Şimdi Ara

DLNA özelliği olan Tüm TVler için Alternatif Pc Share Manager (Samsung B/C serisi) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
317
Cevap
27
Favori
161.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • benim olayımda zaten önce bu dlna denen sistemi çalıştırıp pc ile tv bağlantısını yapmaktı,bunu başardım ilk günler yapamamıştım çünkü.

    aklıma tek gelen durum ise Tosh TV ile birlikte kutudan çıkan dlna porgramıdır birde bununla beraber quicktime da otomatik kurulmaktadır
    sanırım işi bozan bu ücretli program olabilir? quicktime ise neden mecburen kuruluyor onuda anlamadım,dolayısıyla o gelen program ve quicktime
    bütün bu bozulmalara sebeb oluyor,aksi halde hdmı ile herşey düzgün.

    seninde belirttiğin gibi olay büyük ihtimalle benim kurduğum dlna progmıyla ilgili.

    hdmı ile bağlantı zaten her zaman pc tv arasında durmaktadır ondan sorun yok,benimki hem bu dlna nın nasıl çalıştığı hemde
    nasıl görüntü verecek filan idi.

    bu arada yukarıda çeşitli programlar var bunları acaba denesemmi diye düşünüyorum?
    bende XP Pro var,diğer odada ise vista yüklü pc var ama tv ye xppro olan pc çok yakın olduğu için bunu bağladım,vista da denemedim??
    bundan farkedermi diyorum ama bendeki programda xp pro uyumlu diyor.

    bir kaç dlna programı daha denemek lazım o zaman,ancak her tv için ayrı veya özel bir dlna programımı vardır yoksa herhangi bir dlna
    programı olurmu?

    bilgilere teşekkürler ayrıca.




  • bildiğim kadarıyla dlna formatını destekleyen her program sizde sorunsuz çalışması gerekir. ben bu başlıkta geçen programları denedim içlerinden en iyisi wild media server bence. ek bir çok özelliği de var, biraz detay özellikler ama transcode etmeden çalıştırması gibi özellikleri de sorunsuz çalışıyor.

    programı kurduktan sonra device bölümünden tv'nize uyumlu olan kısmı seçmeniz gerekir. bunun haricinde pek bir ayara gerek kalmıyor. programı açıp "start server" kısmını tıkladıktan sonra tvye menüler geliyor, bu menüler içersinde transcode profile kısmı var, oradan clear profile seçtikten sonra. filmleri transcode etmeden izleyebiliyorsunuz.

    vista ya da xp pro hepsi için uygun olmalı, yinede programı indirmeden önce desteklenen işletim sistemlerine göz atabilirsiniz.

    bahsettiğiniz orjinal yazılımı çok eski değil ise quicktime meselesi biraz şüphelendirici birşey çünkü yakın zamana kadar samsung tv lerin dts desteğide yoktu. yani codecler biraz da firmaların anlaşmaları ile ilgili bir mesele ve quicktime-apple kendini hep ayrı tutuyor bu meselelerde. Eğer ki orjinal dlna server programı güncel ise belki de tv'niz sadece quicktime formatı ile desteklenmiştir. bilemiyorum. dediklerinizden yaptığım çıkarım böyle yani. ama deneme yanılma yöntemi ile wild media server programını deneyebilirsiniz. Hatta samsung pc share manager da basit ve işini yapan bir program, bunu bile deneyebilirsiniz.

    benim aklıma gelen olasılıklar böyle. biraz merak işi bu konuda. dlna olayı baya pratik bir mevzu. özellikle yeni gelen dizi bölümlerini indirip, ek herhangi birşey yapmadan direkt tv den izlemek mümkün. tabi tv ile pc aynı yerde ve devamlı hdmi kablosu takılı duruyor ise benzer bir pratiklik söz konusu olabilir ama başka odada bulunan bir pc için sadece ağ üzerinden güncel indirilmiş herşeyin paylaşılması olaya farklı boyutlar katıyor :-)

    birde dediğim gibi tv'nin görüntü işlemesi ile bilgisayarın işlediği görüntüyü tv ye aktarılması arasında da bariz fark var.
    kolay gelsin.




