Şimdi Ara

Dizel otomobil tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Hepinize iyi günler. Bugün sizden önemli bir konuda yardım almak istiyorum. Arabamız 2012 model
    Mercedes C180 Avantgarde 1.6 156 beygir Turbo benzinli motorlu ve 7 vitesli otomatik şanzımanlı (7G-TRONIC PLUS).
    Arabamız gerçekten tek kelime ile mükemmel. Ancak sıkıntı yaşadığımız bir konu var. O da yakıt tüketiminin biraz fazla
    olması. Arabamızın şehir içi yakıt tüketimi 8 litre, şehir dışı ise 6 litre. Fabrika verisini henüz yakalayabilmiş
    değiliz. Ayrıca arabamızda start-stop sistemi de var.
    Benim sorum ise şu:
    Biz yaklaşık 1 sene sonra arabamızı değiştirmek istiyoruz Allah nasip ederse. Tercihlerimizde ise yeni Nissan Qashqai
    1.5 dizel ve yeni Volvo S60 1.6 dizel var. Alacağımız aracı babamla birlikte kullanacağız. O yüzden Volvo S60 1.6
    dizelde manuel mi yoksa otomatik mi olacağı konusunda kararsızız. Bizim sorunumuz yakıt tüketimi olduğu için ve de
    bu araçlar çok tutulduğu için listemize bunları aldık. Arabamızdan çok memnunuz. Sizce yakıt tüketiminin az olması
    yüzünden bu araçlar tercih edilebilir mi? Bu araçların kaliteleri nasıldır? Bilgi sahibi forumdaşlarımdan bana
    yardımcı olmalarını diliyorum. Bana yardımcı olacak bütün herkese şimdiden teşekkür ediyorum. Hoşçakalın.

• Aracınızın yakıtı gayet iyi dizel araçlar zaten şehir içi 6 litre yakıyorlar.herkez s60 diğecek ama ben qq alırdım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 100 km de de 10 lira kar edecem diye QQ falan çekilir mı ?

• Mevcut aracınızdan sonra qashqai'yi beğenmezsiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Arabamızın şehir içi yakıt tüketimi 8 litre, şehir dışı ise 6 litre. Fabrika verisini henüz yakalayabilmiş değiliz.

Verdiğiniz değerler fabrika verisi mi sizin ölçümünüz mü? Eğer günlük kasmadan kullanımda bu değerleri yakalıyorsanız boşuna değiştirirsiniz. Aksi durumdaysa yakıt o kadar canınızı sıkıyorsa psikolojik olarak rahatlamak için bile değiştirilir. Önemli olan yeni aracınızda kaybettiklerinizin ne olacağı. Mesela S60'ta kalite konfor kaybetmezsiniz ama performans kayıbı hele otomatikse çok olur. Düz alırsınız, ne güzel otomatik arabam vardı dersiniz. Qashqai ise farklı kulvardaki bir araç. 4x4 alınmadıktan sonra beniz gözümde station wagon bir arabadan farkı yok. Kalite konfor konusunu incelemediğim için bilemeyeceğim.
  • Yakıt olarak 1.5 daha az yakıcaktır ama konfor bakımından S60 daha iyi olucaktır.
  • Km de 5 kurus iktisat icin gereksiz macera derim. En kotu ihtimalle lpg atip gecin. 8 lt sehir ici ortalamasini da fazla gormeyin , millet 1.0 , 1.2 findik motorlu 1 tonluk tuysiklet b segmenti arabalarla 8 lt yakiyor.

• Su anda 1.6 t 156 motorundan performans atiklik ve sessizlik sayesinde zevk alirsiniz zaten. Ondan sonra 1.5 dizellerin hic birinden zevk alamaz sadece ekonomisinden memnun kalirsiniz. Sehir ici 8 lt cok iyi. Ben dizel a3 ile 7.0 7.5 lt yakiyordum.

• s60 otomatik ihtimalini zorlayın derim
  • Bu yakıt dergerlerinden mercedes mi satılıyor yahu.

• 1 yıla kadar neler olur neler :)
    Yeni passat bile gelir :)

• Hocam QQ ile s60 arasındaki kesin kalite farkını bilmiyorum ama s60 bir gömlek üstüntür kanımca. Yapabiliyorsanız S60 + otm vites zorlayın.
    Onun dışında bana kalırsa hiç macera aramayın, kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi knowledqe -- 15 Ağustos 2014; 21:35:02 >
  • Araciniz iyi tüketimi iyi orda kalin bence.. Araba mercedestir, mercedes yoksa diğerlerini tartisabiliriz.

• MaSaFeL M kullanıcısına yanıt
    Yorumunuz için teşekkür ederim. Yakıt ölçümünü bizzat kendimiz yaptık. Yakıt belirttigim değerler civarında hep. İyi geceler.

• vay be, ş.içi 8,ş.dışı 6 yakıyormuş bütçeyi zorluyormuş, benim 1.6 astra daha çok yakıyor ,,, benim anlamadığım ş.dışı 6 lt yakıt sarfiyatı seni bozuyorsa ne işin var senin mercedesle ,,, haa piyangodan çıktı, çekilişle verdiler diyorsan o başka
  • Yorumunuz için teşekkür ederim. Ancak bu yakıt tüketimi babamın içine oturmuş durumda. Sanki ondan kurtulmak istiyor gibi. Bu arabayı almadan önce sıfır BMW 116d alacaktık. Gemide geliyormuş. Gelmesine 1 hafta var demişti satıcı. Babam 1 hafta sabredemedi. Ben sabretmesi için elimden geleni yaptım ama olmadı. Eğer sabretseydi şimdi bu olanlar hiç yaşanmayacaktı. İyi günler.
  • Superb alın daha büyük ve daha az yakar en azından.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.