Şimdi Ara

Dizüstü Bilgisayarlar Nasıl Şarj Edilmeli?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, bir süredir yaptığım araştırmalara göre dizüstü bilgisayarların prizde kullanılması gerektiğini fakat bataryanın tembelleşmemesi için belirli aralıklarla (değişmekle birlikte ortalama 1 hafta gibi) deşarj işleminin bataryaya hatırlatılması gerektiğini öğrendim.


    Bu deşarj işleminin ise bazı kullanıcılar tarafından, 1 haftalık prize takılı kullanımdan sonra bataryanın yüzde 95'e düşmeden (yüzde 95 ten itibaren tekrar şarj olmaya başladığından dolayı) prizden çekilerek ve yüzde 10 civarına düşene kadar kullanılıp tekrar tam şarj edilerek 1 hafta gibi bir süre daha sürekli prize takılı halde kullanılarak yapılması gerektiğini gözlemledim.


    Fakat Dell'in sitesinde şöyle bir ifadeyle karşılaştım:


    • Charge batteries before storing. The recommended charging time should not exceed 1 hour. Typically, this should charge the battery to between 80% and 100%. (Some discharge will take place over time. Stored batteries are expected to discharge 10-15% over a four month period, for your information).


    Kısaca çevirmek gerekirse:


    • Önerilen şarj süresinin 1 saati geçmemesi gerektiği, dolayısıyla bataryanın %80 ile %100 arasında bir değerdeyken şarj edilmesi gerektiği ifade edilmiş.


    Bu konuya açıklık getirdikten sonra bir diğer sorum ise, bilgisayar kapalıyken de prize takılı mı olmalıdır (7/24), yoksa sadece kullanım öncesi prize takıp kullanım bittiğinde çıkarılmalı mıdır?


    Tecrübeli veya bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum. Böylece bilgisi olmayan arkadaşlara da yardımcı olmuş oluruz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • RedMotion R kullanıcısına yanıt
    Kapalı iken bataryayı şarj eden bir modele sahipseniz kapalı durumda şarjda kalmaması faydaşı olur. Kullanım aşamasında şarj süresini ise ben dediğiniz gibi haftada 1 kez boşaltıp şarj ediyorum. Yıllardır bu şekilde kullanmaktayım bir sorun yaşamadım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.