Şimdi Ara

DİZELCİLER TAKIMI(TAM 376 KİŞİYİZ) (60. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.732
Cevap
10
Favori
93.822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hocam çok teşekkür ediyorum
    dediğiniz şekilde yapmaya başladım bu akşamdan itibaren, kafam daha rahat valla; teşekkürler

@nicolasanelka39
    hocam benim önceki 1.4 benzinliden daha kolay bence kalkış,
    hatta kalkış yapamamak imkansız gibi bence
    ama üst vitese geçiş sıkıntı yaratıyor şimdilik bende de
    saygılar

Ama diğer aracım benzinli Honda Jazz.

Ne yapacağız şimdi?

En azından kapıdan bakabilir miyim kulübünüze?

Haluk

If you can't afford a new German car, then you definitely can't afford a used one.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rozek

@-ottoman-
    hocam çok teşekkür ediyorum
    dediğiniz şekilde yapmaya başladım bu akşamdan itibaren, kafam daha rahat valla; teşekkürler

@nicolasanelka39
    hocam benim önceki 1.4 benzinliden daha kolay bence kalkış,
    hatta kalkış yapamamak imkansız gibi bence
    ama üst vitese geçiş sıkıntı yaratıyor şimdilik bende de
    saygılar

yardımcı olabildiysek ne mutlu,

@gazetem arkadaşım kusura bakma gözümden kaçmış.

Orijinalden alıntı: first

Herkeze selamlar;

Bende Aranıza Manisa'dan katıldım. 2006 Polio Dnymic Multijet 123,000'de aldım. Bu aletlerin bakımı vve yakıtı konusunda bilgisi olan varsa payşaşırsa sevinirim.
    Daha önce hiç dizel araç sahibi olmadım. Kullanımı konusunda da tavsiyelerinizi bekliyorum. Benide aranıza eklerseniz sevinirin.

Aracınız hayırlı olsun,güle güle kullanın.İlk çalıştırmada özellikle soğuklarda hemen hareket etmeyin,uzun yoldan geldiğinizde veya performanslı kullandığınızda aracı stop etmeden önce en az 1 dakika rolantide çalıştırınız.Yağınızı tam sentetik kullanmaya çalışın tabi bu arada sıkı bir takipte yapmanız gerekir yağ eksiltiyormu diye.Yağınızı en geç 10 bin km. de bir değiştirin,bildiğim kadarıyla fiat mazot filitresinide 10 bin km. de bir değiştiriyor.Hava filitrenizi de 7500 km. de bir değiştirirseniz iyi olur.
    Yakıtı sürekli bildiğiniz ve güvendiğiniz istasyondan alın.
    Yakıt ikaz ışığı yanıkken aracı fazla kullanmayın mümkünse ışık yanmadan yakıt alınız.
    Aracı sabit devirde çok zorlamadan kullanırsanız çok daha ekonomik olacaktır.

Merak ettiğiniz başka bir konu olursa bilgimiz dahilinde yardımcı oluruz.

O.B.K. ve vezir üstadların konularını da takip etmenizi şiddetle öneririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mnr980

2011 dacia logan 1.5 dci blacline modelini siparişini verdim dostlar (reno clio motor)

dizel araç ilk kez sıfır olarak alıyorum
    nasıl kullanmalıyım
    rodaj süresi varmı
    yardımcı olurmusunuz
    yakıtı hangi bayiden tercih etmeliyım

dün itibarı ıle aracımı teslim aldım arkadaşlar
    gerçekten dizelin keyfını fazlasıyla hıssettım
    50km yol yapmama ragmen bu kanıya vardım dogrusu

yetkılı ilk 7-8bın km vıtes degişiklıgı arasını 2,5-3bın devırler arasında yapmamı(bı sürede yakıtın 1-1,5lt daha fazla olmasını normal oldugunu)
    çalıştırıken gaza basmamı ve ısıtmamı
    stop ederken en az 30sn rolantıde bekletıp kontagı kapatmı
    kalıtetelı yakıt kullanmamı
    bakımlarını zamanında yaptırmamı
    bunlara uydugum taktırde motorun 500bin km gidecegını söyledi.

• ben de astra clasic 3 easytronic sipariş ettim gerçi easytronic istemiyordum ama bula bula bi onu bulabildim hiç bi bayide kalmammıştı en son istanbul ataköy opelde gümüş grisi varmış onu da ben kaptım

Bedava peynir sadece fare kapanında olur.
  • listeye eklerseniz sevinirim :D

chevrolet epica 2.0 vcdi 150 beygir 320 Nm tork
    arkadaşlar benzin fiyatları malum Şu anda benzin+lpg li araç kullanıyorum LPG ayarlarından devamlı sorunlarından bıktım benzinde binmeye kalktım 4 tl olunca artık arabaya binemez oldum.

bende artık bütçem yettiğince dizel araç almaya karar verdim. 9 maximum 9.5 bütçem var. Tek kapı hususi dizel bir araç almak istiyorum veyahut saxo 1.5d olabilir, bu fiyat aralığında fazla seçenek yok zaten eski araçları düşünmüyorum zaten. Genelde bu fiyatlarda olan araçların km leri yüksek oluyor. Misal 1.7dti hususi bir corsa alsam 150 bin km rede bana sorun olarak dönecek neyi olabilir, sonucta 6 - 7 yaşında bir araç olacak. Sizce dizel araca geçmelimiyim?

quote:

