Şimdi Ara

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Hiçbir şehrimizde hiçbir mahalle camisiz kalmamalı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Türk milleti 2000 lira maaş için 2saat uzaklıktaki yola gider. Namaz kılmak için bir mahalle ötedeki camiye gitmeye erinir.

    Her mahalle yetmez her sokağa yapsınlar. Dolup taşıyor camiler. Her gün 5 vakit millet dışarıda namaz kılıyor çok şükür camiler yetmiyor ümmetimize.



    Ondan sonra " güney Kore nasıl 30 yılda bizi geçti." diye ağlıyorsunuz. Bre cahiller, onlar ahiretliklerini kaybettiler bir kere. Müslüman değiller.





    Salam ve donat ile

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dumisini

    Diyanet öncelikle her mahalleye cami yapmak yerine bu müslümanların hali ne deyip onların imanını kurtarmaya çalışmak, doğru inanç bilgilerini öğretip aşılamak, dinin içini boşaltmaya yönelik lıght ve ılımlı islam projesiyle mücadele etmek ve her alanda ahlakı öğretmekle uğraşmalıdır.
    Ondan sonra camileri islam kültürüne uygun sanat ve eğitim merkezi haline getirip halkın namazlarını cemaatle camide kıldırmasını sağlamakla yükümlüdür.
    Bunun da yapabilmesi için imamlığı namaz kıldırma memurluğu olarak gören imamlar yerine dürüst, icazetli, işinin ehli, karizmatik imamlara görev vermelidir.

    Diyanet cami yapmaz, önce bunu öğren. Camileri temelde halk yapar. Camilere karşı çıkanların daha bir tane mesela okul yaptığını gördünüz mü?

    Diyanetin görevi insanların imanını kurtarmak değildir. İnsanların imanını sorgulamak onun haddine de değildir. Diyanetin görevi milletin yaptığı camilere imam atamak ve devletin kontrolünde edilgen bir din anlayışını dikte etmektir. Diyanetin görevi ahlak bekçiliği değildir. Din sadece ahlaktan ibaret değildir. Din Kuran'ın tamamıdır, uygulayıcısı da peygamberdir. Kuran'ın içeriği ortadadır, peygamberin yaşantısı da ortadadır. Kimse kendini Kuran ve peygamber yerine koyarak müslümanlara din anlayışı dikte edemez. Diyanet'in böyle bir görevi yoktur. Diyanet, dini devletin anlayışına uyumlama kurumudur. Din görevlilerinin bağlı oldukları yasa Kuran değil, devletin yasalarıdır. Din görevlilerinin amiri de peygamber değil, devletin atadığı brokratlardır. Diyaneti de İslam'ın kuralları değil değil devletin kuralları bağlar.
    Din görevlilerinin müslümanları camiye götürmek gibi bir görevi yoktur. Camide namaz kılmak farz değildir. Kuran yeryüzünün tamamının mescit kılındığını söylerken, din görevlilerinin halka camide cemaatle namaz kıldırmalarını sağlamak gibi bir görevi olduğunu iddia etmek Kuran'a açıkça hakarettir.

    İslam kütürüne uygun sanat ve eğitim diye bir şey yoktur. Camiler de sanat kurumu değildir. Din Kurandır, öğretmen de peygamberdir. Kuran'ın İslam kültürüne uygun eğitim ve sanat diye bir öğretisi yoktur. Peygamberin de böyle bir öğretmenlik yaptığına dair bir karine yoktur. Kuran ahlak kitabı değildir. Ahlaklı insanlara hitap eden bir yaşam kitabıdır. Peygamber de ahlak öğreten bir öğretmen değildir. Ahlaklı insanlara Kuran'ın emrettiği yaşam biçimini kendi yaşamında gösteren bir öğretmendir.



    Sonuç; Devlet cami yapmamalıdır, devlet dine karışmamalıdır, devlet insanlara dini anlayış dayatmamalıdır. İnsanların müslümanlara ne kadar ibadethane yapmalarına karışmamalıdır. Bu konu tamamen kişilerin kendi özgür iradesidir. Öneri yapılabilir, ama dayatma yapılamaz. Benim 1 milyonum varsa bununla ister villa alırım, ister cami yaparım ister okul yaparım. Benim paramı nasıl harcayacağıma kimse karışamaz.

    Öneri; Bir okul yapmak için para toplayın ve bir okul yapın, sonra deyin ki biz okul yaptık, cami yapan halka da okul yapmalarını öneriyoruz deyin. Yoksa paranızı orda burda zevk için harcayıp cami yapmak için para veren halka çemkirip okul yapsanıza çemkirmesini yapmayın, ebediyen susun..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 11 Aralık 2017; 10:53:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.