Şimdi Ara

DJI PHANTOM - INSPIRE - MAVIC - SPARK + Go Pro - Aerial Photography (54. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.304
Cevap
36
Favori
75.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • SANALKAPTAN S kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle. Pilot lisansı onayı minimum 1 gün içerisinde geliyor. Dolayısıyla satış yapacak arkadaşların alıcıya bu bilgiyi vermesi ve alıcının satışa bu belgeyi almadan gelmemesi gerekli. Bu işlemi sonraya bırakmak ruhsat sizin üzerinezeyken aracınızı satmaktan farksız.
  • SANALKAPTAN S kullanıcısına yanıt
    Hocam kaça sattınız acaba?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cekabu

    Hocam kaça sattınız acaba?
    4500 e vermiştim ama sanırım iptal olacak. Yarına belli olur. Alıcı biraz sıkıntılı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Farketmediğim 2 çizik bulmuş. Düştü bu kesin diyor. Ama asla düşme olmadı drone da. Bakalım hayırlısı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SANALKAPTAN S kullanıcısına yanıt
    Geçen biryerde gördüm. Mavic Pro ayak çatlak vardı. Kronik DJİ sıkıntısı. Olabilir hocam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar 2 3 ay içinde dji spark almayı planlıyorum fakat aklımı kurcalayan bir kaç soru var.Öncelikle kaymakamlık tarafından yayınlanan uçuş izninin yasak olduğu yerlere baktım.Drona kayıt gerekmiyor onu biliyorum.Ancak her uçuştan önce(çok kalabalık olmayan şehir içinde)izin almak gerekir mi?Ayrıca droneun shgm ye kaydı olmadığından neye göre cezai işlem uygulayabilirler ki kumanda sahibini bulamadıkları sürece.Mesela YouTube da sparkın incelemelerini izlerken nazikçe uyarıyorlar hatta bir adam jandarmanın önünde kalkıyordu uyardılar indirdi.Bu meseleler nasıl oluyor arkadaşlar.Şimdiden teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Where_is_ıram_drake W kullanıcısına yanıt
    Meskul mahal icerisinde shgmden izin almadan uçuş yapilmasi yasak.



    az kalabalik cok kalabalik diye bir tabir yok maalesef.



    jandarma olayi ise benimde basima geldi.. ben denize sifir olan bir yoldaydim.. sizin tabirinizle az kalabalik hatta m2 ye belkide 0.3 insan dusuyor gibi dusunun belkide daha az salladim..



    cihaz mavic air.. tam havalanmistimki sansima 2 jandarma yuruyerek bana dogru gelmeye basladi.. usulca indirdim.. gayet nazik sekilde konusmaya basladik abi yasak falan dediler.. ben dedim hani deniz kenari falan.. gecen sikayet oldu cok ugrastik derken cihazi incelediler meraktan.. sonra izinlerden agirlik statusunden falan bahsettim.. problem olmadan ayrildik..



    ama birisinin şikayeti üzerine gelmiş olsalardi ceza kesilebilirdi..





    gelelim sizi nasil bulabilceklerine.. cihazin duşme ihtimaline yada sizden alakasiz bi yerr indiginde size ulaşsinlar die telefon numaranizi uzerine yazarsaniz.



    cihazi faturali aldiysaniz ve Allah korusun herhangibir kazaya karisip suç olusursa yada zarar urunu TR den aldiysaniz seri numarasindan bulmalari kolay olacaktir..



    istenildikten sonra bu secenekler artacaktir..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Teşekkürler hocam peki bu izin işi nasıl oluyor biraz daha detaylı anlatabilir misiniz?Kaç güne alınabilir,kaç günlük izin alınabilir?Bu işlerde yeniyim kusra bakmayın.Bu arada cihaz benden bağımsız benim istemediğim bir yere inmese yani bu işi uçuş izni almadan yapsam ve cihazın seri numarasını vs göremeseler yine de bir sorun oluşur mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Where_is_ıram_drake -- 24 Eylül 2018; 20:33:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Where_is_ıram_drake W kullanıcısına yanıt
    yasak olan bir sey her zaman sorun olusturur :) olusturmaz dersem teşvik etmiş olurum..



    bir onceki sayfalari incelerseniz direk link paylasilmisti olmadı shgm sitesine bakın. ort 1 hafta surmesi gerek izin alacaginiz yere gore degisebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar Türkiye içinden alınan sparklarda garanti işi nasıl oluyor acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selamlar,

    Mavic Air için ND fitre almayı düşünüyordum ama bazı forumlarda görüntüde çok bir farkın olmadığını söylemişler. Konu ile ilgili bilgisi olan var mı?
  • bigFreeze B kullanıcısına yanıt
    Alın hocam bakmayın siz. Sonra filtresiz uçmazsınız. YouTube da karşılaştırmalar var bir bakın.

