Şimdi Ara

Divinity Original Sin 2 Definitive Edition Türkçe Yama Çalışması [AnimusProjesi.com] (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
604
Cevap
36
Favori
115.693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
63 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Açıkladılar. %15 olmuş durum.
    Daha uzun bir süre bekleyeceğiz gibi ilk chapter için.

    Oylamadan birinci çıkmasına rağmen yeterli ilgiliyi çevirmenlerden görmediği konusuna kesinlikle katılıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: evladı fatihan

    Eğer mırın kırın etmeyi bırakıp birazcık destek oluyum deyip abone olursanız herşeyden haberiniz olur tüm çeviriler ne durum da öğrenirsiniz dün mesela çeviri yüzdesi güncellendi abone olanlar şuan çeviri yüzde kaçta biliyor çok zor bişey değil abone olmak adamlar sanki sizden namusunuzu istiyor sizden aldığını gene size veriyor 1 milyon üstü kelime olan bi oyunda bu kadar emek varken 20 lira verememek ne biliyim garip

    Alıntıları Göster
    Ben zaten destekçiyim hocam discord kullanmıyorum haberim olmuyor.




  • Büyük projelere aynı anda başlayıp, çok uzun sürede çıkan yamalara yüksek meblalar istenildiği, üstüne süreçler hakkında kapalı bilgi verildiği bu durumda umarım uzun soluklu çalışmalarınız olur. Şahsen bir çok planlama hatası olduğunu düşünüyorum. Origins yamaları 1 sene sonra bitti, Dlclere ayrı bağış istendi son dlcde çevrilmeyen kısımlar vardı, world tour hiç çevrilmemişti.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Roket boşuna nefes tüketiyorsun boşver. Adamlar daha Arkham knight yamasını çıkarmadı sözde Ocak ayında çıkacacaktı.

    Al işte adamın gayet usluplu bir şekilde eleştiri yaptığı yorumunu silmişler. şu hayatta kraldan çok kralcilar kadar kimseden tiksinmedim. Paranizla kendinizi rezil ediyorsunuz. Bir hizmet satın alıyorsunuz ve karşılığını alamadiginiz halde en ufak eleştiride kaplan kesiliyorsunuz. Kendi paranizla bir de avukatlık yapiyorsunuz. Sizin gibileri sağmak sevap.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebercet -- 13 Şubat 2019; 15:25:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • r0ket kullanıcısına yanıt
    Tek gerçek şu ki size burada laf düşmüyor. Animus Projesi bir iş yapacağını açıkladı ve destek istedi. Destek olanlar var ve şikayetçi de değiller. Şikayet edebilecekleri burası dışında bir sürü mecrada mevcut (discord, site, facebook vs.) orada da bir şey yok. Destek azalacağına artıyorda göründüğü kadarıyla. Eh siz hergün yazsanız da değişen bir şey yok. İşin içinde dahil olanlar memnunken sizin konuşmanız çok boş dışarıdan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusufulas -- 13 Şubat 2019; 16:43:16 >
  • Ben animusa destek olanlardanım. Çoğu oyun yapımcısı Türkçe'yi hiçe saydığı için bu tarz oluşumlara ihtiyacımız var. Ancak son paylaştıkları divinity raporunda bu çeviriyle yeteri kadar ilgilenemediklerini kendileri de belirtmiş. Oldukça uzun bir çeviri olacağını herkes tahmin ediyor onda şüphe yok. Ancak oylamadan birinci çıkan ve üzerinden aylar geçen bu çevirinin daha ileri bir noktaya gelememiş olması hayal kırıklığı. O yüzden insanların tepkilerini de normal karşılamak lazım.
  • Arkadaşın mesajlarımı siliniyormuş vay ne üzüldüm zevkle şikayet ediyorum istediğin kadar yaz sildirmeye devam. Burası bir çeviri konusu amacın belli çeviri grubu kimseden zorla yardım beklemiyor neymiş yardımda bulunanların hakkını arıyormuş millet kazıklanmasın istiyormuş bak sen.

    O yardımda bulunanları ağzı yok birde bizim yerimize avukat kesildi. Sen ve senin gibi konunun içine edenlerin mesajlarını tek tek şikayet etmeye devam silinecek istediğin kadar ağla.. Benim mesajı da şikayet et bak buda silinir çünkü konu dışı mesaj atamazsın burası çeviri konusu gelmiş hala laf salatası yapıyorlar. Merak etme çeviri grubu değil bizzat ben seni şikayet ediyorum direk gruba veya forum yönetimine laf sokma komik duruma düşüyorsun.
  • Bende kendi bilgilerimle bir analiz yapmaya karar verdim ve burada da paylaşayım dedim.Amacım kavga çıkarmak, kötülemek değil.
    Keza bende bağışçıyım. Patreon zamanında beri bağış yapıyorum.
    Yaptığım Analiz Divinity:Original Sins 2 verileri ile yapılmıştır. Definitive Edition verileri elimde yok. Ancak fazlası vardır eksiği yoktur. En azından bir fikir vereceğini umuyorum.

