Şimdi Ara

Dizimi yukarı aşağı oynattığımda diz kapağımdan çıtırdama sesleri geliyor? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
4
Favori
111.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaslar su an vapurdayim eve gidince detaylica yazacagim 1 saat sonra
  • Bende de var sizdeki probleme benzer bir durum, bu diz kapağımdaki durumu ilk fark ettiğim zamanlar kendimce biraz araştırdım ve hatırlaıdığım kadarıyla; eklem yerlerindeki hareket ile ilgili özel bir sıvının eksikliğinden dolayı oluyormuş bu problem ama kesinlikle tam olarak ne olduğundan emin değilim ve doktora da gitmedim. Ayrıca zorladığımda ağrı yapıyor bu yüzden çok dikkat ediyorum ama en iyisi en kısa zamanda bir doktora görünmek.

    Mutlu geçmiş olsun hocam, yazını bekliyorum......
  • Arkadaşlar kusura bakmayın dalmışım bilgisayar unutmuşum..

    Ortopedi doktoruna gittim kıkırdak ezilmesi var dedi. Röntgen çektirdim onu cetvelle ölçtü ve diz kapağın kaymış dedi. Örnek verdi: Eğer düştüysen yere, bir yere çarptıysan hızlıca bacağını v.b durumlar.. Sonrasında ne yapacağım dedim adam bacağını zorlamayacaksın dedi. Alaturka tuvalet kullanan arkadaşlar dikkat etsin. Sonrasında merdiven çıkılmayacak zorluyor çünkü bacağı. Fazla yürünmeyecek ve fazla ayakta durulmayacak. Nasıl iyileşecek? Dediğimde oda bilmiyordu. Bacağını zorlama yeter dedi. İçime sinmedi MR çektirip Baltalimanı Kemik Hastanesi'ne gittim. Tavsiye ederim normal ortopedi doktorları pek bir sonuç elde edemiyor ama kemik hastaneleri tam sonuç + egzersiz veriyor. Sonra kemik hastanesi'nin ortopedi bölümüne gittim, sağolsun doktor baya ilgilendi. Bacağıma basınç falan uyguladı sadece kıkırdak ezilmiş dedi.

    Düz bir zeminde elimi dizkapağımın altına koyarak basınç uyguluyorum 10 saniye. Sonrasında bacağımı ileriye doğru düz biçimde 60 c civarı havaya kaldırıyorum. Bunu sürekli yapmamı söyledi. Bir ara çıtırtılar azaldı, ben de boşladım baya tekrar başladı. Çıtırtının bir çok sebepleri var arkadaşlar. Röntgen ve Mr çektirerek mümkünse eğer kemik hastanesine gidin derim. İnşallah menisküs yırtığı değildir sizinkiler. Normal ortopedi doktorlarının bazıları yorum yapamıyor. Yani pek sık rastlamadığı için tedavi yöntemi v.b şeyleri söyleyemiyor.

    Ekleme: Arkadaşlar yağmurlu bir günde motosikletimle yan yattım. Yani acıyı hissetmedim bile. Korumamda vardı. Sanırım bu zedelenme en ufak bir darbede bile zamanla büyüyor. Yoksa herkeste durduk yere oluşmaz diye düşünüyorum. Tabii sizinki zedelenme teşhisi de olmayabilir diye düşünüyorum. Yazdığım olaya bakıpta doktora gitmezlik yapmayın. Kesinlikle gidin.

    Geçmiş olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ekvador -- 4 Şubat 2011; 19:14:53 >




  • Benimde sağ baş parmağımda oluyor.Elimdeki parmağım.
    Sağa sola götürürken çıtırdama sesi geliyor dediğin gibi.İstediğim zaman yapabiliyorum.
  • bnde de aynı sorun var. ama benim şikayetlerim birdenbire başladı. yani akşam sapasağlamdım. sabah bi kalktım dizlerimde ağrı kat kut sesler. çok şaşırmıştım. mr filan çekindim. egzersiz verdiler. idare ediyoz işte. kaslarımı güçlendirmeye çalışıorum kum torbasıyla filan.
  • Ekvator geçmiş olsun.Bende biraz sordum soruşturdum.kemiklerdeki sıvı eksikliğinden kaynaklanan bi durum olabilirmiş dediğin gibi.cumaya randevu aldım.bilgilendiririm.
  • Hocam bi' ara bende de oluyordu, muhtemelen kireçlenmedir. Ama içini rahat ettirmek için bi' doktora görün istersen!
  • bişey yok dediler ya nie ağrıyo :(
  • bir zamanlar bendede aynısı oluyordu hala arada sırada olduğu oluyor ama düzenli değil.çok hareketsizlikten kireçleme yapmıştır.yürü,hoşlandığın bir sporu yap (futbol,basketbol,voleybol vb illa toplu spor olmasına gerek yok) hiç vaktin yoksa bile evde zıpla,yürü içerde en azından eklemler açılır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: :::biohazard:::

