Şimdi Ara

Diz üstü uzmanlık sorusu (yardım kafayı yicem )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeni aldığım diz üstü bilgisayarımda söyle bir sorunum var. dahili ve harici iki ekran kartı var ama sürekli dahili ekran kartı 4600 aktif durumda. pes 2014 settings den baktıgımda

sürekli o gpu gözükmekte ne yaptıysam 8750 ye geçiremedim.

Denediğim yöntemleri söyleyeyim de boşa uzamasın konu :)

1:driver güncellemesi

2:format

3:4600 ü devre dışı bırakmak ( ozaman atı de hata veriyor ve direk vga moda geçiyor.anlamadığım bir şekilde önce intel grafik kartının driver ı olmadan atı driver yüklenmiyor)

4:sağ tık performanslı grafik kartı , catalyst den performanslı gpu seçimi.

5:güç sekmelerinden performansla alakalı nekadar seçenek varsa seçilmesi (hem 2 gpu için hemde inteli düşük atı yi yüksek seçerek denendi)

6:bios da swich seçenekleri ile değiştirme ( öyle bir menü yok ve bios son sürüm )

bu arada pc HP 450 g1 39ea modeli.

HP müşteri hizmetlerini aradım oradaki elemanla konuştum bana dediğine göre intel gpu çalışıyormus ati ise destek amaçlıymış sadece ihtiyaç anınada devreye giriyormuş

bana çok saçma bir teori gibi geldi harici bir ekran kartı var ki bu zaten içindenki işlemcinin gpu sundan kat be kat yüksek bir gpu mantıken düşük güçlüye yardımcı olur yada

dediği gibiyse de bunun bir ayarı vardır ve değiştirilir. Nette araştırdığımda bu sorunla çok karşılaşıldığı ve bir iki yöntemle düzeleceği yazıyor (hep nvdia kartlar için) ama her

şeyi denedim çıldırmak üzereyim. gerçekden uzman bir yardıma ihtiyacım var.

Şimdiden çok teşekkür ederim

• Konu hakkında bilgim yok fakat müşteri hizmetlerinin dediğinden yola çıkarak şu aklıma geliyor. Oyunun işlem gücü gerektirdiği zamanlarda sadece harici kart devreye giriyor olabilir yani siz hiç devreye girmiyor gibi yazmışsınız fakat bunu kesin olarak anlamak gerek önce.
    Siz şimdi bir oyun veya benchmark programı açıp fps değerlerini not alın. Sonra ati sürücülerini kaldırıp hatta yapılabiliyorsa harici kartı iptal edip aynı testleri tekrar yapın ve bir düşüş gözlemliyorsanız sorun yok demektir. Eğer aynı değerleri alıyorsanız o zaman çözüm ararsınız.
    Belli ki laptop pil ömrünü uzun tutmak için gerekmeyen her fırsatta harici kartı kapatıyor.
    Ve o kapalı anda ayarlardan bakınca dahili grafik işlemci görünüyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • söylemeyi unuttum onuda denedim oyundaykende intel aktif durumda:) oyundayken de gpu programlarıyla baktıgımda aktif motor intel görünmek de :D
  • Siz genede söylediğimi deneyin. Aktif olarak intel gözükse de bu durum üreticinin tasarımından kaynaklanıyor olabilir yani grafik hesap işlerini o an harici kart yapsa bile intel sadece görüntüyü aktaran bir köprü görevi görüyor olabilir bunları bilemeyiz. Masa üstü gibi değil sonuçta kapalı ve özelleştirilmiş bir sistem.

• Paylaşımlı bir ekran kartı sanırım bu . Grafiği zor bir oyun denemelisin yani şu oynadığınız oyunda intel sürücü ile kasma yaşamıyorsanız sıkıntı yok demektir. Ha bir grafiklerden kaynaklı bir kasma olduğu an tahminimce diğer kart destek amaçlı devreye girecektir. Bunu yüksek grafikli oyunlarda deneyip sonucunu yazarsanız daha iyi olur.
  • harici ekran karti cok guc tukettiginden normalde hep kapali durur. yuksek grafik performansi gereken yerlerde devreye girer. intel+ nvidia sistemlerde nvidia optimus diye bir sey var bu olayi gerceklestiren. atide de buna benzer bir sey kesinlikle vardir.

