Şimdi Ara

Diyanet'ten Volkan Konak hakkında suç duyurusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
1.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Diyanet İşleri Başkanlığı, Başkan Ali Erbaş ve kuruma yönelik açıklaması nedeniyle şarkıcı Volkan Konak hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Diyanet'ten yapılan açıklamada, Konak'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İslam dininin inançları, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek görevinin kanunla kendisine tevdi edilen Diyanet İşleri Başkanlığı ve Başkanlığın en üst temsilcisi Ali Erbaş'ı rencide ederek kişilik haklarını ihlal ettiği" savunuldu.

Konak'ın paylaştığı metnin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin 10'uncu maddesi kapsamına uygun düşünce, eleştiri ve ifade özgürlüğü sınırları içerisinde kalmadığı, tahkir edici, sert ve incitici mahiyette İslam dinini ve İslam dinine inananları aşağılayan, İslam dinine saldırı niteliğinde olduğu ve alenen hakaretlerde bulunulduğunun gayet açık olduğu belirtildi.

Konak'ın söylediği sözlerin "hakaret" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlarını oluşturduğu bildirilen açıklamada, "Bu nedenle halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, hor görüp aşağılayan, nefret ve ayırımcılığa yol açan, toplumsal kutuplaşmaları körükleyen, milletin mukaddesatına saldıran ve inançlı insanların dini duygularını rencide eden, dini değerlere alenen hakaret eden ve aşağılayan Volkan Konak hakkında gerekli cezai takibatın yapılması suretiyle kamu davası açılmasını ve neticeden Başkanlığımıza bilgi verilmesini arz ve talep ediyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Konak ne demişti?

Volkan Konak, “Atatürk’ün kurduğu diyanetin koltuğunu işgal eden zat; insanlığın hizmetine ücretsiz sunulan dini, maaşla icra etmek, eğlence ve de turizm alanında çalışan ve bu sekterlerin vergisinden maaş almayı içine sindirmek ancak sizin gibi bezirgan saltanatı süren kişilere yakışır. Bu akşam maaş ve ödeneklerinize katkı olması için bir kadeh de sizler için içiyorum. Lütfen kabul buyurunuz…” ifadelerini kullanmıştı. 

Konak'tan suç duyurusu hakkında açıklama

"Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçuyla suçlanan Konak'tan açıklama geldi.

Konak, "Herkes haddini bilecek. Benim ülkem, kimsenin cüzdanına veya makam arabasının bagajına sığmayacak kadar büyük ve kıymetlidir." ifadelerini kullandı.

T24

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeoNesil2025 -- 7 Ocak 2024; 18:38:27 >

• İyi olmuş bu nedir ya sürekli İslama manevi degerlere saldırmak hakaret etmek. .
    Kendi kutlsallarınıza dil uzatılınca asın kesin hapislerde cürüsün diyorsanız .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanlış bir kelime yok.

Dinayet bakanını çok sevdiği kılıcı ile Filistin'e gitmesini bekliyorum. Çok şekil şükül yapıyordu hani din için savaşacaksın ya

• Son zamanlarda İslam'a ve degerlere hakaret çok çoğaldı bakalım bu işin sonu nereye varacak.

• Atatürk diyaneti niçin kurdu?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • furandor kullanıcısına yanıt
    Nereye varacak hayırdır bize cihat mı ilan edeceksiniz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sucre Maricruz kullanıcısına yanıt
    “Siz” kimsiniz?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Kur'an-ı Kerim'i yakan İsveç'i NATO'ya alanlarda İslami değerlere saldırmış oluyor mu acaba?

• 7-Quaresma 7 kullanıcısına yanıt

İsveç daha nato'ya alınmadı daha bunu bilmiyorsun ayrıca konu ile ne alakası var.

Ben Islamın kendisinden bahsediyorum Allah ve Resulü'ne sürekli hakaret etmekten dalga geçmekten dil uzatmakdan keyif mi aliyorsunuz ?

Siz ?

• ayzeb A kullanıcısına yanıt

Atatürk’ün askerleri olabiliriz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sucre Maricruz -- 7 Ocak 2024; 19:56:56 >

Çok etkileyeci

• Belirtilen mesajda dine yönelik herhangi bir hakaret bulunmuyor.

Sadece dinle ilgili görev yapan kişilerin harcamaları ve lüks merakı eleştirilmiş.

Burada sapla saman karıştırılmış

Erdoğan imzaladı zaten Meclis'te onaylanacak. Kur'an-ı Kerim İslam'ın kendisi değil mi? Ben mi hakaret ettim arkadaşım. Onu hakaret edenlere söyleyeceksin. Bakara Makara diyen AKP'li Egemen Bağış'a git çat.

• Periah kullanıcısına yanıt

İsrail'e destek veren Mercedes'lerinden insinler önce :)

Volkan Konak nerede hakaret etmiş. Örnek verebilir misiniz?

R olmaz.Bir laf ettin açıkla ki bilelim (:

R mi ? İroni yapiyorum sen R diyorsun .

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.