Şimdi Ara

dizüstü bios update sonrası açılmıyor (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
3.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • femrebbbb:

    blue_life a gonderdigim ve acikladigim seyleri sanada kisa bir ozet yapayim.

    oncelikle dosyanin uzantisi onemli degil, ben asus anakart kullaniyorum ve yillardir uzantisi .rom dur. (.bin olabilir, .nid olabilir, am olabilir, .zil olabilir, hic olmayabilir)

    indirdigin dosyanin adini yazmamissin, bu sebeble dosya adina FEMRE.rom diyelim (dosya adi cok uzun olmasin, 8+3 karekteri aşmasin, yani en fazla FEMRE123.rom olsun)

    winimage programi ile su dosyayi duzenleyeceksin.
    http://rapidshare.de/files/39082554/Win98basitbootdisketi.rar.html

    bunun icinde (winimage ile actiginda) autoexec.bat dosyasi bulacaksin. disari cikarip notepad ile actiginda icinde bisi yazmadigini goreceksin, icine afudos ile komut yazmak gerekiyor.
    afudos /ixxxxx.yyy
    burada onemli nokta afudos /i den sonra dosya adi bulunmasi.
    ör: benim anakartimin bios dosyasi P5B1604.ROM, bu durumda:
    afudos /iP5B1604.ROM
    ör: senin yazman gereken seyde kabaca sole bisi olacak
    afudos /iFEMRE.rom

    sonra yeni hazirladigimiz autoexec.bat,
    afudos.exe,
    FEMRE.rom
    dosyalarini winimage ile Win98basitbootdisketi.ima nin icine koyalim. (eski autoexec.bat in uzerine yazayimmi diye soracak, :) tabiki evet)

    bu adimdan sonra elinde disket sürücü varsa winimage ile bunu diskete yazabilirsin ve bilgisayari disket sürücü ile acarsin.

    cd yi disket gibi kullanmak icinde:
    nero da new dedikten sonra Cd Rom Boot u sececeksin, sonra image file icin hazirladigin Win98basitbootdisketi.ima yi gostereceksin, sonrada cdyi yazacaksin.
    cd yi taktiginda cdnin icerigini windows gezgini ile boş gorebilirsin, kafan karismasin, kabaca disketi imajini cdden calistirdigindan windows gezgininde cdnin acilis dosyalarinin gorunmemesi normaldir.


    not1: ben asus anakart kullaniyorum, verdigim afudos komutlari asus'un sitesinden aldigim afudos icin gecerli, farkli bir afudos kullanimi varsa bilemiyecegim, nede olsa teknik servis degilim. dos ortaminda afudos /? komutu elinizdeki afudos'un kullanimini gosterir. Dos ortaminda gormek icin saglam bir bilgisayarda yukardaki cd yi hazirlarken autoexec.bat i boş birakarak kalanlari yapip bilgisayari o cd ile acarak ulasabilirsin.

    not2:
    blue_life gerekli iso yu hazirlayip gonderecegini soyledi, yani panige luzum yok.

    not3:
    ise yarasada yaramasada bunu denemeden teknik servise gondermek ayip olur, ise yararsa birkac haftan kurtulmus olur. yaramazsada canin sagolsun, teknis servise ver onlar ugrassin
  • üstad teşekkürler...deniyorum,yazacağım.
  • güncel
  • arkadaşlar soruna çözüm bulamadık.bana teknik servis yolu gözüktü.hepinize zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim.özellikle blue_life arkadaşı çok yordum.herkese tekrar teşekkürler....
  • Uğraşmak sorun deyilde keşke problemi çözseydik.

    Konuyla ilgilenen arkadaşlar için kısaca durumu özetlemek istiyorum.
    Bu sorunlu bilgisayarın biosunu yüklemek için ürünün sitesinde sunulan programı sadece XP ve Vista üzerinde çalışıyor. Programın adı WinPhlash.
    Ve dos ortamında bu laptoba bios yüklemek için program bulamadığımızdan başka anakartların bios programlarını denemek istedik.

    Bios dosyası .rom uzantılıydı.
    Aşağıdaki programların otomatik çalış çalışmadığın kontrol etmek için ise VMware Sanal Pc kullanıldı.
    Otomatik çalışan bootlu CD ile AWDFLASH programını iki defa denendik. Bir kez dosya uzantısı programla uyumlu olsun diye .bin olarak değiştirdik. Program biosu yükleyemedi.

    Dosya uzantısı .rom olduğu için hazırladığımız otomatik çalışan bootlu CD ile AFUDOS denendik ve oda olmadı.
    Yani kısaca bir anakart bios programı değişik anakart biosuna yükleme yapmıyor.

    Loptop için son olarak bir yol denedik oda olmadı :(. O yol ise açılışta ürünün bize bize sunduğu bir tuşa basarak bios yükleme yolu idi.

    Mesela benim anakartım epox ve bilgisayar açılırken Shift+F2 tuşuna basınca disketteki , bootlu cd veya usb cihazındanki bios dosyasını yükleyebiliyor.

    Tabi biz bu laptop için tuşu kobinasyonunu bulamadık. Sitesinde önerilen tuşlar işe yaramadı....
    Sitesinde sunulan yöntem için buraya tıklayın...

    Sonucta servisden başka çaremiz yok. Tabi siz bu laptoba biosunu yüklemek için dos ortamından çalışacak bir program biliyorsanız veya bu laptobun tuş kambinasyonunu hakkında bir bilginiz varsa sorunu çözebiliriz....

    Son olarak yardımlarından ve katkılarından dolayı Lancelot_Real Ustaya teşekür ediyorum.......

    Umarım arkadaşımız kısa sürede bu sorununu çözer ve burada yapılanlar, ileride bu sorunla karşılaşabilecek arkadaşlara ufak olsa bir rehberlik eder......
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.