Şimdi Ara

Doblo 1.2 Alıcam Yorumlarınız ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
69
Cevap
0
Favori
75.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • türkiye şartlarında ticari araclara binmek bayagı bir zorlasıyor artık.bence sana alternatif sana uyabılıcek araç cok.tıcarı araclar bence vergı , bandrol ve farklı her yıla cıkan odeme dezavantaj larından bence kaybedıyorlar.ben bu sene tıcarı aracımı karayolllarında bınıp surebılmek ıcın devlet daıresıne tam 1.000 ytl odeme yaptım 1 hafta once . bu fıyatlar cok faiş bence gerekde yok bole gıdersede kullanmıcam satıcam ztn . saygılar
  • sakın alma, yanlış seçim olur, elinde patlar kimse de almaz satışı zor olur, çünkü yorumlardan da anlaşıdığı üzere kimse tutmuyor, bende 1.4 renault 19 europa vardı o bile yokuşta zorlanıyordu, hayatının hatasını yapma, performas desen o da yok
  • @tolgakmg bilgiler için tşkler, boyum var ve kiloluyum diyorum palio clio felicia gibi araçlar öneriyorsunuz. nasıl olacak ?

    @Fletch gerçekten haklısınız bir ton vergi v.s sıkıntılar oluyor ticari araçlarda. fakat başka alternatif bulamıyorum. bir fikriniz var mı ?

    @maksimumhız elinde patlar demişsiniz, hiç hayatınız boyunca 1.2 doblo kullandınız mı ?

    yinede herkese yorumları için tşkler
  • 2002'de felicia GLXİ aracımı ihtiyaçtan sattım ve ben o günden beridir 1.80 boyunda ve 0.118 ton ağırlığındayım (böyle yazınca daha zayıf gösteriyor. Yoksa kiloyu 3 rakamlı okumak ) emin olun rahat edersiniz. Feliciaların baş mesafesi hem arkada hemde önde ideal ölçülerdedir.

    Ancak iç hacmi tabiki doblo ile kıyaslanmaz. Bende 2004-2007 arasında 1.9JTD vardı ve çok memnundum. Ama hem ticari hemde aile aracı olarak kullandım.
  • yazın kaza yapmıştım kasko bana geçici olarak doblo 1.3 multijet verdi ya k.bakmayın ama yürümüyo araba zırt pırt vites değiştiriyorsun hele uzun yolmu arabamı sollayacaksın eywahlar olsun
  • neye göre gitmiyor ona bakmak lazım ben 1.2 yi kullandım çok güzeldi bana göre
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tolgakmg

    2002'de felicia GLXİ aracımı ihtiyaçtan sattım ve ben o günden beridir 1.80 boyunda ve 0.118 ton ağırlığındayım (böyle yazınca daha zayıf gösteriyor. Yoksa kiloyu 3 rakamlı okumak ) emin olun rahat edersiniz. Feliciaların baş mesafesi hem arkada hemde önde ideal ölçülerdedir.

    Ancak iç hacmi tabiki doblo ile kıyaslanmaz. Bende 2004-2007 arasında 1.9JTD vardı ve çok memnundum. Ama hem ticari hemde aile aracı olarak kullandım.




    su an aracimiz felicia bizimde inanilmaz derece ic mekan genişligi var




  • Doblo 1.2 lerde ilk üç vites, aracın motor gücüne göre dizayn edilmiş. Bu nedenle seri bir araçtır. Ancak sanırım kıyaslamada 60 veya 70km hızlarda 4 veya 5. viteslerdeki hızlanmalar göz önünde bulunduruluyor. bu değerleri düşük olsada, devir bandı 6500'e kadar uzandığı için 60-70km hızlarda 3. vitesin tercih edilmesi, aracın istenilen hızlanma performansına erişilmesini sağlıyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tolgakmg

    Doblo 1.2 lerde ilk üç vites, aracın motor gücüne göre dizayn edilmiş. Bu nedenle seri bir araçtır. Ancak sanırım kıyaslamada 60 veya 70km hızlarda 4 veya 5. viteslerdeki hızlanmalar göz önünde bulunduruluyor. bu değerleri düşük olsada, devir bandı 6500'e kadar uzandığı için 60-70km hızlarda 3. vitesin tercih edilmesi, aracın istenilen hızlanma performansına erişilmesini sağlıyor.


    yani ? doblo 1.2 alınır mı ? alınmaz diye kestirip atılacak kadar kötü bir motoramı sahip ?
  • arkadaş evet kullandım ama araba benim değildi ve yokuşu çıkmıyordu, bırak dik yokuşları Ankaralılar bilir Cinnah yokuşunu bile çıkamıyordu, tüple hele kasisten bile atlayamaz ayrıca bu piyasanın içinde olduğumdan söyledim, alıp satma işiyle ilgileniyorum ayrıca da öğrenciyim her fırsatta bunu söylüyorum dikkat et piyasa bilgim iyidir
  • Kesinlikle alınır. 1.2 motor kaldırmıyorsa, (üzgünüm kaba bir tabir olacak) Fiat mühendisleri "ANAAAA lan bu motor güççük geldi buna. Kardaşım biz buna 142km hız yapıyo dedik ama bu 120'yi geçmiyo..." dememişlerdir herhalde.