    Güney’de gözlüksüz gezmeye benzer filtresiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Where_is_ıram_drake W kullanıcısına yanıt
    İzmir’de DJİ yetkili satıcısı var oradan alabilirsiniz. Diğer firmalardan aldığınızda onlarla yürütmeniz lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba.Samsung evo plus 128 gb almayi dusunuyorun kullanan var midir acaba mavic air kullaniyorum.yazma hizi 90mb kartın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cem_16 kullanıcısına yanıt
    Amerika'da insanların üzerinde uçuş kesinlikle yasak, Türkiye'de böyle bir yasak mevcut değil mi?
  • Arkadaşlar merhaba. Dji spark cihazimi fcc moda alamıyorum bir turlu.Fake GPS kurdum geliştirici seçenekleri açtım.Fakat bir türlü cihaz kanal olarak geçmiyor son yazılım yüklü 11 12 13 olarak devam ediyor bu sorunu yaşayıp aşabilen var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • snatch1903 kullanıcısına yanıt
    https://youtu.be/d1v6bqFz_JE

    1 hafta önce telefonu değiştirdim, daha öncede bu video dan yapmıştım, yine aynı şekilde yaptım, hiçbir sorun yok...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankara için genel olarak yasak yerleri görebileceğim (havaalanı/askeri bölge dışında), genel olarak aklımdaki soruları cevaplayabilecek bir kaynak var mı? 500g üstü (Mavic 2 Pro) bir cihazım var, her uçuşta izin almam gerekmiyor sanırım? Ya da yasal olarak gerekiyor ancak pilotluk belgesini gösterdiğimizde uzaklaşıyor polisler diyerek yok mu sayıyoruz bunu?

    Cihazı yeni aldım ve Türkiye genelinde düzgün bir kaynak olmaması garip. Grupları vb. okuyorum bir süredir, merkezi yerlerde izin almadan uçanlarda var izin alınması gerekiyor diyenlerde. Gece çekim yapmak yasak sanırım, bu "gece" saat kaçtan sonra başlıyor? Düşük ışık fotoğrafları çekmeyi planlıyorum özellikle mesela. Çaktırmamak mı gerekiyor?

    Şimdiden teşekkürler yardımcı olacak kişiye.
  • Chronotide kullanıcısına yanıt
    Aslında 500gr altı veya üstü uçmak tamamen sıkıntı, sistemden izin için başvursanız bile çoğunlukla olumsuz sonuçlanıyor. Her ilin valiliği tarafından farklı uygulamalar var. Pilotluk belgesi olması uçuş yapılmasını sağlamıyor, gerekli mi gerekli, ama pek işe yaramıyor.



    500gr altı için aşağıdaki sıkıntı söz konusu oluyor.

    quote:

    SHGM'ye kayıt zorunluluğu olmayan cihazların her yerde uçabileceği gibi yanlış bir düşünce var. Olayın aslı şu: SHGM tarafından NOTAM üzerinde uçuşa yasak bölgelerde -ki bunlar havaalanları, askeri bölgeler gibi yerler ve DJI tarafından da harita üzerinde işaretlenmiştir- normal şartlar altında hiçbir cihazla (spark ve Air dahil olmak üzere) uçuş yapamazsınız, motor bile çalışmaz. Ancak bu bölgeler dışında valiliğin özellikle yasağı olmadığı sürece her yerde her cihazla uçuş yapabilirsiniz.



    Ama şöyle bir örnek verelim: Kalabalık üstünde uçuş yapıyorsunuz ve SHGM talimatına göre yasak biliyorsunuz. Ancak valilik tarafından özel bir yasak da belirlenmemiş. Hakkınızda şikayet var. Burada cihazın cinsine göre iki ayrı senaryo ortaya çıkıyor. Cihazınız kayıt zorunluluğu olan bir cihaz ise önce kabahatler kanununa göre polis tutanak tutar cüzi bir ceza ödersiniz, sonra da bu tutanak SHGM'ye gönderilir ve onlar da talimatla uçuşa yasaklanmış bölgede uçuş nedeniyle oldukça yüksek miktarda ceza keser. Cihazınız kayıt zorunluluğu olmayan bir cihaz ise, kabahatler kanunundan cüzi bir ceza yersiniz, tutanak SHGM'ye gönderilse bile görev alanı dışında olduğu için herhangi bir işlem yapmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • coaxem kullanıcısına yanıt
    Kanunların aptalca olmasından dolayı kanunsuz takılıyor yani drone operatörlerinin %90'ı? İzin almaya kalksan haftalar sürüyor ve çoğunlukla red. Saçmalığa bak hobi bu ya. Silahını alıp hayvan vurmaya gidene bu kadar işkence yapmıyorlar..
  • 
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.