Şimdi Ara

[ARŞİV] Divinity: Original Sin Classic Edition %99 Türkçe Yama - BETA v0.4 (27. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
896
Cevap
45
Favori
93.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
70 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • KarapathiaN kullanıcısına yanıt
    Tamam hocam, sağol. Dediğin gibi deneyim bir; sonra editlerim burayı.
  • Burada çeviri haberini görünce zaten ilgim olan bu oyunu almaya karar verdim. Steam de indirim yapmışken %50 indirimle aldım. Enhanced Edition alınca kütüphaneye Classic de geliyor istediğinizi yüklüyorsunuz. Ben EE yüklemeye karar verdim. Kalan %35 lik kısmı kendim halledebilirim diye düşündüm. Buraya kadar herşey güzel. Fakat EE üzerine türkçe yamayı kurunca oyunun ana menüsü etkileşimsiz hale geldi; Hiçbir buton ve klavye tuşu çalışmıyor, bu yüzden de oyunu başlatamıyorum, hatta görev yöneticisiyle ancak kapatıyorum.

    EE sürümünde "Yalnız Localization klasörünün içinde English klasörü yok, bunu elle kendiniz açmalısınız" denmiş. Manuel olarak turkish.xml dosyasını English.xml olarak değiştirip bu dizine yapıştırmak için gittiğimde Localization klasörünün içinde English klasörünün olduğunu gördüm. Buraya yapıştırdım fakat sonuç bu. Yamayı hiç mi çalıştırmamam gerekiyordu? Burası biraz muallak kalmış.

    Hazır yazıyorken merak ettiğim bir konuyu da sorayım. Yamayı indirince Norton bana sorma gereği bile duymadan siliyor. Neyse ki Witcher 1 yerelleştirmesinden ben buna alışığım(Bu arada çok iyi bir iş çıkarmıştınız. Onun teşekürünü de buradan edeyim). Anti virüsü kapatıp yine manuel hallediyorum. Steam üzerinde oyunun workshopu var. bu yamaları oraya yüklemek çok mu zor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Green__Beret -- 12 Eylül 2016; 23:52:12 >




  • Green__Beret kullanıcısına yanıt
    Sistemim arıza yaptığı için oyuna ulaşıp test yapma şansım yok. Dilerseniz müsait olduğunuzda uzak masaüstü vasıtasıyla oyunu test edebilirim. Yamayı yayımlarken ilgili sürümde kontroller yapıldı ve açıklamayı ona göre yaptım, son güncellemelerden sonra herhangi bir değişiklik oldu mu bilmiyorum. Mesela bahsettiğim English klasörü yoktu daha önce ama orada English.pak adlı bir dosya vardı, lakin ikisi farklı şeyler. Projeye olan ilgi de vasat olunca EE üzerinde etraflıca çalışmadım doğrusu, atladığımız bir detay olabilir.

    Virüs uyarısına gelince; lisanslı olmayan birçok arşiv için Norton kıllanıyor. Havadaki nemden yosun kapan bir program. Witcher'da Astrum ile setup hazırlamıştım. Bazı kullanıcılarda TOC hatası vermişti. Adamların kullandığı sistem bazı güvenlik programlarına takılıyor. Ancak bunu düz winrar ile(SFX) hazırladım, yani ek materyal yok. Hazırlarken farkında olmadan sistemimden kaynaklı bir virüs girmiş midir, olabilir. Ama sistemimi bilinçsizce kullanmam, pek virüse de rastlamam. Bilinçli bir durum söz konusu değil. Dediğim gibi Norton gibi ince eleyip sık dokuyan yazılımlar raporluyor.

    Steam atölyesine gelince; açıkçası atölye'de aradığım bir şeyi bulmak benim için mesele, arayüzü kullanışlı gelmiyor, zaten kullandığım bir sistem değil, böyle kolayıma geldi bilindik yolla paylaştım. EE için düzenlenmediği için kurulumda yapılmıyor, haliyle atölye sadece Classic sürümde işe yarayabilir. Yama öncelikle Classic sürüm için geçerli, EE için ekstra sayılır. Yamayı kurmak yerine sadece tek dosyayı ilgili dizine atıyoruz ve isim değiştiriyoruz.




