Şimdi Ara

Diyarbakır'da Bir Çocuk Kedi Tırmalaması Sonucu Kuduz Oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
56
Cevap
0
Favori
1.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yaklaşık 4 ay önce kedi tarafından tırmalanan 3 yaşındaki çocukta kuduz tespit edildi. Diyarbakır Valiliği, vakanın ardından sağlık ekiplerinin harekete geçtiğini, "bölgede filyasyon, temaslı taraması ve sağlık kontrolleri" başlatıldığını açıkladı.

cnn tÜrk
    Kedi tırmalamıştı: Diyarbakırda 3 yaşındaki çocukta kuduz tespit edildi! Valilikten yeni açıklama - Son Dakika Flaş Haberler
    https://www.cnnturk.com/turkiye/kedi-tirmalamisti-diyarbakirda-3-yasindaki-cocukta-kuduz-tespit-edildi-valilikten-yeni-aciklama-3454483

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 15 Ağustos 2026; 20:37:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Aşılamanın yüzde 80'i kedi ısırığı ya da tırmalamasından kaynaklanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 15 Ağustos 2026; 20:39:53 >
  • dün bir arkadaşım 16 yaşındaki çocuğunu karın ağrısı sebebiyle acile götürdü, ultrason, tomografi vs. çekilmiş. karaciğerde 6.5 cm kist, dalakta kist, bağırsak duvarında aşırı ödem çıkmış. kist hidatikten şüphelenip test yapmaya karar vermişler. arkadaş hop oturup hop kalkıyor. nedir bu milletin çektiği bu kedi köpekten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 15 Ağustos 2026; 20:46:27 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • coolman7 C kullanıcısına yanıt

Bütün bu zarar ziyan insanca yaşamayı bir türlü öğrenemediniz için.

Sınırlar koymayı, keyfi hareket etmemeyi , sorumluluk almayı öğrenemedimiz için.

Kedi fobisi olan bir kadın artık mekanlara giremiyorumus birde kadını asagilamislar. Mekanda sokak kedisinin işi ne diyen yok çünkü beynimizin içi Hindistan , şeklini ne kadar değiştirsen değiştir ilkellik kafanın içinde yaşamaya devam ediyor.

------------

Kedi fobisi olan kadın, mekanlarda yaşadığı zorluklara tepki gösterdi:

• Tam anlamıyla bir kedi ülkesiyiz. Kedi ülkesi olmamızda bir sıkıntı yok da bir şey söylemek istiyorum.

• ⁠Kedi fobisi olan insanlar var ya, bizim de biraz hakkımız değil mi?

• ⁠Oturduğumuz mekanlarda rahat oturmak, kahvaltı yapmak, yemek yiyebilmek.

• Ben özellikle böyle düz girişli olan mekanlarda kedi olduğu zaman sürekli ayaklarımı toplamak zorunda kalıyorum.

• ⁠Kediyi sürekli göz hapsinde tutmak zorunda kalıyorum ki yanıma gelmesin diye.

• Şimdi fobisi olmayan insanlar bunu çok anlamayacak, “Ne var ki yani, küçücük kedi” diyecekler.

• ⁠Ama size göre kedi, bana göre aslan, kaplan gibi! Bir de kedilerde benim hissettiğim şey, çok ani hareketler yaptıkları için ben çok tedirgin oluyorum.

• ⁠Hatta bu sebeple bir mekanda otururken kedi bana uzandı ve ben birden fark ettim, sandalyeden düştüm! Yan tarafım göl kenarıydı, neredeyse aşağı yuvarlanacaktım.

• ⁠Ya da bazı ortamlarda kedi yanımdan geçtiği için sürekli olarak bacağımı masaya vuruyorum.

• ⁠Artık beni tanıyan arkadaşlarım bile kızıyorlar. Bunun için azar yediğim için de kendimi kötü hissediyorum, çok kere ağlamışımdır.

• ⁠Kediyi göndermeye çalıştığımızda da yine tepki çeken kişi ben oluyorum.

• ⁠Ya siz seviyor olabilirsiniz. Bu arada ben de seviyorum ama uzaktan!

• ⁠Bana yaklaşmasın, benim alanıma girmesin. Zaten kedi sevmeyen ya da korkan bir insanın kediye zarar verme olasılığı yok; çünkü korkuyoruz, dokunamıyoruz.