    bir zamanlar bendede aynısı oluyordu hala arada sırada olduğu oluyor ama düzenli değil.çok hareketsizlikten kireçleme yapmıştır.yürü,hoşlandığın bir sporu yap (futbol,basketbol,voleybol vb illa toplu spor olmasına gerek yok) hiç vaktin yoksa bile evde zıpla,yürü içerde en azından eklemler açılır.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: zeynepg.

    bişey yok dediler ya nie ağrıyo :(



    mr için ısrar etseydin. önce önemsemiyolar bişe yok diye mr dan sonra şu varmış bu varmış diyolar.
  • eet bi daha gidicem.filmleri başka doktora göstereyim.ama dediğiniz gibi çok hareketli biri değilim kireçlenme olmuş olabilr.
  • konuyu hortlatacağım ama benimde bacaklarımda ağrı oluyor çömelirken kıt diye ses gelior. Neyse doktora gittim kan tahlili vs. istedi hiç bir şey bulamadı. Eklem ağrısı değil bu dedi.Sizce ne yapmalıyım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gerter123

    konuyu hortlatacağım ama benimde bacaklarımda ağrı oluyor çömelirken kıt diye ses gelior. Neyse doktora gittim kan tahlili vs. istedi hiç bir şey bulamadı. Eklem ağrısı değil bu dedi.Sizce ne yapmalıyım


    KAN TAHLİLİMİ İSTEDİ Film Mr istemedimi ? ben ağrıyı ayaklarıma ve dizlerime sahip çıkarak giderdim yani atlamıcan zıplamıcan dizine dikkat edicen.

    edit:bu arada benim meniskus "grade 1" yani bir ihtimal zorlamazsam iyileşme ihtimali hala var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayati54 -- 15 Eylül 2011; 17:13:54 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MuTLu.

    Arkadaşlar iyi günler, yatay biçimde veya hafif eğrik biçimde bacağımı aşağı yukarı oynattığımda diz kapağımdan çıtırdama sesleri geliyor. Yokuş çıkarken ve yürürken sağ bacakta hafif ağrı oluyor. Sol bacağımda bu şikayetim yok. Kötü bir şey olmasından korkuyorum, nedeni nedir? Başına böyle bir şey gelen var mı acaba? Doktora gitme imkanım yok şu an, ortalama 4,5 gün sonra gidebilirim ancak. Rahatsız ediyor bu durum, nedeni nedir acaba?

    Eğilip ayakkabı bağlayamamak gibi nedenler.. Oha tutuyor. Acaba kireçlenme mi bu? Tedavisi nedir? Kalıcı mıdır? Yahu yaşım daha 17


    aynı sorun bendede var hem çatırdıyor oynattığımda aşagı yukarı hemde inanılmaz derecede acıyor doktora gittim behçet hastalığı testi yaptırdı ne alakaysa . Sonra bişi demedi doktor .




  • Baltalimanı Kemik Hastanesi'ne gidin arkadaşlar, çok iyi ilgileniyor doktorlar sağolsun, egzersiz verdi, onları yapıyorum. Annemin de bacağında çatlak olmuş, ona da egzersiz + buz uygulaması verdi.
  • Bendede oluyor aynı şey yaklaşık 6 senedir , oturup kalkarken çıtırdama sesi geliyor.
  • Benim durumda tıpa tıp aynı seninkiyle doktora gittik zorlama cart curt dedi ama tedavi falan vermedi hala diz çatur çutur ediyor :(
  • Valla bende bu ses yıllardır var.Ama hiç mi hiç bi kere bilem ağrısı olmadı.Hiç bir sıkıntıda yaratmıyor.benim diz kapakları biraz çıkık ben buna bağlıyorum ama tam nedenini bilmiyorum
  • öleceksin
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.