Şimdi Ara

DJI PHANTOM - INSPIRE - MAVIC - SPARK + Go Pro - Aerial Photography (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.304
Cevap
36
Favori
75.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, Phantom 3 Advanced sahibiyim. Cihazdan çok memnunum fakat bir sorunum var. Normalde 5km olması gereken menzin bende sadece 1500 metre. Bu mesafeden sonra cihaz zayıf sinyal uyarısı verip görüntü gidip gelmeye başlıyor ve haliyle geri döndürüyorum cihazı. Bu denemeleri şehir içi ve dışı farklı yerlerde yapmama rağmen hep bu mesafede sinyali kaybediyorum. Sırf bu menzil farkı yüzünden Standart yerine bunu almıştım. Galiba cihaz Avrupa ve Amerika'da farklı menzillerde çalışıyormuş. Bu tarz yazılar okudum yabancı forumlarda. Sonra burada 4-5 km menzil yakalayanları görünce şaşırdım. Acaba nerede bir sıkıntı olabilir benim cihazda?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: canozpinar

    Merhaba arkadaşlar, Phantom 3 Advanced sahibiyim. Cihazdan çok memnunum fakat bir sorunum var. Normalde 5km olması gereken menzin bende sadece 1500 metre. Bu mesafeden sonra cihaz zayıf sinyal uyarısı verip görüntü gidip gelmeye başlıyor ve haliyle geri döndürüyorum cihazı. Bu denemeleri şehir içi ve dışı farklı yerlerde yapmama rağmen hep bu mesafede sinyali kaybediyorum. Sırf bu menzil farkı yüzünden Standart yerine bunu almıştım. Galiba cihaz Avrupa ve Amerika'da farklı menzillerde çalışıyormuş. Bu tarz yazılar okudum yabancı forumlarda. Sonra burada 4-5 km menzil yakalayanları görünce şaşırdım. Acaba nerede bir sıkıntı olabilir benim cihazda?

    Bu sabah what's up grubundan tartıştık, arkadaşlar konuda bilgili, yazacaklardır

    @dewr @diegoforlan




  • quote:

    Orijinalden alıntı: OlguErhan

    quote:

    Orijinalden alıntı: canozpinar

    Merhaba arkadaşlar, Phantom 3 Advanced sahibiyim. Cihazdan çok memnunum fakat bir sorunum var. Normalde 5km olması gereken menzin bende sadece 1500 metre. Bu mesafeden sonra cihaz zayıf sinyal uyarısı verip görüntü gidip gelmeye başlıyor ve haliyle geri döndürüyorum cihazı. Bu denemeleri şehir içi ve dışı farklı yerlerde yapmama rağmen hep bu mesafede sinyali kaybediyorum. Sırf bu menzil farkı yüzünden Standart yerine bunu almıştım. Galiba cihaz Avrupa ve Amerika'da farklı menzillerde çalışıyormuş. Bu tarz yazılar okudum yabancı forumlarda. Sonra burada 4-5 km menzil yakalayanları görünce şaşırdım. Acaba nerede bir sıkıntı olabilir benim cihazda?

    Bu sabah what's up grubundan tartıştık, arkadaşlar konuda bilgili, yazacaklardır

    @dewr @diegoforlan

    Ben bu konuda pek sevilmem ama standart almayın advance alın diyerekten :)

    Arkadaşın konusu ile ilgili olarak dji ın resmi internet sitesi incelendiği vakit advance özelliklerin de 2 tane mesafe belirtilmiş..

    ilk mesafe FCC standartlarına göre üretildi ise 5 km ye kadar mesafesi mevcut.

    FCC : FCC İşareti; Elektronik cihazların Amerika Birleşik Devletleri yasalarında tanımlanan Elektromanyetik uyumluluğu ile ilgili bir sertifika ve işarettir. Bir ürün Amerika içerisinde veya dışında üretilmesi farketmez eğer Amerikan pazarına girişi için zorunlu bir işarettir.


    eğer cihaz CE sertifikasına göre üretildiyse 3.5 Km ye kadar menzili olabiliyor.

    CE : CE BELGESİ CE işareti, ürünün Avrupa ürün mevzuatlarına uygunluğunu gösterir. CE işareti 'Conformite European' kelimelerinin kısaltılmasıdır ve literatürdeki anlamı 'European Conformity', Avrupa Normlarına Uygunluktur.