    Ancak bu aracın alternatif modelleri olduğu sürece kimse benzinlisine bakmayacaktır. Ben 2004 1.9JTD'yi senesinde sıfır olarak aldım. O zaman 27.000YTL (liste fiyatı) vardı. O zaman ABS, Klima, PArk sensörü klima, çelik cantlı 1.2'sini (ruhsatı hususi) 24.000YTL'ye veriyorlardı. Çok istedim. Ama çekmez, gitmez satılmaz diye JTD aldım. tamam ekonomik, performanslı ama satarken 10.000YTL zarar ettim. Her sene muayene, köprüden geçmez, bulvara girmez, vergisi 3 misli, bakımı 2 misli, Yani yakıttan sağladığı tasarrufu fazlasıyla geri aldı. Ayrıca 3 ayda zor sattım. 1.2 de satılır fiyatını verirseniz, 2.2'de.

    Kullanmışsınız ayrıca. Ancak sanırım sizi korkutan satışının zorluğu. Benim arkadaşımda (çoğumuz markasını bilmeyiz) Nissan bluebird aracını pazara götürdüğü gün satarken, ben dobloya 3 ay bekledim. Ayrıca çok ekonomik şartlarda alacaksınız. Bence BU SEGMENTTE DÜŞÜNECEKSENİZ alın. Ancak alternatif araçları da göz önünde bulundurun derim.




  • @tolgakmg ilginiz için öncelikle tşk ederim.

    şu an arkadaşımın sattığı 1.2 yi 11.000 ytl ye alabiliyorum.

    araç 2004 model. araçta merkezi kilit, alarm, arkalar cam, koltuk, elektrikli camlar, sis farları, hidrolik direksiyon, yol bilgisayarı mevcut.
    araç orjinal değişen yok boya yok.araçta lpg yok hiç takılmamış ve km si orjinal 125 binde.
    araba çok bakımlı hiç sorunu yok sıkıntısı yok metalik gri renkte.
    yalnız camlar ve koltuklar ruhsata işli değil kapalı kasa kamyonet olarak geçiyor ruhsatta.

    aklıma takılan bir kaç şey var.

    camları ve koltukları ruhsata işletebilirmiyiz ?
    aracı hususi oto ya çevirebilirmiyiz ?
    lpg taktırmaya gerek varmı ?
    km si 2004 model araca göre çok mu ?

    sizce ne yapmalıyım arkadaşlar ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sjsero -- 11 Ocak 2008; 18:49:12 >
  • arkadaş alınca bir süre kullandıktan sonra bize memnun olup olmadığını buraya yazarsan ya da bir topic açıp bana da özel mesaj atarsan sevinirim, çünkü uzun süre kullanıpta memnun kalırsan -umarım memnun kalırsın- haberimiz olsun merak ediyorum şimdiden
  • Rica ederim. Yardımcı olabildiysem ne mutlu.

    Km'si konusunda sorun çıkmayacağını düşünüyorum. bu araçlarda Diesellerdeki gibi kötü yakıta bağlı olarak kurumlanma derdi yoktur. Servis sürecinden geçen aracınızın gerek yürüyen aksamı (sadece tahmini. Aracı görmediğim için yazdıklarınıza istinaden söylüyorum) gerekse motoru en az 300.000km hizmet edecek şekildedir.

    Ruhsatta çift sıra olarak mı geçiyor, kapalı kasa kamyonet olarak mı?
    Camların işletilmesi konusunda şöyle bir sıkıntı yaşarsınız. Ben şu anda 2008 model starex aldım. Panelvan. Aracı 5+1 veya minibüse çevirmek için biraz araştırma yaptım. Çeşitli maliyetler çıkarılıyor. Öncelikle aracınızın ÖTV'si ilk alınırken %8 (yanılmıyorsam) dilimine giriyor. Ruhsattaki değişiklik eğer "hususi" olacaksa bu farkı yatırmanız gerekecek. En az 2-3 milyar civarındadır. Aracınızın piyasa değeri değil kasko değerine göre. Ruhsat değişikliği ile birlikte en az 4 milyarı gözden çıkarmanız gerekli (proje+plaka giderleri). O zaman hususi oto sınıfına girer ama zaten bu parayı üzerine koyarsanız, 2006 model doblo 1.4 (yeni kasa panelvan) bile bulmanız mümkün. Bence girişmeyin. Ancak kapalı kasa çift sıralı kamyonet olarak düzenlenirse, o zaman 1-1.5 milyar arasında bir rakama ulaşacaktır. O zaman yine ticari sınıfını kaybetmez, sadece koltukları işletmiş olursunuz.

