|
DLSS 5 nedir? Bir devrim mi yaratacak? İşte tüm teknik detaylar
-
-
Güncellemeler ile birlikte çok iyi seviyeye gelecektir diye düşünüyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ 
-
Bir devrim geliyor !
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ Bahtsız Bedevi -
Kötü yorumları anlamıyorum. Bir mod gibi üçüncü partiler tarafından uyarlanan bazı örneklerde garip sonuçlar alınmış; ancak onların bile birçoğu aşırı etkileyici görünüyor. Bir sonraki seride performans düşüşü de minimuma inecektir. Yeni nesil konsollar gelecekse bu teknolojiyi muazzam entegre etmeliler.
-
Ai slop
-
Kotu olmasinin sebebi zaten siz oyun oynatken hep yeni seyler istemeniz. Herkes yeni seyler istiyor. E bu dlss 5 ise ogrenilmis goruntuleri kullaniyor.
Sonra sikayetler hala var iste yeni iyunlarin tadi kalmadi hepsi birbirine benzer o bu su. Bu da kabak tadini Allah bilir kac misli arttiracak.
Misal, sarki olusturmak cok zordu, kolay kolay sanat eseri olusturulamiyordu ve cikanlar ise efsane gibiydiler. Ai slop oyle degil. Deli gibi sarki spamliyorlar. Alayi da ayni ve berbat. Saniyesi saniyesine tesbit ediliyor ai oldugu.
Su dlss yi begenenler bu sarkilari da begeniyor mudur bilemedim.
-
DLSS 5'i sevmeyen AMD kullanıcısıdır.
Her şey kas gücü power, power, power hell yea
_____________________________ CPU: Intel I7 13700KF
BOARD: MSI MAG Z790 TOMAHAWK WIFI 7200MHz(OC) /
RAM: GSKILL 64GB (2x32GB) Trident Z5 RGB 6000MHz CL32 DDR5
VGA: ASUS GeForce RTX 5080 TUF GAMING OC/
MONITOR: 32" ASUS ROG Swift RGB TANDEM QD OLED PG32UCDM3
HDD: Samsung 3 TB 980 PRO PCIe 4.0 NVMe M.2
PSU: MSI MAG A1250GL PCIE5 1250W -
Ne alaka ya
9070 kullanıcısı olarak takdir ediyorum, AMD geç kalmış falan diye düşünüyordum ki bunlar da uğraşıyorlarmış benzer teknoloji ile.
Diğer konusunda da yazmıştım benzer haberin, sanat tasarımına "etki etme!" dersin, etmez, buna göre program iş yapar.
Ayrıca her şey "surat ayarlama" değil. ETS-ATS'ye de yapmış adam mesela, manyak oluyor, tarak kürek salak salak modlarla uğraşmaya gerek kalmayacak, mis.
_____________________________ "Bir daha sorarsan 8 canın kalır..." -
yoo haklısın. benim dediğim native görüntü her zaman daha iyidir diyen kesim. kartların teknolojilerini karşılaştırırken ham güce göre kıyaslama yapıp dlss gibi AI özellikleri pas geçen bir tayfa var. Bahsettiğim kişiler onlar.
Objektif düşünen herkes doğrucudur benim gözümde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mageji -- 2 Eylül 2026; 15:12:36 >_____________________________ CPU: Intel I7 13700KF
BOARD: MSI MAG Z790 TOMAHAWK WIFI 7200MHz(OC) /
RAM: GSKILL 64GB (2x32GB) Trident Z5 RGB 6000MHz CL32 DDR5
VGA: ASUS GeForce RTX 5080 TUF GAMING OC/
MONITOR: 32" ASUS ROG Swift RGB TANDEM QD OLED PG32UCDM3
HDD: Samsung 3 TB 980 PRO PCIe 4.0 NVMe M.2
PSU: MSI MAG A1250GL PCIE5 1250W -
Yok yav takılıyorum
Valla bana farkmaz, işime hangisi geldiyse gittim onu aldım. 40 serisi 50 serisine saçma sapan fiyatlar çektiler, bunca yıl sonra gittim AMD aldım, bişman değilim
Ancak şu DLSS 5 çok aklımı çeldi, ilk fırsatta 5070ti patlatsak mı diye düşündürmüyor değil.. Hoş, AMD de çalışıyormuş, yakınlarda çıkarırlar inşallah, geriden geliyor kırmızı taraf biraz.