  • Benim gibi antivirüs kullananların aklında soru işareti kalmasın diye bu konuya değinmiştim. Siz olabilir deyince soru işaretleri çoğalacak. Şunu açıkça belirteyim ki yamada herhangi bir virüs yada trojen bulunmuyor. Sadece Nortonun işgüzarlığı. Sormadan sildiği yama dosyasını Auto-Protecti kapatıp tarattığımda hiçbirşey bulamıyor. Zaten taratmadan hiçbir .exe ye çift tıklamam.

    Oyun konusunda da sanırım Classic oynayacağım. Onu da indirdim ama EE ile arasındaki fark beni biraz korkuttu. "Acaba çok şey mi kaçıracağım" dedim. Boyut farkından bahsediyorum. Neredeyse 3.5 GB lık bir fark var. Bu boyuta komple bir oyun sığar.
  • Green__Beret kullanıcısına yanıt
    Serinin devam oyunuyla daha bağlantılı hale getirmek için kurgusal anlamda ve arayüzde değişiklikler yapıldı, hikaye bir ölçüde etkileniyor. Bunun dışında grafiksel olarak elden geçirilmiş. Çok büyük fark olmasa da fark var, tabii classic sürümde olup çıkarılmış bölümler de var. Metin bazında 11k satır fark görünüyor tabii bunların yarısı aslında çevrilmiş fakat kodların değişmesinden kaynaklanan oyuna yansımayan satırlar, kalanları da eklenen ve revize edilen kısımlar. 16.5k satır bire bir aynı ve toplamda 27k satır var. Bu istatistik belki size ölçü olur.

    Kesin konuşup sonra yüzümün kızarmasını sevmiyorum, virüs konusu özel bir konu. Neticede hiçbir antivirüs yazılımlarının tanımadığı es geçtiği şeyler var, sen ne kadar korusan da sızıntı olma ihtimali herkes için geçerli. Bu nedenle açık kapı bıraktım. Bizim referansımız belli, herkes bilmese de birine güvenmek isteyen kişi konuyu ve kişisel profili araştırarak soru işaretlerini bir ölçüde giderecektir.




  • Klasik versiyonunu oynuyorum harika bir oyun. Ceviren arkadaşlara Allah razı olsun diyorum. Darısı Divinity: Original Sin 2 başına...
  • Bir daha Allah göstermesin...
  • KarapathiaN kullanıcısına yanıt
    Göstersin hocam göstersin Oyunu aldık bekliyoruz.
  • ona da başka bir kurban bulacaklar artık, malum zevksiz aşktan sakt çocuk doğar derler, hayatımdan bi 2 yıl daha yemek istemem. Bkz: Dos TR yama 371 indirme, mekanikleri beğenilmeyen fosilleşmiş witcher 25bin indirme.
    Yine iyi oyun güzel oyun tartışması olmasın, oyuna denecek çok şey yok, sağlam ve kaliteli ama hedef kitle ortada, konuları sinek avlıyor. W3 gibi efsane bir oyunu çıkarsa ve seriye dönüş olursa değerlendirilir.
  • KarapathiaN kullanıcısına yanıt
    Hocam ben bir arkadaşla enhanced versiyonu oynuyorum ama karakterime kendim ulaşamıyorum ancak arkadaş oyun kurup beni davet ettiğinde karakterimle oynayabiliyorum. Normalde oyunlarda aynı karakterle tek başımıza da oynayabiliriz genelde, bunda yok mu böyle bisey?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustiua M kullanıcısına yanıt
    Karakteri o yaratmıştır veya ilgili karakter o oyuncuya atanmıştır o yüzden oynayamıyorsundur. Normalde singleplayerde tek başına da oynayabilirsin. Bağlantı menüsünden o atamayı yapmanız lazım sanırım coop oyun sırasında, senin profiline kaydolması için. Açıkçası çok net hatırlamıyorum, verdiğim bilgiler kesin doğrudur diyemem.
  • KarapathiaN kullanıcısına yanıt
    Tamam hocam sağolun biraz kurcalarız artık daha oyunuda çözemedik zaten bi cinayetin içinden çıkamadık oradan oraya savrulup duruyoruz yok mezara kadar geldik zar zor bu seferde kürek yok kazamazsın dedi :D
  • Oyun şuan %50 indirimle steamde 30 TL. Şöyle 15'e falan inse alayım direk, dirt rally alınca para kalmadı Witcher'ın indirilme sebebi witcher 3 tabikide. Seriye baştan başlamak istedi herkes ama çoğu oynamadı bile. Eski oyun olduğu için herkes oynayamaz ben neyseki 2-3 sene önce witcher 3 yokken bitirmiştim