    Öncelikle cihazınızın seri nosundan hehralde hangi bölgeye göre üretildiğini öğrenebilirsiniz diye düşünüyorum. DJI sahibi olmadığımdan bilemiyorum.

    sonra minumum 3.5 Km uçurabilceğinizi varsayarsak sizin 1.5 Km uçurabildiğiniz alanda o bahsetmiş olduğunuz 5km gidebilen cihazlar da eğer modifikasyon yok ise 1.5 Km uçabilecektir. ama bu varsayımlar tam anlamıyla sizin cihazınızın sorunsuz ve diğer cihazların modifikasyonsuz olduğunu varsayarak söylüyorum..

    Uçurmaya çalıştığınız alanda sizin bilmediğini frekansın kesilmesine sebep olabilecek yapılar olabilir. Başka alanlar da özellikle düz ova gibi yerlerde denemenizi tavsiye edebilirim.

    Şahsi fikrim ise zaten 500 metre üzeri yasak iken 1.5km güvenli uçuş mesafesi gayet yeterli.. cihazınızın keyfini çıkartın boşverin..




  • dewr kullanıcısına yanıt
    Yardımınız için teşekkür ederim. Cihazı farklı açık deniz dahil farklı yerlerde denedim ve hep bu menzilde kaldı. Kullanım amacım gereği de bana daha fazla menzil gerekiyor açıkçası. Acaba yazılım güncellemesi ile alakalı bir durum olabilir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • canozpinar C kullanıcısına yanıt
    Fazla menzil kesinlikle insanın aklını çeliyor. Bu konuda anten takviyesi yapılabilir amma velakin Talimatnameye göre en fazla 500m uzağa gidebileceğinizi de hatırlatmak gerek.
  • Bu uculan alandaki sinyal kirliliginden olabilir,kumanda ile cihaz arasinda engel olmamasi gerektigini belirtmeye gerek yok ama yinede yazmis oldum.Yine cokca yapilan bir hata da antenlerin pozisyonu.Avrupaya gönderilen cihazlar CE standardinda ve max. 3.5 Km yazar, ancak FCC olanida getirseniz yine 3.5 Km.Ilk cihazim Adv. idi ve 3,5 km basariyla, sinyal kayipsiz ucmustu ve devam etsem daha fazlada olabilirdi bu.Bu yüzden düzgün bir havada sinyal kirliliginin az oldugu sehir disi bir yerde, anten pozisyonuna dikkat ederek ve ortalama 100 m yükseklikten deneyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D.Baran -- 26 Mayıs 2016; 16:49:58 >
  • D.Baran kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi şehir dışı açık denizde uçurmama rağmen bu menzilde kaldı cihazım. Şimdi baktım büyük harflerle CE1313 yazıyor cihazın yanındaki etikette ama küçük olarak da fcc id numarası var. Benim cihaz galiba Avrupa versiyon. Phantom 4'ler nasıl peki bu konuda? Bir de ben anteni güçlendirmeye kalksam bu işi kim ne kadara yapar?
  • canozpinar C kullanıcısına yanıt
    FCC yada CE ye takilmayin elinizdeki cihaz hicbir ekleme olmadan 3,4,5 km lere kadar gidebilecek bir cihaz.Sizinkinde sorun var demek istemiyorum,muhtemelen yoktur.Belirttigim gibi bunlar sartlarla alakali birsey.P4 te p3 lerle ayni durumda.
    Su an hem P3 pro. ve P4 e sahibim,P4 ile de uzaklik denemesi degil,normal bir ucusta (göl üzerinde ve max. 60 m yükseklikte) en uzak gittigim mesafe 2850 m idi.Ama 2850. metre sinyalin koptugu nokta degildi,tahminim o 3,5 km´yi kolay görürdü.
    Sinyal gücünü yükseltmek icin size masrafsiz söyle birsey önerebilirim,kendim baskasi icin yapip denedim ve sinyalin sifirlandigi noktada dedigim eklemeyi yapinca sinyal seviyesiniDJI PHANTOM - INSPIRE - MAVIC  - SPARK + Go Pro - Aerial Photography
    3 cizgi birden yükseltti.
    Resimde gördügüne benzer ici aluminyum folyo kapli bir kutuyu diklemesine ortadan kes ve uygun bir sekilde antenlerin arkasinda durmasini sagla,satilan benzer antenlerden görmüssündür ama kendin yapabilecekken cok gereksiz bir harcama olur.
    Kutunun genisligi 10 cm, yüksekligi ise 13 cm.Denedigim bu kutunun aynisi idi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D.Baran -- 26 Mayıs 2016; 18:27:35 >




