Yazıma denk gelenlere selamlar şimdi şöyle bir ikilemde kaldım ve tecrübesi olanlardan fikir vermelerini rica ediyorum. Hemen özetleyeyim; fen lisesinden mezunum tıp hayali kurarken yetersiz çabamdan dolayı diyetisyenlik kazanabildim ve 2020 diyetisyenlik mezunuyum ama evlilik çocuk vs. derken ve zaten KPSS gibi bir sorun yüzünden 5 yıl meslek hayatı adına boş geçti. Şimdi bi çaba göstericem ama diyetisyenlikten atanmak bana “başardım, mutluyum” hissiyatını vermeyecek gibi. Bu nedenle hala imkansız değilken Kpss kasmak yerine Yks’ye hazırlanıp Tıp hayalim için çabalamak içimden geçiyor. Süreç nasıl ilerler bilmiyorum ama iki seçenekte de çok emek vereceğimi biliyorum ve ona psikolojik olarak eşim de ben de hazırız. Mantıklı olan nedir o konuda ikilemdeyim ve bu yüzden yol haritamı net çizemiyorum. Tıp okumak bana “başardım” hissini kesinlikle verir ama “mutluyum” dedirtir mi bilemiyorum ki onu da zaman gösterir. Sizce emek verme süreci, geçen zaman ve sonrası olarak düşününce hangi yolu seçmem daha mantıklı ve doğru olur fikri ve desteği olan varsa paylaşırsa çok sevinirim. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Diyetisyenlikten sonra Tıp okumak

-
-
Tıp okumak tıp kazanmaktan çok daha zor bi de o yaşta öğrencilik çekilmez hem çoluk çocuğun var nasıl geçineceksin okurken?
-
Diyetisyenlikten devam edin bence.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Fikriniz için teşekkürler, tabi o aşamaları da eminim kolay olmayacak maddi manevi (ama en azından benim için imkansız da değil)ki zaten ben de bu sebeplerden dolayı arada kalıyorum ama acaba burda bi deli cesareti gösterip sona ulaştığımda maddi açıdan daha rahat bir hayat sürmek ve o başarmışlık hissine ulaşmak çok mu mantıksız
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cQ65TUwhcq -- 10 Mayıs 2025; 23:56:31 >
Valla çok subjektif bir konu beklentilerinizi daha açık şekilde yazarsanız daha iyi yardımcı olunabilir. Geçim sorununu nasıl halletmeyi düşünüyorsunuz tıp okurken bir yardan çalışmaya devam mı edeceksiniz?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Şöyle detay vereyim; şuan tek çocuk var ve tek maaş idare ediyoruz. Üniversite okusam da diyetisyen olarak atansam da hatta hiçbirini yapmayacak da olsam 3 yaşındaki çocuğumuzu kreşe vermek durumundayız ve bunu karşılayabiliyoruz. Maddi açıdan gider olarak tek ekstra sadece benim okul masrafım vs. olur o da sorun değil zaten eşimle aynı şehirde okumaktan başka bir seçeneği düşünmüyorum ailemden ayrı kalmam söz konusu değil yani tercihimi ona göre yapacağım. Aile düzeni tabi bir tık etkilenecek bu durumdan ama çocuğumuzla ilgilenme konusunda eşimin fedakarlığı devreye girecek ki o buna hazır. Kreş +eşimin mesaisini ona göre ayarlaması durumunda o kısım da idare edilir bir süre diye düşünüyorum. Beklenti kısmına gelecek olursak birincisi çocuğum için kaliteli bir gelecek kurmak istiyorum ki bu maddi refaha diyetisyenlik de doktorluk da farklı derecelerde olsa da erdirir. Ama eğer illa bir yola girip yaklaşık miktarda emek vereceksem bu neden daha fazla kazanacağım tıp olmasın diyorum bir de bu noktada ikinci beklentim olan kendimi başarmış olma anlamında tatmin etme ve bir şeylerin içimde ukde kalmaması da var. Yollar böyle olunca tıp okumaya çıkıyor ama işte o süreç burda böyle anlattığım kadar kolay olmaz da nerden seçtim bunu dedirtir ve zaman da iyice geçip elimdeki bulgurdan olursam korkusuyla hiç uğraşmayıp çok memnun etmese de kısa yoldan diyetisyenlik mi devam etseme kayıyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cQ65TUwhcq -- 11 Mayıs 2025; 1:39:38 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Anladım peki tıp okumaktan beklentiniz ne? Bunu soruyorum çünkü fakülteye geldiğinde aradığını bulamayan ve bırakan birçok kişi oluyor, sizin durumunuzda aradığınızı bulmada tabiri caizse nokta atışı yapmanız gerekiyor. Mesela eğer maddi bir beklentiniz varsa ben önermem açıkçası...
bir önceki mesajı düzenledim ama uzun sürdüğü için geç düştü. Orda da belirttim tabi maddiyat kararımı etkileyen önemli bir kriter ama onun yanında zaten alanım her türlü sağlık alanı ve insanla muhattap olmam gereken bir alan ve ben bu durumdan memnun olurum ama Diyetisyenlikte önümüzü çok kapattılar ben gelen danışanımdan tahlil bile isteyemiyorum yani yetkilerimizi daraltıp bizden yararlı olmamızı bekliyorlar. Bi doktora mesleğini yaparken bu kadar müdehale, kısıtlama getirebileceklerini düşünmüyorum. Mesleğe duyulan saygınlık meselesi vs olarak da her şey beni diyetisyenlikten mecburen uzaklaştırıp tıpa yaklaştırıyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cQ65TUwhcq -- 11 Mayıs 2025; 1:50:41 >
Tıp çöp
Doktor olunca kazanılan gelir tatmin ediyor ancak maddiyat tıp okurken gerekli motivasyonu sağlamada yeterli olmuyor. Ayrıca doktorlukta da çok fazla müdahale oluyor bunların en başında zaten 5 dakikada muayene var, pek çok hastalığın tanısında muayene en önemli basamak ama şuan sistemdeki zaman kısıtlılığı nedeniyle düzgün bir muayene bile yapamıyorsunuz. Bu en bariz olan müdahale daha görünmeyen pek çok sorun var da neyse bunlar önemli değil bu aşamada. "Başarmış" hissetme duygusunu tıpta yeterince bulabilirsiniz mesela, bunun gibi beklentiler, motivasyonlar ile tıp okumak daha sürdürülebilir oluyor.
2020de diyetisyenlikten mezun oldugunuza göre en son 10 sene önce üniversite sınavıyla ilgilendiginizi düşünüyorum
10 sene sonra yksye çalışıp tıp kazanmak kolay bir iş degil bunun için bir sene yetmeyebilir kazansanız dahi üstüne 6 sene tıp okumak da kolay degil
kar zarar ve vereceginiz emek açısından degerlendirince çocugunuza ve kpss sınavına vakit ayırmanızı öneririm
-
Elimde iki seçenek var eğer tıp değilse diyetisyenlik olacak, o da çok iyi sayılmaz
İçimdeki iki sesten biri tam olarak sizin söylediklerinizi söylüyor, biraz daha düşünüp karar vericem bakalım
Tabi her mesleğin sıkıntılı yönleri vardır içine girdiğinde anlıyorsun, bunları çok düşünmedim açıkçası biraz daha araştırıcam çok teşekkür ederim ayırdığınız zaman için
kazanması sıkıntı kazandıktan sonrası ise daha sıkıntı yapılır mı yapılır değer mi bilinmez çok özel bi soru ya o yaşta okumak zor tanıdığım kişi var ordan biliyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

Diyetisyenlikten devam edin bence.
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X