Şimdi Ara

DİZEL CEKEMEMEZLİĞİ (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
409
Cevap
2
Favori
20.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
88 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sissil

    benzinli araç aldığında en azından 3000 lira lpg ye gidiyor... taktırma muayene vs...

    üstüne lpg de filtre muhabbeti var. dizeldeki filtreden hem daha pahalı hemde daha çok değişiyor. İş yerinden arkadaşımda var 15binde bir filtre değiştiriyor.

    üstüne gaz ayarı tutmuyor. Daha gaz ayarı adam gibi bir lpg li araca binmek nasip olmadı. Lpg de devamlı araçta bir gaz verme olayı var otomatik gibi.

    Gel gelelim tüp 10 yılda bir değişiyor buda bir masraf. Hadi hepsini geçtim hiç benzin kullanmıyorsun mesela örnek bu sefer benzin pompası arızalanıyor.

    dizelde bunun gibi saçmalıklarla uğraşma derdin yok. ikinci el piyasasına bakarsan maşallah benzinli araçlarada dizel kadar fiyat çekiyorlar.

    lpg taktırıyorsun ya stepnen olmuyor ya bagaja atıyorsun. Saçma sapan bir sistem.

    son olarak benzinli yada lpg li araçta binde 1 ihtimal dahi olsa ağır bir kazada yanarak ölme riskin var. Lpg de bu risk daha büyük tabi.

    kusura bakmada son nefesimde dahi yanarak ölmek istemem...

    yani bunlar kişisel düşüncelerim ben tasarruf yapılacaksa dizel kullanılmasından yanayım performans istiyorsan benzinli onuda 2.0 3.0 motorda... 1.6 falan komik motorlar.
    O kadar yazmış boşuna okumayın. Kazada yanarak ölme ihtimali varmış hele LPG de bu daha fazlaymış. Şunu en başta yazsaydın yazdıklarını boşuna okumazdık. Sen 90 larda karbüratörlü LPG li araçlarda kaldın galiba. Aloooo 2 gün sonra 2020 ye giriyoruz. Biraz bu taraflara gel. Al bu belgeselden bir kesit LPG li aracın ve tankının başına neler getiriyorlar. Tamamıni bulamadım. İzle belki bişeyler kaparsın.

    https://www.kocaelibarisgazetesi.com/guncel/agir-tufeklerle-yakit-depolarina-ates-ettiler-2-h106718.html

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu konuyu açan kişinin babası dizel tamircisi gakiba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RitueL

    Bende 2019 crv var benzinli, Kadıköy anladolu yakasında 9-10 litre yakıyor eco Mode kapalı olmasına rağmen.

    Aynı kasa suvlar şehir içinde 8 litre yakıyor, şimdi gidip niye dizel araç alıyım.
    istanbul trafigini bilmem ama ortalama akici bir trafikte 7lt civari 160lik dizel crv nin ortalamasi. Kaldi ki crv gibi bir aractan bahsediyorsak sehir icinde degil biraz daha zorlu kosullarda bakmak lazim, ufak tefek araziye birlikte girsek benzinli motorun tuketimi nerelere firlar acaba?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sissil S kullanıcısına yanıt
    Benimde öyle :) Siz sanırım öğrencisiniz indirimli kartınız var, bende tam akbil var, arabamda dünyanın en cimri arabası seçilen opel corsa 1.3 dizel ama arabayı sadece yazlığa gidip gelirken o da taşınacak eşya varsa kullanıyoruz, şehiriçinde hızlı ulaşmam yerlere metro ve otobüs kullanıyorum, kısa ve keyfi yolculuklarda bisikletime atlıyorum.

    Sabah bakıyorum C - D segmenti koca arabalar içinde 1 kişi hem o kadar yakıt harcıyor gerçi %90 ı şirket aracı ama insan neden ekmek yediği yere hainlik yapar orası da ayrı da neyse dünyasına, gelecek nesline hainlik yapan şirketi mi düşünür, konuyu saptırmıyım hem de trafik yapıyor, neden beyimizin bayanımızın totosu kıymetli 1-2 saat ayakta gitse incileri dökülür.