  • phantom 3 ile yeni videomu paylaşıyorum. drone güzel bir hobi

  • Arkadaşlar tekrar merhaba, cihazıma yazılım güncellemesi yaptım ve 1.5 km uçabildiği yerde 3 km'nin biraz üzerinde mesafeye gidebildi. Bazen görüntü kesilmesi ve komutlarımı algılamada gecikme yaptı ama bu mesafenin biraz daha ilerisine gidebilirdi diye düşünüyorum. Meğer olay içindeki yazılımdan kaynaklıymış. Kaş Çukurbağ Yarımadası'ndan Meis'e (Yünan Adası) uçurdum cihazı. Fotoğraf da paylaşayım sizlerle. Yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ediyorum. Sabah sabah mutlu oldum valla

    DJI PHANTOM - INSPIRE - MAVIC  - SPARK + Go Pro - Aerial Photography



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canozpinar -- 28 Mayıs 2016; 6:40:29 >




  • Herkese merhabalar,

    Aranıza phantom3 advanced ile katıldım. Level 10'um şuanda ve yaklaşık 2 işletme saati (operation hours) oldu (uçaklardaki teknik tabirleri kullanarak havaya girdim ) Şaka bir yana müthiş bir hobi! Maşallah satın aldım alalı elimden düşmüyor! Ancak buradan tecrübeli arkadaşlara sorularım var.

    1- Phantom u yeni aldım 15 gün oluyor, şuan genel durum menüsünden (overall status) ten kontrol ettiğimde yeni bir güncelleme olmadığını görmekteyim. (normal yazmakta) Ancak yeni güncelleme olup olmadığını nereden öğrenebilirim? Güncellemeyi becerebilir miyim? (çünkü forumda cihazlarını güncelleyip, cihazlarını iyice mahveden arkadaşlar olmuş) Yoksa hiç bulaşmadan bu versiyonla yoluma devam mı etmeliyim?

    2- Bu cihazlar için belirli bir periyodik bakım mevcut mudur? Örneğin; her 100 saate şunu şunu kontrol edin, sesini dinleyin, takın çıkarın silin, süpürün gibi.

    3- Çok güzel çekimleriniz var inanın görünce ben de böyle çekebilir miyim, becerebilir miyim yahu diyorum Merak ettiğim ham videolarını güzel kolajlamışsınız dikkat ettiğim özellikle @diegoforlan 'ın videoları çok hoş ama hangi uygulamaları kullandınız acaba? Ben djiGo ile yapıyorum ama çok derinliği olmayan basit işler yapabilen bir uygulama gibi geldi ve kullanımı aksi nispette zor geldi bana (yanılıyor muyum bilemedim)

    4- Following mode, point of interest gibi modları kullanan oldu mu? Tecrübeleriniz nelerdir, açıkcası bana çok tehlikeli geliyor ama çok keyifliı sanırım.

    5- Son olarak ise; her uçuş öncesi dikkat etmemiz gerekenler, ipuçları, tecrübelerini, yetkin arkadaşlardan dinlemek ister,benim gibi amatörlere tavsiyelerini sıralamalarını beklerim.

    Cevaplarınız için teşekkür eder, kırımsız güzel video ve resim çekimli uçuşlar dilerim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: stormhan

    Herkese merhabalar,

    Aranıza phantom3 advanced ile katıldım. Level 10'um şuanda ve yaklaşık 2 işletme saati (operation hours) oldu (uçaklardaki teknik tabirleri kullanarak havaya girdim ) Şaka bir yana müthiş bir hobi! Maşallah satın aldım alalı elimden düşmüyor! Ancak buradan tecrübeli arkadaşlara sorularım var.

    1- Phantom u yeni aldım 15 gün oluyor, şuan genel durum menüsünden (overall status) ten kontrol ettiğimde yeni bir güncelleme olmadığını görmekteyim. (normal yazmakta) Ancak yeni güncelleme olup olmadığını nereden öğrenebilirim? Güncellemeyi becerebilir miyim? (çünkü forumda cihazlarını güncelleyip, cihazlarını iyice mahveden arkadaşlar olmuş) Yoksa hiç bulaşmadan bu versiyonla yoluma devam mı etmeliyim?

    2- Bu cihazlar için belirli bir periyodik bakım mevcut mudur? Örneğin; her 100 saate şunu şunu kontrol edin, sesini dinleyin, takın çıkarın silin, süpürün gibi.