  • bilgi için tekrar teşekkürler
    ben ilk olarak samsung pc share deneyeceğim,trancode edilmesini istemiyorum.ayruıca bendeki parçaların neredeyse
    tamamı mkv,bu sorun çıkarırmı peki?
    ardından wildmedia yı deneyeceğim,kafayı taktım güzel görüntü almak için bunlarda olmazsa o zaman bırakacağım işin ucunu

    son olarak ise aklıma pc nin gücü geliyor?? pc ile bu olay ne kadar alakalı acaba,yada daha iyi sistemim olan vistadan deneyeceğim.
  • pc ile ilgili değil, vasat bir makina ile kesintisiz oynatır diye düşünüyorum.

    benim pc : amd athlon 3000+ 1 gb ram nvidia geforce 2 mx 400

    bendeki arşiv de mkv, samsung mkv ve dts desteklediği için sorun çıkarmıyor. destekleniyorsa sorunsuz izlemeniz gerekir. desteklemiyorsa da yapacak birşey yok zaten.
  • merhaba DNLA için en başarılı ps3 Media Service dir.Ücretsizdir.Televizyonuzun müsade ettiği tüm formatlarda görüntüyü,resmi ve müziği verir. Aslında ps3 için geliştirlmiş ama benim pany 50V20E rahatlıkla kullanıyorum.
    download adresi
    Kurulumu için püf noktaları...




  • Arkadaşlar ne yaptığınızın umarım farkındasınızdır !

    Servisi yapması gereken işi,yapmaya çalışıyorsunuz üstelikte tvnin orjinal yazılımı üzerinden yapıyorsunuz,umarım risk aldığınızın farkındasınızdır !

    Arkadaş aslında olayın yasal olmadığınıda itiraf etmiş durumda,her tvnin otomatik koruması vardır yani yanlış oluşabilecek hataya karşı üreticiler korumalar geliştirir,siz ise bu koruma engellerini kapayın diyorsunuz,firmvare'den izin verdiğiniz olay yada içeriğin yasal olup olmadığı konusuna bile değinmek istemiyorum,zaten izin vermekler ürünün korumasını kırmış oluyorsunuz !

    Servisleri çağırarak orjinal yazılımlarla DLNA özelliğini Bulunduğunuz ülkeye göre ayarlamalısınız,diğer türlü oluşabilecek arızada unutmayınki,ürünleriniz garanti kapsamından çıkmış olacaktır !
  • @berdem ps3 Media Service denedim, transcode etmeden mkv oynatmıyor.

    @andy1, yanlış yere mi yazdınız diye bakındım biraz. DLNA ile bahsettiğiniz konunun alakasını kuramadım. DLNA özelliğini açmak gibi birşey de söz konusu değil. Ülke ayarı da söz konusu değil. Belki internet@tv meselesini andırıyor sizin söyledikleriniz. ama her iki durumda da servis menüsünden bir ayarlama yapılmıyor. dolayısıyla garantiden çıkaracak, teknik servisin yapması gereken hiç bir ayar yok ortada. Bu sayfada bahsedilenler zaten hep bilgisayara kurulan softwareler, firmware'ye nerde kim değindi bilemiyorum.

    DLNA tv'ler için geliştirilmiş özel bir ağ çeşidi, kullanımı ve ayarları çok pratik, tavsiye ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: qazzzz

    @berdem ps3 Media Service denedim, transcode etmeden mkv oynatmıyor.