    Öncelikle verilerimize bakalım:
    -AnimusProjesi web sayfasında açıklanan çeviriye başlama tarihi 3 Eylül 2018
    -AnimusProjesi web sayfasında 12 Şubatta açıklanan durum %15
    -DOS2 Data Boyutu (Definitive Edition değil): 82.630 Satır. 1.060.873 Kelime.

    Şimdi çeviri durumu %15'e geldiğine göre yaklaşık olarak 159.131 Kelimelik bir data çevirilmiş demektir.

    3 Chapter da çeviri yapılacak denildiği için datayı incelediğimizde (aşağıda tablosu mevcut)

    minimum ilk bölümün oynanması için(Tutorial + Fortjoy):Oyun mekanikleri, UI ve İlk bölüm Dialogları toplamda 460.123 Kelimelik bir data yapıyor. Tabloda sarı renkle işaretlediklerim gerekli olduğunu düşündüğüm veriler.

    %15'lik datanın tercüme edilmesi 162 gün sürmüş.

    Bu verilere istinaden; İlk chapter diye bahsedilen bölümün elimize geçme süresi yaklaşık olarak +320 gün.

    Eğer aynı hızla çevirmeye devam ederlerse: Tamamına erişme süremiz de yaklaşık olarak +1.080 gün olarak çıkıyor.

    Tekrar hatırlatma Definitive Edition ile eklenenler hariç.

    Sonuç: Ekibin diğer oyunları artık bir şekilde elinden çıkarıp buna odaklanmaları gerekmekte.

    Divinity Original Sin 2 Definitive Edition Türkçe Yama Çalışması [AnimusProjesi.com]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanay54 -- 13 Şubat 2019; 18:5:15 >




  • serkanay54 kullanıcısına yanıt
    Düzgün eleştiriye can kurban ama yardım edenlere mal yerine koymak saçma sapan laf etmek komedi.

    Evet belki yavaş ilerleniyor ama tek yama üstünden gitmemeleri de buna etken. Ellerinde ki çeviri yükü azaldıkça DOS2 içinde hızlanacaklarına eminim.

    Şu da var bizleri yardım edelim diye sonuçta kimse zorlamıyor çok rahatsız olan desteği çeker ama gelip burada para alıyorlar, kerizler gibi imalı tavırlar sergileyip laf salatası yapanları görmek içime dokunuyor. Adam sanki benim cebimde ki paranın sahibi ! gelmiş bıla bıla para alıyorlar demiyor mu öylelerine sana ne desem bu seferde utanmadan bizleri mal yerine konumlandırıyor.. Yardım edenlerden çok vermeyenlerin sorunu oldu bu grubun çevirileri.....
  • Arkadaşın hesabına göre yama 1080 günde çıkıyor. 1000 gün diyelim.

    1000/30=33.3 33 ay sonra yani.

    1-3-4-5-10 dolar şeklinde abonelikler var. Bunların her birini 33 ile çarpınca sırasıyla; 33, 99, 132, 165 ve 330 dolar ediyor. Bunu da güncel kura vurunca en düşük fiyat 170 tl ediyor. Kendi parasıdır beni ilgilendirmez. 75 liralık oyuna 170 lira çeviri için para ödeyecek olan ben değilim o onun bileceği iş benim rahatsız olduğum şey; bu durumu dile getirenlerin mesajlarının son derece taraflı bir şekilde silinmesi ve bağış yapanların kraldan çok kralcılık yapması. Bizim milletteki bir şeye para ödeyince onu körü körüne savunma huyunun bir tezahürü de diyebiliriz bu duruma.
  • O kadar laf ettiniz şimdi ne kadar cebimizden para çıkacak mevzusu mu dokundu.

    Bu oyunun çevirisi 3 yıl sürer 1 yıl sürer onu çeviren grubun ilerleyişi gösterecek. Olur da ilerleyişten rahatsız olan 'bağış yapan üyeler' istediği an desteği çeker. Yani şu kadar yıl sürse cepten bu kadar para çıkacak mevzusu yine para verenleri ilgilendirir. Merak etmeyin bizde parayı havadan kazanmıyoruz rahatsız olduğumuz zamanlar gerekirse desteği de çekeriz.. Ama benim verdiğim para üstünden gelip bana para babası, kezban, yağlamacı gibi seviyesiz mesajlar atıp utanmadan birde sanki avukatımız gibi mesajlar atan kişiliksizlerin bu çeviri grubu konularının içine etmesine izin vermeyeceğim..

    Mesajlar taraflı siliniyor olayında da komik düşüyorsunuz herkesin mesajları siliniyor yönetimin kimseyi kayırdığı yok. Kendi açımdan çeviri konusunu kirletenlerin uzaklaştırma almaması da beni rahatsız ediyor ama çıkıp yönetime konuda ağlamıyorum.




  • senin söylediklerinden çok farklı şeyler yazmıyordum bende ama işte bazılarının zoruna gitmeye devam ediyor.

    75 liralık oyuna 170 - 1650 lira aralığında para versinlerde rahatlasınlar. ceplerindeki para batıyor demekki.

    ACE nickli şahsın söylediği ise külliyen yanlış.

    isteyen abone istediği zaman çıkamaz. çıkarsa yama tamamlandığında abone olmadığı için o anki satış fiyatından yamayı satın almak zorunda kalır.

    ben bunu said ile konuştum birinci ağızdan kendisi durumun böyle olacağını anlattı.

    ben kendi adıma paramı böylesine emmeye çalışan sonu belirsiz bi oluşamdan uzaklaştım ancak yav insanların cebindeki parayı böylesine sonu belli olmayan bi ie yatırmaları akıl alır gibi değil.

    kesin bir sonuç yok, ortalamaya göre 3 yıl içinde bitmesi ihtimali olan bir iş için babasının malı gibi savunuyorlar.

    bu kafayla tanzim çadırlarında ehonomi çok iyi diyerek gezen tipler gibi olduklarının farkında değiller... birde işi parasıyla yani aylık para vererek yaptırdıklarını bu işin gönüllü beleş çevirilerden olmadığının farkındamı değiller yoksa nedir ben çözemedim. yani ister 1 yılda isterse 3 yılda yaparlar gibi bişe yok hangi dünyada yaşıyorsunuz siz. parasıyla olacaksa belli bi yol haritası çizilir ona göre söylendiği şekilde teslim edilir.

    eleştri yapmak sert olur kaldıramayanda hiç bişiyi yapamaz kaldıki ben eleştirdikten sonra Lahire açıklama yaptı ve neredeyse özür mahiyatinde şeyler söyledi.

    kafalar........




  • r0ket kullanıcısına yanıt
    Bilipte söylemediğin şey (işine gelmiyor çünkü) aylık abone olan kişi sadece DOS 2 yamasını almıyor ve onun ilerlemesini sağlamıyor. Bu arada çıkacak ya da çıkan Batman, AC, Mutant, DA2, DAI vs. gibi daha çevirilen ve çevirilecek tüm yamalara erişim sağlıyor, erişim hakkı kazanıyor ve destek oluyor. Yani hala boş konuşuyorsun.

    Gecikmeler yaşanabilir ve bunlar telafi de edilir edilecektirde. Önemli olan grubun işini yapması ve o çabayı biz görüyoruz. Siz görmezssiniz abone olmazsınız o da sizin zevkiniz ama burada kuyruğuna basılmış gibi de çığırıp durmazsınız. Biz sizi anladık ve istediğiniz desteği de alamıyorsunuz belli ki! Konuyu gerçekten kirletmekten vazgeçmen en iyisi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusufulas -- 14 Şubat 2019; 13:5:35 >
  • 3 ay boyunca 4$ paketten abone olmustum, baktim tatmin edici bilgilendirme yapilmiyor bende abonelikten ciktim. Bilgilendirme yapilabilir mi diyorum, discord girin falan diyor diger aboneler. Yahu anketi burada yapmissiniz, her yamanin konusu var, tepki gelmeden neden bilgilendirme yapilmiyor. Bu yazdiklarimi Aralik ayinda yazmistim, 1-2 gun sonra abonelere ozel bilgilendirme yapildi. Bu kez roket arkadasimiz yazdi, ki bence biraz agresif davraniyor yine bilgilendirme yapildi. :) Hani aylik bilgilendirmeleri tepki gormeden yapilsa iyi olacak bende. Yoksa kimsenin cuzdaninin bekcisi degilim, gerekli atilimlari gorursem yine abone olabilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bedavaya Dos2 çeviricek biri var mı? Grup var mı? Adamlar çeviririm ama destek isterim diyor, bende alsana destek diyorum.Bitti, tartışılacak bir tarafı yok! 175 tl de veririm 200 tl de veririm.

    Geçenlerde syberiayı çeviren gruba 20 ya da 50 tl attım hatırlayamıyorum, oyun originste bedava diye atmaya mıydım yani? 2. ve 3. oyunuda çevirdi adamlar yine atıcam.

