Şimdi Ara

DİZEL ERA UZUN YOL YAKIT VERİSİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
1.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Era takımında paylaştığım mesajımı aynen kopyalayıp yayınlıyorum...

Gelelim asıl bombaya (bu yüzden bunu ayrı mesaj olarak atıyorum).
    Era 1000 km.yapamaz diyenlere ve ışık yandıktan sonra kaç km. gider diyenlere cevap(bu ikisine ben de şaştım doğrusu)

-Araçta bagaj tıka basa dolu,ön koltuk ve önü dolu,arka koltukların ön boşluğu da dolu,arka camda bile eşya vardı,araçta 2 yetişkin 1 çocuk var.(ilk defa era nın arkasının bu kadar çöktüğünü gördüm,siz düşünün araçta ki yükü )

-Aracı genel olarak 100-120 arası kullandım,çoğunlukla sabit 110 ile gitmeye özen gösterdim,hatalı sollamalarda ara ara 150-160 lara kadar çıktım,ara hızlanmalara hiç dikkat etmedim,ara hızlanmalarda ve yokuş yukarı milleti hep ağlattım(ağlattım diyorum,düzlüktü beni bir hışımla geçerken surat ifadelerinde hep aynı şaşkınlık vardı-bu yüke rağmen bu güç-)gerede-izmit arası otoyolda genelde en sağ şeritten 100 km civarında kullandım,ancak çıkışta 1.5 km.lik bölümü 45 dakika da geçtim bunu unutmayalım.
    -İzmit-bursa arası da genel olarak aracı 110-120 arası kullandım.Bandırma da klimayı açtım,bi 10 km.kadar açık kaldı,yakıt bitti uyarı ışığının yanmasıyla klimayı kapatmak zorunda kaldım.
    -İkaz ışığı yandıktan sonra da yaklaşık bi 60 km. aracı 100-110 arası kullandım.bandırma-biga arasına kadar aracı hiç boşa almadım,yükten dolayı,ancak burada hafif tatlı rampalarda aracı boşa aldı çünkü yusuf yusuf pozisyonundaydım .eve vardım yükü boşaltıp,biaz kendime gelip aracı petrole çektim(nereye çektiği mi tahmin etmişsinizdir PETROTÜRK )

-VEEEEEEEEEEEEEEEE depo dolmaya başladı,42 lt.de tabanca attı.gırtlağa kadar toplamda 45.2 lt. araç yakıt aldı.En son terme de bu şekilde depoyu doldurmuştum.
    ___KM. GÖSTERGESİ 990 km. Yİ GÖSTERİYORDU.Bu yüke ve bu kullanıma göre şuan da 88 bin km. de olan dizel eram uzun yolda 1 depo ile 990 km. yol yapmış oldu.Ben bile şaştım ve kuşumu bir kez daha sevdim(kuş derken elde ki ve dalda ki kuş muhabbetini hatırlayalım,karıştırmayalım )
    -100 km. de 4.5 lt lik tüketime denk geliyor arkadaşlar bu.

-Bir de ışık yandıktan sonra aracı 60 km kadar kullandım.

-Bu bilimsel çalışmada bana yardımlarını esirgemeyen erama çok çok teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: slidex19

aman nazar değmesin hocam... samimiyetinize inanmayanlar da çıkabilir... ama takmayın

amin üstad,evet inanmayan çıkabilir sorun değil,elimde sadece yakıt fişleri var,öyle fotolar ile ispatlamakta hiç aklıma gelmedi ben bile beklemiyordum,bu güne kadar aracı son limitlerine kadar(depo olarak) kullanmamıştım.
    İnanmayanlara veya ön yargılı arkadaşlara da saygı duyarım,sonuçta yüzümde ki mutlu tebessüm bana yeter.

Orijinalden alıntı: saruhan33

kısıtlı bir bütçem olsaydı era alır hunharca binerdim,ekonomik olarak sembol e göre sevdigim bir araç.

hiç bir aracı hunharca kullanmayın derim,tabi bu benim şahsi düşüncem

her yazımda belirtmişimdir,sembol,logan,albea özellikle ş.içinde eradan daha az yakan araçlardır,daha hafiftirler ve daha güçsüz motorları vardır,bu konuda era ş.içinde onlarla kıyaslanınca biraz müsrif bir araç oluyor.Ama uzun yolda yüklüyken motor farkını ortaya koyuyor,bunu da bizzat gördüm.