    LPG takarsanız ekonomik olur çünkü BENZİN PAHALI. Yani en ekonomik kullanımla bile 8 litre yaksanız 250krş yakacaksınız ki, rakam öğrenci için yüksek. LPG takılırsa (+LPG maliyeti) maliyetiniz şehir içinde 150krş gibi olacaktır ki, ortalama küçük bir diesel bir araç gibi değer elde edersiniz.

    En iyi ihtimalle, 12-13 bigi bir rakam lazım size. Bence piyasada daha düşük km'li, 2001 - 2002 model LPG'li orjinal bir doblo 1.2 bulabilirsiniz.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: enoman

    1.2 doblo kağnı demek aman ha 1.9 bak.

    evet kağnının modern hali
  • quote:

    Orjinalden alıntı: yy2


    quote:

    Orjinalden alıntı: enoman

    1.2 doblo kağnı demek aman ha 1.9 bak.

    evet kağnının modern hali


    evet 1.2 nin 2006 modeli bile var 2006 yılında koskoca fiat markası kağnı yapmış dimi komik şey seni
  • quote:

    Orjinalden alıntı: maksimumhız

    arkadaş alınca bir süre kullandıktan sonra bize memnun olup olmadığını buraya yazarsan ya da bir topic açıp bana da özel mesaj atarsan sevinirim, çünkü uzun süre kullanıpta memnun kalırsan -umarım memnun kalırsın- haberimiz olsun merak ediyorum şimdiden


    nasip olurda alırsam buradan bildiririm
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sjsero

    Evet arkadaşlar uzun araştırmalarım sonucu malesef doblo 1.2 de halen kararlıyım. Malesef diyorum çünkü 1.9 a param yetmiyor. Aracı kullanma fırsatı buldum. Gerçekten çok hoşuma gitti. Araba gitmiyor çekişi berbat diyenler acaba aracı kullandılarmı çok merak ediyorum.

    Doblo 1.2, 1.9 ve 1.3 e göre tabiki düşük bir performansa sahip fakat 1.2 alınmayacak kadar kötü değil bence.

    Maddi durumum 1.2 ye el vermese 1.9 ve 1.3 alabilirdim fakat öğrenci olduğum için en fazla 1.2 alabilirim ve konudada belirttiğim gibi kilolu ve boylu olduğum için doblo tercih etmek zorunda kalıyorum.Başka alternatif bulamadım.

    Son bir kaç sorum olacak.

    1 Doblolarda minibüs mü yoksa panelvan olarakmı vergi ödeniyor ?

    2 Birde Doblo 1.2 nin fiyat aralığında (2. el 11-13 bin ytl arası) boy ve kilomu göz önünde bulundurarak hususi oto veya hafif ticari önerileriniz nedir ?


    ülkemiz ne kadar zengin, öğrenciler araç alıyor. oysa ben bilet parasını zor bulurdum öğrenciyken.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: engink


    quote:

    Orjinalden alıntı: sjsero

    Evet arkadaşlar uzun araştırmalarım sonucu malesef doblo 1.2 de halen kararlıyım. Malesef diyorum çünkü 1.9 a param yetmiyor. Aracı kullanma fırsatı buldum. Gerçekten çok hoşuma gitti. Araba gitmiyor çekişi berbat diyenler acaba aracı kullandılarmı çok merak ediyorum.

    Doblo 1.2, 1.9 ve 1.3 e göre tabiki düşük bir performansa sahip fakat 1.2 alınmayacak kadar kötü değil bence.

    Maddi durumum 1.2 ye el vermese 1.9 ve 1.3 alabilirdim fakat öğrenci olduğum için en fazla 1.2 alabilirim ve konudada belirttiğim gibi kilolu ve boylu olduğum için doblo tercih etmek zorunda kalıyorum.Başka alternatif bulamadım.

    Son bir kaç sorum olacak.

    1 Doblolarda minibüs mü yoksa panelvan olarakmı vergi ödeniyor ?

    2 Birde Doblo 1.2 nin fiyat aralığında (2. el 11-13 bin ytl arası) boy ve kilomu göz önünde bulundurarak hususi oto veya hafif ticari önerileriniz nedir ?


    ülkemiz ne kadar zengin, öğrenciler araç alıyor. oysa ben bilet parasını zor bulurdum öğrenciyken.


    ülkemizin zenginliğiyle ilgili olduğunu sanmıyorum, eşşek gibi sabahlara kadar çalışan öğrenciler para biriktirebiliyorlarsa kendilerine araç alabilirler. (nazar etme nolur, çalış seninde olur )




  • doblonun 1.2 motorlusunu yeni duydum, 1.4 benzinlisini biliyordum neyse, ağır arabaya 1.2 benzinli motor konulması bile hata. 1.3 dizel bile zayıf. emsalleri 1.5 ve 1.6 dizel kullanırken fiat hala ısrar ediyor, 1.9'da vergi dezavantajlı. şunun arasını bulamadılar gitti. hiç alma derim arkadaşım sırf boy ve kilo için, otomobildede pekala rahat edersin.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.