    Sizin yaşınız kaç? Ben gençken yılda 1 -2 tane yama belki çıkardı. Birileri yama çıkarsa şu kadar paramı veririm, bu kadar paramı veririm diye hayal kurardık.Şimdi bakıyorum yapmasınlar yama diyorlar neredeyse, enteresan.

    Yurtdışında ki sitelerede bakıyorum fransızlar olsun, çekler olsun bedavaya iş yapan yok neredeyse herkez bağış yapıyor.Light novel çeviriyor adamlar, jrpg çeviriyor çatır çatır bağış geliyor kimsede niye para alıyorsunuz demiyor. adam ps4 dü kırıcam, 3dsİ kırıcam, iphonu kırıcam bağış diyor.Bi Bizim ülkede çıkıyor niye para alıyorsuncular.Sonrada niye bizim ülkede bi mok çıkmıyor. Yurtdışında hayvan gibi uğraşıp fan çalışması yapan, bedavaya yapan insanlarda var ama bu adamın zevk alarak yaptığı bir şey zaten, bunu yapanada bizim ülkede küfür ediyorlar 1 hafta oldu gelişme yok, kandırdın bizi diye.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aminoasit -- 14 Şubat 2019; 21:51:6 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aminoasit

    Bedavaya Dos2 çeviricek biri var mı? Grup var mı? Adamlar çeviririm ama destek isterim diyor, bende alsana destek diyorum.Bitti, tartışılacak bir tarafı yok! 175 tl de veririm 200 tl de veririm.

    Geçenlerde syberiayı çeviren gruba 20 ya da 50 tl attım hatırlayamıyorum, oyun originste bedava diye atmaya mıydım yani? 2. ve 3. oyunuda çevirdi adamlar yine atıcam.

    Sizin yaşınız kaç? Ben gençken yılda 1 -2 tane yama belki çıkardı. Birileri yama çıkarsa şu kadar paramı veririm, bu kadar paramı veririm diye hayal kurardık.Şimdi bakıyorum yapmasınlar yama diyorlar neredeyse, enteresan.

    Yurtdışında ki sitelerede bakıyorum fransızlar olsun, çekler olsun bedavaya iş yapan yok neredeyse herkez bağış yapıyor.Light novel çeviriyor adamlar, jrpg çeviriyor çatır çatır bağış geliyor kimsede niye para alıyorsunuz demiyor. adam ps4 dü kırıcam, 3dsİ kırıcam, iphonu kırıcam bağış diyor.Bi Bizim ülkede çıkıyor niye para alıyorsuncular.Sonrada niye bizim ülkede bi mok çıkmıyor. Yurtdışında hayvan gibi uğraşıp fan çalışması yapan, bedavaya yapan insanlarda var ama bu adamın zevk alarak yaptığı bir şey zaten, bunu yapanada bizim ülkede küfür ediyorlar 1 hafta oldu gelişme yok, kandırdın bizi diye.
    Nokta...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aminoasit

    Bedavaya Dos2 çeviricek biri var mı? Grup var mı? Adamlar çeviririm ama destek isterim diyor, bende alsana destek diyorum.Bitti, tartışılacak bir tarafı yok! 175 tl de veririm 200 tl de veririm.

    Geçenlerde syberiayı çeviren gruba 20 ya da 50 tl attım hatırlayamıyorum, oyun originste bedava diye atmaya mıydım yani? 2. ve 3. oyunuda çevirdi adamlar yine atıcam.

    Sizin yaşınız kaç? Ben gençken yılda 1 -2 tane yama belki çıkardı. Birileri yama çıkarsa şu kadar paramı veririm, bu kadar paramı veririm diye hayal kurardık.Şimdi bakıyorum yapmasınlar yama diyorlar neredeyse, enteresan.

    Yurtdışında ki sitelerede bakıyorum fransızlar olsun, çekler olsun bedavaya iş yapan yok neredeyse herkez bağış yapıyor.Light novel çeviriyor adamlar, jrpg çeviriyor çatır çatır bağış geliyor kimsede niye para alıyorsunuz demiyor. adam ps4 dü kırıcam, 3dsİ kırıcam, iphonu kırıcam bağış diyor.Bi Bizim ülkede çıkıyor niye para alıyorsuncular.Sonrada niye bizim ülkede bi mok çıkmıyor. Yurtdışında hayvan gibi uğraşıp fan çalışması yapan, bedavaya yapan insanlarda var ama bu adamın zevk alarak yaptığı bir şey zaten, bunu yapanada bizim ülkede küfür ediyorlar 1 hafta oldu gelişme yok, kandırdın bizi diye.
    Kesinlikle katılıyorum.




  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.