Orijinalden alıntı: -ottoman-

quote:

aman nazar değmesin hocam... samimiyetinize inanmayanlar da çıkabilir... ama takmayın

amin üstad,evet inanmayan çıkabilir sorun değil,elimde sadece yakıt fişleri var,öyle fotolar ile ispatlamakta hiç aklıma gelmedi ben bile beklemiyordum,bu güne kadar aracı son limitlerine kadar(depo olarak) kullanmamıştım.
    İnanmayanlara veya ön yargılı arkadaşlara da saygı duyarım,sonuçta yüzümde ki mutlu tebessüm bana yeter.

aynen öyle hocam. birde ben, en yakın zamanda petrotürk den yakıt alacağım.... çok merak ediyorum menzil fark edecek mi..

opet 550 km civarı
    petrol ofisi 700km civarı

sizde biliyorsunuz takımdan..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: -ottoman-

quote:

aynen öyle hocam. birde ben, en yakın zamanda petrotürk den yakıt alacağım.... çok merak ediyorum menzil fark edecek mi..

opet 550 km civarı
    petrol ofisi 700km civarı

sizde biliyorsunuz takımdan..

menzilde fark oluyor,maalesef opet daha az km. yaptırıyordu,po prodizel,shell fulsave dizel opete göre biraz fazla km. yaptırıyor. bulunduğum yerde ki petrotürk diğer firmalara göre 28 kuruş litre bazın da daha ucuza satıyor,menzili de fena değil.Aracın çekişinde ve sesinde de hiç bir sıkıntı yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Zaten o aracın şehirdışı verisi 4 Litre sizin verdiğiniz değer normaldir.

Üstünüze alınmayın ama internette birçok forumu gezdim hepsinde böyle konular açılıyor ve herkes bagaj dolu,3 yetişkin ve bir çocuk,klima açık,gerektiğinde 160 bastım gibi ifadeler kullanıyor ve fabrika verilerine çok yakın hatta altında tüketim elde ediyor.Sizce bu bir çelişki midir

Orijinalden alıntı: BiletlerBiletxD

Zaten o aracın şehirdışı verisi 4 Litre sizin verdiğiniz değer normaldir.

Üstünüze alınmayın ama internette birçok forumu gezdim hepsinde böyle konular açılıyor ve herkes bagaj dolu,3 yetişkin ve bir çocuk,klima açık,gerektiğinde 160 bastım gibi ifadeler kullanıyor ve fabrika verilerine çok yakın hatta altında tüketim elde ediyor.Sizce bu bir çelişki midir

çelişkidir,ben bu aracı sıfır aldım aracım şuan da 88350 km.de bu şartlarda fabrika verisi altına indiğini iddaa edenlere ben de inanmıyorum.Ben yıllardır şunu söyledim motor farkından dolayı era farkını yüklü uzun yol kullanımında ortaya koyar diye,bunu da bizzat yaşayarak gördüm ,hala da söylüyorum ş.içinde bu araça kilo ve motor gücünden dolayı rakiplerinden daha müsrif bir araçtır.

• 2011 euro 5 1.5 crdi mode paket era.

her zaman shell gtl+ alırım.

1 depo ile yaptığım max menzil 800 km. ışık yandığı anda tekrar mazot aldım. 1000 km benim kullanımım için biraz zor açıkcası.

Orijinalden alıntı: hkn_nurlu

güle güle binin :) güzel veriler bunlar ayrıca neden bir insan bagaj dolu 3 yetişkin falan filan diyip yalan atsın ki kendi kendini tatmin etmekten başka birşeye yaramaz bu....

öncelikle iyi dilekleriniz için teşekkürler.

ancak forumun geneline baktığınızda herkesin aracı fab. verilerinin altında yakmakta,ben bile kendimden şüphe etmeye başlamıştım yakıt tüketimi konusunda,durum böyle olunca insanların bu tarz konulara yaklaşımını saygıyla karşılıyorum.

inanıp inanmamak herkesin kendi düşüncesi diğer mesajda da belirttiğim gibi benim yüzümde mutluluktan oluşan tebessüm tarif edilemez

• Ayni motorun 88 bg lik versiyonu olan Getz ile 110-120 km arasi hiz ile 4.2-4.5 litre tüketim elde ediyorum. Demek ki 110 bg ile 88 bg'in yakit tuketimleri benzer.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: canvarol

Ayni motorun 88 bg lik versiyonu olan Getz ile 110-120 km arasi hiz ile 4.2-4.5 litre tüketim elde ediyorum. Demek ki 110 bg ile 88 bg'in yakit tuketimleri benzer.

muhtemelen.

Orijinalden alıntı: toz-koparan

4.5 litre çok iyi bir değer...

evet üstad,şartlar göz önüne alındığında süper.

Bende lpgli bir era ile uzun yol yakıt testlerim oldu o araçta gayet başarılıydı

Bigaya geldiğim zaman sizinle bir tanışmak isterim.

Kazasız belasız kullanımlar.....

Orijinalden alıntı: Delgado

Dizel era için yakıt değerleriniz gerçekten çok iyi

Bende lpgli bir era ile uzun yol yakıt testlerim oldu o araçta gayet başarılıydı

Bigaya geldiğim zaman sizinle bir tanışmak isterim.

Kazasız belasız kullanımlar.....

memnun olurum.

Orijinalden alıntı: oldsalt

DİZEL ERA UZUN YOL YAKIT VERİSİ

Başlığı benden başka " Dizel Era uzun yol yakıt vergisi" diye okuyan var mı?

sanmıyorum

şayet öyle ise tehlikeli bence.

Terme demişken İSTANBUL oRDU güzergahında 60 litre GTL ile klima sürekli açık genelde hız sabitleyicisi ile beraber

3 yetişkin yolcu 2 çocuk ve bagaj dolu yük ile 1200 km yi görebiliyorum

1.6 hdi 90 hp 215 tork tepee
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.