2011 dacia logan 1.5 dci blacline modelini siparişini verdim dostlar (reno clio motor)

dizel araç ilk kez sıfır olarak alıyorum
    nasıl kullanmalıyım
    rodaj süresi varmı
    yardımcı olurmusunuz
    yakıtı hangi bayiden tercih etmeliyım

dün itibarı ıle aracımı teslim aldım arkadaşlar
    gerçekten dizelin keyfını fazlasıyla hıssettım
    50km yol yapmama ragmen bu kanıya vardım dogrusu

yetkılı ilk 7-8bın km vıtes degişiklıgı arasını 2,5-3bın devırler arasında yapmamı(bı sürede yakıtın 1-1,5lt daha fazla olmasını normal oldugunu)
    çalıştırıken gaza basmamı ve ısıtmamı
    stop ederken en az 30sn rolantıde bekletıp kontagı kapatmı
    kalıtetelı yakıt kullanmamı
    bakımlarını zamanında yaptırmamı
    bunlara uydugum taktırde motorun 500bin km gidecegını söyledi.

hayırlı olsun üstad,Allah kazasız belasız ağız tadıyla binmeyi nasip etsin

Hoş hükümet ağız tadı bırakmadı ama neyse mazota gene zam

• quote:

Orijinalden alıntı: kirliosman

ben de astra clasic 3 easytronic sipariş ettim gerçi easytronic istemiyordum ama bula bula bi onu bulabildim hiç bi bayide kalmammıştı en son istanbul ataköy opelde gümüş grisi varmış onu da ben kaptım

aracınız hayırlı olsun,iyi günlerde kullanınız.

Orijinalden alıntı: troy

listeye eklerseniz sevinirim :D

chevrolet epica 2.0 vcdi 150 beygir 320 Nm tork

aramıza hoşgeldiniz listeye ekledim.

Orijinalden alıntı: AntonioMontana

Öncelikle merhaba,
    arkadaşlar benzin fiyatları malum Şu anda benzin+lpg li araç kullanıyorum LPG ayarlarından devamlı sorunlarından bıktım benzinde binmeye kalktım 4 tl olunca artık arabaya binemez oldum.

bende artık bütçem yettiğince dizel araç almaya karar verdim. 9 maximum 9.5 bütçem var. Tek kapı hususi dizel bir araç almak istiyorum veyahut saxo 1.5d olabilir, bu fiyat aralığında fazla seçenek yok zaten eski araçları düşünmüyorum zaten. Genelde bu fiyatlarda olan araçların km leri yüksek oluyor. Misal 1.7dti hususi bir corsa alsam 150 bin km rede bana sorun olarak dönecek neyi olabilir, sonucta 6 - 7 yaşında bir araç olacak. Sizce dizel araca geçmelimiyim?

Biraz daha kendinizi zorlayıp fiyatı yukarı çekseniz çok daha rahat edersiniz,ancak olmuyorsa saxo yu tavsiye ederim,biraz gürültülü çalışır ama her türlü yakıtı kabul edebilen bir motor yapısı vardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: -ottoman-

Aramıza yeni katılan arkadaşlar,listeye ekledim hoş geldiniz.

@gazetem arkadaşım kusura bakma gözümden kaçmış.

Teşekkürler...

Haluk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haluk 23 -- 23 Aralık 2010; 20:54:55 >

If you can't afford a new German car, then you definitely can't afford a used one.
  • Lpg li aracı olanlar da binemiyor araçlarına. Benzinli araç sayısı da zaten çölde açan çiçek kadardır herhalde.

Yok mu bu üç yakıta alternatif olacak ve de henüz hükümetimizin fiyatlarını düzenlemediği (bu düzenlenmiş haliyse tabii) bir yakıt keşfedecek birisi?

Haluk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haluk 23 -- 23 Aralık 2010; 20:58:47 >

• quote:

quote:

Öncelikle merhaba,

Biraz daha kendinizi zorlayıp fiyatı yukarı çekseniz çok daha rahat edersiniz,ancak olmuyorsa saxo yu tavsiye ederim,biraz gürültülü çalışır ama her türlü yakıtı kabul edebilen bir motor yapısı vardır.

Bende öyle düşünüyorum 9.5 a kadar temiz bir araç bulursam kaçırmayacağımda bu araçların km leri de bir hayli yüksek, daha önce dizel araç kullanmadığımdan benzinli araç gibi düşünmemeliyim sanırım üst limit ne olması lazım km açısından tabi temizliği vs. de önemli fakat motorun sıkıntı çıkarmasını istemiyorum.
    Ayrıca Corsalarda bu fiyatlara gidiyor şu aralar, Hususi tek kapı 1.7dti de düşünüyorum ona ne dersiniz.

• quote:

quote:

quote:

Öncelikle merhaba,

Bende öyle düşünüyorum 9.5 a kadar temiz bir araç bulursam kaçırmayacağımda bu araçların km leri de bir hayli yüksek, daha önce dizel araç kullanmadığımdan benzinli araç gibi düşünmemeliyim sanırım üst limit ne olması lazım km açısından tabi temizliği vs. de önemli fakat motorun sıkıntı çıkarmasını istemiyorum.
    Ayrıca Corsalarda bu fiyatlara gidiyor şu aralar, Hususi tek kapı 1.7dti de düşünüyorum ona ne dersiniz.

Öncelikle motor ömrü diye bir şey yoktur her zaman söylüyoruz kullanıcının motora tanıdığı ömür vardır.
    Dikkatli kullanılmış ve bakımları düzenli yapılmış bir dizel araçtan korkmayın.

Dün karşılaştığım bir olayı aktarayım 2010 model ünlü bir markanın dizel aracı 9000 km. de motoru bitti.Umarım izah edebilmişimdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

Bu zamlarla bizim grubun adı "DİZEL ARACI OLUP TA BİNEMEYENLER" olacak herhalde.

Haluk

maalesef

aracım 180km oldu
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.