Şimdi Ara

DLNA özelliği olan Tüm TVler için Alternatif Pc Share Manager (Samsung B/C serisi) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
317
Cevap
27
Favori
161.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • güzel bir konu başlığı olmuş, bende kendi çapımda araştırmalar yapıyordum konu hakkında. bu başlıktaki tüm programları denedim. İlk gözlemlerimi yazayım sonra bir kaç sorum var.

    Samsung Pc Share Manager : Benim bilgisayarda takılmadan oynatan tek program. Tahminimce transcode etmeden direkt ağ üzerinden çalıştırabilen de tek program. Çıkardığı sorun usb harici diskin klasörlerini "yanlızca klasöer ögeleri paylaşılabilir" gibi abuk bir uyarı ile paylaşmaması....

    Serviio: Baya basit görünümli bir program, transcode seçeneğini seçmeyince mkv dosyalarını oynatamıyor.

    Wild Media Server: Kompleks bir program, bir sürü şey vaad ediyor ama hiç birine tam olarak ulaşamadım. Ayarlar Transcode bölümü yada dosya üzerinde Transcode profil ya da genel transcode profilden yaptığım tüm değişikliklere rağmen "clear profile" dahil, transcode etmeden görüntü almayı başaramadım. Transcode ettiği durumlarda ise belli aralıklarla görüntü takılıyor.

    Twonky Media Server: Web arayüzü olan bir program, seçilmiş sitelere giriş için kolay kullanım özelliği sağlayabilir ama çok bir artısı yok. Mkv oynatamıyor, ya da ben tvden oynattıramadım.

    pms (ps3 media server): Java arayüzü olan bir program. Ps3 için tasarlanmış ama gerek web gerek videolar olsun tvde görünüyor ama transcode etmeden yine tv de hataya sebep oluyor.

    5 tane program denedim, benim işimi en iyi gören video oynatma konusunda samsung pc share manager oldu. 1080plerde bile takılmadan transcode etmeden oynata biliyor. Başlıkta tersi söyleniyor ama belki yeni versiyonunda bu özelliği düzeltmişlerdir. Ama bir sorunu var oda, usb olarak bağlanmış harici diskleri paylaşmıyor. e-sata olarak bağladığım harici diski paylaşabildiğim halde usb bağlantısı ile bağladıklarımda hata veriyor ve paylaşmıyor. Yabancı forumlarda da aradım bunun pek bir çözümünü bulamadım ama sonuçta aynı hızda harici diski paylaşabiliyorsa, usb- esata farkı olmaması gerekir. yazılım ile ilgili bir mesele belki yeni versiyonda bunu da hallederler bilmiyorum ama harici disk ayarlarından usb bağlanmış bir belleğin özelliklerini değiştirebilirsek belki programı kandırabiliriz. Usb bağlanan diskde görünürde fark, otomatik kullan seçeneğinin olması. e-sata bağlanan ise normal yerel disk görünümünde otomatik kullan seçeneği yok. Bunun yüzünden olmuyordur ama buna sebep olan meseleyi değiştirebilirsek usb harici diskleri de paylaşabiliriz.

    wild media server için http ve web bağlantısı kurmaya çalışıyorum ama henüz başaramadım. örneğin elimde ipcam var bunların görüntülerinin adreslerini programdaki ilgili yere kopyalayıp görüntüyü tv ye almak istiyorum ama bir sürü ayarını kurcaladım ama bir türlü olmadı. wild media server için bu ayarları verebilirseniz sevinrim.

    birde nette media server programları arasında nero media home'un adı da sıkça geçiyor. acaba bu programı kullanan ver usb harici diski transcode etmeden paylaştığını teyid edecek biri çıkar mı ?