    Spor salonuna binlerce tl bayılıyorlar oysa bisiklet daha uygun.

    Arabalardan önce insanların kafası değişmeli bence.
  • Farfaraway21 kullanıcısına yanıt
    ben sadece fikrimi söyledim sana hesap verecek değilim benim şahsi keyfim kullanmam binmem kullananada engel olmam bu bir buda sana gelsin. ne olarak kullanırsan artık bilmiyorum bu haberi.
    https://forum.donanimhaber.com/lpg-li-araclar-guvenli-mi-yanarak-olumlu-kaza--78063186



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sissil -- 30 Aralık 2019; 23:45:45 >
  • Çok güzel anlatmış diesel-gasoline farkını:




    Dizel arabaya sakın benzin koymayın motoru mahvediyormuş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HighDynamicRange -- 30 Aralık 2019; 23:48:20 >
  • valla hocam ben normalde 2 üni bitirdim. Sırf yol parası yüzünden aöf ye kayıt oldum gene = ) 40 tl mis gibi 200 binişim var...

    arabayı 4 aydır çok nadir kullanıyorum. oda çok ters bir yere gideceksem eşimle falan gideceksem gidiyorum . yoksa binmiyorum 2 haftadır mesela tek marş basmadım...

    benim 10 senelik araç satmaya kıyamıyorum bunu bırak bir tanede 85 vw transporter var oda üsküdarda yatıyor toplattım ettim.

    Manyak gibi her sene 2 arabaya 3bin lira para veriyorum işte 40 tl lik akbille ne kadar kurtarırsam hahaha = )
  • sissil S kullanıcısına yanıt
    valla ben 1 in altından zor kalkıyorum helal olsun size


    marşa basmasanız dahi kaskoyu saymazsak mtv di, zorunlu sigortasıydı, yıllık yağ/filtre bakımıydı vs kafadan 2000tl hiç binmesem veriyorum..o da en düşük mtv si olan arabalardan biri yani, asgari ücretlinin 30 gün boşa çalışması gibi bir şey. ülkede gerçekten otomobil sahibi olmak lükse girmeye başlıyor.


    100tl lik akbilde benim işimi 1 ay fazlasıyla görüyor, aöf fikride güzel seneye bir düşüneyim 4 yıllık mezunlar sınavsız başvuru yapabiliyordu en son araştırıyım hemde yeni şeyler öğrenirim




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sissil

    ben sadece fikrimi söyledim sana hesap verecek değilim benim şahsi keyfim kullanmam binmem kullananada engel olmam bu bir buda sana gelsin. ne olarak kullanırsan artık bilmiyorum bu haberi.
    https://forum.donanimhaber.com/lpg-li-araclar-guvenli-mi-yanarak-olumlu-kaza--78063186
    O belgeselin tamamını bulabilsem bu haberi sana rulo olarak iade ederdim de bulamıyorum. Belgeseli özet geçeyim. LPG ve benzin tankını yaktılar,ezdiler,ateş ettiler yetmedi dinamitlediler. LPG ve benzin depolu araçları yaktılar uçurumdan aşağı attılar hepsinden ama istisnasız hepsinden LPG tankı galip çıktı. LPG tankını sanırsam 3. Denemede yarım kilo dinamitle anca delebilirler. Hangi kaza yarım kilo dinamitin etkisini yaratır acaba? Ek olarak ateş ederken hafif makineli tüfek(MP-5) ve keskin nişancı tüfeği de kullanıldı. LPG tankına bişey olmadı.

    Belgeselde bahsedilen diğer bir konu yangın ihtimali vs güvenlik önlemleriydi. LPG tankının içinde sensör ve valfler var. Olağan dışı bir gaz kaçağı olursa(hortumlardan birinin kopması vs) LPG yi keser. Sıcaklık artarsa yangından dolayı valfler genleşir ve gazı tankın içinde kilitler. Tank çelik olduğu için çok yüksek basınca dayanabilir. Zaten yangına neden olan şey kullanılmaya kullanılmaya çürüyen benzin hortumları ve bağlantı elemanları oluyor.