Bu arada Nvidia'nın eleştirilen yönlerinden biri de RAM kıtlığı aslında. Yani DLSS'yi yapıyorsun, onu yapıyor bunu yapıyorsun, ama kart ram'i dolunca zortlamaya başlıyor zorlayan oyunlarda. "Kas gücü" bıdı bıdı dedikleri aslında burada ortaya çıkmaya başlıyor. 50 serisi Nvidia fanları tarafından da bu anlamda eleştiriliyordu ilk başlarda. Yani fan kitlesini falan geçersek aslında kendi kitlesinden de böyle bir memnuniyetsizlik gelmişti.
Ha gün sonunda şu var, 50 serisi ve 9070 gelirken o konularda çok vakit geçirdik topluca, "kardeşim ben bu teknoloji ile 50 yerine 150 fps ile oynuyor muyum, oynuyorum, ben yok kaliteymiş, yok gecikmeymiş bilmemneymiş fark da etmiyorum, keyif alıyorum, olay bitmiştir niye bu kadar takılıyorsunuz" diyordu. Kesinlikle budur.
Ha onun gecikmesini fark ediyorum, TV'nin yamuk panelini görüyorum, bilmemneredeki sapmayı hissediyorum diye bir rahatsızlık varsa tamam ona da saygı duyarız
_____________________________ "Bir daha sorarsan 8 canın kalır..."
-
5090 kullanıyorum, güncellemelerle belki adam olacağını söyleyerek ilk başta pek sevmedim ancak sızıntıları (bilerek sızdırıldılar) gördükçe bu işin ciddi anlamda çılgınlıklar getireceğinden eminim. Şuan ki betası bile 15 yıllık Skyrim'lerde inanılmaz duruyor. Üstelik birde modlu Skyrim'se... Bir kaç sene sonra müthiş şeyler göreceğiz.
Bence GTA6'dan falan çok daha ciddi ve önemli bir olay bu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi innorvous -- 2 Eylül 2026; 21:56:37 >_____________________________ -
Güzel yazı olmuş teşekkür ederim. Benimde çekincem oyunların görsellerin gerçekliğe yaklaştıkça, oyun olmaktan çıkacağı şüphesi. Ve tek tipleştireceğinden korkuyorum. Ama adamların hakkını teslim etmek gerek dlss ilk çıktığına millet nvidianın kapısına dayanacaktı neredeyse şimdi geldiğimiz yere bak
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Bence devrim, sonraki konsollarda da mecbur olmak zorunda kalacak bu özellik. AMD de FSR'a getirecek. Yakın gelecekte görürsünüz.
Görüntü kalitesinde ciddi fark oluşturuyor, geliştiricilere sundukları özelliklerde sadece istenen yerlere uygulamayı da sağlayabiliyorlar,
yani yüzlere uygulayıp uygulamamak geliştiricinin tercihinde olacak. Youtube'daki örneklerin hepsi RenoDX adlı mod üzerinden alındığı
için tüm görüntü üzerinde birden ayırt etmeksizin işleme yapıyor, oyun motoruna entegre edilmiş resmi olarak ayarlanmış hali elbet daha rafine olacak.
_____________________________ -
amd kart almışımdır,
1 hafta sonra nvidia :D
_____________________________ Cooler Master K501L | Corsair RM850 | MSI PRO B850 | AMD 9800X3D | Corsair 32 GB Ram | 990 PRO 2TB | Asrock 9070XT | Arctic Freezer 3 PRO 240 -
Gelişecektir. Ham hali şu an için kötü gelebilir ama istemeyenler için kapatma seçeneği mevcut
begenenlerde mediocre ai slop tuketip obez icerikleri tuketsin o zaman sikinti yok
-
Ray Tracing için ayrıca işlem gücü gerekmeyecekse, rafa kalkacak o zaman.
Yeni metodlar her zaman iyidir, hayata dinamizm katar. Fakat yazıda işaret edildiği gibi, her oyun "görsel bakımdan" bir birinin kopyası olacak. İşin sanat kısmı güme gidebilir. Onun da kolayı var, DLSS'i kapatırsın veya hem DLSS hem orjinal şekilde 2 kez oynarsın.
Teknoloji çok hızlı gelişiyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
En Beğenilen Yanıtlar
|
Güncellemeler ile birlikte çok iyi seviyeye gelecektir diye düşünüyorum.
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt