Şimdi Ara

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'a göre Türkiye'deki deistler sapık (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
3.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • işte sizin beyniniz burayı almıyor.

    DİN, BİLİM VE AKIL YOLU İLE AÇIKLANABİLİR BİR ŞEY DEĞİL YA ŞUNU AKLINIZA ALIN YEMİN EDERİM BEYİNLERİMİZİ YIKAMIŞLAR, MÜSLÜMANI MÜSLÜMAN İLE SAVAŞTIRIYORLAR YA.
  • Karşıt görüşlü insanları bu şekilde anca kendilerine düşman edeceklerinden bir haber insanları başa getirirsen olacağı budur. Bakın Papa bile böyle bir açıklama yapmıyor, aksine ateistlere bile açık kapı bırakan açıklamalar yapıyor. Adamlar biliyor çünkü bu şekilde anca nefret kazanacaklarını. Bizimkilerin cahilce açıklamaları daha çok insanları dinden uzaklaştırıyor.
  • Bizim dinimiz 9 yaşındaki çocuğu evlendirmekle alakalı bir şeyden bahsetmiyor? Ben sadece Kur'an ve Peygamberin dediklerine inanırım. başka kimseye kulak aldırmam. kuran'da ve hadisde 9 yaşındaki çocuğu evlendirin diye bir şey görmedim ben?
  • ZewZack kullanıcısına yanıt
    Simdi Aise den bahsederim ama ona da Araplar yazarken adetten sonra yas hesaplamis falan dersiniz, o yuzden hic karismayayim.

    Kadinlarin nasil ganimet olarak goruldugu, cariye yapilmalari gerektigi, peygambere tum sulalesinin helal kilindigi da kitapta gayet acik yaziyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kitapta cariye ile alakalı gram bilgi bulursan at bakalım. cariye, sonradan çıkma kısacası köleliktir. peygamberimiz köleliği yasaklamış ama müslüman insanoğlu şuan bile peygamberin dediğini yapmıyor.
  • ya bakın bu konuya peygamber ve allah'ı gram tanımayanlar kötülemek için gelmiş buraya. yettiniz ya. inanmıyorsanız kendinizi etkileyin. sanki siz yazınca aa ben deist oldum diyecek insanlar var. eğer bir sorunuzun cevabını arıyorsanız, gidin kur'an tefsirlerini okuyun.
  • ZewZack kullanıcısına yanıt
    Diyanet Vakfi (33/AHZÂB-50: Ey Peygamber! Mehirlerini verdiğin hanımlarını, Allah'ın sana ganimet olarak verdiği ve elinin altında bulunan cariyeleri, amcanın, halanın, dayının ve teyzenin seninle beraber göç eden kızlarını sana helâl kıldık. Bir de Peygamber kendisiyle evlenmek istediği takdirde, kendisini peygambere hibe eden mümin kadını, diğer müminlere değil, sırf sana mahsus olmak üzere (helâl kıldık). Kuşkusuz biz, hanımları ve ellerinin altında bulunan cariyeleri hakkında müminlere neyi farz kıldığımızı biliriz. (Bu hususta ne yapmaları lâzım geldiğini onlara açıkladık) ki, sana bir zorluk olmasın. Allah bağışlayandır, merhamet edendir.)
  • diyanet vakfi


    kur'an dan alırsan sevinirim.
  • ZewZack kullanıcısına yanıt
    Kuran tefsiri iste neyi anlamadigini anlamadim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tamam kardeşim sana kolay gelsin. cariyenin maksadı ne git öğren bakalım. cariye köle değil hizmetlidir. onlara da iyi davranılması gerektiği anlatılıyor.
  • ZewZack kullanıcısına yanıt
    Ayette tum sulalesini peygambere helal kilmislar. Cariyeyi bence sen tam bir ogren. Ev hizmetlisi falan yok. Ortadogu orasi ne hizmetlisi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1- git surenin tamamını oku canımı sıkma.

    2- orası ortadoğuymuşmuş ee ne oldu ortadoğu ise?? sanki orası cahillerin merkezi gibi konuşuyorsun bu kibirli olduğunun göstergesi.

    3- ayette tüm sülalesini kıldılarsa ee neden hiçbiri ile evlenmemiş?

    4- şimdi diyeceksin ki onlarca kadınla evlendi. onlarca kadını korumak ve islam'a çağırmak için evlendi.
  • bir zamanlar ortadoğuda osmanlı vardı hatırlarsan. diğer avrupa ülkeleri bizden korkardı. (BU ZAMANI KARIŞTIRMA)
  • ZewZack kullanıcısına yanıt
    Osmanli ic islerine karismazdi. Osmanli’nin korku salmasi ne kadar surdu? Yavuz Sultan Selim yada maksimum Kanuni Sultan Suleyman sonrasi zaten bitti. Arti Ortadogu her zaman cahil merkezi olmustur yoksa neden bu kadar kitap bunlara indirilmis? Ayet gayet net acik. Kutsal kitap diyorsun peygamberin cinsel hayatiyla ne alakasi var? Tum insanliga gonderilmis diyorsun sadece araplar anliyor. Kutsal olan bir sey yoruma acik olmaz, tum insanlik icin indiyse sadece arapca olmaz. Kuran’in yaziya dokulmus hali bile peygamberin olumunden 200 sene sonra olmustur. Kim diyecek araplar keyfine gore degistirmedi diye?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • eylemsellik olarak sapık olmayabilirler ama fikren bencede gerek deist olsun gerekse ateist olsun sapıktırlar.

    bu forumda sabah akşam dini bir konuya salyalarını akıtmaya gelip kırmızı görmüş boğa modunda ki dinsizler benim dinime olmadık hakaret edecekler,pisliklerini akıtıp gidecekler sonra biri çıkıp ateizim sapık bir inançtır deyince hakaret olacak öyle mi.girdiğiniz kapa göre şekil değiştirmeyin.az bir omurgalı olun yahu.
  • ben bu konuya daha fazla cevap vermek istemiyorum kardeşim. BU YAZDIĞIN SORULARIN HEPSİNİ İNTERNETTEN KOLAYCA ÖĞRENEBİLİRSİN. ÇOK BAHSETTİM BEN BU KONULARDAN AMA ANLAYAN YOK.
  • ZewZack kullanıcısına yanıt
    Internette yazanlar bunlar. Arap sevici ummetci siteler yerine bagimsiz kaynaklara bakman yeterli.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kendi soruna kendin cevap vermişsin. sen hep kendine ihtiyacın olan bölümlere bakıyorsun. lütfen senden ricam, kuran'ı sadece mealinden oku. o zaman anlayacaksın.
  • Ya bıktım şu islamı soft göstermeye çalışanlardan asıl sapmış sizlersiniz kendi kafanıza göre bir din yaratmışsınız ona inanıyorsunuz sonra afgana iranlıya laf atıyorsunuz bilmiyorlar diye he canlarım siz biliyorsunuz sadece

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • “Biz, Peygamberimiz için canını ortaya koyan çocuklarız“



    1400 yıl önce vefat eden Hz.Muhammed için canını nasıl ortaya koyuyor bunlar.Tüm gün devletin verdiği parayı yemekle meşguller

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.