Şimdi Ara

Diyanet'ten olay yaratacak yeni fetva: Sol elle şeytanlar yemek yer (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
380
Cevap
1
Favori
15.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
79 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • böyle müslümanların içinde şeytan ol daha iyi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Metin*

    Son 7 yıldır diyanetin yapmayın dediği ne varsa yapıyorum. Resmen huzur doluyum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • en çok mikrop çıkışta değil girişteymiş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu hadisler temizlenmeden islam düzelmez maalesef ama onu yapacak yiğit ortada yok, yüzyıllar gerekir belki o düzeye gelmemiz için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben iki elimi de kullanıyorum yemek yerken onu napıcaz?
  • Sonra millet neden ateist oluyor. Diyanetin insanları dinden soğutmak dışında bir icraatını gören var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mugetsuga

    Ben iki elimi de kullanıyorum yemek yerken onu napıcaz?

    Sadeleştirme oluyor. Birbirini götürüyor. Break even point.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çatal kaşık olunca işler değişmiyor mu acaba şaka bir yana çatal&bıçak kullanmak gerekiyorsa abes olduğundan sol elimdeki çatalla yerim ama normalde elle bişey yerken ben de sağ elimle yeme alışkanlığı edinmişim küçükken. Ayrıca lüks avm restoran vs. dışındaki umumi tuvaletlerde dikkat ediyorum da taharetle övünen milletimin elini yıkama alışkanlığı ya yok ya da hiç olmasa daha iyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Farkli dusuncelerin karsi fikir olusturmasina acik bir ifade sonucta. Ama detaylica dusunup arastirilirsa konu, en azindan altinda yatan detay uygulamaya calisanlara saygi gosterip anlayisli davranilabilir. Biraz empati...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şeytanlar yemek mi yiyormuş? Onların da bizim gibi doyma tuvalete çıkma gibi gereksinimleri falan var sanırım metabolizmaları nasıl çalışıyor görmek isterdim

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer 2000 yıl evvel yazılanlar bugünün şartlarına uymuyorsa bu dinleri insanlar yazmıştır. Birde düşünün 2000 yıl sonra sını!
  • Bütün bildiğim yabancı forumlarda paylaşıyorum cümle alem Atatürk'ün temelini kültür, sanat ve bilim olarak kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin son halini görüp dilerse acısın, dilerse gülsünler diye.

    8 katrilyon bütçeli diyanetin uğraştığı işlere bakınca memleketin neden bu halde olduğunu ve nereye doğru gittiğini görmek hiç de şaşırtıcı değil.

    Sonra "akıllı gençler Türiye'de durmuyor sürekli beyin göçü veriyoruz" duranın aklına şaşarım.
  • Sağ el temiz işlerde sol el kirli işlerde kullanılması gerekir engelli kullanmayan biri tabiki sol eliyle yemeli ihtiyacını gidermeli açıklama daha düGün olmalı. Tuvalet de temizlik sol elle yemek sağ elle yenir. Doğruların böyle olması senin doğru yanlış olarak değerlendirmen değiştirmez.Ahirettw iyilere sağdan kötülere soldan verilir kitapları

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • %65 müslüman olmadığını ifade eden bir forum ahalisine kalkıp da sağ el-sol el olayını anlatmaya çalışmak abesle iştigaldir...buradaki arkadaşların iman esasları ile sorunları varken bu tür konulara girmek için çok uzak dağları aşmamız lazım...müslüman olmayan arkadaşların boşa yorum yapmasına gerek yok, zira onları ilgilendiren bir konu değil...
  • Arkadaslar bunu niye hala tartisiyorsunuz ?



    Adamlar tuvallette sol el kullaniyor ve bu adamlar yemegi elle yiyor. Sol elle yemek yenir mi ?



    Yil 2018 olmus hepimiz disaridan geldigimizde elimizi yikiyoruz, tuvaletten cikinca elimizi yikiyoruz degil mi ?



    Yani bunu hala niye tartisiyorsunuz ? Ayip yani bu aciklamalar. Avrupa'nin karanlik caglarindayiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HAC KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI (!)