    90 larda takılı kalmamış olmana senin adına sevindim. Ama bu aracın LPG sistemini ve durumunu bilemiyoruz. Bakımını düzgün yaptı mi tankı zamanında değiştirdi mi? Nerden bilelim?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Dizel candır gerisi heyecan
  • he vallah
  • Dizel araba bir ara avantajlıydı. Kabul. Ancak iki sene sonra elektrikli araba banttan iner ise onun çok satılması için diğer araçlar aleyhine vergi düzenlemesi yapıldığında ilk hedefe oturtutulacak araç cinsi sizce ne olur? Evet dizel. Zaten bahane hazır. Tüm dünya dizelden vaz geçiyor biz de geçelim denecek. Bir Cumhurbaşkanlığı kararnamesine bakar. Bir gecelik işi var. Kabul edin ya da etmeyin bu olacak arkadaşlar. O aracım çok az yakıyor diyenler burada aracımı afrika ülkelerine nasıl satarım diye başlık açacak. Hayaller gürcistandan ucuza araba getirmek, gerçekler eldeki dizelin gerçekten elde kalması olacak. 650-700 günden geriye doğru saymaya başlayın bence. Belki de daha az.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkan3156 -- 31 Aralık 2019; 2:25:56 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HighDynamicRange

    Çok güzel anlatmış diesel-gasoline farkını:




    Dizel arabaya sakın benzin koymayın motoru mahvediyormuş
    Tam tersi.. Benzinli araca dizel koyarsan "piston aşağı" iner :D Dizele benzin koy çalışmaz araç ateşleme olmadığı için..




  • RElS kullanıcısına yanıt
    Tam şu saniyede söylüyor:
    https://www.youtube.com/watch?v=bZUoLo5t7kg&feature=youtu.be&t=218

    Hayır hocam dizele benzin koyunca patlıyor. Çünkü dizelde dizel yakıt yüksek basınç ile alev aldığı için benzin koyarsak benzin hemen alev alıyor ve patlamalara neden oluyor. Bu da motoru aşındırıyor.

    Benzinli motora dizel koyunca dizel yanmıyormuş motor çalışmıyormuş bile (yine de denemeyin).

    Piston aşağı nın anlamı bu muymuş yani?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HighDynamicRange -- 31 Aralık 2019; 3:1:7 >




  • 140tan sonra yırtına yırtına 150ye çıkan dizel gördü bu gözler. Yemişim öyle dizeli. O traktörümsü sesiyle az ötede oynasın hele.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dizel yarışarabası var mı mesela ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya saçmalık akıllı olun be kardeşim, yakıt fiyatları iyi olsa kim dizel alacak. Benim iki araç da dizel, sabahları şu anda titriyor vuruntu yapıyor.

    Aracın ısınması uzun sürüyor. İş yeri zaten yakın yolun %80'i soğukta gidiyorum.
    Orta sınıf olduğu için yalıtım zayıf, ciddi motor sesi geliyor hele ki soğukken.

    Araçlar : Egea 1.3 multijet / Fiesta 1.4 TDCI

    Geçen TSI motora bindim, araba yağ gibi resmen. Az km yapsam alır geçerim TSI motor.
  • deserthawk D kullanıcısına yanıt
    Siz ucuzlarini aldiysaniz, bakimi da sadece filtre ve yagdan ibaret goruyorsaniz normal bu yazdiklariniz..

    Kimse size bir seylerin zoruyla dizel aldirmadi, satin gitsin bu kadar sitem edeceginize



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 31 Aralık 2019; 8:48:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tolgao2000 T kullanıcısına yanıt
    Her gun rallilerdeyiz ya de mi

    Dizel tasarruf aracidir, uzun yol yapanin aracidir..

    Senin bakkalina firindan ekmek getiren ducato benzinli olsa sen o ekmegi 1.50tl den direk 3tl ye yerdin..

    Yat kalk Rudolf Diesel amcaya dua et

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.