Şimdi Ara

dns server

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
76
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • acil yardım ben apache htpp server diye bir program kurdum da bu site yayımlamık için ağda çalışıyorda nasıl internet üzerine aktara bilirim bunu yardımlarınızı bekliyorum

• Selam.Sorununu tam anlayamadım. Sen kendi host ettiğin siteyi kendi makinan uzerinden yayımlamak mı yoksa bunu başka herhangi bir firma üzerinden mi yayımlamak istiyorsun onu anlamadım ?Biraz daha açarmısın
    Student of MCSE
  • quote:

Orjinalden alıntı: hatbit

acil yardım ben apache htpp server diye bir program kurdum da bu site yayımlamık için ağda çalışıyorda nasıl internet üzerine aktara bilirim bunu yardımlarınızı bekliyorum

1)
    İlk önce sunucuyu internet ortamına açık hale getirmek için NAT yönlendirmesi yapılmalı.
    Port açma ile ilgili konulara bakın, aynı şey.
    Router'ın NAT ayarlarına girip, WAN IP'nin 80 nolu portunu LAN IP'nin 80 nolu portuna yönlendireceksiniz..

2)
    Sunucunun bir alan adı (domain name) olacaksa şunlar da yapılır:
    Bir domain alıp kullandığınız IP (WAN IP) adresine yönlendireceksiniz.
    Bu da iki türlü olur.
    Name server kurarsınız (53 nolu portu da açmak icap edebilir)
    veya DNS hizmeti alırsınız biryerden.
    http://www.zoneedit.com

Öncelikle domain aldığınız yer DNS hizmeti veriyordur muhtemelen, orayı kullanın...

• kendi makinemden yayım yapıcam biraz daha açık anlatırsanız sevinirm
  • Kısaca şöyle anlatalım.Öncelikle windows işletim sistemi varsayarak ki en mantıklı ve uyanı server işletim sistemleri seçilmelidir.Daha sonra IIS servisi kurman gerekiyor bilgisayarına en azından windows'un kendi web sağlayıcısı daha kolay kullanımlı olur senin için.Daha sonra sistemine DNS server yapılandırması yaparak bunu ( önceden almış olduğun Static IP adresine) vereceğin domain name'e yönlendirirsin.( domain name almış olman ve bunuda kendi makinanın static IP sine yönlendirmen yeterli olacaktır. )
    Student of MCSE
  • Bu sorunun cevabı birkaç cümlede anlatılabilecek gibi değil. Şu teknolojiler hakkında orta düzey bilgi gerektirir;

- DNS
    - TCP/IP
    - WEB Server

quote:

Orjinalden alıntı: mahirc

Kısaca şöyle anlatalım.Öncelikle windows işletim sistemi varsayarak ki en mantıklı ve uyanı server işletim sistemleri seçilmelidir.Daha sonra IIS servisi kurman gerekiyor bilgisayarına en azından windows'un kendi web sağlayıcısı daha kolay kullanımlı olur senin için.Daha sonra sistemine DNS server yapılandırması yaparak bunu ( önceden almış olduğun Static IP adresine) vereceğin domain name'e yönlendirirsin.( domain name almış olman ve bunuda kendi makinanın static IP sine yönlendirmen yeterli olacaktır. )

Bu görüşe katılmıyorum. İşletim sisteminin web sunucusunu seçmek gerekmez. Belki arkadaş php çalışmak istiyor? Ya da apache web sunucusunun performansını beğeniyor? Bu durumda illa IIS mi kullanmak zorunda? Ayrıca windows kullanmak da gerekmiyor herhangi bir *nix türevi ile de web sunum işi yapılır, hatta windows sistemlere göre daha verimli yapılır. Yeryüzünde en çok kullanılan web sunucunun apache olması da herhalde boşa değil..

• Zaten benim yazdıklarıma dikkat edersen yukarıdaki ibaremde windows işletim sistemini varsayarak söyledim ?
    quote:

Orjinalden alıntı: mahirc

Kısaca şöyle anlatalım.Öncelikle windows işletim sistemi varsayarak

Yoksa biçok servis sağlayıcısının olduğunun farkındayım ?
    Student of MCSE
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Superonline DNS adresleri
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Öncelikle windows işletim sistemi varsayarak ki en mantıklı ve uyanı server işletim sistemleri seçilmelidir.

Kusura bakma. Cümlenin son kısmı yüzünden ben anlatmak istediğini alayamadım tam sanırım. Senin söylediğin sanırım windows kullanıyorsan IIS tercih et?
  • Problem değil kardeş. Windows varken IIS demiştim ama ikimizde farklı sunucuların olduğunun farkındayız.Anlayışına teşekkürler.
    Student of MCSE
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.