< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Diyelim zar zor otobüste koltuk bulup oturdunuz

-
-
Yerimi verirdim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Niye hocam
Eğer iş çıkışı-gidişi saatlerinde ise yer mer vermem, vermiyorum.
Özellikle yapar gibi tüm gün gezip 17:00-18:00 gibi mesai çıkış saatinde eve dönmeye çalışan teyzelere falan da özellikle vermiyorum.
Bir gün metroya bindim tıklım tıkış, bi durakta kapı açıldı, "ıyyyyyy iş çıkışı" diyor tipin biri. Sana mı ıyyyy bize mi ıyyyy...
Sen gezecek edeceksin bütün gün, ben çalışacağım, sonra gel otobüste, trende orada burada yer ver, oldu canım.
Bir yerde özellikle İstanbul'da ücretsiz yaşlı kartlarının falan belirli saatler için aktif olmasını falan konuşuyorlardı, öyle yapılmalı kesinlikle. 10:00-16:00 arası ücretsiz olsun mesela.
Bir de mesela bu saatlerde toplu taşıma araçlarına binip, özellikle arkadaşın konuda yazdığı gibi, dik dik bakan, resmen ağzını açmadan "yer versene!" diye bekleyenler var. Adam durakta bekliyor, kapı açılınca koşup içeri dalıyor herkesten önce, ve oturanlara yöneliyor, kalksınlar diye. Bu sahneye çok tanık oldum. Millet inmeden koşmaya mecalin var, dışarıda dolaşmaya var. Ama ayakta duramıyor. Vay anasını...
Yani tüm bunların haricinde, gerçekten yorgun görünür, bu dediğim salak saçma hareketleri yapmazlar, o zaman eşek değilim tabi yer veriyorum ama %90 karşılaştığım manzara aksi yönde. Özellikle vermiyorum artık "gezmeci"lere...
-
Saygıdan ve oturmaya ihtiyacı olduğunu düşündüğüm için
Boş koltuğa depar atabiliyorsan bi yarım saat ayakta duruver deme hocam
Suriyeli ve Afgan gençler otururken Türk evladı her zaman yer vermek zorunda. Bizim halkımız kendi vatanında bile Suriyeli ve Afganlardan korkusuna ses çıkaramadığı için bizim evlatlarımız yer versin diye kavga çıkarır.
-
Kucağında çocuğu olmadığı sürece yer verme taraftarı değilim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kendi anne babamı düşünüp yer veriyorum,yarım saat ayakta dursanız bir şey olmaz,genç adamsınız.
-
Ben genelde toplu taşımada oturmuyorum boş yer olsa bile. Metro, otobüs %80 boş olursa oturuyorum genelde.
-
35 sene evvel Dudullu' dan Kağıthane' deki liseye 522 numaralı özel halk otobosu ile o zaman adı Boğaziçi olan köprüden geçerek giderdim.
Otobosa mutlaka 06:00' da binmek zorundaydım, zira 06:00' dan sonra geçen hiçbir otobos durağa girmeden pas geçerdi.
Bu yüzden sabah 05:00 gibi kalkar, tüm ev derin uykudayken kahvaltımı hazırlardım.
Kahvaltı yaparken de bir yandan Sezen Aksu' nun "Sezen Aksu Söylüyor" kasedini teybe takar dinlerdim.
05:40 gibi evden çıkardım ve evden çıkmadan mutlaka ayakkabımın üzerine galoş vazifesi görsün diye naylon poşet geçirirdim.
Çamur deryasından geçerek durağa güç bela 15 dakikada ulaşınca durakta poşetleri çıkarırdım.
Otobosa binmek kalabalıkta ötürü zaten ayrı bir külfetti, nadiren de olsa köprüden önce boşalan koltuk olunca kendimi can havliyle koltuğa atar ve derhal gözümü kapatırdım.
Okulun durağına gelinceye kadar gözü kapalı seyahat ederdim...
-
Özellikle boş yer varsa oturuyorum ki yaşlısı, bebeklisi falan gelirse kalkıp yer vereyim diye. Yoksa yer vermeyen çok insan var. Kimse eve ya da işe giderken gününün 1-2 saatini ayakta geçirse bir şey kaybetmez.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yok ben kaybediyorum hocam ondan kişisel araç kullanıyorum nadiren trafik çok doluysada bulsuğum ilk boş yere oturuyorum bende zaten düz taban ve nasır var ayakta duramam ondan yer vermem
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Başbilen -- 5 Mayıs 2025; 18:15:11 >
Hayatta vermem
ben vermem. boş boş geziniyorlar. ben işten çıkıp yorulmuş oluyorum adam keyfine geziyor sağda solda iki aya ölcek.
Senden beklemezdim birde dini bütün insansın.
O başka bu başka, ben zaten işte yorulmuşum ne yer vereceğim, yaşlı yolculularımız zaten işleri güçleri boş muhabbet ve gezmek üstelik beş kuruş yol parası vermeden
Öyle ama ya zor duruyorsan ayakta?
Umrumda olmaz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

Eğer iş çıkışı-gidişi saatlerinde ise yer mer vermem, vermiyorum. Özellikle yapar gibi tüm gün gezip 17:00-18:00 gibi mesai çıkış saatinde eve dönmeye çalışan teyzelere falan da özellikle vermiyorum. Bir gün metroya bindim tıklım tıkış, bi durakta kapı açıldı, "ıyyyyyy iş çıkışı" diyor tipin biri. Sana mı ıyyyy bize mi ıyyyy... Sen gezecek edeceksin bütün gün, ben çalışacağım, sonra gel otobüste, trende orada burada yer ver, oldu canım. Bir yerde özellikle İstanbul'da ücretsiz yaşlı kartlarının falan belirli saatler için aktif olmasını falan konuşuyorlardı, öyle yapılmalı kesinlikle. 10:00-16:00 arası ücretsiz olsun mesela. Bir de mesela bu saatlerde toplu taşıma araçlarına binip, özellikle arkadaşın konuda yazdığı gibi, dik dik bakan, resmen ağzını açmadan "yer versene!" diye bekleyenler var. Adam durakta bekliyor, kapı açılınca koşup içeri dalıyor herkesten önce, ve oturanlara yöneliyor, kalksınlar diye. Bu sahneye çok tanık oldum. Millet inmeden koşmaya mecalin var, dışarıda dolaşmaya var. Ama ayakta duramıyor. Vay anasını... Yani tüm bunların haricinde, gerçekten yorgun görünür, bu dediğim salak saçma hareketleri yapmazlar, o zaman eşek değilim tabi yer veriyorum ama %90 karşılaştığım manzara aksi yönde. Özellikle vermiyorum artık "gezmeci"lere... |
Kendi anne babamı düşünüp yer veriyorum,yarım saat ayakta dursanız bir şey olmaz,genç adamsınız. |
Benzer içerikler
- kumar paralarını geri alanların yorumları
- gemide çalışmak
- jigolo uygulaması
- tahta kurusundan kurtuldum
- fexadyne kullananlar yorumlar
- sodyum iyon batarya
- elektrikli bebek arabası
- telegram indirim
- prompt mühendisliği nedir
- çay bardağı emojisi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X