  • başlık pek aktif değil sanırım. sorduğum soruların bazılarının cevabını deneye yanıla buldum.

    wild media serverda transcode etmeden açmak için tv menüsünde gelen seçeneklerden settings kısmından transcode profile kısmından clear profile seçilmesi gerekiyormuş. yani program üzerinden değilde tvye gelen menüden seçim yapılmalı. ama transcode olmadan audio kanalları üzerinde oynama yapılamıyor. .Normalde tvye harici disk takınca ses kanalları seçilebiliyor bu şekilde tek kanal geliyor. Bu konuda pek bir çözüm bulamadım.

    internet adresleri ekleme kısmı da, wild media server üzerinde podcast kısmıymış. Bu konuda netten hazır podcastlar indirip program üzerine taşıdığınızda listeye ekleniyor ama henüz tv ekranında nete bağlanmak mümkün olmadı. podcast seçenğinde sağ tıklayınca kendinizde yeni bir podcast yapabiliyorsunuz, buradanda net adresleri denenebilir.
  • sorduğum sorulardan bazılarını daha çözebildim. belki birinin işine yarar diye anlatıyorum. pek türkçe anlatım yok çünkü...

    wild media server için podcast kullanımı :

    ilk olarak device bölümünden media source kısmından internet ile ilgili bir seçenek seçilmeli, web ile ilgili bir çok kaynak var onlardan biri seçildiğinde tv ekranına internet ile ilgili klasörler görünür hale geliyor.

    ardından wild media server'ın forumunda yayınlanan podcast listesinden istenilen indirilip, programın üzerine taşınmalı böylece podcastı ilgili listeye alıyor.

    ardından podcast üzerine gelinip sağ tıklanıp update podcast seçilmeli ve işlemler tamamlanana kadar beklenmeli, böylece podcastın içeriğini güncelleme ve yükleme işlemi yapılmış oluyor. Bu aşama bilgisayardan sorun oluyorsa (benim ilk öyle oldu) tvde ki klasörler içersinde podcast update kısmı mevcut bununla denenmeli..

    bunlar yapıldığında videolara girilebiliyor. görüntü kalitesi normal turksat uydu kanallarından daha kaliteli göründü gözüme, hepsine bakamadım ama denediklerim öyleydi. yakında iptv yi deneyeceğim onun daha kaliteli olduğunu düşünüyorum.

    unutmadan, benim ilk denememde olmamasının nedeni kullandığım bilgisayardaki internet explorer versiyonunun eski olmasından kaynaklanıyormuş, yeni versiyon bir bilgisayar ile deneyince sorunsuz çalıştı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qazzzz -- 23 Eylül 2010; 2:26:13 >




  • wild media serve süre kısıtlamasını aşabildiniz mi? ben bunu yapamadım.WMS çok başarılı fakat tam verim alamadım bende :) öğrenene kadar zaten süresi doldu :)

    ama porogramlar içerisinde filmin tüm altyazılarını ve tüm dillerini açabilen tek program :D
  • bir tane dosya buldum wms.exe , program klasörüne kopyalayıp çalıştırdığımda süre kısıtlaması uyarısı gitti ama update podcast yapınca tekrar uyarı geri geldi. bu konuya çok eğilmedim ama bu aşılabilir gibi geliyor bana...

    dil değiştirmeyi, transcode etmeden tarif etmeniz mümkün mü? genelde bendeki mkvler rusça, ingilizceye geçmiyor...

    iptv konusuda denedim, sonucu pek tatmin edici değil. bulabildiğim iptvler yüzünden de olabilir çok fazla tv deneyemedim ama ip cam için buradan bir çözüm üretilebiliyor. rtsp ile kameraya bağlanabiliyor ama şu an için görüntü formatını tanıyamadı. wild media forumunda yeni durumlara karşı transcode kodları üretiyorlar ama işi o derece dallanıp budaklandırmak istemiyorum. Şu an için bunun mümkün olduğunu söyleyebilirim. çok kullanışlı değil, keşke tv üzerinde widgets uygulamalarını geliştirselerde bilgisayara gerek kalmadan bir çok şey yapabilsek harika olurdu.

    iptv için denemek isteyen olursa kısaca anlatayım:
    önce vlc media player edinmeleri gerekiyor. ardından settings kısmında media kaynakları bölümünden internet sekmesi içersinde vlc'nin nereye kurulu olduğunun gösterilmesi gerekiyor.

    bundan sonra, program üzerinde internet tv bölümünü seçip, yan pencerede sağ tık ile add link ekleyerek iptv izlemek mümkün... iptv list için wild media serverda verilen bir liste var ama bir çoğu çalışmıyor çalışanlarda baya kötü. yeni güzel tvler bulup öyle denemek lazım ama daha buna bakamadım. birde transcode olmadan izlemekde mümkün olmadığı için ne kadar kullanışlı olur bilemiyorum. Bu arada transcode işleminde sorun çıkarsa en iyi internet input stream seçeneği çalışıyor.




