Şimdi Ara

Dizüstü Bilgisayarım için işletim sistemi önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Şu anda windows7 ultimate yüklü dizüstü bilgisayarımda açılışta kapanışta ve normal kullanımda yavaşlamalar var. İşletim sistemini değiştirmek belki bir çözüm olabilir diye düşündüm aklımda windows 8 ve yukarısı var ama hangisi daha iyidir ya da hangisi benim bilgisayarıma daha uygundur pek bir bilgim yok o yüzden sizlere danışayım dedim. windows8, windows 8.1, windows10. Sizce hangisini kurmalıyım? Yoksa windows7 den devam mı etmeliyim?

    Bilgisayarım :

    İşlemci : Intel Core i5-2450M 2.50 GHz
    Ekran kartı-1 : İntel HD Graphics 3000
    Ekran kartı-2 : AMD Radeon HD 7670M
    Ram : 8.00 GB



  • Tavsiyem bilgisayarının driverleri hangi işletim sistemine göre yazılımlaştırılmış onları incelemen. Eğer bilgisayar markası senin bilgisayarın için win7 dışında farklı sürümlere de hitap etmiş ise üst sürümlere geçebilirsin. Ancak bilgisayarında virüs ve aşırı yüklenmeler olmuş olabilir. Zamanla çöp dosyaların birikmişte olabilir. Biraz bilgisayarı taratmak gerekebilir bu yüzden. Ek olarak windows 7 de kalmanı öneriyorum. Daha çok pişman olabilirsin. Win 7 formatı at bilgisayarına en rahatı bu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: prevenar

    Tavsiyem bilgisayarının driverleri hangi işletim sistemine göre yazılımlaştırılmış onları incelemen. Eğer bilgisayar markası senin bilgisayarın için win7 dışında farklı sürümlere de hitap etmiş ise üst sürümlere geçebilirsin. Ancak bilgisayarında virüs ve aşırı yüklenmeler olmuş olabilir. Zamanla çöp dosyaların birikmişte olabilir. Biraz bilgisayarı taratmak gerekebilir bu yüzden. Ek olarak windows 7 de kalmanı öneriyorum. Daha çok pişman olabilirsin. Win 7 formatı at bilgisayarına en rahatı bu.

    Peki önerebileceğin windows7 sürümü nedir? pro, ultimate ya da diğerleri?
  • ULtimate iyidir. Pro biraz daha ek dosyaları barındırıyor. Ek dosyalara gerek yok.
  • win10 tabikide. win 7 fosillesti artik. win8in de kullanimi zor şahsen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O sistem için en iyisi windows 7 dir. Oyun oynamıyorsan fazla ve update etmekte kararlıysan orjinalliğini bozmadan windows 10 a geçiş yapabilirsin. Windows 7 de bilgisayarının hızlı açılmasını istiyorsan hazırda beklet şeklinde kapatacaksın bilgisayarı. Windows 10un hızlı açılma mantığı o. Kapat butonu direk hazırda beklet olarak kapatma yapıyor.

    Uzun süre windows 10u deneyimledim Windows 7 performansından çok uzakta sistem.
  • Windows 11

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • windows 95 with internet explorer 6

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.