    Duyurulur.



    http://hackurasonuc2018.diyanet.gov.tr/hackurasonuc/kurasorgu2018.aspx

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diyanet'ten yalan haber fetvası



    Diyanet İşleri Başkanlığı, bir vatandaşın sorusuna verdiği yanıtta, yalan haber konusuna değindi.



    Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB), Türk basınının temel problemlerinden biri olan asparagas haber kavramıyla ilgili görüş bildirdi.



    Bir vatandaşın, "dini sorular" kapsamında "Yalan haber günah mıdır" şeklindeki sorusuna bir ayet ile cevap veren DİB, Hucuret Suresi'nden "Ey iman edenler! Bilmeden birilerine zarar verip de sonra yaptığınıza pişman olmamanız için, yoldan çıkmışın biri size bir haber getirdiğinde doğruluğunu araştırınız" ayetini paylaştı.



    Ayette "güvenilmez kimselerin getirdikleri haberleri, doğruluğunu araştırmadan kabul etmenin uygun olmadığı" yönündeki mananın ve hükmün her zaman geçerli olduğunu belirten Diyanet, bu talimatın sosyal ve hukuki düzenin yürümesi, haksızlık ve huzursuzlukların önüne geçilmesi bakımından önemli olduğunu vurguladı.



    PEYGAMBER ZAMANINDAN ÖRNEK VERDİ



    Başkanlık, Hz. Muhammed zamanında yaşanan bir olayı da şu şekilde aktardı:



    "Velid b. Ukbe, Beni Mustalık kabilesinin zekat vergisini toplamak üzere gönderilir. Velid yolda iken birisi, bu kabileden silahlı bir grubun yola çıktığı haberini getirir. Velid, onların savaşmak için çıktıklarını düşünerek geri dönüp Peygamberimize durumu anlatır. O da haberin doğru olup olmadığını araştırmak ve gereğini yapmak üzere Halid b. Velid’i gönderir.



    Halid kabileye yakın bir yerde konaklayarak durumu araştırır; söz konusu grubun ezan okuyup namaz kıldıklarını, İslam’a bağlılıklarının devam ettiğini tesbit eder ve Medine’ye döner. Sonunda onların, zekat tahsildarı geciktiği için durumu öğrenmek veya zekatı kendi elleriyle Hz. Peygamber’e teslim etmek üzere yola çıktıkları anlaşılır."



    Diyanet İşleri, yalan haber taşıma anlamında şu görüşleri ifade etti:



    "Yoldan çıkmış' diye çevirdiğimiz fasık, "dinin emirlerine uymayan" demektir; yalan haber taşıyan kimse de bu kavrama dahildir. Hz. Peygamber’in ashabı genel olarak doğru, dürüst, takva sahibi insanlar olarak kabul edilmişlerdir. Buna göre ayette geçen fasık kelimesi, Velid’in değil, ona yalan haberi taşıyan meçhul kişinin niteliğidir. Ayetten çıkan genel hüküm, durumu bilinmeyen veya yalancı, günahtan çekinmez olarak tanınan kimselerin verdikleri haberlere ve bilgilere güvenilmemesi, bunlara göre hüküm verilmemesi, harekete geçilmemesidir."



    https://www.google.com.tr/amp/m.internethaber.com/amp/diyanetten-yalan-haber-fetvasi-609095h.htm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ateistsen, dinsizsen, gayrimüslimsen kısaca müslüman değilsen Diyanetin bahsettiği bu şeylere çok takılma, sıkıntı yapma, heder olma zira bunlar müslümanlar için. Gölge etme yeter

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sol elleri ile popolarını temizledikleri için mantık gayet normal... Bizim gibi tuvalet kağıdı kullansalar şeytan falan olmazlardı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu diyaneti sizin kadar dinleyen, takip eden, onem veren insan gormedim.

    Ben muslumanim. Diyanet ve ne dedigi benim bile umrumda degil. Ama bakiyorum dinle alakasi olmadigini iddia edenler habire diyanet,ezan,cami konulari açiyor.

    Yukarida bir arkadasin dedigi gibi, diyanetin aciklamalari diyanete gore yasayanlati baglar. Siz neden rahatsiz oluyorsunuz?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.