    @andy1, yanlış yere mi yazdınız diye bakındım biraz. DLNA ile bahsettiğiniz konunun alakasını kuramadım. DLNA özelliğini açmak gibi birşey de söz konusu değil. Ülke ayarı da söz konusu değil. Belki internet@tv meselesini andırıyor sizin söyledikleriniz. ama her iki durumda da servis menüsünden bir ayarlama yapılmıyor. dolayısıyla garantiden çıkaracak, teknik servisin yapması gereken hiç bir ayar yok ortada. Bu sayfada bahsedilenler zaten hep bilgisayara kurulan softwareler, firmware'ye nerde kim değindi bilemiyorum.

    DLNA tv'ler için geliştirilmiş özel bir ağ çeşidi, kullanımı ve ayarları çok pratik, tavsiye ederim.


    Dlna yani Digital Living Network Alliance İnglizce tabiri ile,ben bunu anladım,arkadaşta konu başlığını zaten bu konuya hitaben açıklamış sanıyorum !

    DLNA sistemin 26 tanede resmi sunucusu var diye biliyorum,buraya kadar sorun yok,orjinal yazılım kunaılmasındada sorun,yani karşıt görüş olarak yazmıyorum !

    Resmi hak sahibi firmalarda listelemek istedim,yani polemik bir konu yaratmak istemiyorum !

    Access , AT & T Labs, Inc , Awox , Broadcom , Cisco Systems , Comcast , DIRECTV , Dolby Laboratories , Ericsson , Hewlett-Packard , Huawei , Intel , LG Electronics , Microsoft , Motorola , Nokia , Panasonic , Pioneer Corporation , Qualcomm , Rovi Corporation , Samsung Electronics , Sharp Corporation , Sony Electronics , Technicolor , Toshiba ve Verizon .

    Bahsedilen firmaların zaten gerekli,yazılımları orjinal olarak sitelerinden indirilebilir çunki ücretsizdir,yani ben yükledim yada İnternet içeriği belli olmayan programlar ile yüklenirse sonuç bir hayli üzücü olabilir !

    Bilgisiz ellerde,yanlış kurulum yapılacağını ve ürüne zarar verebileceğini belirttim !




  • anlıyorum da meseleyi anlamamakta ısrar ediyorsunuz. bu sayfada açıklanan hiç bir program tv ye yüklenmiyor. software olarak bilgisayara yükleniyor. o yüzden tv ye zarar verme olasılığı yok. en kötü ihtimal dlna sunucusu olarak kurulan program tvdeki listede belirmez o kadar yani. bilgisayara korsan program kurmak ile tv arasında bir bağlantı yok yani. yani konuyu okumadan mı cevaplıyorsunuz anlamak mümkün değil.

    kimi neden ne maksatla uyarıyorsunuz bu konuda da şüphelendim doğrusu. ortada risk taşıyan herhangi bir faktör olsa zaten bunun uyarısını yapacak kadar bilinçli kullanıcılarız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qazzzz -- 27 Ekim 2010; 21:52:03 >
  • o zaman kafamıza göre bir dlna programı yüklemeyelimmi,bunumu demek istiyorsunuz valla kafam karıştı şimdi arkadaşlar??

    bizim tosh için olan program belliki sorunlu o zaman başka programda bize yaramazmı olacak şiömdi?

    sn.gazzz yeniden değişik programlarla deneme yapmadım ama sanırım yarın bir iki daha program deneyeceğim taktım kafaya bu işi
    şimdi anladığım kadarıyla bana trancode etmeyen ve mkv leri açan güzel bir program lazım
  • dediğim gibi dlna programları bilgisayara kuruluyor, tv ye yüklenen birşey değil. bu anlamda zarar vermesi imkansız. zarar verebilir diyen arkadaş gerekçesini falan açıklasın öğrenelim. ben belki 8-10 tane dlna media server programı denedim. wild media server içersinde de olmadık tüm ayarlarını kurcalayıp tvden görüntü almaya çalıştım(podcastları internettv si ve ipcamleri gibi bir sürü seçeneği var). herhangi bir zarar ziyan olmadı.