• ⁠Ama biz de bir anlayış bekliyoruz, biz de bu ülkede yaşıyoruz yani.

https://x.com/ajansmuhbir1923/status/2088191933323608393

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 15 Ağustos 2026; 20:57:37 >

• Periah kullanıcısına yanıt
    Bugün 5 yıldızlı bir otelin havuzundaydım. Yanımda 2 tane turist kız vardı. Yiyecek birşeyler sipariş ettiler. Yiyecekler gelir gelmez kokuyu alan bir kedi hemen damladı ve yiyeceklerin içine daldı birden. Turistler ne yapacağını şaşırdı, yiyecekleri kediden nasıl kaçırıp temiz tutabiliriz diye uğraşmaya başladılar. Kısacası durumdan çok rahatsız oldular. Garsonu çağırıp kediyi alsanız, turistler rahatsız oldu dedim de garson kediyi aldı götürdü elleriyle. Umarım elini yıkamadan başkasına servis yapmamıştır.

Bu arada bu 5 yıldızlı otelin havuzunun etrafında 30 40 civarında kedi var ve bir kısmı da yavru. Büyük ihtimalle oradaki kedilerin çoğu kısır değil. Umarım aşıları tamdır.

Bir ara bir otel bakıyordum. Bir otelin tanıtım yazısında bizim otelde kedi kolonisi var, onlara güzel kulübeler yaptık, besliyoruz. kedi sevmeyen bizim otele gelmesin diye yazmışlardı. Yuh artık dedim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Köpeklerde zararli olanlar toplanıyor bizim mahallede 2 tane düzgün kopek var hic ses etmezler kulaklari kupeli bizim binaya yatarlar bazen cok suladigimiz icin toprak serin diye bi sey demeyiz

Düzgün köpekler kisirlastirilip yasayabilir kediler de aynı şekilde onlarda zaten insana pek zarar verme huyu yok ama zavalli hayvanlar sokakta yasamamali hadi dünyaya gelmisler urememeliler binamizin kedisi vardı vefat etti hastalanip çok üzüldük veterinerler kar etmedi

Varoluş her canli icin sıkıntı ve problem omg

Çoğu yerde zararlı-zararsız ayrımı yapılmadan toplanıyor. Yıllarca bakılan mahalle köpekleri barınağa ve ölüme yollanıyor. Kediler ve köpekler zaten kısırlaştırılmaya çalışılıyor ama devlet yeterli destek vermiyor.

Şimdi aynı şey kediler için de yapılmak isteniyor belli ki. Mesele köpekler değil tüm hayvanlar, kedilere de sıra gelecek dediğimde laf ediyorlardı bana.

• coolman7 C kullanıcısına yanıt

Sen simdi onu bunu bırak. Sadede gel, sikayet de etme. Garson kediyi yani facir kefere hayvanı yakaladı, sonra ne oldu? Garson kediye dokundugu icin virus kapıp kuduz bir zombiye dönüstü mü?   

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 16 Ağustos 2026; 10:11:6 >

Bu ülkede eğer ki, isin bir sekilde doktora hstaneye acile düşerse bence hic gtme cünkü ya orada hayatından olursun yani daha az yaşarsın ya da hicbir sey yapmazlar boşa zman kaybedersin. Bu cocuk hstane acil servisine, kedi tarafindan isirilma sikayetiyle gidip, kuduz aşısı yapılmamıştır mutlaka. Mevzuyu bir de bu yönüyle düşün. Cocugu sokak kedisi değil yrsa da ısırabilirdi. Mesela sokakta kedi köpek olmayan ülkelerde kuduz yarsa ısırıgıyla bulaşıyor. Sokaktan kedi köpek kaldırılabilir ama yrsa kaldırılamaz mesela. Bu yrsalar benim balkonumda bile ucusuyorlar mesela.. Yani tüm kedi köpegi temizleseler kuduz yine bitmez

Fakat önemli olan, gelismis ülkelerde kendi isteğiyle yardım aramayanlar haric yrsa ısırma vakaları oldugu halde kuduz vakaları hic görülmüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 16 Ağustos 2026; 10:23:6 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Senin baban şanslıymış ondan kurtulmuş benim babam da 1 kez kurtuldu ama ikinci sefer kurtulamadı senin baban da benim babam gibi kurtulamayabilir. kurtulamama şansın kurtulma şansından daha yüksek.

Simdi bak mesela seni sokakta hayvan ısırsın, acile devlet hstanesine git, "aşı yok" diyecekler. Acil acil gezip aşı arayacaksın..

Oradaki hırtlara "aşı nsıl olmaz?" de istersen, suratına mal mal bakacaklar.

Iste bu ülke, tam olarak böyle bir ülke..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 16 Ağustos 2026; 10:35:20 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 16 Ağustos 2026; 10:36:54 >

Tamam ama önce acilde aşı yapmayan personele ve personele aşı stogu sağlamayanlara da ekspres cezalar uygulamak gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 16 Ağustos 2026; 10:42:44 >
    https://de.wikipedia.org/wiki/Pr%C3%BCgelbock

de.wikipedia.org
    Ochsenziemer – Wikipedia
    https://de.wikipedia.org/wiki/Ochsenziemer
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.