  • kablosuz olarak direk bilgisayardaki görüntüyü tv ye aktarımı sağlayan program nedir ? varsa tabiki böyle birşeyş
  • bu başlıkta anlatılan programlar bu işi yapıyor. tv'in kablosuz olarak ağa bağlanabiliyorsa gerisi zaten dlna üzerinden media paylaşmak. burdaki anlatılan programların hepsi bu işe yarıyor.
  • medi paylaşmak dışında ben bilgisayarımın görüntüsünü direk aktarmak istiyorum yani harici ekran gibi kullanmak wihifi bağlantısı ile onun mümkün olup olmadığını araştıroyrum...
  • bende plazma olduğu için bu konuyu çok araştırmadım ama denk geldiğim kadarıyla vlc media playerın bilgisayar masaüstünü yayınlama gibi bir özelliği var, wild media server da vlc ile uyumlu olarak bu görüntüyü tv ye aktarabiliyor. Denemedim olur mu olmaz mı tam bilemiyorum ama yapmanız gereken önce wild media server'ı kurmak ardından vlc media playerı kurmak sonra genelde wms içersinde vlc'nin hangi klasörde olduğunu ayarlarmak, ayar kısmında mevcut bu, varsayılan ayarı c:\program files şeklinde zaten. Ardından internet tv kısmında bir link ekleyeceksin ve tvden bu kanalı tıklayacaksın... tahminen çok iyi bir sonuç olmayacak, yani normal kablo ile bağlamak hem kalite hemde pratiklik açısındasn daha iyi olacak çünkü vlc önce görüntüyü capture edip sonra tv ye aktaracak. gecikme ve kalite kaybı olabilir diye düşünüyorum. birde tam olarak yapan varmı bilemiyorum

    http://www.wildmediaserver.com/forum/viewtopic.php?f=20&t=187&p=1234

    bu başlıkta bu mevzuyla uğraşan biri var, bir kaç bilgi de var. uğraşılırsa olur gibi görünüyor bana... denemek lazım...




  • arkadaşlar serviio yu kurdum kdl40ex500 de sadece dosyalar var içinde film yok ne yapmalıyım :) wms ilede çok uğraştım bi türlü beceremedim lütfen yardım
  • bunun olası bir çok nedeni olabilir, benim aklıma gelenler şunlar. Tv'in formatı desteklemiyor olabilir. Programda yanlış birşeyler seçmiş olabilirsin. Dosya isimlerinde hata olabilir.

    serviio ek bir değişiklik yapmadan çalışıyor ama transcode ederek çalışıyor ki bu pek sağlıklı değil bana göre, bilgisayarın güçlü değilse takılmalar yaşarsın.

    wms de takıldığın yeri daha net söylersen tarif etmeye çalışırım. wms de settings device kısmından uygun bir seçeneği seçmen gerekiyor. Bu şekilde tv de klasörleri gördüğün zaman tv üzerinde de ayarlama yapabiliyorsun.
  • Bende de 46EX500 var ve WildMediaServer programını kullanıyorum (Full versiyon trial değil) super bence.
    Yanlız kurduktan sonra guvenlik duvarını kapatmayı unutmatyın. (hem bilgisayardan hemde antivürüs programından) WMS ile ilgili sormak istediğiniz bi şey olursa yardımcı olurum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi epoxy rıdvan -- 8 Ekim 2010; 22:37:47 >
  • Selam
    c650 de pc share kullanıyorum ama 4. adımdaki samsung tv yi program görmüyor. bilgisayarı hub bağlayarak bağladım. sorun n olabilir acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: qazzzz

    başlık pek aktif değil sanırım. sorduğum soruların bazılarının cevabını deneye yanıla buldum.

    wild media serverda transcode etmeden açmak için tv menüsünde gelen seçeneklerden settings kısmından transcode profile kısmından clear profile seçilmesi gerekiyormuş. yani program üzerinden değilde tvye gelen menüden seçim yapılmalı. ama transcode olmadan audio kanalları üzerinde oynama yapılamıyor. .Normalde tvye harici disk takınca ses kanalları seçilebiliyor bu şekilde tek kanal geliyor. Bu konuda pek bir çözüm bulamadım.

    internet adresleri ekleme kısmı da, wild media server üzerinde podcast kısmıymış. Bu konuda netten hazır podcastlar indirip program üzerine taşıdığınızda listeye ekleniyor ama henüz tv ekranında nete bağlanmak mümkün olmadı. podcast seçenğinde sağ tıklayınca kendinizde yeni bir podcast yapabiliyorsunuz, buradanda net adresleri denenebilir.