harici ekran kartin aygit yoneticisinde gozukuyormu ona bak. orda gozukuyorsa bunu indir : GPU-Z,

oyuna girdiginde bu program sayesinde harici ekran kartinin calisip calismadigini gorursun. programin en alt kismindan ekran kartini secmeyi unutma. kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi glizagar -- 23 Eylül 2014; 5:48:25 >
  • bunların hepsini denedim zaten gpu z ile atı sorunsuz görünmekte ama mesela sniper elite 3 de normal ayarların ustune çıktığımda sorun başlıyor.

benimde bulmak istediğim zaten nvidia optimus un ati için olanın adı :D herkes böyle bişi var diyor ama kimse adını bilmiyor şehir efsanesi gibi sanırım

o benim derdime çare olacak ama bakalım beklemedeyim hala:D aygıt yöneticisi sorunsuz yukarıda belirtmiştim zaten.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam suradan yola cikabilorsin ati kart devteye girmese o dediginiz oyun zaten acilmiyacagini dusunuyorum cunku shader denilen destek yok bildigim kadaryla ve normal ayarlarin ustune ciktiginizda sikinti yasamanizda yine isinma kaynakli oldugunu dusunuyorum hplerin genelin hatta hepsinde isinma sorunu var

• ısınmaya dair hiç bir sorun yok pc de ki zaten ben vatanda çalışıyorum günde en az 50 pc satıyorum açıkca sunu söyliyim ısınmayan diz üstü pc yok.

diger markalar kadar ısınıyor ve bu sorun oyuna girer girmez oluyor surekli pc sıcaklık degerlerine bakıyorum zaten :) ısıyla alakalı bir durum değil ve pc laptop olduğu için

çözünürlük 1920 ye 1080 değil o yüzden sniper elit 3 de normalde kasması imkan dahili değil :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: burak24mmm

Merhaba arkadaşlar

Yeni aldığım diz üstü bilgisayarımda söyle bir sorunum var. dahili ve harici iki ekran kartı var ama sürekli dahili ekran kartı 4600 aktif durumda. pes 2014 settings den baktıgımda

sürekli o gpu gözükmekte ne yaptıysam 8750 ye geçiremedim.

Denediğim yöntemleri söyleyeyim de boşa uzamasın konu :)

1:driver güncellemesi

2:format

3:4600 ü devre dışı bırakmak ( ozaman atı de hata veriyor ve direk vga moda geçiyor.anlamadığım bir şekilde önce intel grafik kartının driver ı olmadan atı driver yüklenmiyor)

4:sağ tık performanslı grafik kartı , catalyst den performanslı gpu seçimi.

5:güç sekmelerinden performansla alakalı nekadar seçenek varsa seçilmesi (hem 2 gpu için hemde inteli düşük atı yi yüksek seçerek denendi)

6:bios da swich seçenekleri ile değiştirme ( öyle bir menü yok ve bios son sürüm )

bu arada pc HP 450 g1 39ea modeli.

HP müşteri hizmetlerini aradım oradaki elemanla konuştum bana dediğine göre intel gpu çalışıyormus ati ise destek amaçlıymış sadece ihtiyaç anınada devreye giriyormuş

bana çok saçma bir teori gibi geldi harici bir ekran kartı var ki bu zaten içindenki işlemcinin gpu sundan kat be kat yüksek bir gpu mantıken düşük güçlüye yardımcı olur yada

dediği gibiyse de bunun bir ayarı vardır ve değiştirilir. Nette araştırdığımda bu sorunla çok karşılaşıldığı ve bir iki yöntemle düzeleceği yazıyor (hep nvdia kartlar için) ama her

şeyi denedim çıldırmak üzereyim. gerçekden uzman bir yardıma ihtiyacım var.

Şimdiden çok teşekkür ederim

Bir kaarti cikart kır sonra tak

• Sistemi son cikan bir oyunla dene ve o zaman kontrol et,enerji tasarrufu acisindan ureticiler dahili (intel) ekran kartini kullandirir ne zaman ki inteli asan bi uygulama bir oyun acildiginda ikinci ekran kartini aktif hale getirir oyunu kapattiginda tekrar intele doner.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.