Şimdi Ara

DİZEL CEKEMEMEZLİĞİ (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
409
Cevap
2
Favori
20.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
88 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ***RAMMSTEIN*** kullanıcısına yanıt
    Herkes hiz sevmek zorunda mi yahu ben cuzdanimi seviyorum belki , ayrica asiri hizdan kaza yapan araclarin %80 e yakini benzinli araclar ve tabii kazaya karismayip eds den ceza yiyenlerde buyuk ihtimal hep benzinliler

    Bu arada bindiginiz arabada buyuk ihtimal 1.2tdi polo, bu arabayla da diger tum dizelleri bir tutmak ne bileyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • volkan3156 kullanıcısına yanıt
    Siz nasil bir utopyada yasiyorsunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dizelin ne kadar basarsan bas 6-7 litreyi geçmemesi rampada gaza bastığın gibi uzaması sollamada sana güven vermesi :)
    Dizelin sesi her türlü maddi giderinin ve alış fiyatının fazlalığı ve traktör gibi sesi :(
  • enjeksiyon ve turbo fiyatlarından haberiniz yok heralde...

    geçenlerde burda bir kullanıcı paylaşmıştı. VW Polo aracının turbosu bozulmuş servis 15.000 TL istemiş.

    Tabii o biraz kazık olmuş lakin genel olarak enjeksiyon ve turbo pahalı parçalar
  • xeraw3 kullanıcısına yanıt
    Allah akil fikir vermis sen gidip mazot 6.50 yken 4tl-5tl lik yerden alirsan, her 50.000km de tunap 989 atmazsan enjektorleri yersin haliyle..

    Turbo ise benzinli araclarda da var, dizelde turbo standart zaten dizel arabalarin satis fiyatini arttiran seyde tam olarak bu..

    Benzin dizel fark etmez eger ilk marsra turbo milinin yaglanmasini beklemezsen ve arabayi kapatirken milin yagsiz donmesini engellemek icin beklemezsen bozulmaya basliyor.. zamaninda motor yagini aksatmadan degistirmekte gerek.

    Traktor sesli diyenlere lafim ise traktorde zaten dizel, bu kadar komik , zekadan yoksun yorumlar yapmayin, haa mizah icinse biraz kaliteyi yukseltin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kimsenin kimseyi ikna edemeyeceği, sığ tartışmadan öte gitmeyen bir başlık bence.
    Son 10 senede her türlü araç kullandım, atmosferik lpgli, turbo benzin, atmosferik benzin, çift turbo dizel, tek turbo dizel.
    Her biri farklı kullanım koşullarında kullanılabilecek araçlar, her kişinin ihtiyacına göre alması gereken motor tipi farklı olmalı
    Şu an senede 40000 km civarı olduğu için turbo dizel kullanıyorum, ileride yaptığım yol azalırsa turbo benzinli bir araca geçmeyi düşünüyorum
    Çünkü şurası kesin ki benzinli araçlar yüksek devir çevirmeleri, tatlı motor sesi gibi sebeplerle kullanması daha keyifli araçlar. Mecbur kalmasam asla dizel araç almam.
  • 1.4 Turbo var bende 140 TL Full Doluyor 650 km gidiyor. Gazın gözünü sevim
  • Dizelin az yakıyor. Bu gerçek. Önemli olan çağ dışı bir şekilde gezegenimize zarar vermesi. Gelişmiş ülkeler vazgeçiyor bu katliamdan. Darısı sizin gibi pirimatların başına.
  • statica S kullanıcısına yanıt
    Al işte bir çernobil , fukushima sevici pirimat daha

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: khanstern

    Siz nasil bir utopyada yasiyorsunuz
    Kardeş sırıtan emoji tuşun basılı kalmışya da sırıtan emojiyi ilkokul öğretmenin sana noktalama işareti olarak öğretmiş herhalde. Her mesajının sonunda mevcut bir tane. Konuya dönecek olursak evet şu anki hükümetimiz iki kez MTV konusunda kapsamlı düzenleme gerçekleştirdi.2003 yılına ait MTV düzenini gösterir örnek:

    DİZEL CEKEMEMEZLİĞİ

    Sonraki düzenleme tam evlere şenlik zaten. Yaş,vergisiz fiyat gibi garip kriterler getirildi ki hala tam olarak nasıl uygulandığını kimse anlayabilmiş değil. Tabi şu an sizin 1.3 dizel corsa'yı ilgilendirmediği için olaya uzak görünüyorsunuz. İki kez MTV'yi hazine lehine değiştiren hükümetin bunu 3. kez yapmayacağını düşünmek ağır gerizekalılık olur. Elektrikli is coming. İpten bir cambazı düşürecekler doğal olarak. Elektiriklinin devleti uğratacağı vergi kaybını dizel araç sahipleri üstlenecek doğal olarak. Bunun adına da çevreyi korumak denilecek. Poşete 25 kuruş ücret gelince ne oldu. Bir kaç ay bık bık ettiniz. Şimdi poşet almıyorum ben diyip hepiniz çevreci oldunuz. Hahahaha. Dizele ağır vergi gelince de bir iki ay ağlayıp arabayı zararına elden çıkarınca sattım kurtuldum havasında ortalıklarda dolaşacaksınız. Ya da öldüm pahasına devlete verip elektirikli için peşinata saydıracaksınız. Devlet de onları gemiye yükleyip yeni fethettiğimiz! Libya topraklarına götürüp ucuza yerel halka satacak. Sözün özü elinde ticari olmayan dizel araç tutanlar bir kaç sene içinde çok feci zarar edecek. Ortamlarda zamanında yakıttan çok tasarruf ettiydim, ona sayarım dersiniz kim bilecek. İlgililere önemle duyurulur!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkan3156 -- 31 Aralık 2019; 10:23:10 >




  • sissil S kullanıcısına yanıt
    Filtre değişimi oldukça basit internette satılıyor alıp kendiniz değiştirirsiniz.Adam akıllı bir yerde lpg montajı yaptırıp afr ayarı uygulandığında dediğiniz sorunları yaşamanız oldukça güç ayrıca obd'li kitlerde en ufak bir hatada sisteme otomatik olarak müdahale edebiliyor yazılım.Deponuzda 50 liralık benzin bulundurduğunuz takdirde ne pompanız yanar ne de enjektörleriniz bozulur.