    Selam

    Samsung pc share manager ile USB harici diskteki klasörleri paylaştırmak için programın yüklü olduğu klasör içindeki (C:\Program Files\Samsung\SAMSUNG PC Share Manager) configinfo.ini dosyasını açıp [Shared Folder List] başlığı altına paylaştırılmak istenen dizinlerin eklenmesi gerekiyor. Bu işlemi yaptıktan sonra programı açıp paylaş menüsünden "cihaz ilkesini ayarla" ya tıklayınca istediğimiz klasörleri paylaşılan klasör tablosunda görebiliyoruz.

    Paylaşım sorununu bu şekilde aşabildim ancak hd videolarda takılmalar oluyor malesef. divx lerde problem yaşamadım




  • bendeki Tosh 55SV Tv ye,geçenlerde kutusundan çıkan share türü bir CDsi vardı buradan programı yükledim DLNA sistemi için
    WindowsXP-pro olarak yükledim ve adımları takip ederek program kuruldu ama programla birlikte Quicktime playerda yükleniyor
    sanırım görüntü buradan açılıyor???

    tv yi pc ye ethernet kablo ile bağladım daha sonra adımları tamamladım ve sorunsuz şekilde pc den belirttiğim ana klasörü buldu
    ve bunu tv de açılan mediaplayer menüsünden gördüm,buraya kadar sorun yok ve sevindim
    ancak pc deki bu film ve klipler vesaire genellikle mkv ve HD içeriklerdir,sorun işte burada başladı,öncelikle bütün parçaları denedim
    açtı ve sestede sorun yok,ancak görüntü kalitesi bayağı kötü çıktı??

    -ben bu HD içerikleri pc yi tv ye direk HDMI kablodan bağladığım zaman görüntü süper ama yukarıdaki bağlantıda görüntü kötü

    içeriklerin görüntü kalitesini biliyorum ve benim pc deki bir kaç player yardımıyla hepside süper görüntüdedir


    benim sorum;neden yukarıdaki bağlantı şeklinde görüntü kötüleşti ??? bunun sebebi ne olabilir acaba????

    -ethernet kablosunun uzunluğu etkilermi acaba? bu kablo 10metredir ama pc ile tv arası 5,5metredir,elimde bu 10metrelik kablo olduğu için bunu taktım?
    -yoksa görüntüyü kötüleştiren DLNA programıyla birlikte yüklenen Quicktime playerdan kaynaklanabilirmi??

    daha sonra pc yi yine tv ye HDMI kablo ile bağladım,belki bir şey olmuştur diye ama görüntü yine süper olarak tv açıldı,tekrar ethernet ile
    denediğimde yine görüntü kötü oldu,çözemedim nedendir bu sorun

    ancak en azında tv nin DLNA sistemini çözdüm,bağlantıyı başarıyla yaptım,içerikleri buldum vesaire ama görüntü kötü

    bu konuda yardım edecek varmıdır acaba arkadaşlar?

    selamlar




  • @Drizzt Do_Urden, detay vermeniz gerekir. Serverı başlatınca görmeme gibi bir problem olmuyor. TV den ağ testi yaptınız mı? ağa normal bağlanıyor mu? başka program denediniz mi? wild media server trial mod geçince server olarak görmüyor mesela böyle birşey de olabilir. bir sürü olasılık var, detay vermeniz gerekir.

    @metalord , önemli bir bilgi teşekkür ederim. yakın zamanda deneyeceğim.