    toshiba'nın kendi yazılımını bilmiyorum. programları kullanmadan önce ağ üzerinde bağlı olan tv yi programa tanıtmak gerekiyor. bu aşamada samsungun programı belki tanımayabilir ama diğer programların device listesinde tv'nizin olması gerekir yanlış hatırlamıyorsam. Her iki halde de deneme yanılma yapmak lazım. sonuçta sadece bilgisayar programı bunlar. En kötü ihtimal tvdeki menülere dlna olarak paylaştığınız klasörleri göremezsiniz o olur.

    normalde harici disk bağlayıp mkv ve dts sorunsuz izliyorsanız. dlna üzerinden transcode etmeyen bir program ile de izleyebilmeniz gerekir. tabi bu tvnin modeline göre değişebilir ama benim anladığım kadarıyla sistemler bu şekilde çalışıyor.




  • bencede zarar vermesi mümkün değil. Sanırım televizyonlar FreeBSD tarzı işletim sistemelri kullanıyorlar. Yazlım onun üzerinden işliyor.Bu işletim sistemleri çok sağlam olup kolay kolay fire vermezler.
  • sn.gazzz bilgiler için teşekkürler,ancak andy nin ben ne niyetini anladım nede neyi uyardığını filan anladığım kadarıylada onun
    bahsettiği durumun bizim konuyla hiç alakasıda yok.

    Toshiba için kutusundan çıkan program şudur: ULCS adlı bir program ve kendi sitesi için CD sinin üzerinde şu adres var,
    ama toshiba filan diye herhangi bir uyarı yada bilgide yoktur

    www.transtechnology.co.jp

    az önce bu japon sitesine baktım ve programı gördüm orada ULCS diye paralı bir program bize gelen ise sınırlı kullanımlı olanı.

    dikkatimi çeken ise realtime encoding demesi ayrıca desteklenen listesinde ise MKV diye bir şey görmedim hocam???
    belkide bende görüntünün kötü oması hem mkv desteği olmaması veya transcode ettiği için olmalı?

    sen bir incele istersen programı durumu anlarsın

    bir diğer sorum ise USB disk arıyorum 256 veya 512 veya 1gb gibi çünkü formartı FAT veya FAT16 olmalı,FAT32 ile program
    kesinlikle yüklenmiyormuş tosha fw yüklemek için bu olayın yukarıdaki dlna ile alakası yok sadece fw için sordum bunu
    çünkü ben fat,fat16 lı stick bulamadım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yamanci35 -- 28 Ekim 2010; 12:19:29 >




  • @yamanci35, evet sitede yazan formatlar şunlar :

    [Video]
    MPEG-1, MPEG-2,
    WMV6, WMV7, WMV8, WMV9, WMV HD, ASF, XVD, QuickTime, RealVideo, FLV
    AVI : DivX Video, XviD, DIB, Indeo5, cvid, MRLE, CRAM, MJPG, dvsd, H.264
    [Audio]
    WAVE, MP3, WMA, WMA Pro, AAC, AC3, MPEG Audio Layer2,
    Ogg Vorbis, RealAudio
    [Photo]
    JPEG, BMP, GIF, TIFF, PNG
    ※Some formats that are not included in Windows XP or Vista, require the easy installation of the corresponding DirectShow Filters and codecs (RealMedia, Quick Time, DivX...) .

    ayrıca açık açık

    "※In case the DLNA appliance does not support HD, HD videos will be downscaled to high quality SD videos after transcoding."

    demişler, yani hd yi sd ye çeviririm zaten diyor özetle... bu program ne orjinal toshiba programı ne de pek bir işe yarayan program.

    usb disk konusunda pek bir bilgim yok ama diski biçimlendirirken fat16 seçilebiliyor idi. çok eski de mi kaldı bu seçenek hatırlamıyorum ama elindeki boş usbyi takıp sağ tıklayıp biçimlendirme tıklayıp, gelen menüdeki "dosya sistemi" kısmından bir bakabilirsin. fat16 falan varsa onu seçip biçimlendirirsen sorunun hallolur.

    firmware yüklerken elektirik falan giderse sakata gelir diye biliyorum. güncelleme çok gerekliyse yapılmalı aslında.




