Yeni aldığım diz üstü bilgisayarımda söyle bir sorunum var. dahili ve harici iki ekran kartı var ama sürekli dahili ekran kartı 4600 aktif durumda. pes 2014 settings den baktıgımda
sürekli o gpu gözükmekte ne yaptıysam 8750 ye geçiremedim.
Denediğim yöntemleri söyleyeyim de boşa uzamasın konu :)
1:driver güncellemesi
2:format
3:4600 ü devre dışı bırakmak ( ozaman atı de hata veriyor ve direk vga moda geçiyor.anlamadığım bir şekilde önce intel grafik kartının driver ı olmadan atı driver yüklenmiyor)
4:sağ tık performanslı grafik kartı , catalyst den performanslı gpu seçimi.
5:güç sekmelerinden performansla alakalı nekadar seçenek varsa seçilmesi (hem 2 gpu için hemde inteli düşük atı yi yüksek seçerek denendi)
6:bios da swich seçenekleri ile değiştirme ( öyle bir menü yok ve bios son sürüm )
bu arada pc HP 450 g1 39ea modeli.
HP müşteri hizmetlerini aradım oradaki elemanla konuştum bana dediğine göre intel gpu çalışıyormus ati ise destek amaçlıymış sadece ihtiyaç anınada devreye giriyormuş
bana çok saçma bir teori gibi geldi harici bir ekran kartı var ki bu zaten içindenki işlemcinin gpu sundan kat be kat yüksek bir gpu mantıken düşük güçlüye yardımcı olur yada
dediği gibiyse de bunun bir ayarı vardır ve değiştirilir. Nette araştırdığımda bu sorunla çok karşılaşıldığı ve bir iki yöntemle düzeleceği yazıyor (hep nvdia kartlar için) ama her
şeyi denedim çıldırmak üzereyim. gerçekden uzman bir yardıma ihtiyacım var.
Şimdiden çok teşekkür ederim
HP müşteri hizmetlerini aradım oradaki elemanla konuştum bana dediğine göre intel gpu çalışıyormus ati ise destek amaçlıymış sadece ihtiyaç anınada devreye giriyormuş
Ben patron olsam ve çalışanım bir müşteriye bu lafı etse saniyesin de kapnın önüne koyardım. O elemanın dediğnin tar tersine intel gpu yarımcı parçadır. Ati kartın kullanılmadığı zaman o devreye girer ve çalışır.
Bugün; 15:02:45 Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz. Şikayet Paylaş Cevap Alıntı PM
Ben patron olsam ve çalışanım bir müşteriye bu lafı etse saniyesin de kapnın önüne koyardım. O elemanın dediğnin tar tersine intel gpu yarımcı parçadır. Ati kartın kullanılmadığı zaman o devreye girer ve çalışır.
bende aynen öyle düşünüyorum :) o yuzden pek inandırıcı gelmedi
Benim bildiğim paylaşımlılarda ki bende de var intel gözükür fakat yüksek gpu yu seçtikten sonra ekran kartı amd ye geçiş yapıyor yani otomatik oluyor.