    @yamanci35, görüntünün kötü olması tahmin ettiğiniz gibi transcode etmesinden kaynaklanıyor. sanırım TV için desteklenmeyen codec. Transcode etmediği sürece ağın hızı (benim ağ kabloları 50 metreden fazladır) 1080p filmleri takılmadan oynatmak için yeterli.
  • sn.gazzz
    olayı tam olarak bilşmediğim için fazla anlamaıdm desem daha doğru olacaktır,o zaman durum ethernet kablosunun uzunluğu olamaz?
    transcode seçeneğini programda gördüm ve aktif etmedim diye hatırlıyorum ancak belliki bir etken var ve görüğntü kötü

    gece tekrar denedim pc ile tv bağlantısını HDMI ile ve görüntü daha önce yazdığım gibi süper ve ethernet ile bağlantıd isea kötü
    ancak programı bugün silip kaldırdım çokta önemli değildi benim için çünkü HDMI ile pc yi tv ye bağlayarak kullanıyordum normalde
    dlna nedir nasıl çalışacak diye merak etmiştim sadece o da beni tatmin etmedi.
  • @metalord, tarif ettiğiniz şekilde denedim ve 1080p filimde takılmadan izleyebiliyorum. usb den de böyle bir destek olması freeware yazılım olarak pc share manager için iyi bir özellik oldu. Geriye tek birşey kaldı o da, filimin dilini seçebilmek. Araştırdığım kadarıyla dlna ile dil seçeneği aktif olmuyor ama en azından varsayılan dil haricinde bir dili pc share manager da paylaştırabilsek harika olurdu. Bu konuda bilginiz var mı?

    @yamanci35 hdmi ile dlna kıyaslanmaz aslında. eğer tv'nizin görüntü işlemesi iyi ise kesinlikle bunu kullanın derim. benim elimdeki pc 1080p filmleri takılmadan oynatamıyor ama dlna ile paylaşıp bunu tv den takılmadan izleyebiliyorum. Ayrıca normal şartlar altında hdmi olsun ya da pc bağlantısı olsun belli bir sınır içersinde görüntüyü aktarırlar. bu da orjinal görüntünün tv den oynatılması kadar iyi olamaz. Ama tabi tv'nin bu konudaki kabiliyeti önemli. ben sizin tvnizin özelliklerini bilmiyorum ama dediğim gibi ne ağ kablosu, ne hub ne adsl router modem bunların hiç birisi aktarımda kalitenin düşmesine ya da takılmaya yol açmıyor.

    belki tv'nizin firmwaresini güncelleyeyip mkv ve dts desteği sağlayıp sağlamadığını kesinleştirebilirseniz, indirdiğiniz mkv filmleri transcode etmeden oynatma imkanınız olur. transcode ettiği sürece pek tatmin edici sonuç olmaz diye düşünüyorum.




  • benim bahsettiğim sorunun tv ile alakası yok Tosh 55SV685 üstelik bendeki tv,ve tv ye diğer bağladığım hiç bir cihazda bu durum
    söz konusdu değil örneğin ps3,xbox,uydureceiver,bluray gibi cihazlarda tabiki bağlantı hdmı ile ancak ya dlna programda bir şey var
    veya onunla birlikte gelen quicktime veya son ihtimal transcode olayı.

    senin pc deki durum ise bendekinin tam tersi örneğin bende bütün 1080p hd ler takılmasız tv de gösteriliyor hdmı bağlantı ile ama dlna
    ile yukarıda anlattığım durum gibi yani kötü,sadece meraktan bunu denedim dlna ile neler olacak diye ama beğenmedim,yeniden
    eskiden kullandığım sisteme döndüm hdmı ile bağladım herşey süper şimdi
  • işte zaten bende onu diyorum zaten tv ile ilgili diye. samsung dlna ile ne quictime'a ne transcode ye gerek kalıyor. Aynen bir harici disk takılmış gibi dlna ile filmler izlenebiliyor.

    belki sadece kullandığınız programdandır, wild media server ile tekrar deneyebilirsiniz. programı kurduktan sonra tv üzerinden bilgisayara bağlanıp, menülerden transcode profil den clear profile seçmeniz yeterli. eğer desteklenen codec ise bozulma ve takılma olmadan izleyebilirsiniz.

    hdmi ile dlna bu anlamda pek kıyaslanabilir şeyler değil yani, hdmi ile mutluyum diyorsanız, öyle devam edin madem.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.