    Son nesil lpg sistemleri oldukça güvenlidir tank darbelere karşı dirençlidir ve emniyet valfleri bulunur.

    Dizelinde avantajları olduğu gibi dezavantajları vardır bunlardan bir kaçı özellikle yeni nesil araçlarda bulunan turbo,enjektör,pompa,intercooler,adblue,dpf,egr gibi sorun çıkarma ihtimali yüksek parçaların oldukça masraflı arızalara neden olmasıdır bir çok araç sahibide bu parçaları iptal ettirerek sorunu çözdüklerini sanarlar.
  • Kurduğun cümleyi bir kere daha okur musun Hakan? Çok cahilsin.
  • Benzinli araç sahipleri,dizel motora sahip aracı olanları oldum olası kıskanmışlardır.hatta bu kıskançlık bu motorların ilk icat edildiği yıllara dayanır.bu benzinli motoru bulan şahıslar hızlarını alamamışlar ve Dizel motoru bulan mühendis olan Rudolf Diesel’i suikast sonucu öldürtmüşledir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: khanstern

    Siz ucuzlarini aldiysaniz, bakimi da sadece filtre ve yagdan ibaret goruyorsaniz normal bu yazdiklariniz..

    Kimse size bir seylerin zoruyla dizel aldirmadi, satin gitsin bu kadar sitem edeceginize
    He he zorla aldırmadı, yakıt fiyatları çok uygundu ben fantazi olarak traktör tarzını sevdiğim için aldım.

    Dizelin bakım avantajı mı var sanki, hem daha sık giriyor hem daha pahalı.
  • Onca para verip traktöre binilirmi
  • Hocam ben LPG değil benzin içinde yanma riski olduğunu yazdım. LPG filtesi değişebilir bende mazot filtresini kendim değiştiriyorum... Ancak LPG li aracı olan arkadaş değiştittiriyor...
    Dizel araçta pompa enjektör turbo arızası illa olacak diye birşey yok... Bende 200 binde 3 tane araç var... Birinde zaten turbo yok. Diğerinde 120 binde turbo yaptırdık 200 binde şu an benim araçta motor yaptık daha yani 200 binde sadece turbo revize oldu 650 liraya...

    Ben zaten bu paraları çıkarıyorum LPG nin bana göre hiçbir mantığı yok... Araçlarınızı birde satarken saçma sapan dizel fiyatı çekiyorsunuz ne anlamı var almanın?

    Neyse benim bir sıkıntım yok siz dizelden korkmaya devam edin biz daha ucuza daha tehlikesiz araçlara binmeye devam edelim ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Otomobil dediğin benzinlidir. Biz alım gücümüze göre benzin alamadığımız için dizel bize daha iyi geliyor.
    Benzinli araba konfordur sesi çıkmaz hızlı ısınır bakımı daha rahattır sıkıntısı daha azdır kamyon gibi titremez ateşleme sorunları dizeldeki kadar riskli ve hissedilir değildir.
    Kışın soğuk havada 2.0 motorlu bir dizel arabanın ısınmasını nasıl görmezsen geliyosunuz anlamıyorum. 10km'de ancak ısınıyor.

    Not. Dizel araba kullanıyorum. Benzinli diyine aklınıza 6.0 chevy'ler falan geliyorsa aynen zaten siz haklısınız. Yeni mazdalara subarulara falan bi bakın apnra söyleyin benzin mi dizel mi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GörünmezAdam -- 31 Aralık 2019; 11:20:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • !!-Origin-!! kullanıcısına yanıt
    Bu gaz fiyatları ile 140 liraya 650 km ufak at da civcivler yesin.
    Ya şehir dışı sürekli 70 km sabit hız ile gidersin ya da sallarsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • statica S kullanıcısına yanıt
    Cahil olan sizsiniz, elektirikli arabalatin elektirigi gokten mi iniyor, hanelerin ne kadari temiz enerjiyle saglaniuor da arabalara yetecek hemde milyonlarca arabadan soz ediyoruz

    Nukleere abanacaklar iste kendinizi temiz enerji diye kandirmayin. 2.cernobilin olmama ihtimali % kac ?

    Birde elektirikli arabanizin egzozunu gormeyeceksiniz ama bir yerde yine termik santrallerde tam kapasite calisiyor olacak.

    Tamam su anki sistemi koru korune bende savunmuyorum, temiz elektirik isi cozulsun dogalgazi da birakalim termik kombiye gecelim, ben sizden daha cevreciyim, siz toplu tasima ve bisiklet nedir bilir misiniz bilmem ama her gun kullandigim araclar bunlar, araba sadece acil isler ve uzun seyahatler icin kapida..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GörünmezAdam kullanıcısına yanıt
    Yeni mazdalara bakiyorum 2020 de gumbur gumbur ses getirecek muhtesem dizel motorlarla geliyorlar. Mazda skyactiv diesel 2020 diye bir aratin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.