    Steam 5 arkadaşım sahip 18 arkadaşım istiyormuş. Oyunun türkçe yamasının olduğundan habersiz bir sürü kişi var belliki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB2CECC18 -- 30 Eylül 2016; 1:36:00 >
  • KarapathiaN kullanıcısına yanıt
    Hocam sağolun demeyi unutmuşum Türkçe yama için her ne kadar bu konuda anladığım kadarıyla canınız sıkkın bile olsa enhanced edition bile oynuyorsam da çok faydası oluyor, witcher 1'i de bu sene oynadım seriyi baştan başlayayım diye 1 ve 2 bitti 3'e başlamadım ben de daha ters oldu benim ki biraz :) Witcher 1 içinde teşekkürler siz ve emeği geçen kim varsa herkese.
  • Türkçe yama için uğraşan herkesten Allah razı olsun. Sizin sayenizde oyundan zevk alıyorum. İngilizce olsa oyunu herhalde çevire çevire 1 yılda anca bitiririm. Sayenizde bu güzel oyunu oynayabiliyorum. Eğer yamanız olmasa şimdi oyunu iade etmiştim. Hepinize teşekkür ediyorum. Bu oyunu normalde almayı hiç düşünmemiştim çünkü bu tür izometrik bakış açılı sıra tabanlı oyunları hiç sevmemiştim. Origins beni bu türde soğutmuştu ne kadar hata yaptığımın farkına vardım. Tekrar yama için teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lorkhan00

    Türkçe yama için uğraşan herkesten Allah razı olsun. Sizin sayenizde oyundan zevk alıyorum. İngilizce olsa oyunu herhalde çevire çevire 1 yılda anca bitiririm. Sayenizde bu güzel oyunu oynayabiliyorum. Eğer yamanız olmasa şimdi oyunu iade etmiştim. Hepinize teşekkür ediyorum. Bu oyunu normalde almayı hiç düşünmemiştim çünkü bu tür izometrik bakış açılı sıra tabanlı oyunları hiç sevmemiştim. Origins beni bu türde soğutmuştu ne kadar hata yaptığımın farkına vardım. Tekrar yama için teşekkür ederim.

    Rica ederiz ne ne demek.
    Oyun şuanda %50 indirimde ayrıca Türkçe.
    Mod ile birlikte 4 kişi aynı anda co-op oynanabiliyor iyi eğlenceler.
  • Classicte 740m ekran kartını görmüyor. Bir türlü düzeltemedim biosada girmek istemiyorum. Bildiğiniz bir yol var mı? Nvidia Denetim Masasından olmuyor.
  • Lorkhan00 L kullanıcısına yanıt
    Youtube'da 740m'le oynanmış gameplay videolar var. Oyun bu noktada kart seçmiyor, başka bir teknik kusur olmalı. Malesef yardımcı olamayacağız...
  • Çok teşekkürler emeğiniz için Türkiye de oyun kültürünün geniş kitleler içinde yayılması için emeğiniz gerçekten çok büyük.
  • güzel çalışma.tebrik ederim.
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.