim. Bunların arasında sürüş özellikleri ve yol tutuşu en iyi olanı tourneodur. Parçası en ucuz,servisi en ucuz ,ikinci eli en çok tutulanı doblodur. Tabi en sağlam olanıda kangoodur. Kangoo bunların arasında en konforsuz olanıdır.

Bunların arasında senin için bence en uygunu doblo 1,3 ...

bence de

• +1 demekle beraber tutma sırasını Doblo-Connect-Kango olarak değiştiryorum(bu benim fikrim)
    quote:

Doblo 1.3 az yakar,az kaçar ve 1,9 çok kaçar ama 1,3 e göre çok yakar.

Torneo iyi yol tutar geniştir,büyüktür,sağlamdır tam bir işcidir ama çok yakar...

Kangoo az yakar, sağlamdır ama konforu düşüktür, içi dardır...

İkinci elde tutulma sıralamasına gelirsek bence Doblo-kangoo-tourneo...

Şunuda hesaba katmalısın, ticari araçlar binek araçlar kadar rahat değillerdir.

Eğer fazla yük taşımayacaksan doblo 1.3 gayet güzel ve ekonomik...

• xenox arkadaşım bende senin gibi düşünerek, 1.3 doblo aldım.Ancak yakıta gelen aşırı zamlar sayesinde araç benim için cazibesini tamamen yitirdi .Ben şuan senin yerinde olsam kesinlikle lpg li bir araç alırım ya da güzel bir ikinci el benzinli araç alıp sıralı sistem lpg taktırırım.Arabamı da canımın istediği gibi sürerim .(Benim gibi sürekli yakıt hesaplayıp kafayı yemezsin en azından.....)

yatıkı en son yaptığım hesaba göre şöyle

70 ytl lil eurodizel yakıt ile 360 km yol aldım yani diğer bi hesapla

27 litre mazot ile 360 mk yol aldım

km de kaç yakıyor hesaplanır (ben bitürlü hesaplıyamıyorum)

tabi yakıt normal mazor olunca daha da düşüyo
  • hocam bence multijet ve ya jtd doblo bak.özellikle 1.3 multijet lerin piyasası baya iyi 1.9 jtd ve 1.9 d ye göre daha iyi tutuyor. bende düz 1.9 doblo var 63 hp olandan, açıkçası arabanın hızlanması iyi ancak piyasadaki çoğu araba beni rahat geçiyo aslında ben zaten hız yapmam ancak motoru çok iyi değil 63 hp lik olanın.zaten piyasadan kalktı.ama duyduğum kadarıyla 1.3 multijette perfornmans açısından yeterli değilmiş,yani performans açısından da bakacak olursan 1.9 jtd al derim. sanırım 18 milyara bulursun 2003 filan bulursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doblom -- 27 Temmuz 2006; 23:30:52 >

Orjinalden alıntı: miraz.miraz

ben doblo 1.9 jtd kullanıyorum her yönü ile memun um ama kesinlikle bir otomobilin yerini tutmaz we o keyfi wermez

Kendimce şöyle bihesap yaparsam....

Km de kaç YTL yaktığı = Almış olduğun yakıt / yapmış olduğun km

Yani;

Km de kaç YTL yaktığı = 70 YTL / 360 Km : 0.194 YTL yani 194 YKR oluyor.

Sen kilometrede 194 bin tl yakmışsın... Anlaşılan bayağı bi sert kullanmışsın...

• ewet hocam biraz sert kullandım bazen arasıra yol bulunca basıyorum ama bu yakıt euro dizel normal dizel alsam biraz daha fark eder

şimdi yine 70 ytl lik mazot aldım euro bakalım bunda kaç gidecem
    quote:

quote:

ben doblo 1.9 jtd kullanıyorum her yönü ile memun um ama kesinlikle bir otomobilin yerini tutmaz we o keyfi wermez

Yani;

Sen kilometrede 194 bin tl yakmışsın... Anlaşılan bayağı bi sert kullanmışsın...

• Doblo en iyisi bence diğerleri yaramaz şimdi diyeceksiniz niye yaramaz şu bende 7 farklı araç var farklı markalarda aralarından en iyisi fiat bence

ewet hocam biraz sert kullandım bazen arasıra yol bulunca basıyorum ama bu yakıt euro dizel normal dizel alsam biraz daha fark eder

quote:

quote:

Yani;

Sakin kullanınca aynı miktarda mazot ile kaç km gidiyosun?

• wllah bilmiyorum hocam da işte bu hesaptan biraz düş işte ne kadar far olur ki pek fazla olacağını sanmıyorum

quote:

quote:

ewet hocam biraz sert kullandım bazen arasıra yol bulunca basıyorum ama bu yakıt euro dizel normal dizel alsam biraz daha fark eder

quote:

quote:

Yani;

Sakin kullanınca aynı miktarda mazot ile kaç km gidiyosun?

• Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler doğrultusunda en doğru seçim 1.3 multijet Doblo bana göre.

Az yaksın, yavaş hızlansın sorun değil.

Şimdi mesele bunu 15 bin YTL'ye bulmak...

Hepinize teşekkürler...

Orjinalden alıntı: kadırgalı

xenox arkadaşım bende senin gibi düşünerek, 1.3 doblo aldım.Ancak yakıta gelen aşırı zamlar sayesinde araç benim için cazibesini tamamen yitirdi .Ben şuan senin yerinde olsam kesinlikle lpg li bir araç alırım ya da güzel bir ikinci el benzinli araç alıp sıralı sistem lpg taktırırım.Arabamı da canımın istediği gibi sürerim .(Benim gibi sürekli yakıt hesaplayıp kafayı yemezsin en azından.....)

Aslında sen de haklısın kadırgalı.

Devir ekonomi devri ama bagaj konusunda uzun yolda sıkıntı yaşayacağım gibime geliyor. Doblo'ya koy koyabildiğin valizi.

Artık kısmet diyorum...

• quote:

Şimdiden hayırlı olsun, alınca araç hakkındaki görüşlerini biza anlatırsan formdaki hafif ticari araç almayı düşünen diğer arkadaşlar için çok yararı olacaktır.

Kısmet diyorum artık. Vergilerinden haberiniz var mı Doblo 1.3'ün?

Bir de ticari araç olması muhabbeti etkiliyor mu? Vergi işini falan. Bir ara öyle birşeyler vardı. Eniştemin Hyundai H100'üne sonradan koltuk taktırmıştık vergi muhabbetine. Durumun aslı nedir?

Yani sadece motor hacmi ve yaş mı etkili bu motorlu taşıtlar vergisinde?

Ayrıca ruhsata işlenmiş koltuk muhabbeti falan ne oluyor?
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.