    3- Çok güzel çekimleriniz var inanın görünce ben de böyle çekebilir miyim, becerebilir miyim yahu diyorum Merak ettiğim ham videolarını güzel kolajlamışsınız dikkat ettiğim özellikle @diegoforlan 'ın videoları çok hoş ama hangi uygulamaları kullandınız acaba? Ben djiGo ile yapıyorum ama çok derinliği olmayan basit işler yapabilen bir uygulama gibi geldi ve kullanımı aksi nispette zor geldi bana (yanılıyor muyum bilemedim)

    4- Following mode, point of interest gibi modları kullanan oldu mu? Tecrübeleriniz nelerdir, açıkcası bana çok tehlikeli geliyor ama çok keyifliı sanırım.

    5- Son olarak ise; her uçuş öncesi dikkat etmemiz gerekenler, ipuçları, tecrübelerini, yetkin arkadaşlardan dinlemek ister,benim gibi amatörlere tavsiyelerini sıralamalarını beklerim.

    Cevaplarınız için teşekkür eder, kırımsız güzel video ve resim çekimli uçuşlar dilerim.

    DiegoForlan efsanedir Hele onu uçururken ki pencereden görmelisiniz




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OlguErhan -- 7 Haziran 2016; 15:58:44 >




  • merhaba arkadaslar ,
    yakın zamanda amerıkadan arkadasım gelecek
    amazondan DJI Phantom 3 Standard Quadcopter Drone with 2.7K HD Video Camera
    getırtmeyı dusunuyorum sızce nasıl fıyat,*


    http://www.amazon.com/DJI-Phantom-Standard-Quadcopter-Camera/dp/B013U0F6EQ?ie=UTF8&fpl=fresh&redirect=true&ref_=s9_simh_gw_g421_i1_r
  • İlk kez kullanan biri için bu cihazı önerir misiniz ? İlk kez kullanacaklar için zorlu nedir ? Birde çinden ve ya abd den mi alınsa daha uygun olur ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar dji go uygulamasını telefona yükleyip açtıktan sonra telefon çekmemeye başladı. programı sildim. düzelmedi. telefonu sıfırladım yine düzelmedi. resmen telefon çekmiyor. anca açık alanlarda birkaç diş çekiyor. önceden full çeken kapalı alanlarda bile şebeke yok.

    arkadaşın telefonuna da yüklemiştik. aynı problem onda da oldu.

    başına böyle bişey gelen var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mertua35_35

    İlk kez kullanan biri için bu cihazı önerir misiniz ? İlk kez kullanacaklar için zorlu nedir ? Birde çinden ve ya abd den mi alınsa daha uygun olur ?

    8 yaşında kızıma açık alanda versem kumandasını Dji p3 standart uçurur o kadar basit.

    Türkiyeden alın yoksa ne havalanı ne gümrük geçirene kadar perişan olursunuz, ithal uygunluk belgesi isteniyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler yurtdışından phantom 3 alicam ama su shgm velgeleri yuzunden ciddi endiselerim var. Eskisehir de gumruk mevcut. Urun esk ye kadar gelir mi yoksa istanbula gitmem gerekir mi drone u almak ici net bilgi sahibi olan var mi icimizde ona gore yurt ici ya da disi kararimi vericem ve yurticide rakam bayaa farkediyor..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • almanya'da yaşayan türk bir arkadaş vardı mesafe testi yapan

    6km falan gitmişti ama youtube da bir türlü cideoyu bulamadım

    kaldırdılar mı acaba

    edit: buldum




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defected -- 9 Haziran 2016; 14:32:46 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: OlguErhan


    quote:

    Orijinalden alıntı: mertua35_35

    İlk kez kullanan biri için bu cihazı önerir misiniz ? İlk kez kullanacaklar için zorlu nedir ? Birde çinden ve ya abd den mi alınsa daha uygun olur ?

    8 yaşında kızıma açık alanda versem kumandasını Dji p3 standart uçurur o kadar basit.

    Türkiyeden alın yoksa ne havalanı ne gümrük geçirene kadar perişan olursunuz, ithal uygunluk belgesi isteniyor.

    Almayı ciddi düşünüyorum da 20 dakika şarjının gitmesi düşündürüyor ben bisiklet sporuyla uğraştığım için mesela 40 km bir tur yaptığımda beni takip etmesi lazım bu da 1 saat demek 20 dakika işimi görmez.Acaba Powerbank bağlama durumu olabilir mi cihaza bantlasak üstüne




  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.