Şimdi Ara

Diyojen ne kadar haklı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Günümüz dünyasında böyle bir şey mümkün olabilir mi pek bilemiyorum ama fiziksel ve düşünsel olarak bağlandığımız her şeyi bir kenara bırakarak katıksız özbenliğimizle nasıl yaşayacağımızı çok merak ediyorum. Gün gün kendi rahatlık alanımın dışına çıkmaya olabildiğince çıkmaya çalışıyorum ama bunu %100 sağlamam imkansız'a yakın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Ozbenlik baskıdan azade ve kendine has veozgurlukçuirade şeklinde kalıplardan sıyrılmak isterse ne yapabilir?



    Anlat anlat dur ancak anlattığınız şeyi anlatamıyorsunuz. Oğlum sigara içme kızım kitabını oku hanım benden habersiz şunu bunu alma dedik. Karşı tarafhe he dedi ancak beynin sizi algılaması gereken kısım sağır olmuş.



    Şunu duşunmuyecem bunu dert etmeyecek kendimle barışık olucam. Ancak beni üzen kıran bir şey dışında da olsa bir şekilde vay anasını dedirtiyor.



    Burada bir sınır lazım. İnandığım mana denen şeyin bir sınırı olmalı. Kendisi sınırsız olabilir sonsuz hayalleri vardır vs. Ancak ben mukayyet isem bunu anlamlandırmak gerekiyor.



    Düşünüyorum ve hakikat denen şeyin benden sadır olanı ile başkalarından sadır olanı arasında ezilmemek adına manama sınır koymam gerektiğini hissediyorum.



    Benim ilahın slobodanı yaratamaz diyorum. Ve bu hal bana o yemeyi içmeyi olmeyidoğmayı da bilmez diyorum. Yaşamıma bir şey en buyuk de olsa benden iyi ve kotu bir şeyi öğrenebilir diyerek anlam katıyorum.



    Slobo bizim urunumuzken onu yaratmamaya olum kotu bir şey iken salt benim yaşayacağım bir olguya donuşuyor.



    Kulluk da değil dediğim hayat denilen şeyde ilahımı gorduğumde ona vaad edebilecek bir şeylerin varmış deyip iyiden ve kotuden azade bir tedirginlikle ümit ediyorum. Bu beni ozgurleştirebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Diyojen gibi kural tanımaz biri, acaba 'her şeyi bırakma' gibi bir kurala boyun eğip, iradesini zorlayarak mı terk etmiştir sıradan bir hayatı; yoksa yaşayıp gördükleri, düşündüğü şeylerden sonra, kendi istediği şey bu olduğu için mi?

    Her şeyi bırakmak zorunda değilsin. Bırakmayı gerekli bulduğun şeyleri bırakmak yeterli bir başarıdır ve Diyojen'in yaptığı da budur bence. Daha sonra, o şeyleri bırakmış yaşantına bakarak; eğer tekrar bir şeyleri saçma bulursan, bu sefer de onları bırakırsın.

    Ama bırakmak gerektiği için değil, öyle hissettiğin, öyle düşündüğün için.
  • Diyojen'in eliyle su içen bir çocuk görünce, kendi testisini kırıp eliyle su icmeye başladığından bahsediliyordu. Bu bağımsızlık takıntısı kesinlikle bu adamda da var ve çok hoşuma gidiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • podkayfom kullanıcısına yanıt
    Evet benim de çok hoşuma gidiyor hocam :)
  • Özbenliğinle yaşamak ne demek? Her şeyden sıyrıldığında mı doğru yaşama ulaşır insan? Niye yaşar ki?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.