Şimdi Ara

Diyanet: Eğitim seviyesi arttıkça dinden uzaklaşılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Diyanet: Eğitim seviyesi arttıkça dinden uzaklaşılıyor

    Diyanet İşleri Başkanlığı’nın milyonlarca lira harcayarak çocuklara ücretsiz dağıttığı, “Peygamber ve Gençlik” kitabında laiklik ve eğitim karşıtı propaganda yapıldığı ortaya çıktı. Eğitim seviyesi yükseldikçe dinden uzaklaşıldığını savunan kitapta, “Seküler alanlarda yüksek tahsil yapmanın dini inanç ve ibadetler üzerinde olumsuz etki yaptığı tespit edilmiştir” denildi.

    Çarpıcı ifadelerin yer aldığı kitapta, üniversiteli olmayan gençlerin üniversitelilere kıyasla daha düzenli ibadet ettiği belirtildi. Üniversite öğrencilerinin diğerlerine oranla yüzde 8 daha az ibadet ettiğini öne süren kitapta, “Tahsil ile dindarlık arasında ters yönlü bir ilişkiden bahsedilebilir. Seküler alanlarda yüksek tahsil yapmanın genel anlamda dindarlık, özelde dini inanç ve ibadetler üzerinde olumsuz etki yaptığı tespit edilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

    LAİK EĞİTİM HEDEF ALINDI
    Diyanet’in kitabında, laik eğitim karşıtı ifadeler de dikkati çekti. Özellikle yükseköğretimin “yüksek düzeyde sekülerleştirme” potansiyeli taşıdığına vurgu yapılarak şöyle devam edildi: “Türk modernleşme sürecinde de bu potansiyel açıkça kendini hissettirmiştir. Kuşkusuz bu süreci besleyen daha farklı nedenler de söz konusudur. Seküler eğitim veren fakülte ve bölümlerde zaman zaman din ile bilimin karşı karşıya getirilmesi, yükseköğretim sürecinin beraberinde getirdiği sorgulayıcı akademik zihinsel yapıyla dinin eleştirel bir tarzda değerlendirilmesi, üniversite sürecinde öğrencilerin göreceli olarak bireyselleşmeye başlaması ve özgürleşmesi bu bağlamda değerlendirilebilir.”

    ATEİSTLİK EĞİLİMİNİ ARTIRIYOR
    Kitapta, Türkiye’deki eğitim sisteminin yapısı da “eleştirildi.” Eğitim sisteminin pozitivist yapısının bilinç ile inanç arasındaki bağı zayıflatıcı bir fonksiyon üstlendiğini ileri süren kitapta, eğitim düzeyi artan bireyler arasında dine mesafeli durma eğiliminin de arttığı ifade edildi. Yüksek eğitimli insanların ibadetlere fazla rağbet etmediğini ve ateistlik eğilimi ile din değiştirme oranlarının fazla olduğunu öne süren kitapta, “Bu durum genel anlamda modernite ve sekülerizmin geleneği sorgulayıcı, hatta dışlayıcı tutumunun yansıması olarak kabul edilebilir” düşüncesi paylaşıldı.
    https://www.birgun.net/haber-detay/diyanet-isleri-baskanligi-yine-laik-egitimi-hedef-aldi-egitim-seviyesi-arttikca-dinden-uzaklasiliyor.html







  • Diyanetin tespiti doğru ama eksik. İşine gelmeyen şeyleri görmezden gelmiş. İnsan eğitimli olunca din tüccarlarını ve amaçlarını daha iyi anlıyor. Bu da ister istemez kişinin dinden uzaklaşmasına sebep oluyor. Bunun sorumlusu eğitim değil dinin, diyanetin rezil durumda olmasıdır. Bu rezil durumu görmemek ve "kral çıplak" dememek için eğitimsiz, cahil ve yobaz olmak gerekir.
  • ogretmenlere para vermeyın bıze para verın dıyor
  • Düşünsene, senin paranla maaş alıyor ve senin yaşam biçime karşı olduğunu söylüyor. böyle hayatı yaşayanların ürettiği ürünleri kullanmaktan çekinmeyip onların yaşam biçimlerini eleştirme hakkı kendilerinde nasıl buluyorlar?
    Ben de mühendisim ve bu sene mezun olacağım. İş hayatına girdiğimde bunları destekleyen şahıslara tahammül edebileceğimi sanmıyorum, daha doğrusu zihniyeti. Bu yüzden yurt dışında iş bakıyorum, şimdiden. Bu arada geleceğin mühendislik alanlarından biri de yenilenebilir enerji ve geri kazandırma teknolojileri üzerinde olacak. Çünkü mevcut kaynaklar tükenmek üzere.
    Ben ise yenilenebilir enerji üzerinde çalışıyorum. 3 tarafı denizlerle kapı bir ülkeyiz ve bu yüksek potansiyel dalga enerjisi demek. Artık siz düşünün.
  • kafasi calisan, evrenin isleyisini anlayan adamin dinle isi olmaz.
  • Zamanı gelince Allah hidayet ederse dönerler gene.Çok gördük, ben de dahil.Gençken bir de eğitim falan oho yumurta çıkmış kabuğunu beğenmemiş durumu mevcut.
    Bu arada kaynak Birgünmüş ya.3.5 sene o gazeteyi basan matbaada çalıştım ciğerini biliyorum hepsinin.komik gelsi şimdi yazanı görünce.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 28 Ocak 2019; 0:24:42 >
  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    Kısaca bir şey bildiğini sanan bir cahilsin kabullenmesi zor ama yapıcak bir şey yok. Bir gün belki sen de anlarsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • doğru tespit!
    nasil olurda insan kainatta en küçükten en büyüğe baktıkça Allah'ın gücünün ne kadar sonsuz olduğunun farkına daha çok varması gerekirken dinsizleşiyor anlamıyorum. nerenizle bakip nerenizle düşünüyorsunuz?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hunkar159 H kullanıcısına yanıt
    Yaradana inanıp dine inanmıyor işte yüz bin kere yazıldı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hunkar159

    doğru tespit!
    nasil olurda insan kainatta en küçükten en büyüğe baktıkça Allah'ın gücünün ne kadar sonsuz olduğunun farkına daha çok varması gerekirken dinsizleşiyor anlamıyorum. nerenizle bakip nerenizle düşünüyorsunuz?
    Diyanetin tespiti doğru ama eksik. İşine gelmeyen şeyleri görmezden gelmiş. İnsan eğitimli olunca din tüccarlarını ve amaçlarını daha iyi anlıyor. Bu da ister istemez kişinin dinden uzaklaşmasına sebep oluyor. Bunun sorumlusu eğitim değil dinin, diyanetin rezil durumda olmasıdır. Bu rezil durumu görmemek ve "kral çıplak" dememek için eğitimsiz, cahil ve yobaz olmak gerekir.
  • bana tüm dinler saçma geliyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.