  • ustam bende bugün ğprogramın açıklamasını dikkatli bir daha okudum,yahu kaç gündür kafayı yemiştim
    bu porgram neden böyle kötü görüntü veriyor diye aslında kabahat bende,okusuna programın açıklamasını değilmi

    transcode edip veriyormuş görüntüyü birde sd demiş

    ancak anlamadığım kısım ise tosh denen bir üretici neden böyle dandik bir programı veriyor


    o zaman kaldığımız yerden devam edelim biz,hangi programda başarılı olacağız filan diye,ama sanırım sende olay başarılı?
    banada sanırım transcode etmeden ve mkv desteği olan program şart;sen hangisini önerirsin bu durumda denemem için ustam?

    usb stick olayında ise netice alamadım çünkü sağ tıklayınca biçimlendir seçeneğinde bende sadece fat32 veya ntfs olarak
    iki seçenek çıkıyor fat ve fat16 yoktur,ama stick ilk format edildiğinde tüm format seçenekleri varmıydı bilemiyorum?
    bugün vatana gidip sordum,arkadaş bu yeni stickler artık fat32 gelir veya siz bunu ntfs yapabilirsiniz dedi yani fat ve fat16
    yokmuş,buda garip gelkdi bana tosh neden sadece fat ve fat16 diyor fat32 olmaz diyor,birisi bana düşük kapasiteli 256 veya 512
    eski sticklerden bul bunları fat fat16 olur veya yababilirsin dedi ama bunları kim nede satıyor acaba?
    ilgili başlıkta bu konuyu sordum ama cevap gelnedş?




  • ben genel olarak samsung'un programını kullanıyorum. samsung pc share manager, bilgisayara takılı usb disklerden de sorunsuz paylaştırdığı için işimi görüyor. ama ağdaki toshibayı algılar mı algılamaz mı bilmiyorum. wild media server da dediğim ayarlarla birlikte sorunsuz çalışıyor.

    fat16 konusu baya eskide kalmış o halde. benim hatırladığım yer o kesimdi, eskiden oradan fat16 ya çevrilebiliyordu. şu an olmaması durumunda yapacak birşey yok ama toshiba neden fat16 istesin onu da anlamış değilim. Tv çok mu eski acaba ? ben samsung firmware'sini güncelledim. ntsf falan olabilir yani dikkat bile etmedim dosya sistemine. Ama herhangi bir bilgim yok bu konuda yanlış yönlendirmek istemem. Fat16 konusunda kesinse mesele, olmadı bir teknik servise güncelletin bari.
  • ustam tv de f/w de 2010 model zaten sorun orada,adamlar neden eski sistem fat16 demişler
    fat32 olmaz demişler kimse bilmiyor,ancak mutlak yüklenecek filan durumu yok,sadece bilgimiz olsun diye sormuştum
    yoksa gerekli bir durum söz konusu değildir.

    wildmedia yı o zaman denemekte fayda var.
  • arkadaşlar Wild Media Server pragramını samsung 40c650 tv kurdum fakat harici harddiskteki bazı filmleri 5 - 10 sn gösterdikten sonra diğer filme geçiyor ( filmlerin hepsi Divx formatında )ne yapmam gerek yardımcı olursanız sevinirim
  • Bende samsung manager doğru dürüst çalışmadı wild media server gayet iyi çalıştı fakat onunda süresi doldu. Daha sonra net te araştırırken tvmobili programını buldum web tabanlı ve dosyaları pcden göstermek kullanmak vs cok kolay tek eksiği dosyaların görüntüsünü tv de göremiyorsunuz ama oda çok öenmli değil oynatma sırasında hiç bir problem çıkarmıyor.Ücretli de değil daha ne olsun.
  • wildmedia server için bir key bulsak çok daha iyi olurdu
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.